Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Πώς ένας από τους συχνότερους καρκίνους μπορεί να προληφθεί;





Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στον άνθρωπο. Η πιθανότητα ενός ατόμου που ζει στον δυτικό κόσμο να πάθει καρκίνο του παχέος εντέρου είναι περίπου 1 προς 20. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στους άνδρες απ’ ό,τι στις γυναίκες, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς διαγιγνώσκονται σε ηλικία άνω των 60 ετών. Είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι συχνότερη σε βιομηχανικές και αστικές περιοχές.
Ο Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Επεμβατικής Ενδοσκόπησης του Metropolitan General κ. Χρήστος Κωλέττας, Γαστρεντερολόγος-Ενδοσκόπος, αναλύει παρακάτω τους παράγοντες που προκαλούν το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου, τα συμπτώματα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά και τις εξετάσεις πρόληψης που κυριολεκτικά σώζουν ζωές.
O Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Επεμβατικής Ενδοσκόπησης του Metropolitan General κ. Χρήστος Κωλέττας, Γαστρεντερολόγος-Ενδοσκόπος








Στην Ευρώπη στους άντρες είναι ο 3ος συχνότερος καρκίνος μετά από εκείνους του προστάτη και του πνεύμονα ενώ στις γυναίκες είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος μετά από εκείνον του μαστού. Πολλοί επώνυμοι έχουν νοσήσει από καρκίνο του παχέος εντέρου όπως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν, η Όντρεϊ Χέπμπορν, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας Μπόμπι Μούρ, η πρόεδρος των Φιλιππίνων Κορασόν Ακίνο κ.α. Στην Ελλάδα περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι νοσούν κάθε χρόνο από καρκίνο παχέος εντέρου και πάνω από 2.500 χάνουν τη ζωή τους. Το δε κόστος αντιμετώπισης της νόσου ξεπερνά συνολικά τα 70.000.000 ευρώ κατ’ έτος.
Τι προκαλεί τον καρκίνο του παχέος εντέρου και είναι δυνατόν να προλάβουμε την εμφάνισή του;
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα