Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

H έντονη άσκηση... δεν οδηγεί απαραίτητα σε μακροζωία

Ηθοποιοί του ιαπωνικού θεάτρου kabuki- γνωστοί για τις έντονες κινήσεις τους- είχαν παραδόξως μικρότερο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με άλλους καλλιτέχνες παραδοσιακών τεχνών.

H έντονη άσκηση... δεν οδηγεί απαραίτητα σε μακροζωία
Ανακαλύπτοντας στοιχεία για τη μακροζωία, από Ιάπωνες παραδοσιακούς καλλιτέχνες, ερευνητές του Tokyo Institute of Technology, ανακάλυψαν ότι ηθοποιοί  του ιαπωνικού θεάτρου kabuki- γνωστοί για τις έντονες κινήσεις τους- είχαν παραδόξως μικρότερο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με άλλους καλλιτέχνες παραδοσιακών τεχνών που έκαναν κυρίως καθιστική ζωή.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η έντονη άσκηση που συνδέεται με το επάγγελμα κατά τη διάρκεια της ζωής δεν οδηγεί απαραίτητα σε μακροζωία.
Η συχνή άσκηση συχνά αναφέρεται ως σημαντική για τη μακροζωία και την υγεία. Ωστόσο, λίγες είναι οι έρευνες που εστίασαν σε σύγκριση μακροζωίας μεταξύ όσων συμμετέχουν σε έντονη σωματική δραστηριότητα και όσων ακολουθούν καθιστική ζωή λόγω επαγγέλματος κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Οι Naoyuki Hayashi και  Kazuhiro Kezuka έκαναν μια ασυνήθιστη έρευνα που αμφισβητεί  την ιδέα ότι η έντονη καθημερινή άσκηση συνδέεται θετικά με τη μακροζωία.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα