Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Προσπαθώντας να γίνουμε και πάλι κανονικοί για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητά» μας


Προσπαθώντας να γίνουμε και πάλι κανονικοί για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητά» μας

Είναι αλήθεια, καλώς ή κακώς, πως η σύντομη σχετικά περίοδος που ζήσαμε (!) από την έξαρση του ιού, μπορεί εύκολα να ονομαστεί ως η “Εποχή του Κορονοϊού”, “Οι μέρες του εγκλεισμού ή της Πανδημίας” και τόσες άλλες ονομασίες για να περιγράψει κανείς τα πρωτόγνωρα γεγονότα που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης.
Παρόλο που μερικοί μήνες δύσκολα μπορούν να χαρακτηρίσουν μια εποχή που, ούτως ή άλλως, τα μεγάλα γεγονότα παγκόσμιας κλίμακας και ενδιαφέροντος δεν λείπουν, το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μας θα θυμόμαστε για όσο ζούμε την Πανδημία του 2020 που καθήλωσε έναν πλανήτη και τον υποχρέωσε ουσιαστικά σε αδράνεια, σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων.
Ανάμεσα στα πράγματα που όλοι λίγο – πολύ αντιληφθήκαμε σχετικά γρήγορα, είναι πως τελικά όλα είναι τόσο εύθραυστα γύρω μας, σε βαθμό που κρίνεται αναγκαίο όταν επιστρέψουμε στην «κανονικότητά» μας, να αναθεωρήσουμε πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο συνολικά.
Είδαμε επίσης, να συμβαίνουν φρικτά γεγονότα κυρίως σε χώρες όπου ο ιός εξαπλώθηκε πριν του δώσουμε την απαραίτητη σημασία, άνθρωποι να χάνονται με ρυθμό που σε κάνουν να ανατριχιάζεις και ολόκληρες χώρες να «βάζουν λουκέτο» στη ζωή που γνωρίζαμε μέχρι τότε.
Παρόλα αυτά, μέσα σε όλη αυτή τη θλίψη, την αγωνία, το φόβο που βλέπαμε να απλώνεται τις πρώτες μέρες της έξαρσης, είδαμε αρκετά γρήγορα τον άνθρωπο να αντιδρά στα χαστούκια και να περνάει στην αντεπίθεση. Πέρα από τις προσπάθειες των κυβερνήσεων, του ιατρικού προσωπικού και όσων εργάζονται για να καταπολεμήσουν τον ιό αυτό, είδαμε σιγά σιγά τον απλό άνθρωπο να βγάζει μια πηγαία αντίδραση απέναντι στην απειλή και να κάνει θαύματα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα