Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Covid-19: Χρήσιμο το οξύμετρο αν είστε θετικοί στον κορωνοϊό

TheToc
Όσους περισσότερους ασθενείς με Covid-19 καλούνται οι γιατροί να δουν, τόσο συχνότερα διαπιστώνουν ασθενείς με υπερβολικά χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο σώμα τους. Οι ασθενείς αυτοί όμως δεν εμφανίζουν δύσπνοια. Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται «σιωπηλή υποξία» (ανεπαρκής οξυγόνωση των ιστών). Και σημαίνει ότι ορισμένοι ασθενείς βρίσκονται στο νοσοκομείο σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι αισθάνονται οι ίδιοι.
Παρόλο που οι πνεύμονες των ασθενών είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση λόγω του κορωνοϊού SARS-CoV-2, δεν εκδηλώνουν τα τυπικά συμπτώματα της οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Οι πνεύμονες τους δεν οξυγονώνουν καλά το αίμα τους, όμως οι ασθενείς νιώθουν σχετικά καλά και οι γιατροί αναρωτιούνται αν πρέπει να τους διασωληνώσουν.

Το παλμικό οξύμετρο

Σε άρθρο του στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ο έμπειρος επί 30 χρόνια εντατικολόγος Ρίτσαρντ Λέβιταν διευκρινίζει ότι, αν οι ασθενείς που δεν είναι ακόμη τόσο σοβαρά ώστε να χρειάζονται εισαγωγή σε νοσοκομείο έχουν παλμικά οξύμετρα (συσκευές μέτρησης του οξυγόνου τους και παράλληλα των παλμών της καρδιάς) στο σπίτι τους, τότε θα μπορούν να προειδοποιηθούν ότι η κατάσταση τους επιδεινώνεται, προκειμένου να αναζητήσουν βοήθεια πιο έγκαιρα και έτσι ίσως να αποφύγουν την εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο ίδιος προτείνει ότι όλοι οι ασθενείς που έχουν βρεθεί με τεστ θετικοί στον κορωνοϊό πρέπει επί δύο εβδομάδες να ελέγχουν μόνοι τους το οξυγόνο τους μέσω οξύμετρου. Το ίδιο και όσοι δεν έχουν κάνει τεστ, αλλά έχουν ύποπτα συμπτώματα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα