Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Η χαρά είναι πραγματικά η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη

Γιατί η αγάπη θεραπεύει και πώς να ωφεληθείς από τη δύναμη της ...

Μια επιχείρηση μπορεί να καταστραφεί εάν ακόμη και ένα βασικό άτομο παραδοθεί στην αρνητικότητα ή την κατάθλιψη και χάσει τη χαρά του για την υπηρεσία και την εργασία του, τον ενθουσιασμό και το όραμά του. Οι μεγάλοι ηγέτες και ανώτερα στελέχη είναι εκείνα που στις πιο κρίσιμες στιγμές εξακολουθούν να διατηρούν τη φλόγα της χαράς και της ελπίδας να λάμπει στην καρδιά τους.

Η χαρά πρέπει να εισαχθεί σε σχολεία και τάξεις. Όσο μεγαλύτερη και βαθύτερη είναι η χαρά των μαθητών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η κατανόηση και η επιτυχία τους. Ο πατέρας μου είχε μια «συνήθεια». Κάθε φορά που έμπαινε στο φαρμακείο του ρωτούσε, "Πώς είναι τα αγόρια μου; Δουλεύουν με χαρά;" και όταν έφευγε από το φαρμακείο, έλεγε, "Η χαρά ας είναι μαζί σας μέχρι να σας ξαναδώ."

Μια φορά μου είπε ότι οι ιατρικές συνταγές που εκπληρώνονταν με τη διάθεση της χαράς ήταν πιο ισχυρά φάρμακα από τα φάρμακα που ετοίμαζε ένα άτομο με αρνητική διάθεση. Αν κάποιος από τους εργαζόμενούς του ήταν λίγο αρνητικός, τον καλούσε και και τον κοίταζε στα μάτια για λίγα λεπτά. Συνήθως το άτομο αισθανόταν ανυψωμένο.

Κάποτε ένας εργαζόμενος μου είπε ότι όταν άρχισε να δουλεύει για τον Πατέρα μου, το δυσκολότερο πράγμα στη δουλειά στο φαρμακείο ήταν να είναι χαρούμενος όλη την ημέρα. «Αλλά τώρα», είπε, «το πιο δύσκολο για μένα είναι να είμαι χωρίς χαρά».




Ήθελα να μάθω τι έχει πει η επιστήμη, η ψυχολογία και η φιλοσοφία για τη χαρά. Μετά από αναζήτηση, βρήκα πολύ λίγα να έχουν γραφτεί για τη χαρά. Από όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει ούτε μία επιστημονική ερευνητική μελέτη για τη χαρά και το τι κάνει για το σώμα, τα συναισθήματα και το νου, καθώς και για τα φυτά, τα δέντρα, τα ζώα και για ολόκληρο το περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ομάδες, έθνη, και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η χαρά είναι πραγματικά η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη γιατί είναι η δύναμη του Θεού, η δύναμη του Πνεύματός σας. Μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας αυξάνοντας τη χαρά σας.

Μπορώ να σας πω ειλικρινά ότι το σώμα μου ήταν πραγματικά το πιο αδύναμο σώμα, για ορισμένους λόγους που δεν ξέρω. Αλλά θεράπευα συνεχώς τον εαυτό μου με τη χαρά. Καθόμουν και έκανα τον εαυτό μου χαρούμενο· δέκα λεπτά αργότερα, οι πόνοι, τα άγχη και οι ανησυχίες μου εξαφανιζόντουσαν και ήμουν ενεργοποιημένος. Δεν ξέρετε πόσα σκοτεινά βέλη με χτυπούσαν -κουτσομπολιό, συκοφαντία, προδοσία- για να με κάνουν να νιώθω όλο και μικρότερος. Μια μέρα είπα στον εαυτό μου, "Βγες από αυτόν τον τάφο!" "Πώς?" "Μέσα από το φως της χαράς." Και το έκανα!


Θα παρατηρήσετε ότι η χαρά σας επηρεάζεται από όσα κάνετε στους άλλους. Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, δεν κλέβετε από τους ανθρώπους και δεν τους σκοτώνετε. Η αναζήτηση της ευτυχίας βελτιώνει τις σχέσεις σας. Εάν θέλετε να είστε πραγματικά χαρούμενοι, τότε μην έχετε μίσος, φόβο, θυμό, ζήλια και εκδίκηση. Αλλά οι άνθρωποι λένε, "Όχι, θέλω να είμαι χαρούμενος, και στο μεταξύ θέλω να μισώ και να καταστρέφω." Τελικά ανακαλύπτουν ότι αυτό δεν λειτουργεί.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι αισθάνεστε χαρούμενοι· κατόπιν το τηλέφωνο χτυπάει και αρχίζετε να λέτε ψέματα. Δέκα λεπτά αργότερα, ανακαλύπτετε ότι η χαρά σας έχει φύγει. Ο Σατανάς και ο Θεός δεν μπορούν να ζουν μαζί. Ψάχνοντας για χαρά, ευτυχία και ευδαιμονία, σιγά σιγά συμπεριφέρεστε καλύτερα και διορθώνετε τη ζωή σας. Βελτιώνετε τη ζωή σας και την κάνετε μια διαδικασία στην οποία κινείστε προς την τελειότητα.

Καθώς περνάμε στον Υδροχόο, όλη η ανθρωπότητα άρχισε να ψάχνει για την ευτυχία. Μερικοί άνθρωποι που είναι πιο εξελιγμένοι αναζητούν την χαρά και την ευδαιμονία. Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται χαρούμενοι όταν κάνουν κάτι άσχημε στους άλλους ή τους πληγώνουν, αλλά ακόμη και αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ δυστυχισμένοι άνθρωποι, ακόμη και άρρωστοι. Εμπλέκονται σε πολλά είδη ταραχών και προβλημάτων, για να βρουν τελικά ότι η χαρά δεν μπορεί να γίνει δική τους με το να αφαιρούν τις χαρές άλλων ανθρώπων.

Κάθε φορά που στερούμε από άλλους τη χαρά τους, καταγράφουμε αυτές τις εμπειρίες στην ψυχή μας. Αυτές οι εμπειρίες συσσωρεύονται σιγά σιγά και αρχίζουν να δημιουργούν μια πίεση στην ύπαρξή μας. Συχνά η κατάθλιψη και η βαριά λύπη είναι το αποτέλεσμα των πιέσεων μιας τέτοιας συσσωρευμένης έκφρασης, οι οποίες γίνονται εκρηκτικές.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Joy and Healing


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα