Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Πλούσιος και φτωχός μπαμπάς



Είναι γνωστό, ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να βοηθούν και να υποστηρίζουν πιο εύκολα ανθρώπους που τους θεωρούν του ίδιου ή και καλύτερου οικονομικού κύκλου, ενώ απορρίπτουν αυτούς που έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. 
Το περίεργο είναι ότι όλοι ξέρουμε ποιος  μας  χρειάζεται πιο πολύ,  χωρίς ωστόσο να μας συγκινεί. 
Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό ποικίλουν. Κάποιοι απλά φοβούνται την συναναστροφή μαζί τους, άλλοι τους θεωρούν βρώμικους και τους υποτιμούν που «δεν τα κατάφεραν» στην ζωή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το συλλογικό υποσυνείδητο των ανθρώπων έχει «χορτάσει» αυτή την εικόνα και πλέον την θεωρεί ως κάτι δεδομένο και φυσιολογικό. 
Απ’ την άλλη, σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου του Berkley οι άνθρωποι με χαμηλό ή και καθόλου εισόδημα φαίνεται να είναι πιο γενναιόδωροι σε σχέση με αυτούς που παρουσιάζουν υψηλό εισόδημα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι πιο φτωχοί αφενός μεν έχουν ζήσει και ξέρουν τι σημαίνει ανέχεια και αφετέρου δεν έχουν τίποτα να χάσουν προσφέροντας από τα ελάχιστα που διαθέτουν. 
Στο παρακάτω video ένας πολύ πλούσιος και ευκατάστατος άνδρας ζητάει λεφτά γιατί ξέχασε το πορτοφόλι του και δεν έχει να ταΐσει το παιδί του. Η αντίδραση του κόσμου  φανερώνει μεγάλη αλληλεγγύη. Μάλιστα ο κύριος «τσιμπάει» και τηλεφωνάκι από περαστικιά.  
Τι γίνεται όμως όταν στην αντίστοιχη θέση βρίσκεται ένας άστεγος πατέρας που θέλει και αυτός να ταΐσει το παιδί του?

Το video ασχέτως αν είναι αληθινό ή όχι καταδεικνύει με ωραίο τρόπο την εποχή στην οποία ζούμε.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα