Η εποχή αυτή που βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα είναι πολύ σημαντικό να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος. Οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο αυτή την περίοδο. Συνήθως ένα φάρμακο κατάλληλο για το βήχα είναι αρκετό για τις εποχικές παθήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις όταν έχει κλείσει η φωνή μας και πονάει ο λαιμός μας οι παστίλιες είναι η ιδανική λύση για να μας ανακουφίσουν αποτελεσματικά από τα συμπτώματα της πάθησης. Αντί να αγοράσετε παστίλιες ή σιρόπι για το βήχα, δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας, με πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου.
Πως να φτιάξετε σπιτικές παστίλιες μόνοι σας στο σπίτι
Υλικά:
- 1 κουτάλι της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 110 ml νερό
- 220 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο τζίτζερ
- 1/4 κουταλάκι αλεσμένο γαρίφαλο
- Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία:
Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά (αν έχετε αποξηραμένα κλωνάρια από το μπαχαρικό γαρίφαλο, το ιδανικό θα ήταν να το αλέσετε σε ένα γουδί) και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για 15 – 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και να σιροπιάζει. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την αδειάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε φροντίσει να περάσουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα, σχηματίζοντας με αυτό μικρούς κύκλους όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Μόλις αδειάσουμε όλη την ποσότητα του μείγματος το αφήνουμε να κρυώσει. Θα χρειαστεί να το αφήσουμε μερικές ώρες για να κρυώσουν και έπειτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, οι παστίλιες μας είναι έτοιμες. Τοποθετήστε τις σε ένα κουτάκι ή σε ένα βάζο και κάθε φορά που αισθάνεστε ενόχληση στον λαιμό πάρτε μια παστίλια για να σας απαλύνει τον πόνο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.