Δανάη Νάκου
Καθόμουν τις προάλλες σε μια καφετέρια στο κέντρο με δυο φίλες.
Δίπλα μας μια αντροπαρέα εκεί γύρω στα εικοσιπέντε και συζητούσαν για γκόμενες.
Με όλη την διακριτικότητα που μας διακατείχε, ακούσαμε κανα δυο σχόλια σχετικά με το πώς τους αρέσει μια γυναίκα να συμπεριφέρεται, τι θέλουν να φοράει για να την πιάσουν και να μην την αφήνουν και άλλα τέτοια, από απλή περιέργεια βρε αδερφέ.
Μέχρι που ξαφνικά ο μόνος δεσμευμένος της παρέας αποφάσισε να μοιραστεί μια φαντασίωση που είχε με την κοπέλα του.
Κάπως έτσι οι φίλες κατέβασαν τα κεφάλια και άλλαξαν θέμα στη στιγμή.
Στην κοινωνία του δήθεν καθωσπρεπισμού, στην κουλτούρα της κλειδαρότρυπας, μου έμαθαν με τα χρόνια πως πρέπει να είμαι συνεσταλμένο κοριτσάκι, ένα ταπεινό χαμομηλάκι.
Εμείς οι γυναίκες μεγαλώσαμε με την πεποίθηση πως οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι καθαρά ανδρική υπόθεση. Αν τύχει να μας περάσει κάτι πονηρό από το μυαλό πρέπει να ντρεπόμαστε πολύ γι' αυτό, δεν είναι γυναικείο προνόμιο, ούτε δικαίωμα εξάλλου.
Μια απλή σκέψη μας κάνει να ψάχνουμε ολόκληρο βράχο να κρυφτούμε από πίσω, τρέχουμε να την αποβάλλουμε από το μυαλό μας όσο είναι νωρίς, μη γίνει μεγαλύτερο το κακό.
Ας σοβαρευτούμε λίγο. Όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε πως το μυαλό μας δεν γυρνάνε μόνο αγνές και απονήρευτες σκέψεις, αλλά και πολλές πονηρές, πολλές φαντασιώσεις.
Εξάλλου, οι φαντασιώσεις είναι ονειροπολήσεις κατά την διάρκεια της μέρας, αποκύημα της φαντασίας μας. Τι κακό έχει αυτό; Καιρός να αποποινικοποιήσουμε την λέξη από το μυαλό μας.
Το να φαντάζεσαι ή να φαντασιώνεσαι κάποιον είναι ένδειξη υγιούς σεξουαλικής ζωής.
Ομάδα ερευνητών μελέτησαν τα σεξουαλικά ερεθίσματα συνόλου γυναικών, συμπεραίνοντας πως το 65% των γυναικών, όχι μόνο φαντασιώνονται, αλλά οι φαντασιώσεις τους είναι πιο τολμηρές από αυτές των ανδρών.
Όλα καλά με την θεωρία, αλλά στην πράξη κάτι πάει στραβά. Όσο και να δεχθούμε πως οι σκέψεις είναι κομμάτι της γυναικείας φύσης μας, ντρεπόμαστε γι' αυτές.
Το γεγονός πως τόσο χρόνια οι άνδρες ήταν αυτοί που είχαν πιο άμεση σχέση με τις φαντασιώσεις τους, μας κάνει να θεωρούμε απαγορευμένες, κακές και κατακριταίες τις δικές μας.
Το θέμα είναι, πως όσο περισσότερο προσπαθούμε να τις αποφύγουμε, επιστρέφουν εντονότερες.
Αυτή η επιμονή των απαγορευμένων σκέψεων και συναισθημάτων ήταν ένα αντικείμενο που γοήτευσε ιδιαίτερα τον Φρόιντ και απασχόλησε την θρησκεία.
Η θέλησή μας να τις αποβάλλουμε και η αίσθηση του απαγορευμένου, ενεργοποιεί αυτόματα τα συναισθήματα της ντροπής που είναι γενετικά καλωδιωμένα στον εγκέφαλό μας, όπως αναφέρει η ψυχολογία της ανθρώπινης εξέλιξης.
Συνήθως οι φαντασιώσεις μας περιλαμβάνουν καταστάσεις που δεν μπορούμε καν να ξεστομίσουμε, νοιώθουμε άβολα με αυτές, πως κάτι δεν πάει καλά με μας.
Σε μεγάλο βαθμό οι σεξουαλικές μας σκέψεις εκφράζουν μια άποψη του υποσυνείδητού -ή ασυνείδητού- μας.
Δε γνωρίζουμε πώς βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται στο μπροστινό μέρος των σκέψεών και κάνουν τα μάγουλά μας να κοκκινίζουν από ντροπή.
Με αυτό τον τρόπο, αντί να ενδώσουμε στον πειρασμό και να γευτούμε τον απαγορευμένο καρπό, τρέχουμε από την άλλη κατεύθυνση σα να θέλουμε να κερδίσουμε χρυσό μετάλλιο.
Τι είναι στο κάτω κάτω της γραφής, δυο καταπιεσμένες πονηρές σκέψεις σε σχέση με τον χαρακτηρισμό «ελευθέρων ηθών» που μπορεί να μας προσδώσουν;
Ρωτάω τώρα, πρώτα τον ίδιο μου τον εαυτό, συνήθως όταν εξομολογούμαστε κάτι δεν λυτρωνόμαστε; Στην προκειμένη περίπτωση, γιατί δεν το βλέπουμε από αυτή την οπτική γωνία;
Άτομα που χρησιμοποιούν της σεξουαλικές φαντασιώσεις τους ως μέσο διέγερσης στο σεξ το απολαμβάνουν περισσότερο, κάνουν σεξ συχνότερα, επιδίδονται σε μεγαλύτερη ποικιλία σεξουαλικών δραστηριοτήτων και έχουν περισσότερους ερωτικούς παρτενέρ.
Επίσης, σε ανθρώπους που διστάζουν να ανοιχτούν, να πειραματιστούν στο σεξ, η εξομολόγησή τους έχει αποδειχθεί πως βοηθάει ιδιαίτερα καθώς μέσω κάποιου ρόλου αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο, χαλαρώνουν και μπορούν να επιτρέψουν στην φαντασία τους να οργιάσει.
Ακόμη, στην ψυχοσεξουαλική θεραπεία, λένε οι επιστήμονες, η φαντασίωση χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για να μπλοκάρει τις αρνητικές σκέψεις.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι ακριβώς φοβάμαι; Κρύβομαι από τον ίδιο μου τον εαυτό και τρέχω μακριά του; Οι φαντασιώσεις, οι πονηρές και απαγορευμένες σκέψεις αποτελούν κομμάτι κάθε γυναίκας, κάθε γυναικείου μυαλού και κάθε άλλο παρά πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτές.
Ελευθέρωσε το μυαλό σου και δέξου κάθε σκέψη και συναίσθημα που σου έχουν πλασάρει ως απαγορευμένο.
Ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη τα ταμπού, τις προκαταλήψεις και τις ανασφάλειές σου και να ενδώσεις στον πειρασμό των σεξουαλικών φαντασιώσεών σου, να προσθέσεις το προαιρετικό πιπέρι, που μπορεί να το φοβηθείς λίγο στην αρχή, αλλά θα κάνει την σεξουαλική ζωή σου πιο πικάντικη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.