Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Σπιτική λεμονάδα με θυμάρι


Έφτασε ο καιρός της σπιτικής λεμονάδας. Πειραματίστηκα με πολλές μέχρι να καταλήξω σε αυτή που τελικά είναι η πιο φίνα και με την ανοιξιάτικη μυρωδιά από το θυμάρι γίνεται στο σπίτι ανάρπαστη.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι κλωναράκια, επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 αγγουράκι για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 



  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση. 
  • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου τρία λεπτά. 
  • Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και 6 φλιτζάνια κρύο νερό, σε μια μεγάλη κανάτα. 
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει (μπορεί να μείνει για περίπου μια εβδομάδα). 
  • Σερβίρουμε με πάγο και γαρνίρουμε με θυμάρι και μερικές λεπτές φέτες αγγούρι.

Στην υγειά σας.


timageireveis

marymary.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα