«Αντώνιε, θέλω γύρω μου χοντρούς ανθρώπους, όχι αδύνατους, όχι νευρώδεις, και φιλόδοξους… Να κοιμούνται με τις ώρες τη νύχτα κι όταν ξυπνάνε να ασχολούνται με τα μαλλιά τους, να κυττιούνται στον καθρέπτη, να περιποιούνται τα νύχια τους. Αντώνιε, πρόσεχε τον Κάσιο, είναι λιγνός, όλο σκεπτικός…, τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι».
Έβλεπε μπάλλα ο Τζούλυ, ένας από την αγία τριάδα των μεγάλων στρατηλατών της Ιστορίας. Οι άλλοι δυο ήταν ο Αλέξανδρος ο Μακεδών και ο Ανίβας ο Καρχηδόνιος. Δεν περίμενε να το φάει το γκολ ο Τζούλυ και γι’ αυτό πριν την πατήσει προειδοποιούσε τον κολλητό του, τον Αντώνιο, ένα από τα μεγαλύτερα αρχικαθάρματα που πάτησαν στη γη.
Μιλάμε για τον Ιούλιο Καίσαρα, που σα σήμερα υπολογίζεται ότι πέθανε, 44 χρόνια πριν γεννηθεί ο Ιησούς. Είπαμε. Κάποιοι είναι εκλεκτοί. Ευλογημένοι. Ξεχωριστοί. Το πέρασμα τους άφησε κάτι πίσω. Δεν κοστίζει να γνωρίζεις τα βασικά γι’ αυτόν τον Μέγα άνδρα, που δεν του αρέσαν οι πλάκες, τα αστειάκια, που σπάνια χαμογελούσε γιατί, ίσως, κουβαλούσε τη βαρειά Εντολή.
Το 100 π.Χ. γεννήθηκε ο κορυφαίος των κορυφαίων πολιτικών της Ρώμης, αυτός ο μεγαλοφυής και στρατιωτικός και μαθηματικός, και αστρονόμος, και αρχιτέκτων. Θεός. Το κόβουμε εδώ. Μόνο να αναφέρουμε ποια είναι εκείνα που τον έχει πιστώσει η Ιστορία και τα οποία αξίζει να αναφερθούν…
«Στην ηλικία μου ο Αλέξανδρος ήταν κοσμοκράτορας κι εγώ ακόμα μόνον τους όρχεις μου έχω πιάσει». Έλα! Δεν τα είπε έτσι ακριβώς, βάζει και τη σάλτσα του ο αποδυτηριάκιας
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τέτοια». Το ‘χε πει διότι κακώς υποψιάστηκε ότι η Πομπηϊα πηδιόταν με κάποιον ευγενή, επειδή αυτόν τον κάνανε τσακωτό μέσα στο σπίτι του Καίσαρα, όπου είχε τρυπώσει για να πάρει μπανιστήρι μια απαγορευμένη στους άνδρες γυναικεία γιορτή.
«Καλύτερα πρώτος σε χωριό, παρά δεύτερος στη Ρώμη». Το είπε όταν ανέλαβε έπαρχος της Ισπανίας.
«Ο κύβος ερρίφθη». Το είπε όταν κατέφθασε στον Ρουβίκωνα, το ποτάμι που χώριζε Ιταλία και Γαλατία.
«Ήλθον, Είδον, Ενίκησα» (Veni, Vidi,Vici).Όταν κατενίκησε τον Φαρνάκη, βασιληά του Βοσπόρου.
«Ex tu,Brute!». Αυτό δεν το είπε στη γλώσσα του, όπως το γράφω, το είπε στα ελληνικά «Κι εσύ, τέκνον Βρούτε!». Βρούτος, Κράσος και Πομπήϊος που συνωμότησαν σε βάρος του Καίσαρα είναι η πρώτη κατεγραμμένη στην Ιστορία «τριανδρία».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.