Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της υπέρτασης ξεκινάει από το… πιάτο

Ροφήματα που ρίχνουν την πίεση

Συγκεκριμένα βότανα με τη μορφή ροφημάτων υπόσχονται να συμβάλουν στην προσπάθεια να ρίξουμε την πίεσή μας.Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της υπέρτασης ξεκινάει από το πιάτο μας, αφού το Α και το Ω είναι η υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου τρόπου διατροφής που βασίζεται φυσικά στη μείωση του αλατιού.Μπορούμε, όμως, να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ρίξει την πίεση ποντάροντας και στο… φλιτζάνι μας.

Κράταιγος
Εξισορροπεί με ήπιο τρόπο την πίεση του αίματος και θεωρείται ιδανικός για όσους ταλαιπωρούνται από υπέρταση, κυρίως εξαιτίας προβλημάτων στα αγγεία τους. Συστήνονται 1-2 εγχύματα κράταιγου την ημέρα (το πρωί και το απόγευμα), μεταξύ των γευμάτων.
Στο φλιτζάνι: Ρίχνουμε 2 κουταλάκια καρπούς κράταιγου σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού με βρασμένο νερό, τους αφήνουμε για 20΄ και σουρώνουμε.

Τίλιο

Χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και επουλώνει τα τοιχώματά τους. Συστήνεται σε ανθρώπους οι οποίοι ανεβάζουν πίεση κυρίως όταν εκνευρίζονται. Μπορούμε να πίνουμε 1-2 φορές την ημέρα ρόφημα τίλιου μεταξύ των γευμάτων ή όταν αισθανόμαστε ένταση.

Στο φλιτζάνι: Ρίχνουμε 1 κουταλιά τίλιο σε 1 φλιτζάνι βρασμένο νερό, το αφήνουμε για 10΄ και μετά σουρώνουμε.
Μελισσόχορτο
Προκαλεί διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος, και συστήνεται σε ανθρώπους που ανεβάζουν πίεση κυρίως όταν τους καταβάλλει το άγχος. Πίνουμε 1-2 ροφήματα την ημέρα ή κάθε δεύτερη ημέρα.
Στο φλιτζάνι: Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές ξηρό μελισσόχορτο (ή 4 φρέσκα φύλλα) σε 1 φλιτζάνι βρασμένο νερό και το αφήνουμε για 10-15΄. Στη συνέχεια σουρώνουμε και πίνουμε.

Φύλλα ελιάς

Τα φύλλα ελιάς θεωρούνται βοηθητικά για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από υπέρταση, αλλά και πεπτικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, φουσκώματα ή πέτρες στη χολή. Μπορούμε να πίνουμε 1-2 ροφήματα την ημέρα μετά τα γεύματα.
Στο φλιτζάνι: Ρίχνουμε σε 300 ml νερό (όσο δύο ποτήρια) 20 γρ. ξηρά φύλλα ελιάς και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για 15΄. Πίνουμε το ρόφημα ζεστό (μισό το πρωί και μισό το βράδυ).

Βίσκο το λευκό

Ενδείκνυται για άτομα με υπέρταση και προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος (π.χ. πρηξίματα στα άκρα). Επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει την πίεση και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της υπέρτασης (π.χ. ζαλάδες). Πίνουμε μέχρι 2 ροφήματα την ημέρα.
Στο φλιτζάνι: Ρίχνουμε 1 κουταλιά σε 1 φλιτζάνι βρασμένο νερό, το αφήνουμε για 10-20΄, σουρώνουμε και πίνουμε. Προσοχή! Μπορεί να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Δεσποινόχορτο

Έχει ηρεμιστική και καρδιοτονωτική δράση και χρησιμοποιείται όταν η υπέρταση επιτείνεται λόγω του έντονου στρες. Πίνουμε μέχρι 2 ροφήματα την ημέρα.
Στο φλιτζάνι: Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, το αφήνουμε για 10-15΄, σουρώνουμε και πίνουμε.
Tips
1. Μπορούμε να πίνουμε μέχρι 2 ροφήματα την ημέρα, 3-4 φορές την εβδομάδα και όχι καθημερινά.
2. Η δράση των βοτάνων δεν είναι ανε-ξάρτητη από τον τρόπο διατροφής που ακολουθούμε. Για να ρίξουμε την πίεση, είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες.
3. Αν ακολουθούμε φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της πίεσης, θα πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πριν πάρουμε κάποιο βότανο. Επιπλέον, θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τακτικά τον γιατρό μας για να βεβαιωθούμε ότι η πίεσή μας είναι ρυθμισμένη.
 vita

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα