Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κρασί με μπαχαρικά

Spiced wine post 1
Σ’
αυτή την παραλλαγή μιας τεχνικής του 1300, το κρασί «δανείζεται» τη συνταγή της σαγκρίας, κρατώντας όλο το αλκοόλ του. Στην ίδια συνταγή, αν προσθέστε μία ίση ποσότητα νερού, μπορείτε να σιγοβράσετε αχλάδια ή ροδάκινα, ενώ μία κουταλιά του τσαγιού σ’ ένα ποτήρι με σαμπάνια θα σας δώσει ένα διαφορετικό Kir.

Για τρία ποτήρια
200g μαύρη ζάχαρη
1κ.σ. τριμμένη κανέλα
1κ.σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1κ.σ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φιάλη φρουτώδες κόκκινο κρασί (Merlot, Syrah)
πανί για σούρωμα
Σ’ ένα μπoλ μεσαίου μεγέθους, μη μεταλικό, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κρασί. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε καλά και πάλι. Αφήστε το για 10 λεπτά και ανακατέψτε ξανά για να διαλυθει καλά η ζάχαρη. Σκεπάστε καλά και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 μέρες. Χρησιμοποιώντας ένα διπλωμένο πανί το σουρώνετε τουλάχιστον δύο φορές, το περνάτε στην αρχική του φιάλη και το κλείνετε καλά. Θα σας κρατήσει μέχρι ένα μήνα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα