ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑΝ ΕΠΟΧΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΘ΄ΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΝΟΜΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΛΟΓΟΝ ΕΞΕΦΡΑΣΘΗΣΑΝ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.
ΤΟΥΤΟ ΔΕ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΔΕΧΟΝΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΝΤΟΣ, ΑΛΛ΄ΟΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΥΠ΄ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΩΡΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΑΡΑΒΑΣΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΚΟΛΑΣΜΟΝ ΕΝΩ Η ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΙΝ.
ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΠΕΔΙΔΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΣΕΒΕΙΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑ ΒΡΑΧΥΤΑΤΩΝ ΜΕΝ, ΑΛΛ΄ΕΞΟΧΩΣ ΣΥΜΠΕΠΥΚΝΩΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΗΘΙΚΟΝ ΝΟΗΜΑ ΡΗΣΕΩΝ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ.
ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΟΦΩΝ :
ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ : ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ = ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΗΣ ΤΗΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ
ΣΟΛΩΝ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ : ΧΡΩ ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ = ΝΑ ΖΗΣ ΜΕ ΘΕΟΣΕΒΕΙΑΝ, ΝΑ ΕΧΗιΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.
ΘΕΟΥΣ ΤΙΜΑ = ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΗΣ ΤΑΣ ΠΡΕΠΟΥΣΑΝ ΤΙΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.
ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ : EYΣΕΒΕΙΑΝ ΑΣΚΕΙΝ = ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΥΗΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΣΕΒΗΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΕ ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ = ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣ ΤΗΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ.
ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ : ΠΕΡΙ ΘΕΩΝ ΛΕΓΕ, ΩΣ ΕΙΣΙΝ = ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΝΑ ΛΕΓΗΣ ΟΤΙ ΑΡΜΟΖΕΙ.
ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΙΑΝΤΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΝ.
" ΚΑΠΟΤΕ Ο ΒΙΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΩΝ ΔΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΟΜΟΥ ΜΕΤ΄ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΣΕΒΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΦΟΒΟΥ ΕΞ΄ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΛΟΓΩι ΣΦΟΔΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΑΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΗΣΘΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ.... ΚΑΚΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ".
(BIAΣ ΣΥΜΠΛΕΩΝ ΠΟΤΕ ΑΣΕΒΕΣΙ, ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΝΕΩΣ, ΚΑΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ, '' ΣΙΓΑΤΕ, ΕΦΗ, " ΜΗ ΑΙΣΘΩΝΤΑΙ ΥΜΑΣ ΕΝΘΑΔΕ ΠΛΕΟΝΤΑΣ " )
ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ : ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΕΧΟΥ = ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ.
ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ : ΕΦΟΔΙΟΝ ΘΝΗΤΟΙΣ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΕΣΤΙΝ ΕΥΣΕΒΗΣ ΒΙΟΣ = ΤΟ ΕΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ ΔΙΑΓΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΕΦΟΔΙΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ: ΕΥΣΕΒΕΩΝ ΠΑΙΔΕΣΣΙ ΤΑ ΛΩΙΑ, ΔΥΣΕΒΕΩΝ Δ΄ΟΥ = ΕΙΣ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΙΣ ΔΕ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΟΧΙ. (ΛΩΙΑ = ΑΝΩΜ. ΠΑΡΑΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΣ - ΛΩΩΝ - ΛΩΣΤΟΣ )
ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ: ΠΡΩΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΙΜΑι.
ΕΙΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ, ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΙΧΟΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ.
" ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΜΕΝ ΠΡΩΤΑ ΘΕΟΥΣ, ΝΟΜΩι ΩΣ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ, ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕΒΟΥ ΟΡΚΟΝ "
ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΟΝ ΕΠΙ ΤΟΥ " ΝΟΜΩι ΩΣ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ " ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΛΕΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ : " ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΗΓΕΜΩΝ ΕΣΤΙ Η ΕΥΣΕΒΕΙΑ", ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗΝ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩι ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΙΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥ. ΕΠΕΙΤΑ ΔΕ, ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΗΡΩΑΣ ( ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ ΘΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΞΙΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΗΜΙΘΕΟΙ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΤΑΣΣΟΝΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ).
Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΜΙΘΕΟΥΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΥΦ΄ΕΚΑΣΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ, ΑΛΛ΄ΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟΝ, ΚΑΘΩΡΙΣΜΕΝΟΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ.
ΤΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΥΘΑ Η ΛΕΞΙΣ, ΩΣ ΠΑΡΑ ΞΕΝΟΦΩΝΤΙ ( ΑΠΟΜΝ.Α΄3) ΟΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΥΘΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΕΡΩΤΩΜΕΝΗ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩΜΕΝ ΘΥΣΙΑΣ Ή ΝΑ ΤΙΜΩΜΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ, ΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ : ΝΟΜΩι ΠΟΛΕΩΣ. ΗΤΟΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΩΣ Ο ΘΕΟΣ;
ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ Ο ΙΕΡΟΚΛΗΣ : TIMHΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΡΙΣΤΑ ΟΥ ΔΙΔΟΥΣ ΤΙ ΑΥΤΩι, ΑΛΛ΄ΑΞΙΩΣ ΤΟΥ ΛΑΒΕΙΝ ΤΑ ΠΑΡ΄ΕΚΕΙΝΟΥ ΓΙΝΟΜΕΝΟΣ ... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ : "ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΡΙΣΤΑ, ΕΑΝ ΤΩι ΘΕΩι ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑΝ ΟΜΟΙΩΣΗιΣ".
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΝ Η ΟΜΟΙΩΣΙΣ ΑΥΤΗ, ΕΣΤΑΙ ΔΙΑ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ. ΜΟΝΗ ΓΑΡ ΑΡΕΤΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΝΩ ΕΛΚΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΟΥΔΕΝ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑ ΘΕΟΝ Ή (ΠΑΡΑ) ΑΡΕΤΗ, ΜΕΙΖΩΝ ΔΕ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΘΕΟΣ. ΟΥΧ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΤΙΜΙΟΝ ΠΑΡ΄ΑΡΕΤΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ.
ΣΟΦΟΣ ΓΑΡ ΑΝΗΡ ΚΑΙ ΣΙΓΩΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΙΜΑι, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΑΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΥΩΝ ΜΙΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΙΟΝ.......
ΟΥΤΕ ΔΑΚΡΥΑ ΟΥΤΕ ΙΚΕΤΕΙΑΙ ΘΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΣΙ (ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΚΕΣΙΕΣ ΕΛΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ) ΟΥΤΕ ΘΥΗΠΟΛΙΑΙ (ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ) ΘΕΟΝ ΤΙΜΩΣΙΝ, ΟΥΤΕ Α Ν Α Θ Η Μ Α Τ Ω Ν ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥΣΙ ΘΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΘΕΟΝ ΦΡΟΝΗΜΑ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΘΕΩι.
Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΜΕΝΙΔΑΣ ΑΠΟΦΘΕΓΓΕΤΑΙ : "ΔΥΣΣΕΒΙΑΣ ΜΕΝ ΥΒΡΙΣ ΤΕΚΟΣ" = Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΙΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΥΒΡΙΝ (ΔΥΣΣΕΒΕΙΑ = ΑΣΕΒΙΑ )
Ο ΠΛΑΤΩΝ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΘΕΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΗΡΟΣ, ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ": ΟΤΙ Ο ΗΡ, ΟΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΙΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΕΝ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ, ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΟΤΙ Η ΨΥΧΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΙ ΔΕ ΑΣΕΒΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΙΑΣ ΠΟΙΝΑΣ.
Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΓΟΝΗΝ", ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑΝ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΟΝΤΟΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ,ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΙΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΡΕΟΝΤΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΗΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΤΑΦΗΝ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ, ΠΟΛΥΝΕΙΚΟΥΣ.
Η ΔΕ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΛΕΓΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟΝ (ΣΤ.924) " ΤΗΝ ΔΥΣΣΕΒΕΙΑΝ ΕΥΣΕΒΟΥΣ΄ΕΚΤΗΣΑΜΗΝ", ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΗΝ ΩΣ ΑΣΕΒΗΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΝ ΠΟΥ ΑΨΗΦΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΚ ΘΝΗΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΤΗΝ ΕΘΕΩΡΗΣE ΑΣΕΒΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑ ΔΙΑ ΤΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΠΗΓΑΖΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ. ΛΟΓΩι ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΜΟΥ, ΕΓΙΝΑ ΑΣΕΒΗΣ.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΟΧΟΝ ΦΡΑΣΤΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ "ΤΗΝ ΔΥΣΣΕΒΕΙΑΝ ΕΥΣΕΒΟΥΣ΄ΕΚΤΗΣΑΜΗΝ" ΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟΝ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΟΥ ΣΤ.ΜΑΡΤΖΩΚΗ "ΑΓΙΑΖΕΙ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ".
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΠΑΡΑΘΕΤΩΜΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΜΩΝΙΔΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΟΥ:
" ΟΥ ΤΙΣ ΑΝΕΥ ΘΕΩΝ ΑΡΕΤΑΝ ΕΛΑΒΕΝ, ΟΥ ΠΟΛΙΣ, ΟΥ ΒΡΟΤΟΣ. ΘΕΟΣ Ο ΠΑΜΜΗΤΙΣ. "
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.