Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η έρημος Τάκλα Μακάν και ο Μέγας Αλέξανδρος



Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε; 


Μέρος Α-B

Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν! Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τρέλα και μια προσπάθεια να αποδείξει την στρατιωτική του αξία. Μα αυτό το είχε κάνει ήδη κάνει πάρα πολλές φορές, μία ακόμα δεν θα του προσέφερε τίποτα! Οπότε το ερώτημα για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα παραμένει αναπάντητο; ή μήπως όχι;

Τι είναι το Ίντερνετ; Ενα καλώδιο είναι…


cable_internet
Αποκλείεται να μην έχετε αναρωτηθεί πώς… δουλεύει το Ίντερνετ. Κυρίως δε, άμα ανήκετε στη ίδια κατηγορία που ανήκουμε και εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι (τεχνολογικά) συντάκτες. Το Ίντερνετ λοιπόν δεν είναι παρά ένα καλώδιο ή καλύτερα 232 καλώδια. Η εταιρείαTeleGeography δημοσίευσε σήμερα το χάρτη των υποθαλάσσιων συνδέσεων του παγκόσμιου ιστού.

ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ

                            


Μία μία, όλες οι μεγάλες ελληνικές  εταιρίες μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό εγκαταλείποντας  το καράβι που βουλιάζει. Εν αντιθέσει  με τους μεγαλοκαπιταλιστές, ο λαός καλείται καθημερινά από τους κυβερνώντες  να επιδεικνύει εθνική συνείδηση και να θυσιάζεται για το «καλό» της πατρίδας. Τι σημαίνει τελικά η λέξη πατρίδα και τι περιεχόμενο λαμβάνει κάθε φορά που κάποιος την επικαλείται;

Λίπος στην κοιλιά και ψηλή πίεση



Η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά συνοδεύεται από σοβαρούς κινδύνους. Το υπερβολικό βάρος σώματος και η παχυσαρκία, ιδιαίτερα όταν το περιττό λίπος είναι συσσωρευμένο στην περιοχή της κοιλιάς, αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής από ψηλή πίεση.
Η περίμετρος της κοιλιάς τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, είναι δείκτης του κοιλιακού λίπους.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ( Άσκληπιείον τής Κώ)



Κατερινα Βλαχου


ΟΑπόλλωνας, ο ιδιαίτερος ιατρός των Θεών εκπροσωπούσε τον Ήλιο, φωτοβόλο και Θερμουργό του Σύμπαντος, στον οποίο είχαν αποδώσει εξαιρετικές ιατρικές ιδιότητες. Στον ήλιο απέδιδαν την σωτηρία της Γης και επομένως εξήρτησαν από τον Ήλιο την προέλευση της Ιατρικής. Στους πρώτους χρόνους, οι πάσχοντες κατέφευγαν στους ναούς των Θεών επικαλούμενοι την βοήθειά τους για την απαλλαγή τους από τα δεινά για τα οποία θεωρούσαν τους ίδιους τους Θεούς υπεύθυνους.

Ε! συ



Ε! συ
που περιφέρεσαι
στο τίποτα
ποιώντας μαύρο
με βλέμμα αδειανό
Εκεί στα βόρεια
της ζωής σου
κάποια σε σκέφτεται

Ἡ καταγωγὴ τῶν Ἑλλήνων.


Ἡ καταγωγὴ τῶν Ἑλλήνωντοῦ Ἀναστασίου Στάμου , Διευθυντοῦ ΕΠΑΛ Λευκάδος
Τὸ Δελφικὸν «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» προτρέπει διαχρονικῶς τοὺς Ἕλληνες νὰ ἐνδοσκοπήσουν, νὰ γνωρίσουν ποιοὶ εἶναι, μὲ εὐεργετικὰ ἀποτελέσματα στὴν ὅλη ὑπαρξιακή τους θεώρηση. «Γεγόνασι εὐσεβέστεροι καὶ δικαιότεροι καὶ κατὰ πᾶν βελτίωνες ἑαυτῶν», καθὼς λέγει ὁ Διόδωρος Σικελιώτης γιὰ τοὺς κοινωνοῦντες τὰ σεπτὰ Μυστήρια, ποὺ μυοῦσαν σὲ αὐτογνωσία καὶ ἐπέφεραν ψυχικὴ κάθαρση. Σὲ ἕνα ἄλλο ἐπίπεδο τώρα θὰ μιλήσουμε περὶ ἐθνικῆς αὐτογνωσίας, ποὺ μοιάζει σήμερα «ἀπαγορευμένος καρπός»…

Πως Κλέβουν τα blogs σε επισκεψιμότητα


                              

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Το 99% των ιδιοκτητών ιστοτόπων καίγεται να ξέρει πόσες επισκέψεις έχει.
Για αυτό και όλοι  οι διαχειριστές βλέπουν τους μετρητές 10 φορές την ημέρα.
Κάποιοι άλλοι εμφανίζουν τους μετρητές στους αναγνώστες – επισκέπτες με την ένδειξη Συνολικές προβολές και εδώ είναι η παγίδα!
Ένας μετρητής μπορεί να λέει 70.000.000 εκ.επισκέψεις αλλά στην πραγματικότητα, το site το έχουν επισκεφθεί …5 άνθρωποι.
Ο τρόπος είναι απλός.
Για να τελειώνουμε και να καταλάβουν και οι «αμύητοι»:

Η ηλιοθεραπεία «ασπίδα» κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας-Τι έδειξε μακροχρόνια μελέτη του Χάρβαρντ

                        Η ηλιοθεραπεία «ασπίδα» κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Κατά το ένα πέμπτο περιορίζει τις πιθανότητες εκδήλωσης ρευματοειδούς αρθρίτιδας στις γυναίκες η ηλιοθεραπεία, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές της Σχολής Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και εξέτασε τις γυναίκες που συμμετείχαν σε δύο φάσεις.

Γιατί η γλώσσα μας κολλάει στον πάγο...ή σε παγωμένο μέταλλο;!



Λίγο πολύ όλοι μας το ξέρουμε πως αν ακουμπήσουμε τη γλώσσα μας σε ένα παγάκι ή σε παγωμένο μέταλλο, κολλάει πάνω του!Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά όπως πάντα!

5 τρόποι για να μεταφορτώνετε torrents ανώνυμα

                    web-monitoring
Με τους νέους νόμους αντι-πειρατείας και τις επιχειρήσεις αστυνόμευσης των χρηστών που μεταφορτώνουν BitTorrent να αυξάνονται, πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες του BitTorrent που αναζητούν τρόπους για να κρύψουν την ταυτότητά τους. Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε τρόποι, που χρησιμοποιούνται ευρέως για προστασία της ιδιωτικότητας.

Οι υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το μήνυμα είναι είτε εντελώς δωρεάν ή κοστίζουν ορισμένα ευρώ το μήνα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι δωρεάν υπηρεσίες<…>

είναι γενικά πιο αργές ή έχουν άλλους περιορισμούς, ενώ οι υπόλοιπες μπορεί να έχουν τις ίδιες ταχύτητες με τη σύνδεση ίντερνετ που διαθέτετε.

Εγώ και οι Άλλοι, Εμείς. Εγώ και Εμείς, εγώ

                                                     


Σ᾿ αὐτὸ τὸν κόσμο, ποὺ ὁλοένα στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται ὅλους τοὺς ἄλλους. Πρέπει ν᾿ ἀναζητήσουμε τὸν ἄνθρωπο, ὅπου καὶ νὰ βρίσκεται.
Ὅταν στὸ δρόμο τῆς Θήβας, ὁ Οἰδίπους συνάντησε τὴ Σφίγγα, κι αὐτὴ τοῦ ἔθεσε τὸ αἴνιγμά της, ἡ ἀπόκρισή του ἦταν: ὁ ἄνθρωπος. Τούτη ἡ ἁπλὴ λέξη χάλασε τὸ τέρας. Ἔχουμε πολλὰ τέρατα νὰ καταστρέψουμε. Ἂς συλλογιστοῦμε τὴν ἀπόκριση τοῦ Οἰδίποδα.
Γ. Σεφέρης, Στοκχόλμη, 10 Δεκεμβρίου 1963

Γιατί Κλαίμε; Ποίος είναι ο ρόλος των δακρύων για τον ανθρώπινο οργανισμό;;;

                                      

Ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος στον πλανήτη που δακρύζει συνειδητά, κάτι που δε συναντάται σε κανένα άλλο πλάσμα του ζωικού βασιλείου...
 Τα περισσότερα ζώα κάποια στιγμή "κλαίνε" αλλά πρόκειται απλά για μια φυσική αντίδραση του οργανισμού τους. Τα δάκρυα είναι απαραίτητα για να διατηρείται ο βολβός των ματιών υγρός, ενώ οι πρωτεΐνες και άλλες ουσίες που περιέχουν τον διατηρούν υγιή και ικανό να προστατεύεται από τις επιθέσεις ιών και βακτηρίων.

Η αληθινή ιστορία του δολοφόνου με το πριόνι - Ποιος ήταν ο αδίστακτος Εντ Γκειν

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του δολοφόνου με το πριόνι - Ποιος ήταν ο αδίστακτο


Αυτές τις ημέρες βγήκε στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Σχιζοφρενή δολοφόνου με το πριόνι σε 3D. Η διασημότερη ίσως ιστορία τρόμου που βγήκε για πρώτη φορά το 1974 έχει τις ρίζες της σε μία πραγματική ιστορία, αυτή του Εντ Γκέιν του αδίστακτου «χασάπη του Γουισκόνσιν».
Ο Εντ Γκέιν ήταν Αμερικάνος δολοφόνος και απαγωγέας, ο οποίος σκότωνε τα θύματά του και μετά τα διαμέλιζε με φρικτό τρόπο, φτιάχνοντας μάσκες από το δέρμα τους. Τους φόνους τους έκανε στη γεννέτειρά του, το Πλέινφιλ του Γουισκόνσιν, ενώ μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ξέθαβε και πτώματα από το τοπικό νεκροταφείο και χρησιμοποιούσε και τα δικά τους μέλη.

10 Φεβρουαρίου 1975: Το τελευταίο ταξίδι του Νίκου Καββαδία [βίντεο]

10 Φεβρουαρίου 1975: Το τελευταίο ταξίδι του Νίκου Καββαδία [βίντεο]


Λίγοι ποιητές έχουν ταξιδέψει τόσο το αναγνωστικό κοινό όσο ο «ιδανικός και ανάξιος εραστής» Νίκος Καββαδίας. Ένας ποιητής ο οποίος δεν προβλήθηκε ποτέ το τότε σύστημα της εποχής του και έμεινε μέχρι τον θάνατο του ένας αθεράπευτα ρομαντικός καλλιτέχνης. 10 Φεβρουαρίου του 1975, ο Νίκος Καββαδίας «έφυγε» για το τελευταίο του μεγάλο ταξίδι στο Άπειρο και την αιωνιότητα...

Έφυγα...



Ένας μεγάλο, άναρχο ποτάμι είναι η ζωή. Προς τα πού κατευθύνεται; Που θέλει να φτάσει; Ποιος είναι τελικά ο σκοπός της; Ας είμαστε σε εγρήγορση, ας παρατηρήσουμε με ενάργεια, ας εμβαθύνουμε πίσω από τα γεγονότα και ίσως αν το θελήσει ο ουρανός να μάθουμε. Ίσως να αντιληφθούμε ότι κάθε τι που μας συμβαίνει, είναι ένα διδακτικό μάθημα που συνεισφέρει στην εξέλιξη μας.

Τίτος Πατρίκιος, Κουβεντιάζοντας με τον Αρχίλοχο


                                                 
Και μού’ λεγε ο Αρχίλοχος:
“Μετάφρασέ τα στη δική μου γλώσσα
να δω επιτέλους τι γράφετε κι εσείς.
Κυρίως θέλω να μου εξηγήσεις
αυτές τις λέξεις που μοιάζουν για ελληνικές
κι όμως με μπερδεύουν.
Τι πάει να πει λοιπόν
τηλεόραση, κυβερνητική, τεχνοκρατία;
Τις άλλες άσ’ τες όπως είναι,
από οικονομία, πόλεμο, ψυχανάλυση
κάτι κι εγώ καταλαβαίνω”.

Η θέση της γυναίκας (όαρ) στην ομηρική κοινωνία

                                 

Ο ομηρικός βασιλιάς, όπως και ο μυκηναίος άνακτας, διαθέτει όλη την ελευθερία να κινείται παντού, να ταξιδεύει σε χώρες γνωστές και άγνωστες. Έχει ακόμη την ευκαιρία να κάνει τα λάθη του, όπως και να μάθει μέσα από αυτά. Αντίθετα η βασίλισσα του οίκου στις κινήσεις, στη συμπεριφορά, στις σκέψεις, στα λόγια και στις επιθυμίες της είχε περιορισμένα όρια. Οι γυναίκες του Ομήρου, βασίλισσες ή λαϊκές δεν ανήκουν στον εαυτό τους. Ως παρθένοι ανήκουν στον πατέρα τους, ως σύζυγοι ανήκουν στον άνδρα τους με σαφή και ξεκάθαρο προορισμό.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν πολεμιστή είναι η μάχη με το μυαλό του!!!!!!


                                              

Η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν πολεμιστή είναι η μάχη με το μυαλό του!!!!!!

Μέσα στο μυαλό του βρίσκονται όλα.....φόβος...λύπη...αγωνία...παίρνουν τη μορφή σκιών και τον καταδιώκουν.

Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τις σκιές του....και η μάχη θα είναι φοβερή!!!!

Οι σκιές......ξέρουν τα πάντα για τον πολεμιστή,κάθε του κίνηση...κάθε του αποφυγή...
φαίνονται ανίκητες καθώς προβλέπουν το επόμενο χτύπημα!!!!

Δεν μπορεί, όμως, να υπάρξει ελευθερία και δημοκρατία όταν το νόμιμο δεν είναι και ηθικό

                                   

«Η ανυπακοή, στα μάτια οποιουδήποτε έχει διαβάσει Ιστορία, είναι αρχέγονη ανθρώπινη αρετή. Διά της ανυπακοής γεννήθηκε η πρόοδος, διά της ανυπακοής και διά της εξεγέρσεως» 
ευαγγελίζεται απ' τις κοιλάδες της αιωνιότητας ο λυρικός και διαχρονικός Οσκαρ Ουάιλντ, αποστάζοντας αιώνων Ιστορία
... 
Με τον δικό του ποιητικό οίστρο προλάλησε κι ο παγκόσμιος δραματουργός Ουίλιαμ Σέξπιρ: 
«Δεν θα ήταν αυτοί λύκοι, αν εμείς δεν ήμαστε πρόβατα». 

‘’Μια περιπέτεια ανάμεσα στις Συμπληγάδες και στη χώρα των Λωτοφάγων.

                                     

Κι όσοι μείναμε εκεί, κι όσοι δεν δοκιμάσαμε το νερό της Λήθης και τους καρπούς της Άρνησης, μείναμε να γνωριζόμαστε ακόμα κι άγνωστοι μεταξύ μας. 
Μείναμε να αγαπιόμαστε, γιατί αγαπούμε τα ίδια πράγματα. Την περιπέτεια της ζωής χωρίς προπέτεια και τον Άνθρωπο χωρίς το παχύ του έντερο. Την συναίσθηση και την Ενσυναίσθηση, το χρέος και την Ευθύνη. 

«Όναρ ημερόφαντον»




"Υπάρχουν όνειρα που πουλιούνται στην αγορά, συσκευασμένα ή νωπά, σε τιμές ευκαιρίας, 
όνειρα εισαγωγής ή και ντόπια, αφορολόγητα, εγχώριας κατασκευής, όνειρα που βγαίνουν ανάλογα με τις εποχές, όπως τα φρούτα, κι άλλα στην ψυχραποθήκη, που τα βρίσκεις όλη τη χρονιά, όνειρα σε λαϊκές αγορές και πολυκαταστήματα, άλλα μεγαλωμένα με χημικά λιπάσματα κι άλλα με κοπριά ζώων, δηλαδή αγνά, όνειρα θερμοκηπίων κι όνειρα ελευθέρας βοσκής, όνειρα με δόσεις και μισοτιμής (στο Μοναστηράκι πουλιούνται παλιά όνειρα τις Κυριακές, που τα ψάχνουν οι συλλέκτες όνειρα αντίκες στο Γιουσουρούμ, σαν παλιωμένοι δίσκοι ή δυσεύρετα βιβλία), 

Ποιος ήταν πραγματικά ο Ορφέας;


Η Εικόνα που έχουν για την Ελληνική Αρχαιότητα οι σοβαροί μελετητές της Αρχαίας Ελλάδας είναι τελείως διαφορετική από την επίσημη εικόνα που επιβάλλεται από την "χριστιανική εκπαίδευση". Όσοι σπουδάζουν Αρχαιολογία βλέπουν να τους αποκαλύπτεται ένας κόσμος που κρύβεται επιμελώς από την επίσημη εκπαιδευτική κοινότητα και την επικρατούσα αντίληψη.
Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Για τους Αρχαίους Έλληνες (κι όχι μόνο τουςμυημένους, τους φιλοσόφους, τους ιστορικούς, τους διανοητές, αλλά και τον απλό λαό) οΟρφέας ήταν πραγματικό πρόσωπο για το οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες ιστορικές αναφορές, πέρα από τους μύθους που δημιουργήθηκαν για τον Ορφέα, για διαφόρους λόγους.
Η Παραλία του Βορείου Αιγαίου, από τον Όλυμπο μέχρι τον Ελλήσποντο, ήταν γνωστή στους αρχαίους σαν Θράκη, εδώ και 35 αιώνες. Αργότερα οι δυτικές περιοχές κατοικήθηκαν από Μακεδόνες. Έχει πολύ λίγη σημασία ποιοι πληθυσμοί κατοίκησαν σε όλες αυτές τις περιοχές. Προέλληνες, Έλληνες, Εξωέλληνες,  (Πίερες Θράκες, Μινύες, Μάγνητες, Κίκονες, Πιεριώτες Μακεδόνες,  κλπ.) όλοι αυτοί οι λαοί έχουν κοινή φυλετική και πολιτιστική καταγωγή που ανάγεται στην παλαιολιθική εποχή.

Η Περιοχή του Ολύμπου, της Πιερίας, και των Λειβήθρων, όπου γεννήθηκε, δίδαξε και τάφηκε ο Ορφέας

Είναι ο Νόμος του Κάρμα δίκαιος πάντα;




Μια διδασκαλία του Paramhansa Yogananda

Η εναλλαγή της ημέρας με την νύχτα και οι εναλλαγή της λύπης με την χαρά στις ζωές των ανθρώπων, μοιάζουν με μια σκακιέρα σε πολλαπλές διαστάσεις. Οι κανόνες του παιχνιδιού καθορίζονται από το κάρμα, τον νόμο του αιτίου και του αιτιατού.
Δείτε τα σκαμπανεβάσματα της ζωής με γαλήνιο νου, όπως θα παρακολουθούσατε μια ταινία. Αφού παρακολουθήσετε μια καλή ταινία, ακόμα κι αν η υπόθεσή της είναι τραγική, λέτε “Τι όμορφη ιστορία! Έμαθα πολλά απ’ αυτήν”. Με τον ίδιο τρόπο, αφού βιώσετε τραγικά γεγονότα στην ζωή σας, πείτε στον εαυτό σας “Είμαι ευγνώμων γι’ αυτήν την εμπειρία. Με έμαθε πολλά”.

Τα μαθηματικά και η μυστική αρμονία των φυσικών φαινομένων


Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί την ομιλία του Δημήτρη Χριστοδούλου κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου διδάκτορος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 23 Ιουνίου 1996.
Η ιστορία που σας καλώ να παρακολουθήσουμε αρχίζει με τον Πυθαγόρα και τη σχολή του• τη σχολή που βασική της αρχή ήταν «το παν αριθμός». Η διαπίστωση ότι τα κύρια αρμονικά διαστήματα αντιστοιχούν σε απλές αριθμητικές αναλογίες οδήγησε τους πυθαγόρειους να ανακαλύψουν, με άλματα αξεπέραστης τόλμης, ότι στη ρίζα των φαινομένων του φυσικού κόσμου βρίσκεται η αρμονία των μαθηματικών εννοιών, η «μουσική των σφαιρών» όπως την ονόμασαν, αρμονία ουράνια, που δεν είναι αισθητή αλλά νοητή.
Όψη νομίσματος του 250 μ.Χ. όπου απεικονίζεται ο Πυθαγόρας ο Σάμιος
Όψη νομίσματος του 250 μ.Χ. όπου απεικονίζεται ο Πυθαγόρας ο Σάμιος

Leonard Susskind: H φυσική με δυο λόγια

                             cosmic_web_3


Η σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός βασιλεύουν• η αιτία και το αποτέλεσμα καταργούνται• η βεβαιότητα εξανεμίζεται• όλοι οι παλαιοί κανόνες παύουν να ισχύουν.
Αυτό συμβαίνει όταν καταρρέει το κυρίαρχο Παράδειγμα.
Αλλά τότε αναδύονται νέα μοτίβα.
Αρχικά δεν φαίνεται να έχουν νόημα• είναι ωστόσο, μοτίβα.
Τι πρέπει να κάνουμε;

METAMOΡΦΩΣΙΣ ( Β΄ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)



2η ΑΝΑΡΤΗΣΗ (Δ, Ε, F(ς), Ζ, ΜΕΡΟΣ)

 
ΜΕΡΟΣ Δ'

Όλα κυλούσαν ήσυχα, μέχρι που μία «οντότητα» εισέβαλλε στον κόσμο μας, προερχόμενη από έναν «άλλο» και «αλλόκοτο» κόσμο. Η οντότητα αυτή κατάφερε κάποτε να αποκατασταθεί κατά έναν «περίεργο» τρόπο και εν συνεχεία μεθόδευσε την κατάκτηση των βαθμίδων των όντων και την εξουσία της επί αυτών, σαν ένας νοητικός καρκίνος. Η δύναμη και η ανωτερότητα της οντότητας αυτής επί των ψυχών, την καθιστά στα μάτια των ανθρώπων ως ανθρώπινο θεό. Κατά την πτώση της, την ακολούθησε μία στρατιά ψυχών –κακοποιών δαιμόνων κατά τον Ιάμβλιχο- και υλϊαίων δαιμόνων –σκιωδών χιτώνων-. 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ (Α΄ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)




1η ΑΝΑΡΤΗΣΗ (Α, Β, Γ, ΜΕΡΟΣ)
ΜΕΡΟΣ Α'Μεταμόρφωσις, όπερ και σημαίνει ότι αλλάζω μορφή. Τί εννοούμε ως μορφή όμως?
Ο χώρος που εξερευνά η σύγχρονη επιστήμη είναι νοητός, συνειδησιακός. Η φυσική πραγμτιότητα συμφωνεί με πολύ ακριβή μαθηματικά σχήματα όπως στις θεωρίες της σχετικότητας και της κβαντομηχανικής. Η ακρίβεια αυτών των θεωριών παρέχει μία σχεδόν αφηρημένη ύπαρξη στη φυσική πραγματικότητα. Καθώς ταράζεται το πεδίο ή ψευδοκενό (ψευδό διότι εμπεριέχει δύναμη), δημιουργεί διακυμάνσεις μεγαλύτερης ενέργειας που αναβράζουν σαν φυσαλίδες, κάνοντας τον χωρόχρονο να διαστέλλεται (πληθωρισμός).

--- ΟΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ! ---



Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΙSS) μπορεί εύκολα να εντοπιστεί με γυμνό μάτι και να μπερδευτεί με UFO. Λόγω του μεγέθους του (110m x 100m x 30m) αντανακλά πολύ το φως του ήλιου καθώς διαγράφει την ταχύτατη τροχιά του, μοιάζοντας με φωτεινή σφαίρα φωτός.

Κένταυρος Τοξότης και «ο σκελετός ενός ενηλίκου Κενταύρου» !!

               Centaur Sagittarious

                   

Ο Κένταυρος είναι πλάσμα της Ελληνικής μυθολογίας, πιθανώς ως ιδεατή απεικόνιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ακολουθούν παρατηρώντας την ταχύτητα των νεφών. Στην ιστορία και την τέχνη οι κένταυροι απεικονίζονται μεν ανθρωπόμορφοι, με ανθρώπινο το άνω τμήμα του κορμού, και ζωικό (αλογίσιο) το κάτω. Ως ιδιοσυγκρασίες, όμως, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά ισορροπημένοι και παρουσιάζονται ως είδη πρωτόγονα που όφειλαν περισσότερα στη ζωική φύση τους παρά στην ανθρώπινη κληρονομιά τους.

Οι ινδιάνοι και οι αρχαίοι Έλληνες

                               

Οι ινδιάνοι και οι αρχαίοι Έλληνες

 Στην γλώσσα των ινδιάνων Θεός λέγετε Τεό. Τεοκαλλι που σημαίνει «το σπίτι του Θεού» είναι το αρχαίο ελληνικό «Θεού καλιάς» που σημαίνει «ο βωμός του Θεού». Η φράση των Μάγιας «Κόνεξ ‘Ομον Πάνεξ», είναι η ίδια με τη φράση «Κόνξ Ομ Πανξ», που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες στα Ελευσίνια Μυστήρια, των οποίων το μυστηριακό τελετουργικό προέρχεται από την Κρήτη.

Άσθμα και έκζεμα από τα πολλά χάμπουργκερ



Η κατανάλωση πρόχειρων φαγητών τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να προκαλεί κρίσεις άσθματος, έκζεμα και αλλεργική ρινοεπιπεφυκίτιδα σε παιδιά και εφήβους...
λένε ερευνητές που ανέλυσαν την παγκόσμια συχνότητα των αλλεργιών και τις διατροφικές συνήθειες.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ...ΑΚΟΥΜΕ...ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ....ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.....

                                

ΕΝΩ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΕΝΩ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΄΄ΟΡΙΖΟΝΤΑ΄΄....ΕΝΩ ΦΤΑΣΑΝΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ...ΕΝΩ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΑΚΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΄΄ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ΄΄ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ...΄΄ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ΄΄...

Όταν τα χέρια μας είναι 'βαριά' και πρησμένα

                                   alt


Τα "βαριά χέρια" είναι από τα πιο συνήθη παθολογικά συμπτώματα του σύγχρονου ανθρώπου. Το πρόβλημα διογκώνεται σήμερα και προσβάλλει νεαρότερες ηλικίες συγκριτικά με το παρελθόν.Το αίσθημα βάρους, ενδέχεται να συνοδεύεται από αδυναμία, κράμπες, πόνο, πρήξιμο, διαταραχή στο χρώμα του δέρματος.

Όταν οι αρχαίοι Έλληνες ξεφάντωναν στις … ταβέρνες

ταβερνα

Όταν ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του δούλου Παφλαγόνα την αλαζονική φράση «Μόλις φάω ζεστές παλαμιδοφέτες πιω και από πάνω σκέτο κρασί, θα κάμω λιώμα εγώ τους στρατηγούς της Πύλου», κι όταν ο ρήτορας Υπερείδης σημειώνει πως «οι Αρεοπαγίτες απαγόρευαν σε οποιονδήποτε είχε γευματίσει σε καπηλείο να επισκεφθεί Αρειο Πάγο», μιλούν, εκτός των άλλων, για έναν λαϊκό θεσμό της αρχαίας Αθήνας ευρύτατα διαδεδομένο και δημοφιλή. 

Δέντρο που παράγει...λαχανικά!


Μπορεί σε ένα δέντρο να καλλιεργηθούν πατάτες;
 
Ανατρέποντας θεωρίες αλλά και επιστήμονες, ένας πολιτικός μηχανικός και αγρότης από το Ρέθυμνο, απέδειξε ότι αυτό είναι εφικτό: 
Μπόλιασε πατάτες σε ένα δέντρο στην περιοχή του Μασταμπά και δεν το μετάνιωσε. Το εγχείρημά του πέτυχε.Τώρα, ο επισκέπτης βλέπει τις πατάτες να κρέμονται, έτοιμες για κατανάλωση.
Και όχι μόνον αυτό. Στο ίδιο δέντρο καλλιεργεί ντομάτες, μελιτζάνες, αλλά και πιπεριές! Αλλά και χόρτα: Βλίτα και στύφνο.