Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κένταυρος Τοξότης και «ο σκελετός ενός ενηλίκου Κενταύρου» !!

               Centaur Sagittarious

                   

Ο Κένταυρος είναι πλάσμα της Ελληνικής μυθολογίας, πιθανώς ως ιδεατή απεικόνιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ακολουθούν παρατηρώντας την ταχύτητα των νεφών. Στην ιστορία και την τέχνη οι κένταυροι απεικονίζονται μεν ανθρωπόμορφοι, με ανθρώπινο το άνω τμήμα του κορμού, και ζωικό (αλογίσιο) το κάτω. Ως ιδιοσυγκρασίες, όμως, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά ισορροπημένοι και παρουσιάζονται ως είδη πρωτόγονα που όφειλαν περισσότερα στη ζωική φύση τους παρά στην ανθρώπινη κληρονομιά τους.
Ο μύθος τους τοποθετεί στη Θεσσαλία, στην κατεξοχήν μαγική γη της ελληνικής επικράτειας με πλούσια στοιχεία μετεωρολογικής παρατήρησης που έδιναν έτσι λαβή για τις φημισμένες μάγισσες, στις οποίες θα αφιερώσουμε μια ξεχωριστή σπουδή. Έτσι η μυθολογική παρουσία τους στη θεσσαλική γη ξεκινά από έναν γηγενή βασιλιά των Λαπίθων.
Στα ελληνικά έργα τέχνης η τυπική απεικόνιση των Κενταύρων είναι εκείνη που τους δείχνει να επιτίθενται στους Λαπίθες, εμπλεκόμενοι σε πράξεις βιασμού και λεηλασίας, όπως και στην γαμήλια τελετή του Πειρίθου. Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η παρουσία τους ήταν συμβολική των απεριόριστων και απρόβλεπτων ιδιοτήτων του φυσικού κόσμου, που παρατηρούνται από την ηλιοφάνεια μέχρι τις καταιγίδες και στην ύφεση των τελευταίων, εκτός ίσως από την περίπτωση του κένταυρου Χείρωνα.


Στα Αργοναυτικά ο Ορφέας (αρχαίο κείμενο, στίχοι 17-18)γράφει ότι οι άνθρωποι έκαναν ολέθριες επεμβάσεις επί του σπέρματος (Γενετικά πειράματα) και έτσι βγήκαν τέρατα στην γη.

                             


Από το έτος 1994 στην βιβλιοθήκη Hodges του πανεπιστημίου του Tennessee στο Knoxville των Η.Π.Α. εκτίθεται ένα, «ο σκελετός ενός ενηλίκου Κενταύρου» μαζί με πήλινα εγχάρακτα θραύσματα και μία επιγραφή, στο αριστερό μέρος της οποίας διαβάζουμε: «Οι ανασκαφές των Κενταύρων στον Βόλο» . Αυτό είναι παλιό. Έγινε πρωτοσέλιδο περιοδικών και εφημερίδων και μερικοί είπαν να επέμβει το ελληνικό κράτος γιατί το πέρασαν από το Βόλο λαθραία οι αμερικανοί. Τότε το πανεπιστήμιο έβγαλε ανακοίνωση που λέει ότι ήταν ένα αστείο . Το κατασκεύασμα είναι του Bill Willers, καθηγητή βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Wisconsin-Oshkosh και καλλιτέχνη. Μέχρι εδώ εντάξει. 

                                   

Ερώτημα: αφού κάνανε την φάρσα γιατί δεν το αποσύρουν; Υπάρχουν πηγές που λένε ότι έχουν κι άλλους σκελετούς κενταύρων. Μήπως είναι πραγματικοί και έχοντας το φόβο της επιβολής κυρώσεως από το ελληνικό κράτος είπαν ότι είναι φάρσα; Καθηγηται κάνουν φάρσες; Τα παιδία παίζει; Υπάρχει όμως και άλλος σκελετός κενταύρου που πουλήθηκε στο ebay και μάλιστα ακριβά . Λέτε ο υποψήφιος αγοραστής συλλέκτης να μην ερεύνησε αν ήταν πλαστό ή όχι; Στο ebay γράφανε ότι ήταν αυθεντικό και μπορούσαν να το ελέγξουν . Μήπως μας το κρύβουν και περνάν εμάς για αμερικανάκια; Κάτω ο σκελετός (αριστερά) στο αμερικανικό πανεπιστήμιο και δίπλα ο σκελετός που πουλήθηκε στο ebay.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.