Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πώς θα καθαρίσετε (σχεδόν) τα πάντα στην κουζίνα

Η άνοιξη αποτελεί κατεξοχήν εποχή «ξε-καθαρίσματος» για το σπίτι και η κουζίνα, το αγαπημένο στέκι της οικογένειας, είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσετε. Ένα απλό σκούπισμα και ένα σφουγγάρισμα, όμως, δεν αρκούν αν θέλετε να κάνετε πραγματικά λεπτομερή δουλειά!
Δείτε πώς θα καθαρίσετε τέλεια ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία της κουζίνας:

Το ασθενοφόρο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα γυρίσει στον Έμπωνα αλλά γιατί τώρα;- To ΕΚΑΒ Ρόδου Και Οι Ολετήρες Της Ζωής Μας....Αντέχεις Την Αλήθεια; (Μέρος Πέμπτο)



Αφού θέλετε να τα ακούσετε....ακούστε τα και ανοίξτε καλά τα αυτιά και τα μυαλά σας!

Για τον οποιονδήποτε ουδέτερο παρατηρητή, προκαλεί απορία ο γενικός ξεσηκωμός που παρατηρείται γύρω από το που θα τοποθετηθεί ένα, και μόνο ένα, ασθενοφόρο.

Λες και αποτελεί τη λύση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί.

Όλες οι προεκλογικές εκστρατείες των υποψήφιων στηρίχθηκαν και συνεχίζουν να στηρίζονται στην επιστροφή ενός ασθενοφόρου στον Έμπωνα.

Οι δηλώσεις τους, τόσο των τοπικών προέδρων, όσο και των αρχηγών των συνδυασμών παραπάνω από εμπρηστικές.

Δηλώσεις που έδωσαν το έναυσμα για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν μέρος στο νοσοκομείο.

Γιατί όμως αυτή τη χρονική περίοδο κι όχι νωρίτερα; 
Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιμονή όλων των αρχηγών;
Τι θέλουν να κερδίσουν;

ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΓΩΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ



Ο αποδυτηριάκιας θα σου πει την πιο μεγάλη κουβέντα για τον Ζαν Πωλ Σατρ, τον μέγα διανοητή του περασμένου αιώνα, τον φιλόσοφο του υπαρξισμού, τον πρωτεργάτη του ξεσηκωμού τον Μάη του 1968 στην Γαλλία, τον θαυμαστή του Στάλιν. Και την γυναίκα της ζωής του, την Σιμόν ντε Μπωβουάρ, άλλη αριστερή, ανυπότακτη διαννοούμενη, ίσως ό,τι πιο σπουδαίο και ακραίο στην Ιστορία του φεμινιστικού κινήματος.
Αυτοί οι δυο ακόλαστοι τύποι, αμαρτωλοί μέχρι τα μύχια της ψυχής τους, χρησιμοποίησαν την αριστερά. Όπως, βέβαια, και η αριστερά τους χρησιμοποίησε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ὁ Ἀριθμός 666 καί ἡ σημασία του



Βλέπε: Κοσμᾶς Μιλτ. Μαρκᾶτος, "Κόσμος, Γνῶσις καί Γλῶσσα – Πορίσματα
 
Λεξαριθμικῆς Θεωρίας ἢ Ἡ Διαλεκτική τῶν Ἰδεῶν» (β ἒκδοσις),
 
Ἐκδ. Ἑλληνικός Λόγος - Λάρισα 1987, 1999
alt
 
 
  
  
   Σημείωσις:
   Το βιβλίον αυτό μαζί με το "Η Διαχρονικότης της Ελληνικής Γλώσσης - Ομοία μεταβολή" εδιδάσκετο εις το ΤΕΙ Λαρίσης (εις την Σχολήν Διοίκησης και Οικονομίας) επί μιαν δεκαετίαν.
 
Το κείμενο που ακολουθεί συζητήθηκε και αναπτύχθηκε στις μονές Αγίου Παύλου και Αγίου Διονυσίου τού Αγίου Όρους στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τής θεολογικής σχολής τού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (από 27 μέχρι 29.10.86) με επικεφαλής τον τακτικό καθηγητή τής σχολής αυτής, κ. Αθανάσιο Αγγελόπουλον.

Στην εκδρομή αυτή ο κ. Μαρκάτος προσκλήθηκε ειδικά από τον καθηγητή κ. Αγγελόπουλον διά να ανάπτυξη τη σημασία τού αριθμού 666 υπό το πρίσμα τής Λεξαριθμικής Θεωρίας.

Επίσης προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν την εκπαιδευτική άσκηση των σπουδαστών ο επίκουρος καθηγητής της ίδιας σχολής κ. Καραθανάσης και ο δημοσιογράφος τής εφημερίδος Αυγή, κ. Χρυσοστομίδης.

Επειδή τελευταία έχει εγερθεί μεγάλος θόρυβος γύρω από την μελετωμένην εισαγωγή τού αριθμού 666 στις νέες ταυτότητες, ως εκδότης και διευθυντής τού περιοδικού ΠΑΜΜΕΓΑΣ (Παγκόσμιος Μαθηματική Μελέτη Ελληνικης ΓλώσσΑΣ) αλλά και ως Έλλην, αισθάνομαι την υποχρέωση να πληροφορήσω το κοινόν διά την φύση τού αριθμού αυτού, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από τα υπάρχοντα κείμενα και όπως διαφαίνεται από την δομή τής ελληνικής γλώσσας, η μελέτη τής οποίας γίνεται από το παραπάνω περιοδικό με την βοήθεια της Λεξαριθμικής Θεωρίας.

ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΛΕΣΒΙΑΡΑ, ΦΛΟΓΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ



Ήθελε να «ζήσει»! Να τα γνωρίσει όλα! Να τα κάνει όλα! Να πετάξει στα σκουπίδια όλα τα «πρέπει», τα «καθώς πρέπει», που τα θεωρούσε ταμπού της αστικής ανατροφής. Ένοιωθε ότι ήταν εκλεκτή, φωτισμένη και δεν είχε να δώσει λογαριασμό σε κανένα, ούτε στον Θεό. Ποιος Θεός, έλεγε, αυτός είναι νεκρός.
Σιμόν ντε Μπωβουάρ. Τεράστιο άτομο. Μοναδικό. Καταραμένο. Η πνευματική αρχηγός του φεμινιστικού κινήματος. Έγραψε το βιβλίο «Δεύτερο Φύλο», το 1949, και θεωρήθηκε το ευαγγέλιο που υμνεί την ελευθερία των γυναικών. Επηρέασε αποφασιστικά μια γενηά μετά τον πόλεμο, τότε που ο μαρξισμός έπαιζε δυνατά σα μόδα.

10 tips για να έχετε ενέργεια καθημερινά!!!

999812345

Νιώθετε τις αντοχές σας να σας εγκαταλείπουν; Χρειάζεστε τόνωση; Δείτε απλές συμβουλές που μπορούν να σας δώσουν τη χαμένη σας ενέργεια!

10 πράγματα που εφευρέθηκαν από γυναίκες!


Γυναίκες που βοήθησαν την ανθρωπότητα με τις ανακαλύψεις τους…
Bette Nesmith Graham – Διορθωτικό Υγρό (1951)
Η Bette Nesmith Graham, μια αμερικανίδα τυπογράφος και διαφημίστρια κατάφερε να εξοντώσει τα τυπογραφικά λάθη το 1951 εφευρίσκοντας το πρώτο διορθωτικό υγρό (το γνωστό μας Μπλάνκο) στην κουζίνα της.
Stephanie Kwolek – Kevlar (1964)
Η Stephanie Kwolek, μια Αμερικανοπολωνή χημικός, είναι γνωστή για την εφεύρεση της poly-paraphenylene terephtalamide. Της ποιας; Αυτό το υλικό που είναι  γνωστό ως κέβλαρ και από το οποίο κατασκευάζονται πλέον από ρόδες ποδηλάτων μέχρι στρατιωτικές στολές. Οι στρατιώτες που έχουν γλιτώσει από επικίνδυνες μάχες της χρωστούν τη ζωή τους.

Πόσο ζυγίζει ένα σύννεφο;


Για να υπολογίσουμε πόσο ζυγίζει ένα σύννεφο βασιζόμαστε στην ποσότητα της βροχής που παράγει.
Έτσι, ξεκινάμε από το βάρος των σταγονιδίων ή των κρυστάλλων πάγου που το αποτελούν. Όμως δεν είναι ίδια όλα τα σύννεφα. Ανάμεσα στους θυσάνους, τα χαρακτηριστικά σύννεφα της καλοκαιρίας, και στους σωρείτες, τα σύννεφα των καταιγίδων, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ως προς τις διαστάσεις και την περιεκτικότητά τους σε νερό.

Για όλα φταίνε τα ... αμύγδαλα

Από: Ιουλία Πιτσούλη 

34L

Για όλα φταίνε τα ... αμύγδαλα
Εκρηκτικά ξεσπάσματα γέλιου σε λάθος τόπο και στιγμή.
Λόγια θυμού που αμέσως τα μετανοιώνουμε. Παρορμητικές αποφάσεις που αργότερα αναθεωρούμε. Για όλα αυτά, και για άλλα παρόμοια ,φταίνε τα …αμύγδαλα, μια περιοχή του εγκεφάλου που θεωρείται έδρα των συναισθημάτων
.
 
«Μπαμ!» Με αυτή την κραυγή που κάποιος εξακόντιζε ξαφνικά εναντίον μας αναπηδούσαμε έντρομοι μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε πως …επρόκειτο για αστείο.

Πότε, είπαμε, έρχεται η καταστροφή; Για να κοιμηθώ σαν πουλάκι!



Επεισοδιακά ξεκινά η Εβδομάδα των Παθών. Τουλάχιστον σε αστρολογικό επίπεδο. Με ολική έκλειψη σελήνης, πανσέληνο (που ονομάζεται «πασχαλινή», καθώς είναι η πρώτη της εαρινής ισημερίας και αυτή που καθορίζει την ημερομηνία της γιορτής του Πάσχα) και τον Άρη να πλησιάζει πολύ κοντά στη Γη και να λάμπει στον ουρανό εξίσου με τον φωτεινό Σείριο.
Υπάρχουν και άλλες αστρολογικές λεπτομέρειες, που δεν τις γνωρίζω ακριβώς, αλλά μαθαίνω πως είναι πολύπλοκες και πάλι έχουν πυροδοτήσει σενάρια καταστροφής.

Η ασθένεια της βιασύνης


Ζώντας σε ένα κόσμο που επείγεται, σε μια εποχή που όλο τρέχει, η ένταση γίνεται εθισμός. Όσο περισσότερο γεμίζουμε τη ζωή μας με μηχανήματα που γλιτώνουν χρόνο, τόσο πιο αγχωμένοι νιώθουμε. Όμως όσο πιο μακρύς είναι ο ανήφορος και όσο ψηλή είναι η κορυφή, τόσο η ταχύτητα αποκτά μικρότερη σημασία. Ποτέ οι ορειβάτες δεν ανεβαίνουν τρέχοντας.

Ευθύνη!... Ενα βήμα προς την Ελευθερία!


Καθημερινά λαμβάνουν χώρα πολυάριθμες συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων για το πόσο άσχημα πάνε τα πράγματα, πόσο έχουν υποβαθμιστεί οι κοινωνικές δομές και η ζωή γενικότερα.

Είναι αλήθεια ότι είμαστε οι σύγχρονοι ελεύθεροι πολιορκημένοι. Αυτή τη φορά όμως, μπορούμε να κινούμε το σώμα μας ελεύθερα, αλλά το πνεύμα και η ψυχή μας έχουν φυλακιστεί από τα δεσμά του φόβου και της απραξίας, που αυτός συνεπάγεται και μιας αδιάκοπης κριτικής, που μόνο σκοπό έχει "έτσι να τα πω, να ξεθυμάνω…".

Κάθε φορά η συζήτηση ακολουθεί την ίδια πορεία: πληθώρα αρνητικών παρατηρήσεων που παρουσιάζουν τα κακώς κείμενα (κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, ηθικά), κριτική σε όλους και όλα (οι πολιτικοί, το σύστημα, η κρίση), άστοχη ονειροπόληση "τί ωραία που θα ήταν αν..." και τελικά αδιέξοδο και συμβιβασμός "δεν βαριέσαι..., γεννηθήκαμε σε άσχημη εποχή..., όπου φτωχός και η μοίρα του κ.α." και φτου κι από την αρχή. 

Τις πταίει; 

Η αγάπη μας. Το δικαίωμα του ''πλησίον''




Μου λες να σ’ αγαπώ μα πριν παλέψω να βρω το πώς, πες μου εμένα ποιος με δίδαξε τον τρόπο να αγαπάω τον δικό μου τον εαυτό πρώτα; 

Ποιός με άφησε να νιώσω όμορφα με όλα εκείνα που μου αρέσουν; Να με δω, να με μάθω, να με αποδεχθώ; Ποιος μου έδειξε την αγάπη του στις αόριστες εμμονές μου; Ποιος άφησε μέσα στα περιθώρια τα ‘θέλω’ μου; Ποιος με κανάκεψε για τα λάθη μου; Ποιός τα κοίταξε με συμπάθεια; Ποιος μάζεψε το δάκτυλο από το πρόσωπό μου όταν είχε το δικαίωμα να το απλώσει; Ποιος; Ποιός μου χάρισε το δικαίωμα, όταν του ανήκε;

Και στο τέλος, άνθρωπε, ποιος σου είπε πως σε αγαπάω λιγότερο από όσο αγαπάω εμένα; Τι μου λες; Δεν σου αρέσει η αγάπη μου; Τότε πριν μου τη ζητήσεις θα έπρεπε πρώτα να αναρωτηθείς τον τρόπο που αγαπιέμαι.

Το «ξυπνητήρι»


Ξυπνητήρι βάζουν οι άνθρωποι που θέλουν να ξυπνήσουν. Εκείνοι το ρυθμίζουν ανάλογα με την ώρα που θέλουν να σηκωθούν και να ετοιμαστούν. Ξυπνητήρια υπάρχουν λογιών – λογιών και ο καθένας θα επιλέξει αυτό που του αρμόζει σύμφωνα με τα στοιχεία του γούστου του.


Τον ίδιο ακριβώς ρόλο έχει και κάθε γνώση ως προς την αυτογνωσία. Κάθε γνώση υπάρχει εκεί μέχρι να επιλέξουμε εμείς να την ρυθμίσουμε ανάλογα με το πώς θέλουμε να ξυπνήσουμε. Οι δρόμοι της αυτοβελτίωσης είναι αρκετοί.

Όσσο : Παρατήρηση

Το να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του είναι στοιχειώδες. Δεν είναι δύσκολο. Δεν χρειάζεται να μάθεις τίποτα για το ποιος είσαι απλώς πρέπει να ξεμάθεις μερικά πράγματα.

Πρώτα πρέπει να ξεμάθεις να ασχολείσαι με τα πράγματα.
Δεύτερον, πρέπει να ξεμάθεις να ασχολείσαι με τις σκέψεις.
Το τρίτο πράγμα συμβαίνει από μόνο του : Παρατήρηση.


Το κλειδί είναι : Πρώτον, αρχίζεις να παρατηρείς πράγματα. Καθισμένος σιωπηλά κοιτάζεις ένα δέντρο κι απλώς παρατηρείς. Μην το σκέφτεσαι. Μη λες: «Τι είδους δέντρο είναι αυτό;» Μην πεις αν είναι όμορφο ή άσχημο. Μην πεις αν είναι πράσινο ή ξερό. Μην κάνεις κανένα κυματισμό σκέψης γύρω από αυτό. Απλώς κοίταζε το δέντρο.

Ενα Κείμενο του 1904 που Θυμίζει Απελπιστικά το Σήμερα του 2014!!




 Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μου από μία αξιαγάπητη γνωστή μου φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, ένα παμπάλαιο περιοδικό -σύγχρονου τότε- πνευματισμού, με τίτλο "ο Κόσμος της Ψυχής", το οποίο εξέδιδε ο τότε "Μεταψυχικός Σύνδεσμος Αθηνών". Εκεί φιλοξενούνταν άρθρα πνευματιστικού, παραψυχολογικού, πνευματικού και θρησκειολογικού χαρακτήρα. 

Διαβάζοντας ένα απ αυτά τα άρθρα, το οποίο γράφτηκε πριν 100 χρόνια από κάποιον Leon Denis, έμεινα έκπληκτος όταν συνειδητοποίησα ότι το άρθρο είναι τόσο εκπληκτικά επίκαιρο, που μου έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη εντύπωση, όπως θα κάνει και σε σας που θα το διαβάσετε. 

Ο αρθρογράφος μιλάει για την κρίση αξιών που περνάει ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός της ευδαιμονίας, του άκρατου υλισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων, της παρακμής της θρησκείας και της απώλειας νοήματος στον σύγχρονο κόσμο, καθώς και για μία εποχή που έρχεται στην οποία οι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι όλα είναι δανεικά σ'αυτή τη ζωή, και θα συναισθάνονται περισσότερο με το πνεύμα παρά με τους νόμους αυτού του κόσμου, καθώς και ότι "η Γη θα ανυψωθεί σε έναν βαθμό στην κλίμακα των κόσμων", με άλλα λόγια θα αλλάξει διάσταση. 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟ




ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΟΥ
Πιάσαμε Μεγάλη Εβδομάδα και πράγματι είναι μια μεγάλη, μια ξεχωριστή εβδομάδα της οποίας τα δυο κορυφαία γεγονότα, η Σταύρωση και η Ανάσταση, ακόμα κι αν κάποιον δεν τον ακουμπούν θρησκευτικά, είναι αδύνατον να μη τον πλησιάζουν πνευματικά… Κι όχι τόσον για ό,τι συνέβη προσωπικώς στον Ιησού Χριστό, όσο για το πώς βιώνουν οι μάζες των χριστιανών, για το πώς είναι πλέον κατεγραμμένα στη γενετική τους ταυτότητα το Θείον Δράμα και το θαύμα της Αναστάσεως.
Από τη μία υπάρχει ο Χριστός και από την άλλη ο κόσμος… Και τα δύο μεγέθη, τόσον οι πιστοί, όσον και το πρόσωπον που ενέπνευσε την πίστη, υπόκειται σε κριτική… Γιατί το είπε αυτό ή, το άλλο ο Ιησούς, γιατί έκανε τούτο και εκείνο. Όσο και να λειτουργεί μια πέρα για πέρα θετική προκατάληψη για τις ενέργειες, τις αντιδράσεις του Ιησού, και τις θεϊκές και τις ανθρώπινες, τα ερωτηματικά γεννιώνται… Ακόμα και σ’ αυτούς που δεν αμφισβητείται τόσον η ιστορική, όσον και η θεϊκή ύπαρξη του Ιησού, τα ερωτήματα πάντα αποτελούν αντικείμενο αναζητήσεων και αντιπαραθέσεων…

Μη γνωρίζοντας




Το να βλέπω τον Εαυτό μου όπως είμαι, θα ήταν να προσλαμβάνω ότι είναι πραγματικό, μια άμεση πρόσληψη, που είναι δυνατή μόνο σε μια κατάσταση ελεύθερη από κάθε καθορισμό. Πιστεύω ότι Εγώ ψάχνω. Αλλά δεν βλέπω ότι η ίδια η αναζήτησή μου παραλύει από αυτό που την κινεί.

 Αναζητώ έναν τρόπο να μην περιορίζομαι από τον καθορισμό της σκέψης μου, της μνήμης μου, από αυτό που πιστεύω ότι γνωρίζω. Αναζητώ να προχωρήσω παραπέρα. Προσπαθώ: κάνω προσπάθειες να Εργαστώ, να είμαι Παρούσα. Αλλά σε αυτό χάνομαι - χάνομαι ολοκληρωτικά, σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας μου. Η πρώτη σκέψη, που με εμποδίζει, είναι ότι "Εγώ εργάζομαι". 

Δεν βλέπω ποιος Εργάζεται, δεν βλέπω ότι ο νους είναι ένα εμπόδιο. Βάζω μια λέξη ή μια ιδέα σε αυτό που αναζητώ, και έτσι προβάλλω μια εικόνα και ξεκινώ από ένα αίσθημα έλλειψης να πάω προς το ζητούμενο. 

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ


ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΔΕΝ ΖΩ

Τι είναι αυτό που με σηκώνει από το κρεβάτι κάθε πρωί;

Τι είναι αυτό που με κρατάει όρθιο από τη μία μέρα στην άλλη;

Τι είναι, τέλος πάντων, αυτό που με κρατάει ζωντανό;

Η απάντηση, υπαρξιακά μιλώντας, είναι το νόημα που αντιλαμβάνομαι ότι έχει η ύπαρξή μου και κατά συνέπεια η ζωή μου.

Πολύ απλά, η ζωή χωρίς κάποιο νόημα μας φαίνεται ακατανόητη, άσκοπη, ελάχιστα επιθυμητή. Μπροστά σε αυτό το τρομακτικό ενδεχόμενο, η ανάγκη να της προσδώσουμε ένα νόημα προβάλλει επιτακτική. Αλλιώς, γιατί να τη ζήσουμε; Γιατί να μπούμε σε τόσο κόπο;

Το κρίσιμο ερώτημα, τώρα, είναι αν ο κόσμος μας έχει κάποιο εγγενές, δοσμένο νόημα από μόνος του.

Ενδοσκόπηση: Σκέψεις που πρέπει να κάνεις για σένα

Ενδοσκόπηση: Σκέψεις που πρέπει να κάνεις για σένα


Αυτές είναι οι σκέψεις που καλείσαι να κάνεις για τον εαυτό σου σε μια προσπάθεια αυτοβελτίωσης, αυτοπαρατήρησης και ενδοσκόπησης. Από την Ευτυχία Φράγκου

Oι άντρες παρενοχλούνται

Ο Guardian επέλεξε πραγματικές ιστορίες σεξισμού κατά των γυναικών και με τη βοήθεια μιας ωραίας δημοσιογράφου γυρίζει το κοινωνικό πείραμα


Τι θα γινόταν αν οι άντρες βίωναν τον σεξισμό που υφίστανται οι γυναίκες μέσα από «πεσίματα», σχόλια και παρενοχλήσεις; Αν τους έλεγε για παράδειγμα μια γυναίκα: «Γεια, ωραίο παντελόνι αλλά θα έδειχνε καλύτερο πεταμένο στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς μου»; Αν οι γυναίκες τούς την έπεφταν στον χώρο εργασίας τους, τους κολλούσαν την ώρα που χαλαρώνουν ανέμελοι ή αν τους έκαναν σεξουαλικές προτάσεις χύμα στον δρόμο;

Aντί να πέσεις, πέταξε

To βραβευμένο animation φιλμ μικρού μήκους Fallin Floyd για τον πόνο της κατάθλιψης, τον έρωτα και τη δύναμη της μουσικής


Δεν υπάρχει Θάνατος

577556 10202502768794963 599408967 n

Η γέννηση και ο θάνατος είναι τα δύο σπουδαιότερα σημεία στην ανθρώπινη ζωή. Το πρώτο δίνει την ευκαιρία της εμπειρίας και της μάθησης, ενώ το δεύτερο, ο θάνατος, δίνει τηv δυνατότητα της ανανέωσης της ζωής.
Ο θάνατος είναι το πρόβλημα που απασχολεί κάθε έλλογο ον. Ο άνθρωπος φοβάται τον θάνατο και προσπαθώντας να τον αγνοήσει ή να τον εξορκίσει, ελπίζει πως μπορεί να τον αποφύγει. Όμως ο θάνατος είναι ένας παγκόσμιος νόμος, γεννημένος μαζί με το σύμπαν, που τερματίζει κάθε είδος ζωής μόνο και μόνο για να το ανανεώσει και να το αναζωογονήσει. Γέννηση και θάνατος είναι το δίπολο της εκδηλωμένης ζωής. Κάθε είδος ζωής, από το σύμπαν έως το άτομο, γεννιέται και πεθαίνει μέσα σε χρονικά όρια που η νομοτέλεια θεσπίζει, με μοναδικό στόχο τηv συνεχή ανανέωση και ως εκ τούτου εξέλιξη.
Ο αέναος κύκλος της περιοδικότητας, που εμφανίζεται ως μανβαντάρα και πραλάγια, ως αφύπνιση και ύπνος, ως εμφάνιση και απόσυρση του κόσμου, επαναλαμβάνεται και αντιγράφεται σε κάθε πεδίο του σύμπαντος. Η γέννηση και ο θάνατος του κάθε μυριοστού ζωής, είναι το ανάτυπο αυτού του παγκόσμιου νόμου.

Ό,τι γεννιέται, ζει και πεθαίνει για να ξαναγεννηθεί σε μια άλλη κατάσταση όπου ακολουθεί έναν παρόμοιο κύκλο περιφοράς. Ο θάνατος είναι ευεργέτης, αν και καταλυτής, γιατί δίνει ανάπαυλα για αφομοίωση της εμπειρίας, ανανέωση δυνάμεων και ενεργειών και αναγκαστική αποστασιοποίηση από τα ήδη γνωστά και κεκτημένα. Ο θάνατος είναι η κατάσταση όπου το παλιό τερματίζει τον κύκλο του και αποσυρόμενο εισέρχεται σε μια νέα θέση πραγμάτων. Κάθε νέα κατάσταση παρέχει μια νέα εμπειρία, γεγονός που εξυπηρετεί τον σκοπό της ζωής.

Ο Δρόμος του Πολεμιστή

"The Way of the Warrior"
"Way" στα Αγγλικά σημαίνει τόσο τρόπος, όσο και "Δρόμος".

... Η Επιλογή δική σας ...



1. Δύναμη


ΔΥΝΑΜΗ είναι να διατηρείς την Θέση σου στον Χώρο και τον Χρόνο.
ΗΘΙΚΗ είναι το να σέβεσαι την Θέση του Άλλου.
ΘΕΛΗΣΗ είναι το να επεκτείνεις την Θέση σου, στην Θέση κάποιου άλλου.
Η Τέχνη του Ξίφους είναι μόνο για όσους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα παραπάνω και μπορούν να 
κάνουν χρήση της Θέλησής τους, με γνώμονα την Ηθική…

Οι Έξι Τυφλοί Άνδρες και ο Ελέφαντας

Εικόνα
Μια φορά και έναν καιρό ήταν 6 τυφλοί άντρες που κάθονταν σε ένα παγκάκι στο πάρκο και συζητούσαν. ‘Έλεγαν πως ενώ η φύση τους είχε αδικήσει και δεν τους είχε δώσει την δυνατότητα να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους, όπως οι άλλοι άνθρωποι, εν τούτοις, τους είχε δώσει την δυνατότητα να αναπτύξουν περισσότερο τις υπόλοιπες αισθήσεις τους, και κυρίως την αφή, ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν με τα χέρια τους τι είναι το κάθε τι που βρίσκεται μπροστά τους. Όλοι συμφωνούσαν ότι μπορούσαν να ψηλαφίσουν κάτι με τα χέρια τους και να καταλάβουν αμέσως τι είναι αυτό που πιάνουν.

Ίρος και Θερσίτης


Τόξο άγαλμα
Δεν φθάνει νάχεις στόχο πρέπει να ξέρεις και σημάδι
Άκου ζητιανάκο, εσύ που γυρίζεις από προφίλ σε προφίλ από μπλογκ σε μπλογκ από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα  και γράφεις βλακείες εσύ που και στο δικό σου αναπαραγάγεις αναμεταδίδεις  ένα κίτρινο  τύπο και φθηνό κουτσομπολιό χωρίς κανένα “Θέμα” πόσο ΙΡΟΣ είσαι είναι ομηρικώς γνωστό.
Εσύ που βρίζεις συνεχώς  τα κακώς κείμενα μιας καταχρηστικης εξουσίας και θεωρείς πως αυτό που κάνεις είναι  ” αγώνας” κα μάλιστα πληκτρολογίου χωρίς κανένα  έργο ποιότητος πόσο ΘΕΡΣΙΤΗΣ είσαι  είναι  σε όλους  τους Ομηρικούς Ήρωες γνωστό.
Αλίμονο αν ο Αλέξανδρος καθόταν να βρίζει ολημερίς και ολονυκτίς  τον Δαρείο θα είχαμε όλοι  ΜΗΔΙΣΕΙ. 

Αστραφτερή λεκάνη σε 30'' με ένα μπουκάλι Coca cola


Η Coca Cola φημίζεται (και είναι αλήθεια) ότι πάει με όλα όμως αυτό που δεν φαντάζεστε είναι ότι μπορείτε με ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι Coca cola να κάνετε την λεκάνη της τουαλέτας σας να αστράφτει από καθαριότητα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα μικρό μπουκάλι Coca cola και να το αδειάσετε στην λεκάνη της τουαλέτα σας καλύπτοντας όλα το τοίχωμα της λεκάνης από πάνω προς τα κάτω. 

Συνηθισμένα εκφραστικά λάθη σε συνηθισμένες εκφράσεις


τις λέμε με τη σιγουριά ότι είναι σωστές

Συνηθίζουμε κάποιες εκφράσεις και τις λέμε με τη σιγουριά ότι είναι σωστές. 

Δείτε όμως πόσες είναι λάθος! 

*«Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν» (και όχι: «όλους όσους…» διότι είναι υποκείμενο στο ρήμα που ακολουθεί, αλλά: «ευχαριστούμε όσους…» και «επικοινωνεί με όλους όσους εκτιμάει», επειδή εδώ το «όσους» είναι αντικείμενο του ρήματος). 

Συνείδηση θανάτου ή Πλάνη;


 

"Ένας άνθρωπος κατέβαινε λάμνοντας ένα μεγάλο ποταμό. Πολλά χρόνια, μέρα και νύχτα, έλαμνε κι ερευνούσε τον ορίζοντα. Άξαφνα το ρέμα έγινε τρομερό, ο άνθρωπος σήκωσε το κεφάλι κι έστησε αυτί: ο ποταμός ήταν ένας καταρράχτης, δεν είχε σωτηρία. Τότε ο άνθρωπος σταύρωσε τα κουπιά, σταύρωσε τα χέρια κι άρχισε να τραγουδάει.

Συλλογίζομαι αυτό το τραγούδι, κι η καρδιά μου πάει να σπάσει. Αυτός είναι ο μοναδικός ύμνος της λευτεριάς!"

Νίκος Καζαντζάκης – «Ο βραχόκηπος»

Tα 24 υγιεινότερα τρόφιμα του πλανήτη

Ο ακόλουθος “κατάλογος υγιών τροφίμων” αποτελείται από 24 τρόφιμα που έχουν τη δυνατότητα να σας προκαλέσουν ένα “θρεπτικό σοκ” καθώς επίσης να μειώσουν, σύμφωνα με μελέτες, τον κίνδυνο για μερικές από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Μαζί με κάθε μια από τις περιγραφές προτείνεται και ένας τρόπος ενσωμάτωσης αυτών των τροφίμων στο διαιτολόγιό σας.

ΦΡΟΥΤΑ

Βερίκοκα
η βήτα-καροτίνη βοηθάει στην αποτροπή των ζημιών που προκαλούν οι ελέυθερες ρίζες και προστατεύει τα μάτια. Το σώμα μετατρέπει επίσης τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α, που μπορεί να βοηθήσει στην απόκρουση μερικών καρκίνων, ειδικά του δέρματος. Ένα βερίκοκο έχει 17 θερμίδες, 0 λίπος, 1 γραμμάριο ίνας. Τρώγονται αποξηραμένα ή εάν προτιμάτε φρέσκα. Αγοράστε τα όταν είναι ακόμα σκληρά διότι μόλις μαλακώσουν χάνουν μερικές από τις θρεπτικές ουσίες.
Αβοκάντο
Το περιεχόμενο ελαϊκό οξύ, ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ, βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και βελτιώνει τα επίπεδα των HDL. Επιπρόσθετα περιέχει σημαντικές ποσότητες ινών. Μια φέτα έχει 81 θερμίδες, 8 γραμμάρια λίπους και 3 γραμμάρια ίνας. Δοκιμάστε μερικές φέτες αβοκάντο αντί για μαγιονέζα στα σάντουιτς.

Περί Ανωνύμου, ψευδωνύμου, κοπρωνύμου συκοφάντη... αμειβομένου ή αμοιβάδας, τρολ ή τρελαμένου...






γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Άβατη γη κι απάτητη η ηθική για κείνον...
...αβάσταχτη αποθυμιά σα φίδι να σκορπίσει το παραλυτικό του ξερατό
 και κάθε τι ένα γύρω του να το κακοφορμίσει...
...λυώσ’ το κεφάλι του ερπετού, πριν να σου ξεμυτίσει...

Η Αβανγκάρντ της «λερωσύνης» ποιά είναι άραγε;

Ποιά ήταν πάντα; Ανέκαθεν...
Μήπως ο νταής; Ο πληρωμένος ή μη που πήγαινε ν’ αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον αντίπαλό του;
Εντάξει...κι εκεί υπάρχουν κατηγορίες...

Υπάρχουν οι «αλέρωτες λέρες» και οι «λερωμένες λέρες» (προσπέρνα τον «καθ’ υπερβολήν νεολογισμό/ευφημισμό» και μείνε στην ουσία)...

Αυτοί που πλησιάζουν από πίσω και στην χώνουν δειλά και μπαμπέσικα...
Κι αυτοί που έρχονται από μπροστά και σου λένε «τράβα το μαχαίρι σου»...
Άστους όμως αυτούς...

Μιλάμε για τον «Βασιλιά της Λερωσύνης»...
Τον Βασιλιά Αλέρωτο...

Η έλξη της αρνητικής σκέψης

24638-30328
Γιατί αναγνωρίζουμε στη ζωή μας τη λύπη περισσότερο από τη χαρά; Γιατί άραγε οι αρνητικές ιστορίες μας παίρνουν τόσο πολύ υπόσταση μέσα μας αντί για τα όμορφα πράγματα που κάνουμε ή συμβαίνουν γύρω μας;  Γιατί δεχόμαστε όλο το βάρος του «όχι» και δεν αφήνουμε το «ναι» να διεκδικήσει το δικό του ποσοστό εγγραφής;
Σκεφτείτε μία καθημερινή εικόνα. Για παράδειγμα την περίπτωση που οδηγούμε βιαστικά για μία συνάντηση και μας πιάνει κόκκινο φανάρι ενώ τρέχουμε να το περάσουμε. Η πρώτη σκέψη είναι αυθόρμητη «πάντα με πιάνει το κόκκινο όταν βιάζομαι, όταν θέλω να περάσω για να πάω στο ραντεβού μου, πάντα μου συμβαίνει αυτό και μόνο σε εμένα» και όσο περισσότερο το χτίζουμε με αρνητισμό, τόσο φτιάχνουμε σενάρια που θυμίζουν το «άντε και εσύ και ο γρύλος σου». Ναι, μας έπιασε κόκκινο. Πόσες φορές έχει γίνει αυτό; Άγνωστο, γιατί δεν τις μετράμε. Κι όμως νομίζουμε ότι μας πιάνει μόνο το κόκκινο! Αν υπήρχε ένας μετρητής προσπέλασης φαναριών, σίγουρα τα πράσινα θα ήταν περισσότερα, αν όχι τουλάχιστον ισόποσα.

Ποιος ο λόγος που μπορεί να πονάνε τα πόδια σας; Όλες οι αιτίες από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σοβαρές.


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Το πόδι αποτελείται από οστά, αρθρώσεις, μύες, νεύρα και αγγεία. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να προκαλέσει πόνο.
Ο πόνος στο πόδι συνήθως οφείλεται σε μια απλή κάκωση πχ ένα διάστρεμμα. Ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα αίτια για τον πόνο στο πόδι, μερικά από τα οποία είναι και ενδεικτικά σοβαρής βλάβης. 

Συνήθως κατηγορούμε την πολύωρη ορθοστασία, το περπάτημα ή τα στενά παπούτσια για τους πόνους στα πόδια µας. Αυτές είναι οι πιο απλές εκδοχές. O πόνος στα πόδια μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, άλλες απλές και άλλες πιο σύνθετες.

Ειδικά όταν ο πόνος κρατάει πάνω από 24 έως 48 ώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να ελεγχθεί από τον γιατρό. Αν μάλιστα συνοδεύεται και από πρήξιμο, η επίσκεψη στον ειδικό πρέπει να είναι άμεση.

ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

(Η Διόπτρα, Rene Magritte (1963)
Το ψυχικό τραύμα και η μέθοδος EMDR (Απευαισθητοποίηση και επανεπεξεργασία μέσω οφθαλμικών κινήσεων)

*της Κρυσταλίας Πατούλη

Όταν κάποια πίεση ξεπεράσει τα όρια του σώματός μας, επέρχεται σωματικός τραυματισμός: το δέρμα μας ανοίγει, οι μύες και οι τένοντες παθαίνουν θλάση, τα κόκκαλα σπάνε. Τι συμβαίνει ομως με την ψυχή μας όταν έρθουμε αντιμέτωποι με μία εξαιρετικά στρεσογόνο εμπειρία, π.χ.από μια φυσική καταστροφή, έως ένα βίαιο ψυχικό ή σωματικό επεισόδιο, ή ένα σοβαρό ατύχημα, κλπ;
Ως τραυματική μπορεί να βιωθεί ακόμα και μια εμπειρία όπως π.χ. μια δύσκολη γέννα ή η απώλεια εργασίας κλπ., αλλά και ένα περιβάλλον από το οποίο η αγάπη απουσιάζει ή η απόρριψη κυριαρχεί είναι βέβαιο μακροπρόθεσμα ότι θα λειτουργήσει τραυματικά.
Αν οι προσπάθειές μας να ξεπεράσουμε τα βιώματα αυτά δεν επαρκούν, τότε δημιουργούνται εσωτερικά «ρήγματα».
Οι εμπειρίες κλειδώνονται ανεξίτηλα στο νευρικό μας σύστημα και στη μνήμη μας προκαλώντας «ψυχικά τραύματα».