Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τα “βρίσκουν” Ρωσία και Ε.Ε. – Καιρός για προσγείωση

0,,19335693_303,00

Καιρός κάποιοι να κατέβουν από το ροζ συννεφάκι το Μάτριξ πάνω στο οποίο καθήμενοι πιστεύουν ότι υπάρχουν “ηγέτες” μεγάλοι, όπως ο Πούτιν, που θα ηγηθούν ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και την Νέα Παγκόσμια Τάξη. Όλοι οι ηγέτες το μόνο στο οποίο ηγούνται είναι τα συμφέροντα της δικής τους ελίτ και πως θα συνεργαστούν με τις υπόλοιπες του παγκόσμιου κλαμπ…
Όσο για την «ξεχωριστή συζήτηση στις ομάδες συζητήσεων που ήταν αφιερωμένη στο παγωμένο προπύργιο της Ρωσίας – την Αρκτική», όπως θα διαβάσετε παρακάτω, είναι η “συζήτηση” που κάνει το κλίμα θερμότερο και λειώνει τους πάγους στην Αρκτική για εκμετάλλευση του πλούτου της και των θαλάσσιων περασμάτων της. Αυτοί το λένε «κλιματική αλλαγή», εμείς «χειραγώγηση του κλίματος»…
 Το οικονομικό φόρουμ της Αγ.Πετρούπολης προσφέρει στους Ευρωπαίους την ευκαιρία να διευρύνουν την παρουσία τους στη ρωσική αγορά
Ο πρωθυπουργός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Φόρουμ
Φέτος, φαίνεται ότι όλη η Ευρώπη αναζητεί διαύλους προς τη Ρωσία, προεξάρχοντος του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ επισκέφθηκε τη Ρωσία για πρώτη φορά μετά την ουκρανική κρίση του 2014 και την επιβολή κυρώσεων στο Κρεμλίνο. “Ο Γιούνκερ ισορροπεί στην Πετρούπολη” μεταδίδει ο απεσταλμένος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν από τη μία πλευρά υποστηρίζει τη διείσδυση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στη ρωσική αγορά, αλλά από την άλλη πλευρά θεωρεί την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας του Μινσκ απαραίτητη προϋπόθεση για την πλήρη άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.
Ανεξαρτήτως όλων αυτών ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gasprom υπογράφει με τη βρετανοολλανδική Shell μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) στις ρωσικές ακτές της Βαλτικής μέχρι το 2020.
Όπως και τα πετρελαιοειδή, το φυσικό αέριο δεν περιλαμβάνεται στον “κατάλογο” των κυρώσεων. Ιδιαίτερα δυναμική είναι και η γαλλική παρουσία, καθώς στο φόρουμ της Αγ.Πετρούπολης συμμετέχει τόσο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όσο και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο οποίος μάλιστα ζητεί από την ΕΕ να άρει τις κυρώσεις, υπό την προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα κάνει το πρώτο βήμα προσέγγισης ως ο “ισχυρότερος εταίρος”, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Σαρκοζί.

Έντονο γερμανικό ενδιαφέρον

siemens
Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt επισημαίνει ότι η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει θετικούς δείκτες ανάπτυξης στη Ρωσία για το 2017 μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας και οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.
Έντονο είναι το γερμανικό ενδιαφέρον, αλλά όπως επισημαίνει η Handelsblatt, η γερμανική επιχειρηματική κοινότητα προσπαθεί να υποβαθμίσει την επίσημη παρουσία της. Για παράδειγμα “ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Τζο Κέσερ έρχεται στο οικονομικό φόρουμ του Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν εμφανίζεται όμως σε κανένα από τα πολυάριθμα πάνελ”. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του φόρουμ, η Siemens εγκαινιάζει στην Αγ.Πετρούπολη αμαξοστάσιο σιδηροδρόμων, αλλά δεν το διατυμπανίζει. “Όπως έγινε και με τα εγκαίνια του εργοστασίου τουρμπίνων τον περασμένο χρόνο στην Αγ.Πετρούπολη, το ζητούμενο είναι να πληροφορηθεί το γεγονός η ρωσική ελίτ και όχι η ρωσική κοινή γνώμη”εκτιμά η Handelsblatt.
Αντίστοιχη κινητικότητα βλέπει η γερμανική εφημερίδα και στα σχέδια για βιομηχανική μονάδα παραγωγής φορτηγών από την Daimler Benz κοντά στη Μόσχα, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο επικεφαλής του ομίλου Ντίτερ Ζέτσε έχει κλείσει ραντεβού με τον υπουργό Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Ο πρωθυπουργός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Φόρουμ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Handelsblatt, η καγκελαρία στο Βερολίνο έχει ζητήσει από ορισμένους επιχειρηματίες να μην εμφανίζονται στη δημοσιότητα δίπλα στον Βλάντιμιρ Πούτιν, προκειμένου να μην προσφέρουν στο Κρεμλίνο “πάτημα” για επικοινωνιακή αξιοποίηση της οικονομικής συνεργασίας. Ο μόνος από τους υψηλούς ευρωπαίους προσκεκλημένους που δεν κινείται “διακριτικά” είναι μάλλον ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος κανόνισε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου, ενώ Ρωσία και Ιταλία θα υπογράψουν συνολικά έντεκα συμφωνίες διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Οι Ευρωπαίοι ξανασκέφτονται το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

merkel-putin
Αλλαγή κλίματος στο Βερολίνο αναφορικά με τη στάση της ΕΕ απέναντι στη Μόσχα και τις κυρώσεις που έχουν τεθεί απέναντι στη ρωσικήομοσπονδία με αφορμή το θέμα της Κριμαίας. Αν και στις αρχές του Ιουνίου, ευρωπαϊκές πηγές ήθελαν τις κυρώσεις να παρατείνονται ως τις αρχές του 2017, μια δήλωση της Καγκελαρίου Μέρκελ, ακολουθούμενη από τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας αλλάζει τα δεδομένα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει σταδιακά να προχωρήσει στη χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
“Οι κυρώσεις δεν αποτελούν τελική επιλογή. Αντίθετα πρέπει ν’ αποτελούν το κίνητρο για την αλλαγή συμπεριφοράς,” δήλωσε ο Σταϊνμάιερ, σε δίκτυο τοπικών εφημερίδων της Γερμανίας.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τη σταδιακή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εάν η Μόσχα αποδείξει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μίνσκ, αναφορικά με τον τερματισμό της πολεμικής περιπέτειας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι: “Μία προσέγγιση “όλα ή τίποτα” παρά το γεγονός ότι ακούγεται καλά, δεν προσφέρει τίποτα.”
Οι δηλώσεις του υπουργού, έρχονται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις της καγκελάριου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πως οι ευρωπαϊκές κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία δεν είναι αυτοσκοπός. Και η ίδια επανέλαβε ωστόσο πως το κλειδί για την άρση τους συνεχίζει να είναι η εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών του Μινσκ.

Η Ρωσία χτύπησε συναλλαγές πάνω από $ 15 δις αξίας παρά τις κυρώσεις

Πάνω από 12.000 άνθρωποι από 130 χώρες έλαβαν μέρος στο φόρουμ, δήλωσε ο Anton Kobyakov, εκτελεστικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Φόρουμ.
Ρωσία και Ιταλία μόνο ξεπέρασαν συναλλαγές αξίας  € 1.000.000.000 που υπεγράφησαν μεταξύ ιταλικών και ρωσικών εταιρειών, αναφέρει το ρώσικο RT. Ωστόσο η απουσία αναφοράς στις συναλλαγές με Γερμανία στο ρώσικο άρθρο επιβεβαιώνει τη “διακριτικότητα” την οποία αναφέρει ο γερμανικός τύπος.
Ινδική εταιρεία πετρελαίου αγοράζει το 23,9% των μετοχών στον τομέα του πετρελαίου Rosneft για $ 2,1 δισ.
Μια ξεχωριστή συζήτηση στις ομάδες συζητήσεων ήταν αφιερωμένη στο παγωμένο προπύργιο της Ρωσίας – την Αρκτική.
Ο Πούτιν κάλεσε την ένταξη των επιχειρήσεων της Ευρασίας. «Προτείνουμε τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και τις χώρες με τις οποίες έχουμε ήδη μια στενή σχέση: την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν», τόνισε ο Πούτιν.

‘Capitalizing on the New Global Economic Reality’

Μοναδική υπερδύναμη οι ΗΠΑ λέει ο Πούτιν
Όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του για τους υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Πούτιν εξήγησε τη στάση του απέναντι στην «ίσως μοναδική υπερδύναμη», όπως την αποκάλεσε. «Η Αμερική είναι ένα μεγάλο κράτος … Εμείς θα την αποδεχθούμε και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να συνεργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχει σημασία ποιος θα εκλεγεί ως επόμενος ηγέτης της Αμερικής, η Ρωσία θα συνεργαστεί με αυτόν ή αυτήν. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η εξωτερική ατζέντα του Donald Trump μπορεί να είναι προτιμότερη για τη Μόσχα, «ο κ Trump έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να αποκαταστήσει την πλήρη μορφή των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ … Είμαστε όλοι χαιρετίζουμε».
allnewz
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.