Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

AstroTurf – Follow the Money

AstroTurf – Follow the Money

Πολλά Ψέματα δεν κάνουν μιά Αλήθεια.
AstroTurf  Κάτι Που Φαίνεται Ενώ Δεν Είναι.
Η αλήθεια είναι υπερεκτιμημένη «follow the money»
Πανάρχαιες τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης και του κοινού νου.

«Προσέξτε εκείνη την τόσο διαδεδομένη παροιμία: «Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».Το συμπέρασμα είναι απλό και ολοκάθαρο: οι ενήλικοι και οι πνευματικά υγιείς ποτέ δεν λένε αλήθεια. Ο Πάρκμαν, ο ιστορικός, επισημαίνει: «Η αρχή της αληθείας ενδέχεται να καταλήξει σε παραλογισμό». Σε ένα άλλο σημείο, στο ίδιο κεφάλαιο, τονίζει: «Το απόφθεγμα είναι πολύ παλιό: η αλήθεια δεν πρέπει να λέγεται όλες τις φορές∙ και εκείνοι, τους οποίους ενοχλεί μια ασθενής συνείδηση, ωθώντας τους σε μια καθ’ έξιν παράβαση του ανωτέρου γνωμικού, είναι ηλίθιοι και κοινωνικές μάστιγες».

Σκληρή γλώσσα, κι όμως απολύτως αληθινή. Κανένας από μας δεν θα μπορούσε να ζήσει πλάι σε έναν καθ’ έξιν φιλαλήθη∙ όμως, δόξα τω Θεώ, κανένας από μας δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Ένας καθ’ έξιν ειλικρινής απλούστατα είναι ένα πλάσμα της φαντασίας. Δεν υπάρχει και δεν έχει υπάρξει ποτέ. Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι ποτέ δεν ψεύδονται, όμως δεν είναι έτσι κι αυτή ακριβώς η άγνοια είναι ένα από τα πράγματα που ντροπιάζουν τον λεγόμενο «πολιτισμό» μας. Όλοι ψεύδονται, κάθε μέρα και κάθε ώρα. Στον ύπνο και στον ξύπνο τους. Στα όνειρα, στη χαρά και στη λύπη τους. Ακόμα κι αν συγκρατήσουν τη γλώσσα τους, τα χέρια τους, τα μάτια τους, η συμπεριφορά τους, όλα εκφράζουν εξαπάτηση και μάλιστα σκόπιμη. Ακόμη και στις θρησκευτικές τελετές» 

Mark Twain: Η Τέχνη του Ψεύδους

«Αλήθεια είναι η ιδιότητα που έχει κάτι όταν εκφράζει την πραγματικότητα. Αυτό που είναι σύμφωνο με ό,τι πραγματικά υπάρχει ή γίνεται. Η γνώμη που επιβεβαιώνεται από την εμπειρία και που είναι γενικά αποδεκτή, αρχή με γενική εφαρμογή που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχουν τόσες αλήθειες όσοι και οι άνθρωποι, αφού η πραγματικότητα δεν είναι κοινή και πρέπει να συμφωνηθεί και να μπει σε πρωτόκολλα. Για ό,τι δεν συμφωνείς να είναι πραγματικό· δεν είναι πραγματικό για εσένα. Γι’ αυτό γίνεται τόσος αόρατος πόλεμος για τον έλεγχο της συμφωνίας σου που είναι ταυτόσημη με την ύπαρξη της δικής τους πραγματικότητας. Αν αποσύρουν πολλοί άνθρωποι την συμφωνία τους σε ένα θέμα αυτό παύει να είναι πραγματικό και καταρρέει.» Ηω Αναγνώστου

Το ψέμα που μοιάζει με αλήθεια· είναι το όπλο των ισχυρών
«Οι αληθινές κουβέντες δεν είναι ευχάριστες, οι ευχάριστες κουβέντες δεν είναι αληθινές»  Λάο Τσε

H πραγματικότητά μας κατασκευάζεται, μεθοδικά κι εξαιρετικά πολύ προσεκτικά από ισχυρές πηγές εταιρικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να επηρεάζει υποσυνείδητα, κρυφά, δόλια και προπαγανδιστικά τον μαζάνθρωπο, αποκαλούμενο κι ως «κοινή γνώμη». Κραυγαλέα κι ολοφάνερα ψέματα βγαίνουν σε δημόσια θέα προς συμφωνία, στην πολιτική, θρησκεία, ιατρική, δημοσιογραφία, τρομοκρατία, τρόφιμα, πόλεμο, υγεία, διασκέδαση, επιστήμες, πολέμους, εξοπλισμούς, χρηματιστήρια, αγορές κλπ. κλπ. Διαμορφώνονται και διανέμονται με τέτοιον φροντισμένο τρόπο ώστε να επηρεάσουν και να προγραμματίσουν το ανθρώπινο ζώο για να αποδεχθεί ως θέσφατο και πραγματικό αυτό που έχει γίνει καταστροφική κοινωνική νόρμα.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Γέρος του Μωριά


Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Γέρος του Μωριά

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (3 Απριλίου 1770 – 4 Φεβρουαρίου 1843) ήταν αρχιστράτηγος και ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821, πολιτικός, πληρεξούσιος, σύμβουλος της Επικράτειας. Έμεινε γνωστός και ως ο Γέρος του Μοριά. Προερχόταν από φημισμένη οικογένεια. Το επώνυμο της οικογένειάς του αρχικά ήταν Τσεργίνης. Αργότερα, ο παππούς του, Γιάννης Μπότσικας (Τσεργίνης), υιοθέτησε το «Κολοκοτρώνης» ως οικογενειακό όνομα, σαν μετάφραση του αρβανίτικου παρωνυμίου «Μπιθεκούρας» που του αποδόθηκε από κάποιον Αρβανίτη.

Ο Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στο Ραμοβούνι της Μεσσηνίας, καταγόταν από το Λιμποβίσι της Καρύταινας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αλωνίσταινα της Αρκαδίας που ήταν τόπος καταγωγής της μητέρας του, Ζαμπίας Κωτσάκη. Ο πατέρας του Θεόδωρου, Κωνσταντής Κολοκοτρώνης, πήρε μέρος στην ένοπλη εξέγερση η οποία υποκινήθηκε από την Αικατερίνη Β’ της Ρωσίας το 1770 και σκοτώθηκε μαζί με δύο αδελφούς και τον φημισμένο Παναγιώταρο στον πύργο της Καστάνιτσας από τους Τούρκους. Από μικρός, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ακολούθησε τον πατέρα του στις διάφορες περιπέτειές του. Σε ηλικία μόλις 15 ετών έγινε πολεμιστής εναντίον των τούρκων κι αρματολών που λυμαίνονταν την περιφέρεια του Λεονταρίου.

(Κλέφτες, ονομάζονταν τα μέλη ένοπλων παράνομων ομάδων του βουνού, την περίοδο της Τουρκοκρατίας.  Σε όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, οι κλέφτες ήταν μόνιμη πηγή αταξίας και ανησυχίας καθώς, οργανωμένοι σε ολιγο- ή πολυμελείς ομάδες, προκαλούσαν τον τρόμο στους χωρικούς και τους διαβάτες. Το οθωμανικό κράτος, αδυνατώντας να επιβάλει το ίδιο την τάξη, ιδιαίτερα στις ορεινές επαρχίες του, χρησιμοποίησε ένοπλες ομάδες πρώην κλεφτών ή άλλων οπλαρχηγών, προκειμένου να περιορίσει τη δράση των κλεφτών. Οι ένοπλες αυτές ομάδες ονομάζονταν αρματολοί.

Από τον 18ο αιώνα οι κλέφτες άρχισαν να δείχνουν πως είναι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα στην οθωμανική κυριαρχία, με αποτέλεσμα να γίνονται υπολογίσιμοι κι από τις ξένες δυνάμεις που απέβλεπαν σε εξέγερση των χριστιανικών λαών των Βαλκανίων αλλά και από τους Έλληνες που απέβλεπαν στην αποτίναξη της τουρκικής κυριαρχίας. Οι τελευταίοι είδαν στους κλέφτες, τους ηρωικούς εκδικητές του Ελληνισμού κι έδωσαν ρομαντικό πνεύμα στη λέξη κλέφτης, με πρώτο παράδειγμα το συγγραφέα της Ελληνικής Νομαρχίας η οποία δημοσιεύτηκε το 1806 στην Ιταλία. Αυτός αποκαλεί τους κλέφτες ανθρώπους, οι οποίοι, μη υποφέροντας τη φοβερή τυραννία των Οθωμανών, φεύγουν στα δάση για να διαφυλάξουν την ελευθερία τους και δεν ενοχλούν καθόλου τους χωρικούς. Γνωστοί κλέφτες: Κατσαντώνης, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Αθανάσιος Διάκος, Ζαχαριάς. Αυτοί έδωσαν το όνομά τους στα φημισμένα κλέφτικα δημοτικά τραγούδια.)

Η πολεμική δράση του Κολοκοτρώνη σιγά-σιγά απλώθηκε, μαζί με τη φήμη του σ’ όλη την Πελοπόννησο.

Το 1802 είχε γίνει τόσο επικίνδυνος στους κατακτητές, ώστε ο βοεβόδας της Πάτρας πέτυχε να εκδοθεί σουλτανικό φιρμάνι που τον καταδίκαζε σε θάνατο και ανάθετε την εκτέλεση στους προεστούς, οι οποίοι αν δεν κατόρθωναν να τον σκοτώσουν θα εκτελούνταν οι ίδιοι. Τον Ιανουάριο του 1806, δεκαπέντε χρόνια πριν την επανάσταση, οι Τούρκοι αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τους κλέφτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν γίνει κράτος εν κράτει. Μεγαλύτερος όλων και πιο ενοχλητικός για την Υψηλή Πύλη, ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Τούρκοι: Αιωνίως καιροσκόποι, θρασύδειλοι και άρπαγες ~ Τι έκαναν στον Β' Παγκόσμιο όταν οι Έλληνες πολεμούσαν και δεινοπαθούσαν; ~ Ο πνιγμός των Εβραίων ~ Ο χρυσός και το χρώμιο

Ο κ. Σπύρος Κουζινόπουλος, γενικός διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εξηγεί πώς τα αποθέματα τουρκικού χρυσού 27 τόνων στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έφθασαν στο τέλος τους 216 τόνους, από τις πληρωμές σε χρυσό της Γερμανίας προς την Τουρκία, γιά τις παρεχόμενες πρώτες ύλες από την Τουρκία στην Γερμανία στη διάρκεια του εν λόγω Πολέμου.

Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τμήμα Ιστορίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με τον εφοδιασμό της χιτλερικής Γερμανίας από την Τουρκία κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με χρώμιο και άλλα μέταλλα, γεγονός που συνέβαλε στην ενίσχυση της πολεμικής μηχανής των ναζιστών, φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια την τουρκική στάση στον πόλεμο, αλλά και τη συμπεριφορά της γειτονικής μας χώρας έναντι των Εβραίων.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που συντάχθηκε υπό την εποπτεία του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ...
 Στούαρτ Αϊζενστάτ και με βάση στοιχεία που δόθηκαν από τη CIA και τα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εμπορίου, τα απαραίτητα για την κατασκευή όπλων μέταλλα οι Γερμανοί τα πλήρωναν στην Τουρκία με χρυσό που έκλεβαν από τις κατακτημένες χώρες. Ενα μέρος δε του χρυσού αυτού προερχόταν από τα θύματα ­ κυρίως Εβραίους ­ της ναζιστικής βαρβαρότητας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στις καταγγελίες αντέδρασε η τουρκική κυβέρνηση. Και ο υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος Τύπου Σουκρού Γκιουρέλ ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο η χώρα του δεν συμμετείχε στη ρευστοποίηση του χρυσού που άρπαξαν οι ναζιστές από τους Εβραίους, αλλά και ότι η Τουρκία «συγκαταλέγεται στις χώρες που αντιπαρατάχθηκαν στη ναζιστική Γερμανία».

Οι κυβερνώντες στην Αγκυρα φαίνεται να «ξεχνούν» ποια ήταν η στάση της επίσημης Τουρκίας έναντι των χιτλερικών καθ' όλη τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Την ώρα δηλαδή που ο ελληνικός λαός μέσα από τις αντιστασιακές του οργανώσεις, όπως και οι λαοί των υπόλοιπων υπόδουλων ευρωπαϊκών λαών, πολεμούσαν με νύχια και με δόντια κατά των χιτλεροφασιστών κατακτητών. Ας θυμηθούμε σύντομα τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία του Χίτλερ:

Οταν στις 6 Απριλίου 1941 τα χιτλερικά στρατεύματα εισέβαλαν στα Βαλκάνια και η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με τον Αξονα, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ελληνες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ρουστού Σαράτσογλου όχι μόνο αρνήθηκε να προσχωρήσει η χώρα του στον πόλεμο, στο πλευρό των συμμάχων, αλλά απέρριψε ακόμη και μια απλή συμβολική διπλωματική αποδοκιμασία της επίθεσης κατά της Ελλάδος.

Ζητω το εθνος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζητω το εθνος
Ζητω το εθνος
Ο τονος μπορει να μπει η στο «η» η στο «ω», αναλογα πως το βλεπει η οπως αισθανεται κανεις.
Εμεις θα βαλουμε τον τονο στο » θ», ετσι γιατι γουσταρουμε. Το ψαρι παει με ολα.
Με την απομεινασα περιφανεια-η υπολοιπη εχει κατακρατηθει στα ΑΤΜ απο τα capital controls- θα εορτασομεν και αποψε,φετος δηλαδη 197 χρονια απο την επανασταση των φιλων της ελλαδας εναντια στον «μεγαλο ασθενη» που αφου χρησιμοποιησαν τους ελληνες ως καναρινι στη στοα, κατοπιν εισηλθαν για να κανουν την δεξιωση της νικης και να διαμοιρασουν τα λαφυρα. «Εμεις οι υπεργολαβοι, εσεις οι εργολαβοι». Σωστο δεν λεω.
Και εκτοτε συνεχιζουν να υπαρχουν ως σημερα τοσο τα κομματα τα » ρωσσικα» τα «Γαλλικα» και τα «Αγγλικα», οσο φυσικα και η νοοτροπια ενδον της αυτοακυρωσης,του αυτοεξευτελισμου εναντι αμοιβης και  των ταχυρυθμων πουστιας και βρωμιας και με μονη απορια να υπαρχει το : αν το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι η απ την ουρα. Αν δηλαδη οι πολιτευομενοι ειναι περισσοτερο βρωμικοι απο τους ψηφοφορους. Ενα ντερμπυ αμφιρροπο που κρατα γενιες και γενιες.
Τα οπλα θα παρελασουν λοιπον ξανα την αποφραδα μερα οπου τιμιοι οπλαρχηγοι ηρθαν μουρη με μουρη οχι τοσο με την Υψηλη Πυλη οσο με την Υψηλη πουστια των εγχωριων κοτζαμπασιδων οι οποιοι την ωρα που καποια » κοροιδα» τυφεκιζονταν, σουβλιζονταν η επεφταν απο γκρεμους,εκεινοι επαιρναν μετρα για τα γραφεια τους τα οποια εποπτευονταν και συνεχιζουν ακομα σταθερα να ελεγχονται απο τους ιδιους μηχανισμους, με διαφορετικα προσωπα καθε φορα και φυσικα πιο αμεσες και εξελιγμενες πρακτικες,ενεκα τεχνολογιας.

Γιατί μας αρέσουν τα λυπητερά τραγούδια

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ένα λυπητερό τραγούδι και “κολλάμε” μαζί του. Ταυτιζόμαστε με τη μελωδία και τους στίχους που προβάλλουν κατά κύριο λόγο τη λύπη και τη μιζέρια. To ότι μας αρέσουν τα λυπητερά τραγούδια δεν σημαίνει ότι η θεματολογία τους σχετίζεται αυστηρά με τη μοναξιά, το χωρισμό, και τους ανεκπλήρωτους έρωτες.
Συνδέεται η επιθυμία μας να ακούμε τραγούδια με λυπητερό περιεχόμενο με το κατά πόσο είμαστε μαζοχιστές;
Για να απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα πρέπει να γίνει και μια σχετική έρευνα. Πράγματι, διεξήχθη σχετική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο με ένα δείγμα 44 εθελοντών μουσικών και απλών ακροατών μουσικής οι οποίοι άκουσαν χαρούμενα-ανεβαστικά τραγούδια, αλλά και λυπητερά. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η λυπητερή μουσική μπορεί να προκαλέσει αντιφαντικά συναισθήματα στον ακροατή. Και αυτό διαπιστώθηκε διότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα βρήκαν τη λυπητερή μουσική πολύ πιο τραγική, λιγότερο ρομαντική και φαιδρή από τη δική τους πραγματική ζωή.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική δεν υπήρχε περίπτωση η λυπητερή μουσική να τους επηρεάσει αρνητικά ώστε να μην επιθυμουν να την ακούν. Επιπλέον οι ερευνητές παρότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα βρήκαν τη λυπητερή μουσική λιγότερο ρομαντική διεπίστωσαν ότι:

Άνοιξη



της Μαρίας Βίτσα-Σουλιώτη
Τη βρήκαμε την Άνοιξη…
Στην άκρη ενός παιδικού χαμόγελου.
Στο χάραμα μιας νέας ελπίδας.
Στις νότες μιας παλιάς αγάπης.
Στον ώμο που ξεκουράζει μια πίκρα.
Στο χέρι που κρατά μια υπόσχεση.

Οι μυστηριώδεις σφαιρικοί κεραυνοί



Ένα από τα πιο παράξενα και μυστηριώδη φαινόμενα που συναντάμε κατά τη διάρκεια των καταιγίδων, είναι οι σφαιρικοί κεραυνοί.
Μοιάζουν με κινούμενες φωτεινές σφαίρες, διαστάσεων περίπου 30 εκατοστών ή το μέγεθος ενός πορτοκαλιού και κινούνται για 30 δευτερόλεπτα. Ενώ είχαν παρατηρηθεί από πολύ παλιά (από το Μεσαίωνα) άρχισαν να μελετώνται επιστημονικά μόλις το 1930.

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έκανε διάφορες προσπάθειες για να παρατηρήσει αυτό το μυστήριο φαινόμενο πάνω από 200 χρόνια πριν. Σε ένα πείραμα του προσπάθησε να φτιάξει σφαιρικό κεραυνό από το συνηθισμένο κεραυνό - που το εμπνεύστηκε από τις αναφορές ενός Ρώσου συγχρόνου του που είχε σκοτωθεί από μια τέτοια σφαίρα στο εργαστήριό του.

Αλλά και το 1754 κάποιος προσπάθησε να επαναλάβει το πείραμα του Βενιαμίν Φραγκλίνου με το χαρταετό. Ενώ προσπαθούσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, μετά από ένα συνηθισμένο χτύπημα κεραυνού πάνω στη μεταλλική ράβδο, σχηματίστηκε μια μπάλα φωτιάς που τον χτύπησε στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον ακαριαία και αφήνοντας ένα κόκκινο σημάδι στο κούτελό του καθώς και δυο τρύπες από φωτιά στις σόλες των παπουτσιών του.

Σε μια άλλη περίπτωση η φωτεινή αυτή σφαίρα άφησε μια τρύπα σε μέγεθος μιας μπάλας στη πόρτα όταν μπήκε σε ένα σπίτι στο Oregon. Αφού κινήθηκε ως το υπόγειο κατέστρεψε μια παλιά μηχανή για το στύψιμο των ρούχων.

Αλλά και πρόσφατα, το 1998, το πλήρωμα ενός αεροπλάνου είδε μπάλες φωτιάς να σχηματίζονται μέσα στην άτρακτο.

Έχουν καταγραφεί πάνω από 10.000 περιπτώσεις σφαιρικών κεραυνών και φαίνονται αρκετές για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του μυστηριώδους αυτού φαινομένου. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που το θεωρούν αυταπάτη παρόλο που υπάρχουν εντυπωσιακές φωτογραφίες του.

Αλλά τι είναι οι σφαιρικοί κεραυνοί;

ΙΚΑ Περού: Μια επίσκεψη στο μουσείο με τα επιμήκη κρανία (Εικόνες)


Μια μικρή πόλη με το ονομα Ίκα 300 χιλιόμετρα νότια απο την Λίμα την πρωτεύουσα του Περου. Ειναι μια σχετικά μικρή πολιτεία για το Περου δίπλα απο το Παράκας και απο την Νάζκα και στην μέση μιας πραγματικής ερήμου. Φύγαμε απο το Παρακας και ήρθαμε να επισκεφτούμε το μουσείο του Ίκα γιατι ειχαμε ακούσει οτι υπάρχουν τρελά και απίστευτα πράγματα για να δούμε. Όντως με κομμένη ανάσα βλέπαμε τα περίφημα επιμήκη κρανία και τους σκελετούς με τρία δάκτυλά στο κάθε ένα χέρι. Με την φτωχή δικια μου έρευνα αλλα και ρωτώντας αρχαιολόγους του μουσείου και διαβάζοντας ιστορίες απο αλλους που εχουν ασχοληθεί περισσότερο και που εχουν γνώσεις ανθρωπολογίας πήρα τρελές απαντήσεις που με προβλημάτισαν αλλα θα πρέπει και εγώ με την μεριά μου να τα γράψω. Μιλάμε για αστρονομικά χρονολογικά νούμερα.

Πολλοί μίλησαν για εξωγήινα κρανία και εξωγήινες φυλές που κάποτε ήρθαν στην Γη. Πολύ γρήγορα, όμως, όλες αυτές οι θεωρίες αποκλείστηκαν όταν με μια αλλη θεωρία εξακρίβωσαν πως η επιμήκυνση ήταν τεχνητή. Ήταν δηλαδή ένα αποτέλεσμα σκόπιμης κρανιακής παραμόρφωσης που επιτυγχανόταν με, επί μακρό χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά σφίξιμο της κεφαλής μεταξύ δύο κομμάτιων ξύλου, δεμένα με κάποιο ύφασμα.
Ωστόσο, σε αυτή την διαδικασία, ενώ η κρανιακή παραμόρφωση αλλάζει το σχήμα του κρανίου, δεν μεταβάλλει τον όγκο, ούτε το βάρος, ούτε άλλα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το ανθρώπινο κρανίο. Ρώτησα και τους αρχαιολόγους αλλα και στο μουσείο υπήρχαν όντως (σε κερινα ομοιώματα ) ο τρόπος που δένανε τα κεφάλια αλλα σε κατι αλλα σημεία δεν κόλλαγε η θεωρία αυτη, οχι οπτικά αλλα μετα απο εξετάσεις DNA (Διάνοια) που ηταν διαφορετικά και δεν υπήρξε σε άλλο όμοιο γήινο κρανίο. Ίσως όντως να γινόταν αυτο αλλα οχι με αυτα τα κρανία.
Αλλα!!!!
Τά κρανία του Παράκας, με βάση απο αυτα που μου είπαν στο μουσείο, είναι διαφορετικά. Ο κρανιακός όγκος είναι έως και 25% μεγαλύτερος και, κατά 60% βαρύτερος και, έχουν ένα μόνο «βρεγματικό οστό», αντί για δύο, όπως τα ανθρώπινα κρανία. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν από σκόπιμη κρανιακή παραμόρφωση.
Ο κ Juan Navarro, ιδιοκτήτης και διευθυντής του τοπικού Ιστορικού Μουσείου του Ικα,το οποίο στεγάζει μια συλλογή 35 τέτοιων κρανίων, επέτρεψε τη λήψη δειγμάτων DNA σε 5 από αυτά τα επιμήκη κρανία. Τα δείγματα αποτελούνταν από τα μαλλιά, ρίζες τους, ένα δόντι, το κρανίο των οστών και του δέρματος. Όλη αυτή η διαδικασία έγινε προσεκτικά και είναι τεκμηριωμένη μέσω φωτογραφιών και βίντεο. Τα δείγματα τριών κρανίων παραδόθηκαν σε ένα γενετιστή προς ανάλυση. Το αποτέλεσμα;;; Κατι διαφορετικό απο της γης.
Ολοι ήσαν επιφυλακτικοί και με της βίας μου εμπιστεύτηκαν οτι ειναι εξωγήινα. Φυσικά αυτο δεν με προβλημάτισε ιδικα στο Περου που οι 6 στους 10 εχουν την εμπειρία των ΑΤΙΑ UFO.

Ελληνας γιατρός «αναβαθμίζει» το τεστ Παπ

Eνας Eλληνας γιατρός της διασποράς, ο Γιώργος Παπανικολάου, δημιούργησε το διάσημο πια τεστ που φέρει το όνομά του και ένας άλλος Eλληνας γιατρός της διασποράς, έρχεται να το αναβαθμίσει.

Ο δρ Νικόλας Παπαδόπουλος, καθηγητής ογκολογίας και παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, έρχεται σήμερα να «αναβαθμίσει» το τεστ Παπ, μαζί με συναδέλφους του στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να επιτυγχάνει σε πρώιμο στάδιο τη γενετική ανίχνευση των καρκίνων των ωοθηκών και του ενδομητρίου στις γυναίκες,
Εδώ και χρόνια το τεστ Παπ έχει βοηθήσει σημαντικά σε όλο τον κόσμο να μειωθούν τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Τώρα φαίνεται πως, στην αναβαθμισμένη του μορφή, με την ονομασία PapSEEK, το νέο τεστ μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά μια ασφαλή και ελάχιστα επεμβατική τεχνική για την πιο έγκαιρη διάγνωση δύο άλλων συχνών μορφών καρκίνου, του ενδομητρίου και των ωοθηκών.
Πρόκειται για διαδεδομένους γυναικολογικούς καρκίνους, που συχνά είναι δύσκολο να θεραπευθούν, επειδή μπορεί να εξαπλωθούν σε άλλα σημεία του σώματος, προτού εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα. Τα υπάρχοντα τεστ είναι επεμβατικά και παρέχουν πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα (δηλαδή «βρίσκουν» καρκίνους που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν). Το νέο τεστ αφήνει υποσχέσεις ότι θα μπορεί να τους «πιάνει» σε ένα πιο πρώιμο και άρα θεραπεύσιμο στάδιο, πιθανώς ήδη από το προκαρκινικό στάδιο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ν. Παπαδόπουλο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι τα καρκινικά κύτταρα από τους δύο αυτούς καρκίνους συχνά μεταφέρονται στο κολπικό κανάλι, όπου είναι δυνατό να συλλεχθούν από το τεστ Παπ.

Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (MATRIX)


ὁ δὲ Ποιμάνδρης ἐμοί, ᾿Ενόησας, φησί. τὴν θέαν ταύτην ὅ τι καὶ βούλεται; καὶ, Γνώσομαι, ἔφην ἐγώ. – Τὸ φῶς ἐκεῖνο, ἔφη, ἐγὼ Νοῦς ὁ σὸς θεός, ὁ πρὸ φύσεως ὑγρᾶς τῆς ἐκ σκότους φανείσης· ὁ δὲ ἐκ Νοὸς φωτεινὸς Λόγος υἱὸς θεοῦ. – Τί οὖν; φημί., – Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου, ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων· ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή. 

– Εὐχαριστῶ σοι, ἔφην ἔγω. – ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο. εἰπόντος ταῦτα ἐπὶ πλείονα χρόνον ἀντώπησέ μοι, ὥστε με τρέμειν αὐτοῦ τὴν ἰδέαν· ἀνανεύσαντος δέ, θεωρῶ ἐν τῷ νοΐ μου τὸ φῶς ἐν δυνάμεσιν ἀναριθμήτοις ὄν, καὶ κόσμον ἀπεριόριστον γεγενημένον, καὶ περιίσχεσθαι τὸ πῦρ δυνάμει μεγίστῃ, καὶ στάσιν ἐσχηκέναι κρατούμενον· ταῦτα δὲ ἐγὼ διενοήθην ὁρῶν διὰ τὸν τοῦ Ποιμάνδρου λόγον. ὡς δὲ ἐν ἐκπλήξει μου ὄντος, φησὶ πάλιν ἐμοί, Εἶδες ἐν τῷ νῷ τὸ ἀρχέτυπον εἶδος, τὸ προάρχον τῆς ἀρχῆς τῆς ἀπεράντου· ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης ἐμοί.

Στην συνέχεια μας λέει ο Ποιμάνδρης, ότι ο δεύτερος Νους δημιουργός αφού πρώτα δημιουργήθηκε από τον Πατέρα όλων Φως και Ζωή, δίνοντας του μαζί με το Νου και το δοχείο της Υλης, στην συνέχεια του έδωσε ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος του Πατέρα όλων, τον Αγιο Λόγο ώστε να δημιουργήσει με το δοχείο της Υλης τον κόσμο και την ζωή, δίνοντας ζωή στα είδωλα της Ύλης με την εικόνα της ζωής που είναι οι ψυχές.

– Τὰ οὖν, ἐγώ φημι, στοιχεῖα τῆς φύσεως πόθεν ὑπέστη; – πάλιν ἐκεῖνος πρὸς ταῦτα,᾿Εκ βουλῆς θεοῦ, ἥτις λαβοῦσα τὸν Λόγον καὶ ἰδοῦσα τὸν καλὸν κόσμον ἐμιμήσατο, κοσμοποιηθεῖσα διὰ τῶν ἑαυτῆς στοιχείων καὶ γεννημάτων ψυχῶν.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός αφού δημιουργήθηκε, πήρε και τον Αγιο Λόγο από τον Πατέρα όλων των δημιουργημάτων, και είδε τον Αρχέτυπο και Απεριόριστο κόσμο του Πατέρα του Φωτός, τον μιμήθηκε, και κοσμοποίησε τον δικό του κόσμο με τα δικά του στοιχεία της Υλης, δίνοντας τα και την ζωή με τις δικές του ψυχές που είναι η εικόνα της ζωής. 


Και στην συνέχεια θα δούμε παρακάτω ότι ο Πατέρας Όλων Φως και Ζωή δημιούργησε τον εαυτό του, τον Ανθρωπο δεύτερο θεό Φως και Ζωή, και του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του...Μια φράση που συνήθιζαν να λένε οι πρόγονοι μας ήταν..."ο από μηχανής θεός"..ζούμε σε ένα matrix αν δεν το καταλάβαμε.

Στον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός δεν υπάρχουν οι ψυχές αλλά οι Μέγιστες Δυνάμεις.

Προσοχή σε όσους κουτσομπολεύουν

Αποτέλεσμα εικόνας για Προσοχή σε όσους κουτσομπολεύουν

Προσοχή σε όσους κουτσομπολεύουν. Διασπείρουν μικρόβια που είναι πολύ δύσκολο να καταστραφούν. Οι σκοτεινές δυνάμεις δουλεύουν μέσα από εκείνους που κουτσομπολεύουν για να δημιουργούν διαταραχές στις καρδιές και το νου των ανθρώπων. Μην ενθαρρύνετε τους κουτσομπόληδες ακούγοντάς τους. Θα μιλήσουν με τον ίδιο τρόπο για σας σε άλλους. Οι κουτσομπόληδες είναι άρρωστοι άνθρωποι. Το κέντρο της καρδιάς τους είναι καλυμμένο με γκρίζα ομίχλη και η συνειδητότητά τους βρίσκεται σε διαδικασία εκφυλισμού.

Υπάρχει μια υπηρεσία που μπορείτε να κάνετε για όσους κουτσομπολεύουν:

Η Επανάσταση της Ελλάδας είναι η Εποχή όλων των Εθνών, όλων των Αιώνων


Θεόδωρου Βρυζάκη, Η Ελλάς Ευγωμονούσα (1858)
Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι η εισαγωγή στη δεύτερη έκδοση του κλασικού έργου του Σπυρίδωνος Τρικούπη, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως η οποία κυκλοφόρησε σε 4 τόμους από το 1860 έως το 1862. Εκτυπώθηκε στο Λονδίνο από το ιστορικό τυπογραφείο και εκδοτικό οίκο Taylor & Francis που είχε ιδρυθεί το 1852 και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο. Αφού το διαβάσετε, ακολουθεί μια σύντομη βιογραφία του Σπυρίδωνα Τρικούπη που έγραψα βασισμένος σε διάφορες πηγές. Ο τίτλος της ανάρτησης προέρχεται από τη δήλωση που έκανε ο Byron μόλις έφτασε στο Μεσολόγγι, στην εφημερίδα «Ελληνικά Χρονικά», που εξέδιδε εκεί ο Ελβετός φιλέλληνας γιατρός Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ (Johann Jakob Meyer). Η έμφαση στο κείμενο (σεbold) είναι δική μου.



Αίτια της ελληνικής επαναστάσεως

Αδύνατον να διατηρηθή αμετάβλητος η πολιτική θέσις δύο εθνών, κατοικούντων ένα και τον αυτόν τόπον, όταν το μεν δεσπόζον διαμένη στάσιμον, το δε δεσποζόμενον προοδεύη.

Η πολιτική των εθνών τούτων μεταβολή καθίσταται έτι μάλλον βεβαία, αν τα έθνη ταύτα έχωσι διάφορον καταγωγήν, πρεσβεύωσι διάφορον θρησκείαν, λαλώσι διάφορον γλώσσαν, ζώσι μακράν πάσης προς άλληλα συγγενικής επιμιξίας, θεωρώνται αμοιβαίως ως βέβηλα, και μισώνται.

Τοιαύτη ήτον η θέσις των Τούρκων και των Ελλήνων προς αλλήλους· η δε ταχεία ή βραδεία φορά της μεταβολής απέκειτο εις τον καιρόν και εις τας περιστάσεις. Σημειώσεως άξιον, ότι η Ελλάς, πεσούσα υπό τους Τούρκους, δεν υπέστη ό,τι υπέστησαν τα υπό ξένην Αρχήν πεσόντα επί της εισβολής των βαρβάρων ευρωπαϊκά έθνη, όπου δορυκτήτορες και δορύκτητοι συνεμίγησαν υπό την αυτήν θρησκείαν και την αυτήν γλώσσαν, και αποκατέστησαν, του καιρού προϊόντος, εν και το αυτό έθνος υπό μίαν και την αυτήν κλήσιν. Ήκμαζεν ο ισλαμισμός μέχρι φανατισμού, ότε η Ελλάς έπεσεν εις χείρας των πρεσβευόντων τα του κορανίου, εν ω η ειδωλολατρεία των εθνών, όσα διεχύθησαν εις την Ευρώπην, ήτον εις την παρακμήν της, ότε την υπέταξαν· διά τούτο, επί μεν τούτων υπερίσχυσεν ο χριστιανισμός και συνέχεε κρατούντας και κρατουμένους, επί δ’ εκείνων δεν υπερίσχυσε, και Μωαμεθανοί και Έλληνες διέμειναν εντός της Ελλάδος άμικτοι διά παντός, ουδέ την αυτήν εβάδισαν οδόν ως προς την κοινωνικήν ανάπτυξίν των. Τω όντι οι Τούρκοι ουδέν έμαθαν και ουδέν απέμαθαν αφ’ ού εκυρίευσαν την Ελλάδα·αφιλέμποροι, αβιομήχανοι, αμαθείς, οιηματίαι και καταφρονηταί πάσης ευρωπαϊκής βελτιώσεως και ήσαν και διέμειναν, διότι η αντικοινωνική θρησκεία των εθεωρείτο πρόσκομμα πάσης κοινωνίας προς τα ετερόθρησκα έθνη τα μισούμενα παρ’ αυτών και καταφρονούμενα. Διά τούτο διέβησαν δι’ αυτούς ως τέσσαρες ημέραι οι από της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως τέσσαρες θαυματουργοί αιώνες, οι διά της αναγεννήσεως των γραμμάτων και διά της προόδου των ανθρωπίνων γνώσεων μετενεγκόντες, την Ευρώπην εκ της βαρβαρότητος εις τον πολιτισμόν, οι βελτιώσαντες τα πολιτικά συστήματά της, οι εισαγαγόντες την τακτικήν εις τα στρατεύματα και εις το ναυτικόν της, και οι καταστήσαντες τον πόλεμον τέχνην, καθ΄ ην η καλλιέργεια του νοός νικά την ισχύν του σώματος.

Το σύμβολο της Τούρκικης σημαίας προέρχεται από αρχαιοελληνικό νόμισμα του Βυζαντίου


Η σημαία της Τουρκίας αποτελείται από μία λευκή ημισέληνο και ένα αστέρι σε κόκκινο φόντο. Ο όρος ημισέληνος στα Ελληνικά είναι λανθασμένος, αφού το σύμβολο δεν απεικονίζει «μισό» φεγγάρι, αλλά το ένα τέταρτο αυτού.

Πιο σωστός θα ήταν ο όρος «αμφίκυρτος σελήνη». Επειδή όμως έχει καθιερωθεί, έστω και λανθασμένα θα το χρησιμοποιούμε και εμείς. Στα τουρκικά την ονομάζουν (περιγραφικά) ακόμα πιο λάθος ως «φεγγάρι-άστρο» (ay yıldız), σαν να ήταν ολόκληρο φεγγάρι.

Το σύμπλεγμα της ημισελήνου (δηλ. το μισοφέγγαρο και το άστρο) έχει βαθιά σχέση στο χρόνο με την Ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό.

Σκόπια: Η χειρότερη πρόταση στην ιστορία των διαπραγματεύσεων του ονόματος




«Γιατί η ‘Μακεδονία’ έλαβε τη χειρότερη πρόταση στην ιστορία των διαπραγματεύσεων του ονόματος», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος

« Η χώρα μας έχει λάβει τη χειρότερη πρόταση στην ιστορία των διαπραγματεύσεων για το όνομα.
 Αυτό συνέβη μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, πέρα των τυπικών απαιτήσεων για την αλλαγή της αναφοράς,  είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός,  η  erga omnes, το αίτημα τροποποίησης του συντάγματος και επιπλέον για ένα όνομα που δεν μπορεί να μεταφρασθεί, είναι ζητήματα για τα οποία κανείς δεν προσφέρεται, τώρα, να δώσει μια απάντηση.



Παρά την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ, εντούτοις η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη, αλλά αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση.


Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, είπε σε μια συνέντευξή της για την εκπομπή «360 μοίρες»/ «360 степени», ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του κόσμου, έπρεπε η «Μακεδονία» να δείξει ότι ήταν εποικοδομητική στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης.

Πλήξη, ένα ευχάριστο διάλειμμα..

Πλήξη, ένα ευχάριστο διάλειμμα..

Ήταν το 1930 όταν ο φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ, αφιέρωσε ένα ολόκληρο κεφάλαιο από το βιβλίο του «Η κατάκτηση της ευτυχίας», στη δυνητική αξία της πλήξης: «Ένα παιδί αναπτύσσεται καλύτερα όταν, όπως ένα νεαρό φυτό, μένει ανενόχλητο στο έδαφος. Η τεράστια ποικιλία ερεθισμάτων δεν είναι καλή για τα μικρά παιδιά καθώς μπορεί στην ενήλικη ζωή τους να τους προκαλέσει ανικανότητα στο να διαχειριστούν τη γόνιμη μονοτονία την αφόρητη πλήξη και τον ίδιο τους τον εαυτό.»
Η ανία και η πλήξη για πολλούς έχει συνδεθεί με αρνητικό τρόπο, οι άνθρωποι σε χαρακτηρίζουν ακόμα και αργόσχολο όταν θέλεις να περνάς καιρό χωρίς να δραστηριοποιείσαι ιδιαίτερα σε κάτι. Πολλοί, μάλιστα, τείνουν να γεμίζουν συνεχώς τις ημέρες και τις ώρες τους με διάφορες δραστηριότητες κυρίως το καλοκαίρι– επειδή φοβούνται το ενδεχόμενο του να μείνουν αδρανείς για λίγη ώρα. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι γονείς να γεμίζουν ασφυκτικά, ακόμα και το καλοκαίρι , το πρόγραμμα των παιδιών τους με διάφορες δραστηριότητες , ώσπου εκείνα να φτάνουν σε βαθμό ακόμα και να μη μπορούν ούτε να αναπνεύσουν. Η υπερβολική ενασχόληση με πολλά και διάφορα πράγματα όμως αντί να επιφέρει την προσωπική βελτίωση και εξέλιξη , οδηγεί στη σωματική και πνευματική κόπωση και εξουθένωση και το άτομο όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να εμβαθύνει στο νόημα αυτού που κάνει, αλλά ουσιαστικά δεν έχει μάθει και τίποτα.
Γιατί η πλήξη και η αδράνεια έχουν δαιμονοποιηθεί τόσο πολύ;

Σπάνια καταγραφή αιθερικής οντότητας Flying Rod στην Θεσσαλονίκη



Τα Rods είναι λεπτές σαν ράβδοι, αγνώστου ταυτότητος οργανικές(;)  μορφές ζωής που πετάνε στον αέρα. Έχουν μήκος από 10 πόντους έως 30 μέτρα, μερικά έχουν μικρού μήκους αποφύσεις.


flying rod, Σούνιο

Πετάνε αστραπιαία και είναι σχεδόν αδύνατον να δεις χωρίς την χρήση ψηφιακών μέσων. Υπάρχουν τρεις σαφείς τύποι: Τύπου σαρανταποδαρούσας, λευκά rods, και σε σχήμα λόγχης. Έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ τον Καναδά, την Κίνα και παγκόσμια, είναι δε ορατά όλες τις εποχές

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ



Μία ώρα μπροστά γύρισαν τα ξημερώματα σήμερα τα ρολόγια, και στις 3 έδειξαν 4. Όπως κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, ξεκινά η θερινή ζώνη ώρας. Δεν αποκλείεται η σημερινή να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητείται το ενδεχόμενο κατάργησης της θερινής ώρας. 7 ή ώρα σήμερα και ακόμα καλά καλά δεν είχε ξημερώσει. όσοι αύριο θα πάνε δουλειά στις 7 κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίζουν να δουλεύουν μετά τις 9 για να ζεστάνει λιγάκι. Απο τις 1 και μετά θα αρχίσουν να νυστάζουν μιάς και πάει και ο ύπνος του μεσημεριού και μια χαρά θα είναι. 

Λογικά η Κύπρος δεν έπρεπε να αλλάζει ώρα και να νυχτώνει τον χειμώνα απο το πρωί αλλά η Κύπρος ακολουθεί την Ε.Ε. Πετά ο γάιδαρος λέει η Ε.Ε πετά λέει και η Κύπρος. Τρελός παπάς μας βάφτισε όλους εδώ μέσα. Πιο μάγκας ο Τούρκος φυσικά που δεν άλλαξε ώρα. Η θερινή ώρα έχει αμφισβητηθεί από την εφαρμογή της. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.

Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε. Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο.

Βρέθηκε χειρόγραφο του αρχαίου Έλληνα ιατρού Γαληνού +pics



Ένα ιατροφαρμακευτικό κείμενο του διάσημου Έλληνα γιατρού της αρχαιότητας Γαληνού αποκάλυψαν ερευνητές στις ΗΠΑ σε ένα παλίμψηστο χειρόγραφο, κρυμμένο κάτω από ένα επιφανειακό κείμενο με ψαλμούς, και άρχισαν να το διαβάζουν. Είναι η πρώτη φορά μετά από 1.000 περίπου χρόνια, αφότου σκεπάστηκε το αρχαίο χειρόγραφο, που διαβάζεται και πάλι.

Πρόκειται για το έργο του Γαληνού...
«Για τα μείγματα και τις δυνάμεις των απλών φαρμάκων», το οποίο μεταφράστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. στα συριακά, μια γλώσσα που αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στα ελληνικά και στα αραβικά, βοηθώντας σημαντικά στη διάδοση των γνώσεων του Γαληνού στον ισλαμικό κόσμο.

Η συριακή αυτή μετάφραση είναι η πιο πλήρης εκδοχή του έργου που έχει φθάσει ως τις μέρες μας, αλλά είχε καλυφθεί τον 11ο αιώνα από χριστιανικούς ψαλμούς, μια συνήθης πρακτική κατά τον Μεσαίωνα. Αυτά τα κείμενα σε παπύρους ή περγαμηνές που έχουν επικαλυφθεί από άλλα κείμενα, λέγονται παλίμψηστα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Ούβε Μπέργκμαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χρησιμοποίησαν την ακτινοβολία του συγχρότρου SSRL (Stanford Synchrotron Radiation Lightsource) του Εθνικού Επταχυντή SLAC του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για να μελετήσουν το παλίμψηστο. Όπως ανακοίνωσαν, έχουν ήδη καταφέρει να αποκαλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κρυμμένου ιατρικού κειμένου.

Για «τρομακτική επιτυχία» έκανε λόγο ο Μπέργκμαν, ο οποίος είπε ότι αρχικά οι ερευνητές έλπιζαν ότι θα είχαν απομείνει ελάχιστα ίχνη του κρυμμένου μελανιού για να διαβάσουν μία-δύο λέξεις, αλλά τελικά έφεραν στο φως σχεδόν όλο το κείμενο.

Πότε ο Ερντογάν θα επιτεθεί στην Ελλάδα

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

Ερντογάν: «Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές για να οικοδομήσουμε τη Μεγάλη Τουρκία. Δεν μπλοφάρω. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ PARTI) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο Αθλητικό Κέντρο Yasar Dogu στη Σαμψούντα στις 24 Μαρτίου 2018. Πηγή: Τουρκική Προεδρία / Murat Cetinmuhurdar / Handout / Anadolu

ΣΕ ΝΕΕΣ προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων και κάνοντας λόγο για «Μεγάλη Τουρκία».
Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του το Σάββατο στη Σαμψούντα και με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη του Αφρίν, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τη Μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!»
Με τα λόγια αυτά δεν εννοούσε φυσικά το Αφρίν, το οποίο έχει καταληφθεί από τον τουρκικό στρατό, αλλά την Ελλάδα.
«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που μας επέβαλαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση», πρόσθεσε.

Όλα όσα δεν ξέρεις για τα άλογα – πώς κοιμούνται, τι σημαίνει όταν χλιμιντρίζουν



Το άλογο χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα ως μέσο μετακίνησης. Μετακινούσε άμαξες, ήταν χρήσιμο εργαλείο στον πόλεμο, όπως και σε αθλητικούς αγώνες. Χωρίς το άλογο ως μεταφορικό μέσο δε θα είχαν εξαπλωθεί  οι άνθρωποι σε νέες περιοχές.
Το άλογο είναι ψηλό ζώο, γνωστό για την περήφανη όψη του. Γεννάει συνήθως ένα μωρό, σπανιότερα δύο. Ο μέσος όρος ζωής του φτάνει τα 25 έως 30 χρόνια. Έχει ιδιαίτερη ευφυΐα, μαθαίνει εύκολα και έχει πολύ καλή μνήμη.
Άλογα συναντάμε, στην ιππασία και τον ιππόδρομο, σε προεδρικές και βασιλικές φρουρές καθώς και σε έφιππες αστυνομικές δυνάμεις. Το άλογο χρησιμοποιείται επίσης στις παραδοσιακές γιορτές, καθώς και στο κυνήγι αλεπούδων στη Σκωτία και στην Αγγλία.
Ανήκει στο ίδιο εξελικτικό δέντρο με το γαϊδούρι και τη ζέβρα.
Αυτό το ήξερες;
  1. Τα άλογα μπορούν να δούνε σχεδόν 360 μοίρες χρησιμοποιώντας και τα δύο μάτια τους. Μαζί με τα μάτια στρέφουν και τα αυτιά τους στην ίδια κατεύθυνση.
  2. Αρχηγός της αγέλης είναι το θηλυκό άλογο, κοινώς η φοράδα.

ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ β΄μέρος





Αλυσοδεμένος και με ράκη για ρούχα ξαναβρίσκεται στην Αθήνα ο Ανδρούτσος μόνο που αυτή την φορά αντί να τον δοξάζουν τον βρίζουν, τον καταριούνται και τον φτύνουν. Φυλακίζεται στον φράγκικο πύργο της Ακρόπολης* στα Προπύλαια.
Προσπαθούν δε με ξυλοδαρμούς, πείνα δίψα και αϋπνία να τον κάνουν να τους πει που έχει κρύψει τον θησαυρό του Αλή Πασά που πίστευαν  πως του τον  είχε εμπιστευτεί και ο οποίος βέβαια δεν βρέθηκε ποτέ.



Εν τω μεταξύ εισβάλει στην Πελοπόννησο ο Ιμπραήμ οπότε η κυβέρνηση προ της επερχόμενης πανωλεθρίας απελευθερώνει τον Κολοκοτρώνη και του αναθέτει την αρχιστρατηγία του Μοριά και διατάζει την μεταφορά του Ανδρούτσου στην Ακροκόρινθο για τον δικάσουν εκεί.



Η γενική αμνηστία των φυλακισμένων αγωνιστών είναι προ των πυλών οπότε ο Γκούρας στέλνει οργισμένος επιστολή στην κυβέρνηση λέγοντας: «Με βάλατε στον χορό να φάω τους φίλους μου, να κάνω οχτρούς και τώρα εσείς βιάζεστε να τους κάνετε πάλι φίλους. Θα σιγουράρω κι εγώ τη φαμίλια μου στην Ευρώπη και θα φυλάξω το κεφάλι μου, αφού θα ζήσουν ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι».

ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ α΄μέρος.






Πάντα κοντά στις εθνικές επετείους θυμάμαι πως ο εθνικός μας ποιητής μπορεί να έχει πει πως Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές αλλά δυστυχώς ποτέ η πολιτεία δεν το ενστερνίστηκε.
Οι πλειονότητα των Ελλήνων διδάσκεται στο σχολείο την εξωραϊσμένη ιστορία για την Ελληνική Επανάσταση στην οποία εκθειάζονται οι ηρωικές πράξεις των αγωνιστών και αποσιωπούνται συνήθως όλες οι αρνητικές ή πλευρές της προσωπικότητας τους που δεν είναι αρεστές.



Έτσι πχ όλοι γνωρίζουν την μάχη στο χάνι της Γραβιάς στην οποία ο Ανδρούτσος με μόνο 118 άνδρες νίκησε το πολυάριθμο στρατό του Ομέρ Βρυώνη.









Αντίθετα αποσιωπάται συνήθως  πως  ο Οδυσσέας Ανδρούτσος φοίτησε από 13 ετών στη στρατιωτική σχολή του Αλή Πασά   κατάφερε να γίνει αρχηγός της προσωπικής φρουράς του και είχε γραφτεί στο τάγμα των αλεβιτών μπεκτασήδων στα Γιάννενα.
Οι μπεκτασήδες ανήκουν στο   Σούφι Ισλάμ  και έχουν παντρέψει στοιχεία του Χριστιανισμού με τον το Σιϊτισμό αλλά και το ορθόδοξο Ισλάμ (Σουνιτισμός).
Η θρησκευτική αυτή τοποθέτηση του απετέλεσε και κατηγορία εναντίον του από τους αντιπάλους του.
Όμως από το 1818 ο Ανδρούτσος είχε προσχωρήσει στην Φιλική Εταιρεία.

Αυτό ήταν που ο κόσμος αποκαλούσε τύχη.




Πέρα απ’ τον μύθο (που θα ακολουθήσει), στην πραγματική καθημερινή ζωή όλοι μας ερχόμαστε κάποτε αντιμέτωποι με στιγμές τόσο ξεχωριστές όσο αυτή, και με καταστάσεις όπου κάποια γεγονότα που ούτε τα αποφασίσαμε ούτε τα επιλέξαμε, έρχονται να αλλάξουν καθοριστικά τη μελλοντική πορεία των πραγμάτων. Κι έτσι κατάλαβα ότι αυτό ήταν που ο κόσμος αποκαλούσε τύχη.

Σε μια χώρα μακρινή, υπήρχε κάποτε ένα χωριό πολύ ξεχωριστό, που οι κάτοικοί του είχαν συνήθειες και παραδόσεις παράξενες και πρωτότυπες. Κάθε νέος, όταν μεγάλωνε, έπρεπε να πάει σ’ ένα τεράστιο γραφείο, κοντά στην πλατεία, που όλοι το έλεγαν “Πρόνοια”. Εκεί, κάθε νέος μπορούσε και όφειλε να παραλάβει ένα κουτάλι, ένα πιρούνι, ή ένα μαχαίρι, που θα του έδινε ο Δήμος και θα το χρησιμοποιούσε τα επόμενα χρόνια για να τρώει.
Όπως έλεγαν οι γεροντότεροι του χωριού: “Για να φάει κανείς την σήμερον ημέραν, πρέπει να χρησιμοποιεί μαχαιροπίρουνα… Τουλάχιστον, ας τρώει αξιοπρεπώς…”

Ο Θανάσης Κοκκινάκης νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ! Ο 21χρονος ελληνοαυστραλός τενίστας εκθρόνισε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης που δεν θα συμμετάσχει στο Roland Garros


Ο Θανάσης Κοκκινάκης πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρότζερ Φέντερερ. 

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας επιβλήθηκε στο tie-break του 3ου σετ του Ελβετού, κατόχου 20 Grand Slam τίτλων. Ο 21χρονος όχι μόνο «εκθρόνισε» τον Φέντερερ από το Μαϊάμι, αλλά τον έριξε και στο Νο2 της ATP.

Ο Κοκκινάκης, εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες του μεγάλου αντιπάλου του και επιβλήθηκε με 3-6, 6-3, 7-6 (4). Αυτή ήταν η σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του Κοκκινάκη και πρώτη απέναντι σε Top 5 τενίστας. Ο Φέντερερ θα παρέμενε στο Νο1 μόνο αν έφτανε στα προημιτελικά.

Ταυτόχρονα, ο Κοκκινάκης έγινε ο παίκτης με τη χαμηλότερη θέση στην κατάταξη που κέρδισε το Νο1 του κόσμου, στα τελευταία 15 χρόνια. Ο 21χρονος βρίσκεται στο Νο175 και έγραψε ιστορία, αποδεικνύοντας ότι έχει τα φόντα να κοιτάξει και μεγαθήρια στα μάτια.

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι αριστερόχειρες;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι αριστερόχειρες;
Είναι, λοιπόν, ο εγκέφαλος υπεύθυνος για τον καθορισμό του προτιμώμενου χεριού μας σε δραστηριότητες όπως είναι η γραφή; Η απάντηση μπορεί να αποτελεί μια έκπληξη.
Με τα χρόνια, έχουν υπάρξει αρκετές θεωρίες για την κατανόηση του γιατί οι άνθρωποι αναπτύσσουν μια πιο μεγαλύτερη προτίμηση για ένα από τα χέρια τους, και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, και τα δύο χέρια τους. Οι εξετάσεις υπερήχων στη δεκαετία του 1980 έδειξαν ότι η προτίμηση της κίνησης του αριστερού ή του δεξιού χεριού αναπτύσσεται στη μήτρα ήδη από την όγδοη εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Το πιπίλισμα του αριστερού ή δεξιού αντίχειρα αρχίζει από τη δέκατη τρίτη εβδομάδα.
Μια ομάδα επιστημόνων από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα διεξήγαγε μια γενετική ανάλυση για να προσδιορίσει τι συνέβαλε σε αυτές τις “αριστερές” διαφορές στο νευρικό σύστημα. Η μελέτη τους με τίτλο “Επιγενετική ρύθμιση της μεταγενέστερης έκφρασης γονιδίων σπονδυλικής στήλης που βασίζεται σε ημισφαιρικές ασυμμετρίες” δημοσιεύθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2017 στο περιοδικό eLife.
Τα ευρήματα εξηγούσαν ότι η προτίμηση των χεριών μας προέρχεται από το νωτιαίο μυελό, αντιβαίνοντας σε προηγούμενες θεωρίες ότι ο εγκέφαλος μπορεί να είναι ο κύριος καθοριστικός παράγοντας.