Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί άνδρες και γυναίκες λένε ψέματα για το σεξ;



Κρυμμένα μυστικά κρατούν άνδρες και γυναίκες όταν αναφέρονται στο σεξ.

Ειδικότερα, ενώ οι άντρες τις περισσότερες φορές υπερβάλουν αναφέροντας πολύ πιο αυξημένα τα ποσοστά τους, οι γυναίκες συνήθως τα υποβαθμίζουν.
Όμως για ποιους λόγους άνδρες και γυναίκες λένε ψέματα;
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι τα στερεότυπα που έχουν επικρατήσει -λανθασμένα- επιτάσσουν τον άντρα να κερδίζει κύρος όταν έχει μεγάλο αριθμό κατακτήσεων στη «λίστα» του, ενώ αντίθετα τις γυναίκες να «ανεβαίνουν επίπεδο» όταν ο αριθμός των σεξουαλικών παρτενέρ που έχουν αλλάξει μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Παιδί μου σ'αγαπώ γιατί...

Παιδί μου σ'αγαπώ γιατί...

Αφιερωμένο σε όλους τους εφήβους...

Έχουμε μάθει να κολλάμε σε όλα ένα γιατί ... σου δίνω γιατί .... αισθάνομαι γιατί... αγαπάω γιατί...
Έτσι κάπως αυτό το γιατί το ταιριάζουμε παντού... ακόμα και στα παιδιά μας.... Σε αυτές τις υπέροχες ψυχές που πολλές φορές νομίζουμε οτι είμαστε οι κυρίαρχοι των ζωών τους.
Ζούμε μέσα από την ζωή των παιδιών μας και μερικές φορές μόνο μέσω αυτής. Τα μαθαίνουμε από μικρά να είναι γατζωμένα πάνω μας, τα χρησιμοποιούμε σαν βαρίδια για να βρούμε τις δικές μας χαμένες ισορροπίες. Δημιουργούμε σενάρια φόβου για να τα κρατήσουμε υπό έλεγχο, τα μαθαίνουμε να υπακούν τυφλά γιατί έτσι νιώθουμε καλοί γονείς..
Και τα παιδιά σιγά σιγά μεγαλώνουν... και προσπαθούν μέσα από αυτό το μονοπάτι, το δικό μας, να βρουν το δικό τους, κι εμείς περισσότερο εμπόδια παρά βοήθεια είμαστε... αφού δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το Εγώ μας...

Όποιος, λοιπόν, δεν αγαπά την μοναξιά δεν αγαπά και την ελευθερία (ARTHUR SCHOPENHAUER)



Το ν’ αρκείται κανείς στον εαυτό του, το να είναι γι’ αυτόν τα πάντα σ’ όλες τις περιστάσεις και να μπορεί να λέγει omnia mea mecum porto [όλα τα δικά μου τα έχω επάνω μου] είναι αναμφίβολα η ιδιότητα που προάγει την ευτυχία μας περισσότερο από κάθε τι άλλο. Για τον λόγο αυτό, η ρήση του Αριστοτέλη η ευδαιμονία των αυτάρκων εστί [η ευτυχία ανήκει στους αυτάρκεις] (Ηθ. Ευδ. Ζ’ 2) δεν μπορεί να τύχει ποτέ υπερβολικής επαναλήψεως· και τούτο, αφενός, διότι μόνο στον εαυτό του μπορεί να βασίζεται κανείς με αρκετή βεβαιότητα και, αφετέρου, διότι τα δεινά που συνδέονται με την κοινωνικότητα, οι κόποι και οι ζημίες, οι κίνδυνοι και οι θλίψεις – όλα τούτα είναι αναρίθμητα και αναπόφευκτα.
Κατ’ αρχάς, κάθε κοινωνική διασύνδεση απαιτεί κατ’ ανάγκη μία αμοιβαία προσαρμογή κι έναν συγκερασμό. Για τον λόγο αυτό, όσο περισσότερα άτομα συμμετέχουν σ’ αυτήν τόσο πιο άνοστη γίνεται. Να είναι κανείς απόλυτα ο εαυτός του δεν μπορεί παρά μόνον όσο είναι μόνος- όποιος, λοιπόν, δεν αγαπά την μοναξιά δεν αγαπά και την ελευθερία, καθώς μόνον όταν είναι κανείς μόνος είναι και ελεύθερος – ο καταναγκασμός είναι ο αχώριστος σύντροφος κάθε κοινωνίας. Κατά συνέπεια, το πόσο ο κάθε άνθρωπος αποφεύγει, αντέχει ή αγαπά την μοναξιά του αντιστοιχεί ακριβώς στην αξία του ίδιου του εαυτού του, καθώς στην μοναξιά του νιώθει ο μεν ενδεής τω πνεύματι την πνευματική του ένδεια, ο δε μεγαλοφυής τη μεγαλοφυΐα του – κοντολογής, ο καθένας το πώς όντως είναι. Περαιτέρω, όσο υψηλότερα βρίσκεται κανείς στη Ιεραρχική κλίμακα της φύσης τόσο πιο μοναχικός είναι, και μάλιστα κατ’ ουσίαν και κατ’ ανάγκη. Τότε, όμως, συνιστά γι’ αυτόν ευεργεσία ν’ αντιστοιχεί στην πνευματική μοναξιά – ειδάλλως, η συχνή παρουσία πλασμάτων ετερογενών εισβάλλει οχληρά μέσα του, μάλιστα εχθρικά, και του στερεί τον εαυτό του χωρίς να έχει τίποτε να του προσφέρει ως αποζημίωση.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ;





ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ-Α ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ;
ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΜΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΩΡΑΙΑ ΕΤΣΙ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ!







ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ-Α ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ;
ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΜΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΩΡΑΙΑ ΕΤΣΙ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ!




Νομίζω πως ο ορισμός του σατανά, του πονηρού δηλαδή, βρίσκεται γύρω και μέσα σ' αυτό που διατύπωσες πολύ όμορφα χθες:
"Η ΑΝΑΓΚΗ. Δεν υπάρχει καλό-κακό, αλλά μόνον το θνητό.
Και το θνητό είναι γεμάτο από ΑΝΑΓΚΕΣ.
Για να αποκτήσει ό,τι έχει ανάγκη γίνεται κακό."

Το θνητό σώμα έχει ανάγκες. Οι ανάγκες αυτές δεν έχουν τέλος. Για την ικανοποίηση τους ο άνθρωπος υποπίπτει σε ανίερες σκέψεις και πράξεις. Υποκύπτει στο πονηρό. Υποτάσσεται στις ανάγκες. 

Ναι σωστά, αλλά τι είναι οι ανάγκες, τι είναι το πονηρό;
Το σκότος!

32 τρελά πράγματα που δε θα πιστεύεις ότι ισχύουν


Είσαι σίγουρος ότι ήξερες τα πάντα που συμβαίνουν γύρω σου και πως δε θα εκπλαγείς με τίποτα; Διάβασε την παρακάτω λίστα με τρελά πράγματα που ισχύουν και ίσως το ξανασκεφτείς.
  1. Τα αβγά της Αμερικής είναι παράνομα στην Ευρώπη γιατί έχουν πλυθεί και το ανάποδο.
  2. Το μέλι δε λήγει ποτέ.
  3. Υπάρχει ζώο που είναι αθάνατο, ένα είδος τσούχτρας.
  4. Τα βακτήρια στο σώμα μας είναι περισσότερα από τα κύτταρά του.
  5. Ένας αρουραίος μπορεί να αντέξει περισσότερο χωρίς νερό από μία καμήλα.
  6. Εάν μία σταφίδα πέσει σε ένα ποτήρι ​​σαμπάνια θα αναπηδά πάνω και κάτω συνεχώς μέσα στο ποτήρι.
  7. Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια, θα γλιτώσεις το κλάμα.
  8. Κατά μέσο όρο 12 νεογέννητα θα δοθούν σε λάθος γονείς καθημερινά σε όλο τον κόσμο.
  9. Επειδή το μέταλλο ήταν σπάνιο, τα βραβεία Όσκαρ που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν φτιαγμένα από ξύλο.
  10. Ο αριθμός των πιθανών τρόπων που παίζουν τις τέσσερις πρώτες κινήσεις ανά παίκτη σε ένα παιχνίδι σκάκι είναι 318.979.564.000.
  11. Οι αστροναύτες δεν επιτρέπεται να φάνε φασόλια πριν πάνε στο διάστημα για να αποφύγουν τα “ατυχήματα” μέσα στη διαστημική στολή.
  12. Η πρώτη βόμβα που έπεσε από τους Συμμάχους στο Βερολίνο, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σκότωσε μόνο έναν ελέφαντα του Ζωολογικού Κήπου του Βερολίνου.

Η σημασία και η αξία του “όχι” στα παιδιά μας



Η λέξη «όχι», παρόλο το μικρό της μέγεθος των 3 γραμμάτων, έχει μεγάλη δύναμη αν μάλιστα συνδυαστεί με επιχειρήματα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μάθημα ζωής για τα παιδιά μας.
  1. Προτεραιότητα έχει τι είναι καλό για όλη την οικογένεια
Πολλές φορές το όχι έρχεται ως απάντηση στην επιθυμία του ενός παιδιού που έρχεται σε σύγκρουση με το πρόγραμμα ή τις ανάγκες της οικογένειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις το «όχι» είναι για το καλό και υπέρ του συνόλου της οικογένειας. Θα ακυρώσουμε ή θα αναβάλλουμε μια δουλειά ή μια απασχόληση του παιδιού αν πρέπει να δούμε τους παππούδες ή να περάσουμε χρόνο όλοι μαζί.
  1. Το «όχι» είναι για την ασφάλειά τους
Πολλές φορές τα παιδιά μας, είτε στα 2 είτε στα 15 τους επιθυμούν κάτι επικίνδυνο είτε επειδή δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου, είτε επειδή θέλουν να το ρισκάρουν. Το μήνυμα που περνάει σε αυτές τις περιπτώσεις το «όχι» πρέπει να είναι δυνατό και σαφές. Η επιθυμία σου δεν είναι ασφαλής και δεν μπορώ να στο επιτρέψω.

Θα αντικαταστήσει η Κίνα την Αμερική ως ηγέτιδα δύναμη της παγκοσμιοποίησης;

Αποτέλεσμα εικόνας για Θα αντικαταστήσει η Κίνα την Αμερική ως ηγέτιδα δύναμη της παγκοσμιοποίησης;
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει το Σύμφωνο Συνεργασίας των Δυο Πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP) σηματοδοτεί μια θεμελιώδη αλλαγή από τις προτεραιότητες του Μπαράκ Ομπάμα. Θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει πολιτικό κενό στην Ασία, καθώς οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον η κινητήρια δύναμη της περιφερειακής ενοποίησης. Η Κίνα, η οποία βλέπει νέες ευκαιρίες λόγω της αμερικάνικης αποχώρησης, προσπαθεί να προάγει τα δικά της σχέδια ενοποίησης – αλλά είναι ασαφές αν θα μπορέσει να είναι σε θέση να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως ηγέτιδα της παγκοσμιοποίησης.
Το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» δεν ήταν απλώς προεκλογική ρητορεία για τον Ντόναλντ Τραμπ. Η συνεχής εναντίωσή του στις πολυμερείς συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και η στήριξη της εισαγωγής δασμών στα ξένα προϊόντα και υπηρεσίες σηματοδοτεί αναμφισβήτητα την αρχή μιας νέας εποχής προστατευτισμού (πράγματι, ένα έγγραφο του ινστιτούτου Brookings ζήτησε την επανεξέταση του μέλλοντος της παγκοσμιοποίησης, επειδή ο Τραμπ «μπορεί να αντιστρέψει δεκαετίες παγκόσμιων τάσεων»).
Χώρες με τεράστια πλεονάσματα εξαγωγών στις ΗΠΑ, όπως η Κίνα, η Γερμανία και το Μεξικό, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής του Τραμπ. Σενάρια περί εμπορικών πολέμων έχουν εισέλθει στο πολιτικό διάλογο και στα ΜΜΕ.
Ο πρόεδρος Τραμπ προτιμά τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες από τις πολυμερείς. Η πρώτη εκδήλωση αυτής της προτίμησης κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ήταν η εγκατάλειψη του Συμφώνου Συνεργασίας των Δυο Πλευρών του Ειρηνικού (TPP). Ο Τραμπ είχε εναντιωθεί στο σχέδιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και υπέγραψε ένα υπόμνημα που επιβεβαίωνε την αποχώρηση (των ΗΠΑ) λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γίνεται “ένα” με την εξελισσόμενη πτώση των Σιωνιστών στον ΟΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Benjamin FulfordBenjamin Fulford
Δευτ. 25 Σεπτ. 2017
Κάτι έχει πάει σοβαρά στραβά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, όπως ήταν προφανές σε όποιον διαθέτει στοιχειώδη αντίληψη και που έχει ακούσει την ομιλία του στο ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα. Αφού απειλούσε να "καταστρέψει εντελώς τη Βόρεια Κορέα", ήταν ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης που απειλούσε με πόλεμο σε έναν χώρο δημιουργημένο για να προάγει την ειρήνη. Ο Trump το έκανε αυτό επειδή εκβιάζεται από τη Χαζαρική μαφία με βίντεο που τον δείχνει να κάνει σεξ με ένα ανήλικο κορίτσι, λένε οι πηγές της CIA, επιβεβαιώνοντας τα προηγούμενα λεγόμενα των πηγών του Πενταγώνου. Οι πηγές της CIA προσθέτουν ότι υπάρχει ένα δεύτερο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να σκοτώνει το κορίτσι, που όμως είναι κατασκευασμένο με χρήση γραφικών υπολογιστή (CGI), κάτι που οι πηγές του Πενταγώνου δεν γνώριζαν. Επιπλέον, ο "Trump προσπαθεί να παραμείνει ζωντανός και να προστατεύσει την οικογένειά του ", λένε οι πηγές της CIA.
Αν προσέξετε τη φωτό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Λευκού Οίκου, Στρατηγού John Kelly, που κρατάει το κεφάλι του, καθώς ο Trump λέει άλλα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί, μπορείτε να είστε σίγουροι πως οι αμερικανοί στρατιωτικοί δεν είχαν κανένα ρόλο σε αυτή την παρωδία.
Από την άλλη, οι απειλές του Βορειοκορεάτη Kim Jong Un “Να αντιμετωπίσει με φωτιά το εγκεφαλικά διαταραγμένο στρατόπεδο των ΗΠΑ” , έρχονται να προστεθούν στη Χαζαρική ατζέντα που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να σκορπίζει τον τρόμο στην ανθρωπότητα.
Δεν χρειάζεται να σκαλίσετε πολύ για να ανακαλύψετε πως η Β. Κορέα και ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνουν εντολές από τους ίδιους χαζάρους μαφιόζους. Το μονοπάτι, όπως θα σας δείξουμε, οδηγεί στο συγκρότημα Ρότσιλντ, στο Zug της Ελβετίας.
Στην περίπτωση του Trump, η σύνδεση με την Χαζαρική μαφία μπορεί να διαφανεί, εξετάζοντας το ποιος ήρθε για να τον σώσει όταν χρεοκόπησε: οι Rothschilds, των οποίων η έδρα βρίσκεται στο Zug. (σημ. μτφρ.Ο Trump έχει χρεοκοπήσει πέντε φορές. Δεν τον βοήθησε ο Rothschild μόνον. Τον βοήθησε και ο Πούτιν!)

Ικάριος ο Αθηναίος

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Διόνυσος και Ικάριος. Αττικός μελανόμορφος αμφορέας, 540 - 520 π.Χ.

Ο Ικάριος ο Αθηναίος, γνωστός και ως Ικαρίων, ήταν μία από τις αρχαιότερες θρυλικές μορφές που συνδέονται με την Αττική. 

Ο Ικάριος φιλοξένησε τον Διόνυσο στο σπίτι του όταν ο θεός επισκέφθηκε την Αττική για να διδάξει στους ανθρώπους την καλλιέργεια της αμπέλου και την παρασκευή τού οίνου. 

Ο Διόνυσος ευχαριστήθηκε από τις περιποιήσεις του και τον δίδαξε την αμπελουργία και την οινοποιία.

 Επίσης, ο θεός ερωτεύθηκε την κόρη τού Ικαρίου, την Ηριγόνη, και απέκτησαν μαζί ένα γιό, τον Στάφυλο.

 Επιπλέον, χάρισε στον Ικάριο και ένα ασκί κρασί με την εντολή να το κεράσει στους γείτονές του ή σε βοσκούς.

 Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο Ικάριος ακολουθώντας τις οδηγίες, καλλιέργησε την άμπελο, γεύθηκε τον καρπό και τον χυμό του καρπού της, και ευφράνθηκε τόσο, ώστε ο ίδιος επεθύμησε να διαδώσει το νέο αγαθό. 

Ο Αχιλλέας στο Πήλιο

Χαρά Νάστου
Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Regnault, Jean-Baptiste, 1782, λάδι σε μουσαμά. Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου

Όταν η Νηρηίδα Θέτιδα εγκατέλειψε το γιο της Αχιλλέα, πικραμένη που δεν κατάφερε να τον κάνει αθάνατο, και κατέφυγε στα βάθη του Ωκεανού κοντά στον πατέρα της Νηρέα και τις αδελφές της, ο δυστυχής Πηλέας, ο πατέρας του, κατέφυγε στη σοφία του Κένταυρου Χείρωνα, να του αναθέσει την εκπαίδευση του γιου του.
Ο Κένταυρος, που είχε τη σπηλιά του στο Πήλιο, για να ενισχύσει τη σωματική ρώμη του μικρού Αχιλλέα, τον έτρεφε με εντόσθια λιονταριών, αγριόκαπρων και με μεδούλι άρκτων.
Κατ’ άλλους μύθους, τού έδινε μέλι από κηρήθρα και μεδούλι από ελάφι, για ν΄ αποκτήσει ταχύτητα στα πόδια, μια ικανότητα, που, όταν ανδρώθηκε, αποδίδεται με το χαρακτηριστικό ομηρικό επίθετο ωκύπους.
Τον ονόμασε Αχιλλέα (πρώτα ονομαζόταν Λιγύρων), επειδή τα χείλη του δεν άγγιξαν μαστό.
Αντικατέστησε το κόκαλο που έλειπε από τον αστράγαλο του Αχιλλέα, εξαιτίας της τελετουργίας πυράς από τη μητέρα του, με την οποία επιδίωξε να τον κάνει αθάνατο, με κόκαλο από σκελετό Γίγαντα.

Η εκπαίδευση του Αχιλλέα περιελάμβανε μύηση στην ιππευτική τέχνη, στην κυνηγετική, μα και στην ευγενή τέχνη του αυλού.
Ας θυμηθούμε εδώ, πως το τραγούδι και η μουσική ήταν η εκτόνωσή του στην Τροία, τις μέρες της απομόνωσής του, τις ημέρες του μεγάλου θυμού του.
Όταν έφτασε η τριμελής πρεσβεία(Φοίνικας-Οδυσσέας-Αίανατας), να τον παρακαλέσουν να ξαναμπεί στον πόλεμο, τον βρήκαν να ψάλλει «παλικαριές μεγάλες»:

Κηρύκειο: Το έμβλημα του Θεού Ερμή και οι ομοιότητες με το DNA



Το σχήμα του σύγχρονου DNA είναι σε όλους μας γνωστό, αυτό που είναι επίσης γνωστό είναι η μεγάλη του ομοιότητα με το κηρύκειο του Ερμή και το σήμα του Ασκληπιού στην Αρχαία Ελλάδα.

Το κηρύκειο του Ερμή έχει εκπληκτική ομοιότητα με το έμβλημα του Ασκληπιού, το οποίο έμβλημα υιοθετήθηκε από τους γιατρούς και την ιατρική επιστήμη γενικότερα. Οι αναφορές στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία αλλά και στην Μυθολογία είναι αρκετές για τον «πρόγονο» του γνωστού σε εμάς γενετικού κώδικα DNA.



Σύμφωνα με τη Μυθολογία ο Ασκληπιός διδάχθηκε την επιστήμη της Ιατρικής από το Χείρωνα, έγινε τόσο διάσημος γιατρός, που όχι μόνο βοηθούσε τους ανθρώπους ν’ αποφύγουν το θάνατο, αλλά τόλμησε ν’ αναστήσει με την επιστήμη του και νεκρούς (Απολλόδωρος, «Βιβλιοθήκη», Γ΄118-120). Στην Οδύσσεια του Ομήρου έχουμε και άλλες πληροφορίες, το όνομα Κίρκη δεν είναι κάποιο τυχαίο, αλλά τα γράμματα που το αποτελούν συναντώνται και στη λέξη Κηρύκειο. Το όνομα του γιού της Κίρκης και του Οδυσσέα είναι Τηλέγονος [τήλε (= από μακριά) και γόνος]. Η Κίρκη είχε τέσσερις θεραπαινίδες («αμφιπόλους»: κ 348-349), όσες και οι βάσεις του DNA, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και τυχαίο αλλά δεν παύει για κάποιους να είναι ένα στοιχείο για την προηγμένη ιατρική στην Αρχαιότητα διότι μην ξεχνάμε ότι έχει σωθεί μόνο το 3% των έργων των Αρχαίων μας συγγραφέων και στα έργα που έχουν χαθεί σίγουρα θα υπήρχαν πληροφορίες για το καθετί, οπότε και για την ιατρική.

Στην έρημη πολιτεία των «Λιπασμάτων» και στο «Γυαλάδικο»



του Στέφανου Μίλεση

Το όνομα του Νικόλαου Κανελλόπουλου είναι εκείνο που συνδέθηκε άρρηκτα με τα γνωστά«Λιπάσματα» της Δραπετσώνας όπως για συντομία ο κόσμος αποκαλούσε, την Ελληνική Εταιρεία Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων, που ήταν δικό του δημιούργημα.

Αντικρίζοντας σήμερα το απόλυτο κενό της περιοχής που καλείται «Λιπάσματα» είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητό το μέγεθος της πολιτείας που μόλις λίγα χρόνια πριν δέσποζε στο σημείο αλλά και τον σκληρό εργασιακό βίο, τις δύσκολες συνθήκες που κυριαρχούσαν για πολλά χρόνια στην αχανή αυτή πλέον έκταση, που απλωνόταν ανάμεσα στον όρμο Φωρών και την προβλήτα του Βασιλέως Γεωργίου (Κράκαρη).

Εκατόν εννέα συνολικές οικοδομές μικρές ή μεγάλες απλώνονταν σε μια έκταση μεταξύ του όρμου Φωρών (ο σημερινός όρμος καλείται δυστυχώς και όρμος Σφαγείων) και της Προβλήτας του Βασιλέως Γεωργίου (Κράκαρη).

Τα «Λιπάσματα» ήταν κάτι περισσότερο από ένα εργοστάσιο χημικών. Ήταν πολιτεία ολάκερη με τους δικούς της νόμους, τους δρόμους, τα σπίτια και τους ανθρώπους της. Αποτελούσε ένα όραμα του ιδρυτή της του Νικόλαου Κανελλόπουλου που το είχε συλλάβει για πρώτη φορά στη Ζυρίχη της Ελβετίας όταν φοιτούσε στο εκεί πολυτεχνείο για να γίνει χημικός.  




Ο Κανελλόπουλος γεννήθηκε στο Ζευγολατιό το 1862 και στη διπλανή πόλη του Αιγίου περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1882 εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου φοίτησε για δύο έτη και αναχώρησε για  να συνεχίσει τις σπουδές του στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκεί όμως αντί της ιατρικής επέλεξε τη σπουδή της Χημείας στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης.

Το τέλος του κόσμου έρχεται (ξανά) στις 21 Οκτωβρίου

Από τον Αντώνη Κυριαζή

Ο Ντέιβιντ Μιντ, που είχε προφητεύσει ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν στις 23 Σεπτεμβρίου, μετέθεσε την ημερομηνία για τις 21 Οκτωβρίου.


Το τέλος του κόσμου, έτσι όπως τον γνωρίζουμε, συνδέεται με τρομακτικά συμβάντα, όπως η εμφάνιση εξωγήινων ή του μυστηριώδους πλανήτη Νιμπίρου. Πηγή: Youtube


Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η δουλειά των προφητών είναι πολύ δύσκολη. Προσπαθούν μέσα στο αχανές σύμπαν και στη απειρία των κόσμων που υπάρχουν να βρουν τις συντεταγμένες εκείνες που θα τους οδηγήσουν σε μια ασφαλή πρόβλεψη. Είναι ίδιον του ανθρώπου να θέλει να προβλέψει το μέλλον, παρ’ όλο που είναι αόρατο. Το ίδιο αόρατα, αλλά υπαρκτά, είναι και τα κοσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων σχετικά με το μέλλον του πλανήτη και τη μοίρα της ανθρωπότητας. Και είναι λογικό και αυτονόητο ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί είναι επτασφράγιστες, και δεν μπορούν να διαρρεύσουν ή να κοινοποιηθούν –μαζί και οι ημερομηνίες τους– στους θνητούς.

Από την άλλη μεριά, επειδή ζούμε σε ένα διαδραστικό σύμπαν, μπορεί να συμβεί και το εξής: να ληφθεί μια απόφαση, η οποία μέσα στον χρόνο να ματαιωθεί, να τροποποιηθεί, να μετατεθεί ή να αλλάξει, επειδή έχουν διαφοροποιηθεί οι αιτίες που τη δημιούργησαν. Όλα είναι ανυπέρβλητα εμπόδια για όποιον ερευνά με τη φαντασία του θέλοντας να μάθει ορισμένες πτυχές του μέλλοντος.

Η αποτυχία είναι επομένως η πιο πιθανή κατάληξη κάθε τέτοιας προσπάθειας. Έτσι, ο Αμερικανός ευαγγελιστής ιεροκήρυκας, Χάρολντ Κάμπινγκ, έπεσε για μια ακόμα φορά έξω ως προς την έλευση της Ημέρας της Κρίσεως, όταν πρόβλεψε ότι θα συμβεί στις 6 Σεπτεμβρίου 1994. Πολλοί είχαν πει πως όταν τα ρολόγια θα έδειχναν 1/1/2000 ο τεχνολογικός πολιτισμός θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτα ισχυρό χτύπημα, καθώς όλοι οι υπολογιστές στον κόσμο θα σταματούσαν να λειτουργούν, καθώς θα χτυπούσε ο «ιός της χιλιετίας». Δεν συνέβη απολύτως τίποτε.

Ροδώπις: Η εταίρα που έχτισε πυραμίδα


Στις αρχές του 6ου αιώνα π.χ. ζούσε μια πανέμορφη κοπέλα, γεννημένη στη Θράκη, η Ροδώπις (το όνομά της σημαίνει η ροδοπρόσωπη) η οποία ήταν δούλη ενός Σάμιου φιλόσοφου του Ιάδμονα. Κατά σύμπτωση ήταν “σύνδουλος” με τον περίφημο Αίσωπο

Λέγεται ότι  και ότι αρχικώς ονομαζόταν Δωρίχα ή και κατά άλλους Δωρική. Ο Αίσωπος κάνει μία σύντομη αναφορά στην ιστορία της, ότι την είχε γνωρίσει προσωπικά πριν αυτή φύγει για την Αίγυπτο και της είχε πει πολλές ιστορίες. Και τον μεν μυθοποιό ο φιλόσοφος τον απελευθέρωσε την δε κοπελίτσα την πούλησε σε έναν άλλο Σάμιο, τον Ξάνθο, που την πήρε μαζί του όταν εγκαταστάθηκε στη Ναύκρατη της Αιγύπτου και την εξέδιδε κανονικά, κερδίζοντας πολλά χρήματα.

 Ήταν η εποχή που Φαραώ της χώρας ήταν ο Άμασις, της 26ης Δυναστείας, ο οποίος στηριζόμενος σε Κάρες και Έλληνες μισθοφόρους, είχε παραχωρήσει στους τελευταίους σημαντικά προνόμια, μεταξύ των οποίων και ουσιαστική αυτονομία στη μοναδική επί αιγυπτιακού εδάφους ελληνική αποικία, τη Ναύκρατη. 

  Ένας Λέσβιος έμπορος, που ήταν επίσης εγκατεστημένος εκεί, ο Χάραξος -ή κατά μία άλλη εκδοχή Κάρασος- , όταν γνώρισε τη Ροδώπη την ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα και, προσφέροντας στον Ξάνθο ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, την ελευθέρωσε και την πήρε στο σπίτι του και αφέθηκε στο πάθος του για αυτήν. Ο Χάραξος έφτασε στην Ναυκράτη για να κάνει περιουσία με ένα πλοίο γεμάτο κρασί από την Λέσβο. Η ενέργεια του αυτή, να απελευθερώσει μια δούλη και να την ερωτευθεί, σε συνδυασμό με τη σπάταλη ζωή του και τις τυχοδιωκτικές τάσεις του, είχαν προκαλέσει την οργή της αδελφής του, που δεν ήταν άλλη από τη μεγάλη ποιήτρια Σαπφώ, Τον κατηγορούσε για τη σχέση του μ΄αυτήν την κοπέλα, που την ονόμαζε υποτιμητικά όχι Ροδώπι αλλά Δωρίχα. 

 Η Σαπφώ έκανε δεήσεις με οργισμένους στίχους στην Αφροδίτη για να επιστρέψει ο αδερφός της σώος και με μερικά ψήγματα πλούτου. Η περίφημη ωδή που συνέθεσε η Σαπφώ στην απελπισμένη προσπάθειά της να αποσπάσει τον αδελφό της Χάραξο από τα νύχια της ομώνυμης περιβόητης Ελληνίδας εταίρας από το Δέλτα του Νείλου, η οποία οδήγησε πολλούς εραστές της σε οικονομική καταστροφή ήταν η εξής:

Αναπτυξη ξανα

Το post ξεκινα απο το  αρθρο του Γ.Παπαδόπουλου- Τετράδη στο Liberal.grΤρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017:
Η βάση της οικονομίας είναι τράπεζες για να δανείζουν, επιχειρήσεις για να επενδύουν και πολίτες να καταναλώνουν. Σ αυτή την οικονομία ζούμε, αυτοί είναι οι όροι. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους και όλες μαζί δεν αξίζουν σήμερα περισσότερο από 3 δις ευρώ! Επιπλέον, η ρευστότητά τους δεν ξεπερνάει τα 8 δις με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς. Για να κουνηθεί η οικονομία χρειάζεται τραπεζικό δανεισμό. Οι τράπεζες σήμερα είναι ανήμπορες γι αυτό.
Σ αυτά τα πραγματικά περιστατικά προστέθηκε χτες η πολλοστή μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που έχασε σε μια βδομάδα 100 μονάδες, καταλήγοντας στις 742,49 και θύματα πάλι τις τράπεζες, που έχασαν πάνω από 15% (Πειραιώς και Eurobank) μέχρι 13,24% η Attika και πάνω από 8% η Εθνική και η Alpha. Οι ξένοι πουλάνε.
Σ αυτό το καταστροφικό τοπίο, δύο ακόμα μεγάλες εταιρίες ανακοίνωσαν χτες τη «φυγή» τους από την Ελλάδα που … αγαπάει τις επενδύσεις:
Η πρώην Nestle και νυν FRONERI HELLAS, που φτιάχνει κυρίως παγωτά και καλύπτει μεγάλο μέρος της αγοράς, ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο στον Ταύρο με 105 εργαζόμενους και «επαναπροσδιορίζει την οργάνωση και τον τρόπο παρουσίας της στην ελληνική αγορά». Κοινώς, άντε γειά. (σ.σ Η εταιρεια δεν εφυγε απο την Ελλαδα αλλα ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ στη Βουλγαρια)
Χτες επίσης, η Unilever Hellas ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει τα ελαιόλαδά της ( Άλτις, Ελάνθη και Solon) μαζί με το εμβληματικό εργοστάσιο της οδού Πειραιώς. Και να «επαναξιολογήσει τις στρατηγικές επιλογές της».
Προηγήθηκε την Παρασκευή η επίσημη ανακοίνωση του Κατάρ για την απόσυρσή του από τις επενδύσεις σε Οξιά και Ζάκυνθο με ευθείες βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης ότι στην πραγματικότητα όχι απλώς «δεν θέλει επενδύσεις» αλλά ότι «είναι εχθρός τους».
Επιπλέον, το Al Jazeera που είναι το μάτι και το αυτί του αραβικού κόσμου, έλουσε στην κυριολεξία την ελληνική κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι μοιράζει fake news, καταλήγοντας ότι η ελληνική οικονομική επιτυχία που προβάλει ο κ Τσίπρας «θα ήταν ξεκαρδιστικό ανέκδοτο αν δεν αφορούσε μια τόσο σοβαρή κατάσταση»!
Επάνω σε όλα αυτά ήρθε η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου των αρχαιολόγων, που με επιθετικό ύφος και ισχυρά νομικά επιχειρήματα ξεκαθαρίζουν ότι η επένδυση του Ελληνικού δεν θα αρχίσει αν δεν κηρυχθεί αρχαιολογικός όλος ο χώρος! Σ αυτή την κατάσταση που είναι για γέλια και για κλάματα η ελληνική κυβέρνηση, οι Έλληνες πολίτες, ο Γερούν Ντάισενμπλουμ και οι υπόλοιποι της ΕΕ και της τρόικας προσδοκούν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές σε 11 μήνες και θα βρει πρόθυμα κεφάλαια να τη δανείσουν! Την ώρα που τα κεφάλαια που είναι ήδη εδώ το βάζουν στα πόδια!
Να τη δανείσουν οι αγορές με ποια εγγύηση ότι θα πάρουν τα λεφτά πίσω; Τι παράγει και τι θα παράγει η ελληνική οικονομία μ αυτή τη νοοτροπία για να βγάλει τα χρωστούμενα; Καμμένους και Καρανίκες;
Οι επενδυσεις αποτελουνται απο μερικα βασικα πραγματα:

Γιατί τα σκυλιά και οι γάτες γλείφουν τους ανθρώπους;

Γιατί τα σκυλιά και οι γάτες γλείφουν τους ανθρώπους;
Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι, που κάνουν τη γάτα ή τον σκύλο να μας γλείφει.
Για τα σκυλιά είναι κάτι με το οποίο έχουν μεγαλώσει: η μητέρα επικοινωνεί και καθαρίζει τα κουτάβια της γλείφοντάς τα. Έτσι, είναι μια πολύ σημαντική συμπεριφορά για την επιβίωσή τους. Επίσης, τα κουτάβια γλείφουν γύρω από το στόμα της μητέρας και έχει να κάνει με το ένστικτο.
Ακόμη, είναι μια ένδειξη υποταγής, καθώς τα υποδεέστερα μέλη γλείφουν τα πιο κυρίαρχα, για να διατηρηθεί η αρμονία.
dog-lick.jpg
Όμως, τα σκυλιά γλείφουν και τους ιδιοκτήτες τους, άλλοτε λόγω του αλμυρού ιδρώτα στο δέρμα κι άλλοτε επειδή έχουν συνηθίσει. Όταν τα σκυλιά γλείφουν, αυτό τους δίνει μια αίσθηση ευχαρίστησης, καθώς απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες ανακουφίζουν από το στρες, ηρεμούν και συμβάλλουν στην καλή διάθεση.
Αν τα σκυλιά γλείφουν τους εαυτούς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να είναι είτε επειδή βαριούνται ή έχουν ανησυχία είτε λόγω κάποιου προβλήματος με το δέρμα τους και χρειάζονται την προσοχή μας.

Ποιές ψυχολογικές “παγίδες” μπορούν να μας μειώσουν την αυτοπεποίθηση;



Του Μιχάλη Επταήμερου, Ψυχολόγου Παν/μίου Κρήτης, με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας, την Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία και τις Ομάδες Γονέων
Ακούμε συχνά πολλούς ανθρώπους να αμφισβητούν τον εαυτό τους, να υποτιμούν τις επιτυχίες τους και να επικεντρώνονται στο να ικανοποιούν μόνο τους άλλους, χωρίς να σκέφτονται τα δικά τους όνειρα και φιλοδοξίες. Ακόμα συχνότερα, παρατηρούμε ανθρώπους που, ενώ είναι επιτυχημένοι στην δουλειά τους και έχουν πληθώρα ταλέντων και δεξιοτήτων, αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως ανεπαρκή και ανάξιο τείνοντας να υποτιμούν τα θετικά σχόλια των γύρω τους και να αποδίδουν τις επιτυχίες τους μόνο στην τύχη ή σε εξωγενείς παράγοντες πέρα από τον εαυτό τους. Τί ακριβώς συμβαίνει και πώς μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από τέτοιου είδους αντιλήψεις;
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να αισθάνεστε καλύτερα είναι πρώτα να δώσετε προσοχή στις αυτόματες ψυχολογικές και συναισθηματικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στην καθημερινότητα σας και να βρείτε περισσότερο αποδεκτούς και λειτουργικούς τρόπους να σκέφτεστε και να συμπεριφέρεστε. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η συνειδητή προσπάθεια αλλαγής παλιών συνηθειών, βοηθάει στην δημιουργία καινούριων νευρωνικών οδών στον εγκέφαλο λόγω της νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου. Έτσι, εξασκώντας καινούριους τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς, βοηθάμε τον εγκέφαλο να δημιουργήσει νέα νευρωνικά κυκλώματα και νέες περισσότερο λειτουργικές συνήθειες.
Νιώθοντας ενοχικά
Η ενοχή είναι ένα συναίσθημα που συνήθως το μαθαίνουμε από την παιδική μας ηλικία. Ακούμε συχνά τους γονείς να λένε: ‘ Εγώ δουλεύω όλη μέρα για να πληρώνω τα φροντιστήρια σου και νομίζεις πως έχεις και το δικαίωμα να παραπονιέσαι;’, ‘ Άλλα παιδιά στην Αφρική δεν έχουν να φάνε και εσύ μου λες ότι θέλεις να σου αγοράσω παιχνίδι;’.