Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ενα άλλο είδος διατροφής


Ο Τζορτζ Οσάουα (Νιόιτσι Σακουροζάουα, 1893-1966) γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1893 στο Κιότο, την αρχαία πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, την περίοδο που μόλις η Ιαπωνία άνοιξε τις πύλες της, πολιτιστικά και οικονομικά, στον υπόλοιπο κόσμο.

Η μητέρα του πέθανε όταν ο ίδιος ήταν εννέα χρόνων κι ο πατέρας του εξαφανίστηκε. Συνεπώς, από τα εννέα του χρόνια έπρεπε να προσέχει τον μικρότερο αδερφό του και την αδερφή του.

Στα δεκαπέντε του προσβλήθηκε από φυματίωση των πνευμόνων, του παχέος εντέρου κι από άλλες ασθένειες. Οι γιατροί τον εγκατέλειψαν.

Παρ’ όλα αυτά, συνάντησε τον δόκτορα Σάγκεν Ισιζούκα, λόγιο, μελετητή και γιατρό, ο οποίος δημιούργησε το Σύστημα Υγείας Σόκιο, συνθέτοντας και προσαρμόζοντας πολλές αρχαίες πηγές παραδοσιακής σοφίας.

Με τη διδασκαλία και τη μέθοδο του Ισιζούκα κατάφερε να θεραπεύσει τη φυματίωση και τις άλλες ασθένειες πριν γίνει είκοσι ετών.

Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο Οσάουα αφιερώθηκε στην ανάπτυξη αυτής της μεθόδου-συστήματος, που επονομάστηκε «Μακροβιοτική Ιατρική», και τάχθηκε να τη διδάξει ο ίδιος στους λαούς που υπέφεραν.

Οταν άρχισε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, σταδιακά αναμείχθηκε με την πολιτική και εξέδωσε πολλά βιβλία ενάντια στο ιαπωνικό μιλιταριστικό κατεστημένο, κάτι που προκάλεσε τη σύλληψή του από την ιαπωνική κυβέρνηση.



Τον Ιούλιο του 1944 προφήτευσε ότι η Ιαπωνία θα ηττηθεί και σε όλους τους μαθητές του που βρίσκονταν στο μέτωπο έστειλε τηλεγραφήματα στα οποία διάβαζαν: «Θα πρέπει να διατρέφεστε προσεκτικά και να είστε εσείς ο τελικός νικητής».

Τον Νοέμβριο του 1944, προσπάθησε να φτάσει μέχρι τη Ρωσία μέσω Μαντζουρίας για να ζητήσει σαν μεσολαβητής τον τερματισμό του πολέμου.

Τελικά μετά από διάφορες περιπέτειες συνελήφθη το 1945, φυλακίστηκε και κρατήθηκε σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία έφτανε τους 20 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

Μετά από τρεις μήνες κράτησης σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες εξασθένησε υπερβολικά, έχασε το ογδόντα τοις εκατό της όρασής του και κινδύνευσε να πεθάνει.

Τον Αύγουστο η Ιαπωνία παραδόθηκε, τον Σεπτέμβριο τον απελευθέρωσαν.

Μετά το τέλος του πολέμου αφιερώθηκε στην εκπαίδευση των νέων Γιαπωνέζων αντί να θεραπεύει τους αρρώστους όπως πριν.

Γύρω στους είκοσι μαθητές του από πολλές χιλιάδες άλλους πήγαν στην Ευρώπη, στην Αμερική, στις Ινδίες και στη Νότια Αμερική.

Ιδρυσαν και δημιούργησαν μακροβιοτικά κέντρα σε πολλές χώρες. Το 1960 εξέδωσε το Μακροβιοτικό Ζεν, το οποίο πούλησε πάνω από 250.000 αντίτυπα και ακόμα πουλά.

Η Μακροβιοτική Δίαιτά του είναι ο πρόδρομος της σημερινής Υγιεινής Διατροφής και των βιολογικών τροφών, διότι από τότε προειδοποιούσε για τους μεγάλους κινδύνους που προκαλεί στον άνθρωπο και στη φύση η χρήση χημικών συντηρητικών, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Αποτελεί την πρακτική υλοποίηση της κατανόησης των νόμων της Φύσης και του Σύμπαντος, μέσα από την κοσμοθεωρία 5.000 χρόνων, εκείνη των Κινέζων, όπως και των άλλων πολιτισμών του κόσμου, και την καθημερινή της εφαρμογή με σκοπό την απόκτηση της υγείας και της ευτυχίας, με την παράλληλη κατανόηση της Θείας Δικαιοσύνης ή Τάξης του Σύμπαντος ή Ελευθερίας.

Ο Οσάουα μας ξαναθυμίζει ότι καθετί που παράγει η Μητέρα Γη ακολουθεί μια ορισμένη ΑΡΜΟΝΙΑ, εκείνη του Σύμπαντος.

Τα δημητριακά, τα όσπρια, τα λαχανικά, τα φρούτα, η συσχέτιση του μήκους και του πλάτους, της περιοχής και της εποχής, της συγκομιδής και της κατανάλωσης, όπως και της ετοιμασίας για τη βρώση δεν μπορούν να αμεληθούν.

Καθένας πρέπει να γνωρίζει τις ιδιότητες που μπορεί να αποδώσει η κάθε τροφή στον άνθρωπο.
Αυτή η προσωπική προσπάθεια μελέτης των τροφών στον οργανισμό μας θα μας δείξει καθαρά πώς μας ωφελούν και πώς μας βλάπτουν, ποια τροφή προσφέρει καλά αποτελέσματα στη σωματική μας κατάσταση, πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ευεξία. Το ίδιο ισχύει για τις ποσότητες.

Ο εαυτός μας είναι ο πλέον κατάλληλος για να τις κρίνει κι εμείς πρέπει να ξέρουμε αν η τάδε ή η δείνα ποσότητα είναι ικανοποιητική κι αν μας επιτρέπει να διατηρούμε τον ρυθμό και την ποιότητα ζωής μας χωρίς κούραση.

Αυτή την ικανότητα διάκρισης μπορούμε να την επιτύχουμε αν ο οργανισμός μας είναι απαλλαγμένος από τοξίνες.

Υπάρχουν πολλές σπουδαίες πληροφορίες για τη θεραπευτική διατροφή του Οσάουα, ο οποίος θεράπευσε τον εαυτό του, ενώ, επιπλέον, έχοντας βαθιά πίστη στη δικαιοσύνη και στην αρμονία της δημοκρατίας και με την αγάπη που διέθετε προς τον άνθρωπο, μετέδωσε στον κόσμο τις γνώσεις του για το κοινό καλό.

Ξέρετε ότι:
 Τα ροδάκινα καλλιεργούνται από την αρχαιότητα στην Περσία και στην Κίνα και ίσως να έχουν κινεζική καταγωγή. Αυτό το «περσικό μήλο», όπως έλεγαν το ροδάκινο, ήρθε πρώτα στην Ελλάδα και στη Ρώμη περί το 100 μ.Χ.

 Το φρούτο αυτό αναφέρεται σε κινεζικά κείμενα από τον 10ο π.Χ. αιώνα. Ο Κομφούκιος τον 5ο αιώνα κάνει λόγο για το τάο, που στα κινεζικά σημαίνει ροδάκινο. Από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου τα ροδάκινα πωλούνται στην αγορά.

 Το καλής ποιότητας ροδάκινο είναι σφιχτό και δίχως ψεγάδια. Δείχνει και έχει χρώμα ασπριδερό ή κιτρινωπό, σε συνδυασμό με κόκκινες πινελιές, ανάλογα με την ποιότητα. Αν το ροδάκινο κοπεί πράσινο ή άγουρο, δεν πρόκειται να ωριμάσει αρκετά.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Από το βιβλίο του δόκτορα Bernard Jensen, Τροφές που θεραπεύουν, εκδ. Διόπτρα.
Συντάκτης:
Αλίκη Πανοπούλου*
*Σύμβουλος διατροφής-
alpanopoulou@gmail.com
efsyn + botanologia


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.