Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΓΚΙΤΑ 2 ... ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ




Η επιθυμία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τις αισθήσεις και τις συνήθειες. Οι άγιοι αποκαλούν την επιθυμία τον «μεγαλύτερο εχθρό του ανθρώπου», γιατί αυτή είναι που δένει την ψυχή με ατέλειωτους κύκλους επαναγεννήσεων μέσα στο βασίλειο της αυταπάτης.
Μια ακόμα σημαντική μάχη λοιπόν που πρέπει να κερδίσει η ψυχή είναι να υπερβεί όλες τις προσωπικές επιθυμίες –για χρήματα, νοητική δύναμη, σωματική υγεία, αποκτήματα, όνομα, φήμη– για οτιδήποτε δένει την ψυχή με την ύλη και κάνει τη συνειδητότητα να λησμονά τον Θεό.
Η έλλειψη επιθυμιών δεν συνεπάγεται μια ύπαρξη χωρίς φιλοδοξίες. Σημαίνει να εργάζεται κάποιος για τους υψηλότερους και πιο ευγενείς σκοπούς χωρίς προσκόλληση. Η επιθυμία να εξαλείψει κάποιος τη φτώχεια και τις αρρώστιες, για παράδειγμα, είναι αξιέπαινη και πρέπει να ενθαρρύνεται. Αφού όμως αποκτήσει πλούτη και υγεία, πρέπει να υπερβεί όλες τις υλικές συνθήκες του σώματος ώστε τελικά να φτάσει στο Πνεύμα.
Η σύγχρονη τάση είναι να χρησιμοποιείται η θρησκεία και ο Θεός ως «δόλωμα», απλώς για υγεία, ευημερία και υλική ευτυχία. Θα πρέπει κάποιος να αναζητά τον Θεό, από την αρχή ως το τέλος και καθ’ όλη τη διάρκεια, όχι για τα δώρα Του, αλλά ως τον έσχατο Στόχο. Τότε θα βρει στην αφθονία του Θεού όλα αυτά που λαχταρά. «Αλλά ζητείτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Αυτού και όλα αυτά θα σας προστεθούν» (κατά Ματθαίο ΣΤ:33). Στην ενότητα με τον Θεό ο άνθρωπος βρίσκει την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας της καρδιάς του.
Ως ένας αφυπνισμένος «γιος του Θεού», ο άνθρωπος μπορεί δικαιωματικά να ζητήσει από τον αγαπημένο του Πατέρα υγεία, ευημερία, ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.

Πριν ανακαλύψουν τον Θεό, οι άνθρωποι συνήθως επιθυμούν τα παιχνίδια των υλικών αντικειμένων. Αφού Τον βρουν ωστόσο, ακόμα και οι μεγαλύτερες υλικές επιθυμίες γίνονται άνοστες – όχι λόγω αδιαφορίας, αλλά λόγω σύγκρισης με τη Μακαριότητα του Θεού που ικανοποιεί τα πάντα, που σβήνει κάθε επιθυμία. Πολλοί άνθρωποι πασχίζουν ανεπιτυχώς για έναν υλικό σκοπό σε όλη τους τη ζωή, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι, αν είχαν χρησιμοποιήσει το ένα δέκατο της συγκέντρωσης που απαιτείται για την επιδίωξη εγκόσμιων πραγμάτων σε μια προσπάθεια να βρουν πρώτα το Θεό, τότε θα είχαν βρει την εκπλήρωση, όχι μόνο ΜΕΡΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ των επιθυμιών της καρδιάς τους.
Η ολόψυχη αναζήτηση του Θεού δεν υπονοεί, ούτε δικαιολογεί, την παραμέληση των διάφορων υλικών και εγκόσμιων μαχών της ζωής. Όπως μια κασετίνα ακόμα και των πιο αστραφτερών κοσμημάτων δεν μπορεί να γίνει ορατή στο σκοτάδι, έτσι και την παρουσία του Θεού δεν μπορεί να τη νιώσει κάποιος μέσα στο σκοτάδι της πνευματικής άγνοιας, της νοητικής δυσαρμονίας, ή της πολύ σοβαρής ασθένειας. Ο πνευματικός αναζητητής επομένως μαθαίνει να νικά σε ΟΛΕΣ τις μάχες, για να ελευθερώσει το βασίλειο της ζωής από κάθε αιτία σκότους, ώστε η τέλεια παρουσία του Θεού να γίνει εκεί αντιληπτή.
ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Επομένως η επόμενη μάχη που πρέπει να αναφερθεί είναι το καθήκον του ανθρώπου να διατηρήσει τις δυνάμεις-φύλακες της υγείας στο σωματικό βασίλειο. Η υλική επιτυχία, η νοητική επάρκεια, η εξάσκηση του διαλογισμού για την επίτευξη της συνειδητοποίησης του Εαυτού – όλα γίνονται πιο εύκολα αν το σώμα δεν αποτελεί εμπόδιο εξαιτίας απώλειας δυνάμεων ή ασθένειας.
Για να έχει υγεία, ο άνθρωπος θα πρέπει να ζει με υγιεινό τρόπο για να καταστήσει το σώμα του απρόσβλητο από την ασθένεια. Η ιδεώδης διατροφή θα πρέπει γενικά να αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, σιτηρά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Θα πρέπει να ασκείται σωματικά και να εκτίθεται στον καθαρό αέρα και τον ήλιο, να κρατά τις αισθήσεις υπό έλεγχο, και να εφαρμόζει τεχνικές για να χαλαρώνει το σώμα και τον νου. Η υπερβολική ενδοτικότητα στις αισθήσεις (ειδικά στο σεξ), το υπερβολικό φαγητό, η λανθασμένη διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η έλλειψη καθαρού αέρα, η έλλειψη του ήλιου, η έλλειψη καθαριότητας, η συστηματική έλλειψη ησυχίας και ηρεμίας, η νευρικότητα και το άγχος, τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα – όλα αυτά βοηθούν να καταστραφεί η φυσική ανοσία του σώματος στις αρρώστιες.
Η νωθρή κυκλοφορία του αίματος συχνά καταλήγει στη συσσώρευση δηλητηρίων στο σύστημα. Με σωματική άσκηση και καθαρό αέρα, οι ιστοί, τα κύτταρα και τα ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια φορτίζονται με φρέσκο οξυγόνο, φορτωμένο με πράνα. Το σύστημα των Ασκήσεων Ενεργοποίησης, που ανακάλυψα και ανέπτυξα το 1916, είναι μια ευεργετικότατη, απλούστατη και μη κοπιώδης μέθοδος για τη συνειδητή επαναφόρτιση του σώματος με πράνα που δίνει ζωή. Αυτή η διέγερση και η ηλέκτριση των ιστών, των κυττάρων και του αίματος, τα βοηθά να γίνουν άτρωτα από την ασθένεια. [Διδάσκονται στα Μαθήματα]
Όταν η ζωτικότητα είναι χαμηλή –δηλαδή όταν η δύναμη της ζωής στο σώμα είναι ανεπαρκής ή δεν λειτουργεί σωστά– το σώμα γίνεται ευάλωτο στην εισβολή όλων των ειδών των ασθενειών και διαταραχών. Η δύναμη της ζωής λειτουργεί αποδοτικά όταν ανανεώνεται και θρέφεται με σωστές, υγιεινές συνήθειες, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και επίσης ενισχύεται από τον καλό χαρακτήρα, τις θετικές σκέψεις, τη σωστή διαβίωση και τον σωστό διαλογισμό.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.