Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τι πραγματικά συνέβη στη μάχη του Βατερλό; Έρευνα επιστημόνων, 200 χρόνια μετά...


Ιστορικοί, αρχαιολόγοι με ειδίκευση σε πεδία μαχών αλλά και βετεράνοι πολέμου επιστρέφουν εκεί που όλα ξεκίνησαν, στο Ουγκομόν. 
 
Στόχος τους, 200 χρόνια μετά, να ρίξουν φως σε αναπάντητα ερωτήματα για τα γεγονότα που έβαλαν τέλος στην κυριαρχία του Ναπολέοντα και οδήγησαν στη δημιουργία της σύγχρονης Ευρώπης.
 
Η μάχη του Βατερλό έχει απασχολήσει γενεές ιστορικών, αλλά λίγα στοιχεία είναι γνωστά για το τι κρύβεται θαμμένο στο πεδίο της μάχης, με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ομαδικοί τάφοι 20.000 στρατιωτών, όπως επισημαίνουν tanea.gr.


Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο και το όλο εγχείρημα βασίζεται στην ιδέα δύο ανδρών της βρετανικής Φρουράς Coldstream: του ταγματάρχη Τσαρλς Φουανέτ και του βετεράνου Μαρκ Έβανς που πολέμησε στο Αφγανιστάν και επέστρεψε το 2010 με μετατραυματική διαταραχή (PTSD).


«Στο πεδίο της μάχης του Βατερλό έχουν διεξαχθεί ελάχιστες έρευνες, γεγονός αξιοσημείωτο, δεδομένης της ιστορικής σημασίας των γεγονότων, αλλά και των ιστορικών αναλύσεων. Ως εκ τούτου, υπάρχουν σημαντικά κενά ως προς το τι συνέβη τη 18η Ιουνίου 1815. Για τους αρχαιολόγους που ερευνούν πεδία μαχών αυτή η περιοχή παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, ανάλογο με το ενδιαφέρουν που έχει η Πομπηία για την κλασική αρχαιολογία» υποστηρίζουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας και τονίζουν: 


«Η αρχαιολογία μπορεί να αλλάξει πλήρως τα όσα θεωρούσαμε δεδομένα για τη μάχη και τις εμπειρίες των ανθρώπων που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους εκεί. Εάν, 200 χρόνια μετά, καταφέρουμε να βρούμε τι κρύβεται θαμμένο, τότε αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με όσα ήδη γνωρίζουμε, θα μας προσφέρουν μία νέα άποψη για την ιστορία του Βατερλό αλλά και τη δυνατότητα να κατανοήσουμε πώς ήταν να βρίσκεσαι στο πεδίο της μάχης».


Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας έχει τεθεί ο καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Δρ. Τόνι Πόλαρντ.


«Ελπίζουμε μέσω της αρχαιολογίας να βρούμε τις απαντήσεις για ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα αναφορικά με το Βατερλό. Ως αρχαιολόγος θεωρώ πως είναι η μοναδική ευκαιρία του να εξερευνήσεις ένα τέτοιο γεγονός, πόσο μάλλον όταν το πεδίο της μάχης παραμένει αδιατάρακτο 200 χρόνια μετά» δηλώνει.


 enoidaotioydenoida

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.