Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο 165ΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Ο 165ετής ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΌνειρο ή Πραγματικότητα; Πλάνη η Πνευματικότητα; Ψέμα η Αλήθεια;
Μέσα από αυτές τις αντιθέσεις σχηματίζεται το πορτρέτο του.
Ο Ποσειδώνας είναι ο πιο δυσκολονόητος πλανήτης, παρόλο που έχει συνδυαστεί με το ρομαντισμό, τα φίνα πράγματα, τα όμορφα όνειρα, τους περιπάτους στο φεγγαρόφωτο και τα γεύματα υπό το φως των κεριών. Επίσης, έχει σχέση με τις ψυχικές ικανότητες και τη διαίσθηση.
Ωστόσο, έχει και μία άλλη λιγότερο ελκυστική πλευρά. Αυτήν που προκαλεί τις παραισθήσεις. Μπορεί να μας κοροϊδεύει και να μας εξαπατά τις πιο απίθανες στιγμές.
Όπως συμβαίνει με όλους τους πλανήτες, έτσι και ο Ποσειδώνας κάνει τον κύκλο του στη ζωή μας. Αν θέλουμε να τα έχουμε καλά μαζί του, αν θέλουμε να επωφεληθούμε από τα ευεργετήματα του και να αποτρέψουμε τις δυσάρεστες επιρροές του, πρέπει προηγουμένως να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα για αυτόν.
Ο Ποσειδώνας είναι αυτός που τροφοδοτεί τα όνειρα- συχνά και τους εφιάλτες. Έτσι αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε πάντα, είναι πως εκείνο που μας δείχνει δεν είναι πάντα αληθινό και γι' αυτό θα πρέπει να κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Ο Ποσειδώνας είναι ένας μάγος, ένας φακίρης, ο οποίος μπορεί να σου δημιουργεί έντονες ψευδαισθήσεις.

Είναι ο πλανήτης που δεν ασχολείται με το "εγώ". Αν του δίναμε τον τίτλο του "αντι-εγώ" θα είχαμε ίσως πετύχει τον πιο σωστό ορισμό του, διότι η γενναιοδωρία του φτάνει μέχρι την αυταπάρνηση. Όμως, η αυταπάρνηση του Ποσειδώνα, μπορεί να μας στερήσει κάθε αίσθηση αυτοπροστασίας ή να μας οδηγήσει στο τίποτα, στο πουθενά.
Στον Ποσειδώνα υπάρχει μία εξωπραγματική ιδιότητα που έρχεται σε αντίθεση μερικές φορές, με την αίσθηση της υπευθυνότητας μας και του καθήκοντος. Μας δημιουργεί συγκεχυμένες επιθυμίες και εικόνες, τόσο που εύκολα μας κάνει να χάνουμε την επαφή μας με την πραγματικότητα. Δηλαδή μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα όπως θα θέλαμε να είναι χωρίς να είναι πραγματικά έτσι. Άλλοτε πάλι μας δημιουργεί φοβίες εκεί που όλα λειτουργούν θαυμάσια. Για αυτό, χρειάζεται να έχουμε όλα τα "λαμπάκια" μας αναμμένα, όταν πρόκειται να βρεθούμε κάτω από την επιρροή του. Βέβαια, πάλι κάτι θα κάνει, πάλι θα προσπαθήσει να μας μπερδέψει και το λαθάκι μας θα γίνει, αλλά τουλάχιστον πιο ανώδυνες συνέπειες.
Όταν ο Διελαύνων Ποσειδώνας σχηματίζει σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση με έναν πλανήτη στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας δεν είναι η κατάλληλη εποχή να πάρουμε αποφάσεις, κυρίως αυτές που απαιτούν μεγάλη πνευματική διαύγεια. Αντίθετα, όταν ο Ποσειδώνας σχηματίζει όψη εξαγώνου ή τριγώνου με έναν γενέθλιο πλανήτη μπορεί να μας κάνει να αποκτήσουμε μία ασυνήθιστη διαίσθηση και να μας ωθήσει να κάνουμε κάποια πράγματα βασισμένα περισσότερο στο ένστικτο παρά στη σκέψη. Είναι λοιπόν αρκετά ενδιαφέρον να ξέρουμε τι όψεις σχηματίζει ο Ποσειδώνας και με ποιόν πλανήτη.
Ο Ποσειδώνας χρειάζεται 165 χρόνια περίπου να ολοκληρώσει το ταξίδι του στις 360 μοίρες του ζωδιακού κύκλου και έτσι κανείς από εμάς δε μπορεί να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα των εμπειριών που δίνει. Παρόλα αυτά θα κάνει συγκεκριμένες όψεις ως προς τον εαυτόν του, σε συγκεκριμένους χρονικούς σταθμούς στη ζωή μας και εφόσον ξέρουμε τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι όψεις και πότε θα συμβούν θα τις αντιμετωπίζουμε καλύτερα.
Ο κανόνας που πρέπει πάντα να θυμάστε όταν ασχολείστε με τον Ποσειδώνα είναι μην τον αφήσετε να σας παρασύρει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμα και όταν σας επισκέπτεται με καλές προθέσεις.
Ο 165ετής ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Ας δούμε τώρα, τις όψεις που κάνει ως προς τον εαυτόν του, επίσης και τι είδους επιρροές ασκεί στη ζωή μας. Ας αρχίσουμε λοιπόν με τον Ποσειδώνα σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα. Αυτή η όψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εκτός και αν λίγο μετά τη γέννηση κινηθεί σε οπισθόδρομη φορά. Αλλά αυτό είναι τμήμα της αρχικής τοποθέτησης του Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο και όχι μία σωστή σύνοδος. Κάθε μία από τις όψεις που θα αναλύσουμε εδώ ξεκινώντας με το εξάγωνο και τελειώνοντας με την αντίθεση συμβαίνουν μία φορά στη ζωή μας.
Η όψη εξαγώνου: μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτόν μας
Αυτό το εξάγωνο που σχηματίζει ο Ποσειδώνας στην ίδια γενέθλια θέση του συμβαίνει στην ηλικία των 28 χρόνων του ανθρώπου. Συχνά συμπίπτει με την πρώτη όψη τριγώνου του Ουρανού και επίσης με την πρώτη επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του. Οπωσδήποτε με τα τρία αυτά φαινόμενα υπάρχει μία σύνθετη επιρροή.
Με αυτό το εξάγωνο αυξάνει η διαίσθηση της οποίας τα αποτελέσματα είναι αρκετά βοηθητικά σε αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής μας. Καταρχήν μας δίνει μία βαθιά γνώση του εαυτού μας και μία καλύτερη αίσθηση του τι θα κάνουμε με τη ζωή μας. Μας δίνει μία αληθινή αίσθηση της ταυτότητάς μας. Για παράδειγμα, αν η δουλειά που κάνουμε μας αντιπροσωπεύει, ο Ποσειδώνας μπορεί να μας δώσει μία υπερηφάνεια γι αυτήν και τα κατορθώματά μας. Εάν δεν εργαζόμαστε, θα μας δείξει μία ακριβή εικόνα του εαυτού μας και τι μας λείπει. Έτσι μπορούμε να πάρουμε μία σωστή κατεύθυνση. Αυτήν την περίοδο η φιλοσοφική, μεταφυσική, θρησκευτική -ότι όνομα και να της δώσουμε- πλευρά του εαυτού μας δυναμώνει.
Είναι εποχή που δεν περιοριζόμαστε μόνο να εξασφαλίσουμε ατομικά οφέλη, αλλά τα ενδιαφέροντά μας γίνονται πανανθρώπινα. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε και να κάνουμε πράγματα που βοηθούν και τους άλλους. Το συγκεκριμένο εξάγωνο μας προετοιμάζει ψυχολογικά και φιλοσοφικά για την αντιμετώπιση της πρώτης επιστροφής του Κρόνου. Σε αυτόν οφείλεται το κουράγιο που αντλούμε τότε, στην όποια δοκιμασία μας παρουσιάζεται. Μέσω αυτού του εξαγώνου ενισχύεται η φαντασία μας η οποία μας οδηγεί στην ανεύρεση σωστών διεξόδων. Επίσης, μας βοηθά να καταλάβουμε τους εαυτούς μας καλύτερα, καθώς μία ασυνείδητη επιθυμία μας ωθεί να ανιχνεύσουμε και το βαθύτερο εαυτό μας. Για αυτόν το λόγο αυτή είναι μία θαυμάσια εποχή για να πάρουμε συμβουλές ή να κάνουμε ψυχοθεραπεία. Αυτή η διέλευση φυσικά, δεν υποχρεώνει κάποιον να πάρει συμβουλευτικά μαθήματα ή να κάνει ψυχοθεραπεία, αλλά εάν αποφασίσουμε να το κάνουμε θα είναι πιο παραγωγική.
Η όψη τετραγώνου: προκαλεί τάσεις απομόνωσης, αποξένωσης...
Η επόμενη όψη μετά το εξάγωνο είναι το τετράγωνο. Όταν ο διελαύνων Ποσειδώνας τετραγωνίζει τη γενέθλια θέση του, είμαστε 42 ετών περίπου και δεν είναι τόσο ευχάριστη, καθώς μπορεί να μας γεμίζει με αμφιβολίεςμπερδεμένες σκέψειςθολές καταστάσεις. Πολλές φορές συμβαίνει να αμφισβητούμε ακόμα και την ταυτότητά μας, αφού συχνά αισθανόμαστε ότι κάποιος σκοπός μας είναι ανέφικτος τόσο μάλιστα που είτε αυτό συμβαίνει, είτε όχι- μοιάζουμε να παραδέρνουμε σα φτερό στον άνεμο.
Από την πείρα μου, αυτή η διέλευση μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες για ορισμένους ανθρώπους, όταν συμβαίνει την ίδια περίοδο που ο διελαύνων Ουρανός σχηματίζει όψη αντίθεσης με τη γενέθλια θέση του.
Οι περισσότεροι στη ζωή μας, ξέρουμε ποιοί ήμαστε, τι κάνουμε και τι θέλουμε. Κάτω όμως από την επιρροή του Ποσειδώνα υπάρχουν στιγμές που χάνουμε "τ' αβγά και τα καλάθια". Μπορεί να νομίζουμε ότι ξέρουμε πράγματα που δεν ξέρουμε και να τα παρουσιάζουμε τελείως παραποιημένα. Κάποτε ένας γνωστός μου σε μια τέτοια Ποσειδώνια περίοδο της ζωής του μου έλεγε: "έχω χάσει τον εαυτό μου, νιώθω ότι δεν ξέρω ποιός είμαι". Μέχρι τώρα ήξερα, αλλά όχι τώρα. Δεν ξέρω τι να κάνω και έχω δύο γιούς να ζήσω. "Δυστυχώς γι' αυτόν", αυτή η διέλευση διήρκησε μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί σωστά. Οδηγήθηκε σε πολλές λανθασμένες ενέργειες από τις οποίες μόνο απώλειες κατάφερνε να έχει και έτσι επόμενο ήταν να νιώθει σα χαμένος.
Αυτό το τετράγωνο, μας κάνει να αναρωτιόμαστε σκληρά για τον εαυτόν μας, τη ζωή μας και για το πως ζούσαμε μέχρι σήμερα. Όμως, το χειρότερο μπέρδεμα που μας προκαλεί είναι ότι μας αναγκάζει να δίνουμε στους εαυτούς μας τόσο αρνητικές απαντήσεις ώστε να βρισκόμαστε σε μία συνεχή κατάθλιψη. Ακόμα και η διαίσθηση μας μπορεί να μας ξεγελάει και να ξεφεύγουμε από τους σκοπούς μας.
Μπορεί να επηρεάσει κάθε πλευρά της ζωής μας είτε πρόκειται για οικογενειακά ζητήματα, είτε επαγγελματικά και συναισθηματικά. Το τετράγωνο Ποσειδώνα- Ποσειδώνα εκτός από το συναίσθημα του φόβου μας δίνει επίσης και της ανασφάλειας. Έτσι να μας δημιουργούνται τάσεις απομόνωσης και αποξένωσης ειδικά όταν πρόκειται για την αισθηματική ζωή μας. Πιθανώς ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς αυτό το τετράγωνο είναι να μην είναι πολύ σκληρός με τον εαυτόν του, να μην εμπιστεύεται τις απαισιόδοξες σκέψεις του και να αποφεύγει μεγάλες αποφάσεις. Επίσης, αλλαγές που μπορεί να μεταβληθούν αργότερα ή να αποδειχθούν λανθασμένες τόσο που να χρειαστεί όλο το υπόλοιπο της ζωής του για να τις αποκαταστήσει. Είναι λοιπόν, πραγματική σοφία να μπορεί κανείς να περιμένει την παρέλευση αυτής υης διέλευσης, δηλαδή το ξεκαθάρισμα της Ποσειδώνιας ομίχλης για να βάλει σε εφαρμογή τα σχέδια του.
Η όψη τριγώνου: μας βοηθά να έχουμε έναν όμορφο ψυχικό κόσμο.
Η συγκεκριμένη όψη συμβαίνει γύρω στην ηλικία των 55 και μας δίνει τη δυνατότητα να πλουτίσουμε τη ζωή μαςκυρίως με πνευματικό πλούτο.
Ένας από τους τρόπους της ενίσχυσης του πνευματικού μας κόσμου είναι αυτός που αναπτύσσεται μέσω της διαίσθησής μας και με τη δυνατότητα κατανόησης των άλλων ανθρώπων. Τώρα μπορούμε να καταλαβαίνουμε τους άλλουςβλέπουμε τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους και αιτιολογούμε γιατί κάνουν αυτά που κάνουν.
Αυτή είναι μία ευσπλαχνική διέλευση. Αισθανόμαστε έντονα ότι είμαστε τμήμα του κόσμου και πλέουμε παράλληλα με το ρεύμα της ζωής. Μπορεί εμείς οι ίδιοι να μη συνειδητοποιούμε άμεσα αυτά τα αισθήματα, αλλά είναι μέσα στο είναι μας. Δείχνουμε κατανόηση στις ατέλειες και στις ανάγκες του κόσμου και δεν επικρίνουμε τα έργα τους όποια και αν είναι αυτά. Αντίθετα, θέλομε να βοηθήσουμε και μάλιστα με ανιδιοτελή προσφορά. Σε αυτήν τη φάση της ζωής μας επιδιώκουμε να δίνουμε ότι καλό έχουμε παρά να παίρνουμε γι αυτό δεν αποβλέπουμε σε ανταλλάγματα.
Αναθεωρούμε ορισμένες αξίες και δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανένα για τις απόψεις μας, έστω και αν θέλαμε να επωφεληθούν επίσης κι αυτοί από τα πλεονεκτήματα των δικών μας αξιών. Για παράδειγμα, μπορεί να επιδοθούμε σε εθελοντικές εργασίες (όχι για να πείσουμε κάποιον για κάτι αλλά κυρίως για να τον βοηθήσουμε). Έτσι λοιπόν βλέπουμε πόσο αλτρουιστικά δουλεύει αυτή η διέλευση.
Το τρίγωνο Ποσειδώνα-Ποσειδώνα είναι επίσης καλό για την απόκτηση εμπειριών, όπως και για τις αισθητικές και ρομαντικές όψεις της ζωής μας. Για παράδειγμα τώρα μπορούμε να εκτιμήσουμε τη δουλεία σε έναν πίνακα ζωγραφικής και να μην πούμε απλά, ότι είναι όμορφος. Επίσης αυτήν την εποχή αγαπάμε και θέλουμε την αρμονία στα πάντα και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για να την έχουμε. Μπορεί μάλιστα, να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία από όση περιμένουμε. Σε αυτό συντείνει και ο όμορφος ψυχικός μας κόσμος, ο οποίος μας φέρνει σε μεγαλύτερη αρμονία με τους εαυτούς μας και με τους άλλους.
Η όψη της αντίθεσης δημιουργεί δύο εικόνες: "της φωτισμένης σύγχυσης " ή "μπερδεμένης φώτισης".
Αυτή η διέλευση συμβαίνει γύρω στην ηλικία των 83 ή 84 ετών που σημαίνει ότι πολλοί από εμάς έχουμε αποδημήσει εις Κύριων. Ας δούμε όμως για τους εναπομείναντες.
Η συγκεκριμένη διέλευση συμβαίνει την ίδια εποχή που ο διελαύνων Ουρανός σχηματίζει όψη συνόδου με τη γενέθλια φάση του. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια αλληλεπίδραση αυτών των διελεύσεων. Η επιστροφή του Ουρανού μπορεί να φέρει φώτιση και η αντίθεση του Ποσειδώνα μπορεί να φέρει σύγχυση. Αν συνδυάσουμε αυτές τις έννοιες καταλήγουμε στις φράσεις "φωτισμένη σύγχυση" ή "μπερδεμένη φώτιση". 'Όπως δηλαδή και να εξετάσουμε το θέμα δε φαίνεται να υπάρχει άλλη εξήγηση για την εικόνα που εμφανίζει η ζωή μας στη διάρκεια αυτής της πλανητικής δραστηριότητας.
Αισθανόμαστε ότι μερικές από τις αντιλήψεις και πεποιθήσεις που είχαμε για χρόνια, ίσως και για μια ζωή διαταράσσονται. Αλλά εάν κάτι δε "δουλεύει" η δεν είναι αλήθεια, για ποιό λόγο να επιμένει κανείς; Αυτή η διέλευση ουσιαστικά σε χαλαρώνει, σε ηρεμεί. Εάν δεν αισθανόμαστε έτσι, ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι δεν υπήρξαμε καθόλου εύκαμπτοι στο παρελθόν ή γιατί δεν είμαστε καθόλου εύκαμπτοι τώρα, ίσως γιατί μπορεί να πιστεύουμε ότι η σοφία και η φιλοσοφία των 80 χρόνων μας είναι οι μόνες σωστές.
Η έννοια όμως του σωστού είναι πάντα σχετική. Γενικά αυτήν την εποχή μένουμε περισσότερο αδιάφοροι στα εξωτερικά ζητήματα ή αυτά που αφορούν άλλους, αντίθετα με ότι μπορεί να συνέβαινε παλιότερα. Τώρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο προς τα πνευματικά θέματα, ιδίως την προσευχή η οποία είναι σχεδόν ταυτισμένη με την ηρεμία της γεροντικής ηλικίας.
Όπως είδαμε ο Ποσειδώνας έχει δύο πολύ διαφορετικές πλευρές. Μπορεί να σε κάνει όμορφο, ρομαντικό, ιδεαλιστή, εγωιστή, ενδοσκόπο, αλλά από την άλλη να σε κάνει απατημένο, απατεώνα, ένα ουτοπιστή χαμένο στο διάστημα, σκεπασμένα τα πάντα με πυκνή ομίχλη. Αυτό που χρειάζεται να ξέρουμε οπωσδήποτε είναι ποια κατεύθυνση μας προτρέπει ο Ποσειδώνας να πάρουμε.
Είναι απαραίτητο να μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες που βιώνουμε πως να αναβάλλουμε μεγάλες αποφάσεις και αλλαγές, όταν ο Ποσειδώνας με κάποιο τρόπο τείνει να μας εξαπατά. Αντίθετα, πρέπει να παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις και να κάνουμε αλλαγές όταν μας διαφωτίζει και αυξάνει τη διαίσθηση μας. Τότε -και μόνο- θα έχουμε κατορθώσει να τον αντιμετωπίζουμε θετικά, κυρίως ευέλικτα.

 yiotakalogera

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.