Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι χιλιετιών η στάθμη των ωκεανών

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι χιλιετιών βρίσκεται η στάθμη των ωκεανών της γης σήμερα, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου Αυστραλίας. Οι επιστήμονες, προσομοιώνοντας με τη βοήθεια ειδικού αλγόριθμου τις διακυμάνσεις της θάλασσας 35.000 χρόνων, διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη άνοδος στη στάθμη σημειώθηκε κατά το διάστημα μεταξύ 1993 και 2010.
ice
Στη διάρκεια αυτών των 17 χρόνων η αύξηση ανήλθε στα 3,2 χιλιοστά το χρόνο, όταν ο ρυθμός 150 χρόνια πριν, περιοριζόταν στα 1,7 χιλιοστά ετησίως.

Η Σιωπή μου θα γίνει η Τιμωρία σου


Όταν εκείνος με τον οποίο σχετιζόμαστε στενά, ο βασικότερος ή ένας από τους βασικότερους συνομιλητές μας, αποφασίζει να κόψει κάθε επικοινωνία μαζί μας και, μάλιστα, χωρίς να μας ενημερώσει για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, συνήθως τίποτα καλό δεν προμηνύεται και τίποτα καλό δεν μπορεί να σημαίνει.

Ο εξοστρακισμός, δηλαδή το να σε αγνοούν και να σε αποκλείουν με σκοπό να σε τιμωρήσουν, να σε κάνουν να συμμορφωθείς ή να απαλλαγούν από σένα, αποτελεί μία κοινωνική πρακτική που επιτίθεται ευθέως στην πανανθρώπινη ανάγκη να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου, και γι’ αυτό το λόγο δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο (Williams, 2007).

Από τις σχέσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων και κρατών, μέχρι τις εργασιακές σχέσεις και τις σχέσεις γονιών – παιδιών, η τιμωρία δια του αποκλεισμού θεωρείται ένα κοινωνικά αποδεκτό μέσο ρύθμισης των ανθρώπινων σχέσεων, και αποτελεί ένα ισχυρότατο εργαλείο ελέγχου και καταναγκασμού στα χέρια ατόμων και ομάδων που, συνήθως, βρίσκονται σε θέση ισχύος.
     
Στο πεδίο των στενών διαπροσωπικών σχέσεων, ο εξοστρακισμός κάνει την εμφάνισή του όταν το ένα μέλος της σχέσης αγνοεί επίτηδες την ύπαρξη του άλλου και παύει να του μιλάει, με σκοπό να του δώσει ένα μάθημα ή να το φέρει με τα νερά του.

Νους υποκειμενικός & νους αντικειμενικός


Ανώτερος νους και κατώτερος νους. Αισθησιακός και ενδιάμεσος και ανώτερος ή εσωτερικός νους.

Νους στην υπηρεσία του Είναι και της Συνείδησης ενωμένης με το Είναι, και νους συνδεδεμένος με το εγώ, ο οποίος έχει εγκλωβισμένη την συνείδηση, την ουσία, το μπουδάτα. Ένας υποκειμενικός νους, μπορεί να γνωρίζει με υποκειμενικό τρόπο.

Ένας νους στην υπηρεσία του Είναι και της απελευθερωμένης Συνείδησης μπορεί να γνωρίζει αντικειμενικά. Μέσα στο νου, τις ιδέες,
 τις αισθήσεις, τις συναισθήσεις κλπ. ο νους δεν μπορεί να γνωρίζει το αληθινό, το πραγματικό, το πέρα για πέρα αντικειμενικό, χωρίς να αντικειμενικοποιεί το υποκειμενικό, δηλαδή να εκλογικεύει και να φέρνει στα μέτρα του τα πράγματα, δηλαδή να κάνει ερμηνεία για να μπορεί να εξηγήσει ικανοποιητικά τα αντικείμενα της πρόσληψής του αλλά και αυτά που δεν μπορεί να προσλάβει, ν' αντιληφθεί μερικώς ή πλήρως.

Η απελευθερωμένη συνείδηση, μπορεί να χρησιμοποιήσει ως όχημα του νου, για να διοχετεύσει πληροφορίες σε αυτόν. Το εγώ είναι υποκειμενικό 100%. Ακόμα και οι υπεραισθήσεις εφόσον μεσολαβεί ο νους μπορεί να καταλήξουν υποκειμενικές, όταν δεν υπάρχει φαντασία, έμπνευση και διαίσθηση, δηλαδή αφυπνισμένη συνείδηση στα διάφορα επίπεδα. Όπως λέει και ένας Δάσκαλος κάποιος για να είναι αντικειμενικός πρέπει να είναι τρείς φορές γεννημένος.

Ερωτευμενοι μια ζωη με τον ιδιο ανθρωπο;



-Μα πως; Ο ερωτας ειναι ενθουσιασμος, αγωνια, ζωη. Τον εχεις στη σκεψη σου, λειτουργεις μεσα απο αυτον, λαχταρας να γνωρισεις τα μυστικα του, τον κοσμο του...αγωνιας για να τον κερδισεις, να τον κατακτησεις. Ο `ιδιος` ειναι ηδη κεκτημενος και πλεον αδιαφορος! Πολυ δεδομενος, χωρις αλλες υποσχεσεις.

-Ναι...ερωτευμενοι με τον ιδιο ανθρωπο, οταν ο ιδιος δε μενει `ιδιος`. Αλλαζει..αλλαζεις και μαθαινεις απο την αρχη. Τοτε μαλιστα..ξαναανακαλυπτεις και τοτε ερωτευεσαι απο την αρχη!

-Μα,  ο δικος μου δεν αλλαζει. Μενει `ιδιος`!

-Για κοιτα καλα...μηπως τοτε εσυ μενεις ιδιος και `ιδιο` τον βλεπεις;

-Οχι ΕΓΩ αλλαζω!

-Και πως αλλαζοντας βλεπεις τα ιδια! Τι ακριβως σε εσενα αλλαζει;

ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΑΣΠΡΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ..


Αντε να τα ξαναπούμε άλλη μια φορά,  μήπως και εμπεδώσουμε απλά και απόλυτα χρηστικά πράγματα, για το στόμα και τα δόντια ,  την…είσοδο του οργανισμού μας.
Μούλεγε ο Τάσος, οτι τούμειναν 2-3 τραπεζίτες, μετά την…συγχώνευση, λόγω φθοράς, των υπολοίπων.. τραπεζιτών του ( εσεις θα διαβάζετε γομφίων, που είναι και η ονομασια τους..)
Η αλήθεια είναι ότι το βούρτσισμα των δοντιών βοηθάει να νοιώθουμε καθαρό το στόμα, με μια (ψευδ) αίσθηση φρεσκάδας, που οφείλεται στις διάφορες αρωματικές και γλυκαντικές ουσίες της..οδοντόκρεμας μας….
Ομως όσο κι αν φαίνεται απίθανο, βοηθάει το μυαλό , αλλά και την καρδιά, γιατί   αποτρέπει τις παθήσεις των ούλων, που συμβάλλουν στην… εξασθένιση των νοητικών λειτουργιών και στην εκδήλωση άνοιας, όπως το φοβερό Αλτσχάιμερ.
Ακόμα το βούρτσισμα ,(όσο κι αν φαίνεται άσχετο,) βοηθάει στη μείωση καρδιακών συμβαμάτων.

Η αβοήθητη μοναξιά του άνδρα


Vincent_Willem_van_Gogh_002
“Ποτέ γυναίκα δεν κατάλαβε έναν άντρα” – Hamlet
Κι αφού η γυναίκα τον άντρα μονάχα να τον αγαπάει μπορεί και τίποτε άλλο, θα κάνω εγώ, ένας άντρας, το εγκώμιο γι’ αυτό το αυτοδημιούργητο θαύμα που είναι ο άντρας. Χαριστικά θα βάλω πρώτη στη σειρά τη συμβολή της γυναίκας, που σίγουρα βοηθάει να συντελεσθεί, κυρίως με το ανεκτίμητο (και κατ’ εξοχήν γυναικείο) χάρισμά της, που είναι ο αλάθητος ρεαλισμός της.
Χωρίς αυτόν ο άντρας θα παράπαιε, ακόμα θα περιπλανιόταν, θα είχε χαθεί μέσα στις ομίχλες των επικών του φαντασιώσεων ­ ένα χάρισμα που η γυναίκα, αν το θελήσει, μπορεί να το μεταποιήσει σε θανάσιμο ανδροκτόνο εργαλείο ­ αν θελήσει να υπονομεύσει, χρησιμοποιώντας το, όλες τις ευσυγκίνητες μυθολογίες, που χάρη σ’ αυτές και αποκλειστικά μ’ αυτές ο άντρας επιβιώνει.

Η Μεγάλη Ελλάδα (Magna Graecia)




Η Μεγάλη Ελλάδα (Μεγάλη Ελλάς, Magna Graecia) ήταν η επικράτεια των διαφόρων αρχαίων Ελληνικών αποικιών στην Σικελία και νότια Ιταλία.Αποικίες ιδρύθηκαν και στη Κάτω Ιταλία και στη Σικελία. Αυτές ανήκουν στο δεύτερο αποικισμό.
Στις αποικίες υπήρχαν πολιτικές διαμάχες που βοήθησαν στη γέννηση της ρητορικής, η οποία, κατόπιν, από τους σοφιστές μεταφέρθηκε στην κυρίως Ελλάδα. Εκτός απ’ αυτήν καλλιεργήθηκαν η φιλοσοφία, τα μαθηματικά και η πολιτική επιστήμη. 

Οι φιλοσοφικές σχολές του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη του Κολοφωνίου, είχαν πολλούς μαθητές. 

Ακόμη άνθισαν οι τέχνες, στις οποίες επικράτησε ο δωρικός ρυθμός με τον όγκο και την πολυτέλεια του κολοσσιαίου.

ΣΧΕΣΕΙΣ : EΛΕΥΘΕΡΙΑ ΄Η ΠΑΡΑΠΟΝΟ ;



 Απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο <<Πορεία Θεραπείας>>
<<…Παράπονο, παράπονο, πώς οι άνθρωποι αγκιστρώνουν τους άλλους ανθρώπους με παράπονα, γιατί φέρεσαι έτσι ; Θα ήθελα να μου’ κανες αυτό, γιατί δεν μου το’ κανες, γιατί αυτό γιατί το άλλο. Πόση ανασφάλεια, χειραγώγηση και έλλειψη δείχνει το παράπονο , πού ακριβώς έχει παγιδευτεί ο άνθρωπος και δεν μπορεί να βγει ; πόσο λίγος αισθάνεται για να ζητάει συνεχώς με τη μορφή παραπόνων την εκπλήρωση κάποιου πράγματος ή συναισθήματος που ο άλλος του το αρνείται. Η μήπως όχι ή μήπως ασυνείδητα παραπονιέται για να μην δώσει ποτέ στον άλλον την γενναιοδωρία παραδοχής ότι είναι καλός, αυτάρκης γιατί τότε τι θα είναι ο ίδιος πώς θα ζήσει αν δεν ρουφήξει από τον άλλον την ενοχή της έλλειψης, της ατέλειας και όλα αυτά ασυνείδητα, υποβόσκοντας…. απ΄ έξω είμαι η μαμά σου, η δήλωση που τα λέει όλα σαν να λέμε οφείλεις πρέπει .. και άλλα συναφή ρήματα πνιγμού…>>
…………………………………………………………………………………………..
Σχέσεις, όλα είναι σχέσεις, όλοι μιλούν για σχέσεις και ζητούν σχέση. Πώς τις εννοούν, πώς μπαίνουν σε αυτές, γιατί το κάνουν, το θέλουν το επιθυμούν, έχουν στοχαστεί πάνω σε αυτές, ή τις θεωρούν δεδομένες ; Νιώθουν το βάθος της συσχέτισης, το δούναι και λαβείν, ή μήπως αραδιάζουν λόγια και θεωρίες και στην πράξη είναι μόνοι γιατί μόνοι φτιάχνουν τις θεωρίες και περιμένουν πίσω από τα παρασκήνια να τις δουν να εκπληρώνονται. Ευχές είναι οι σχέσεις ή η πραγματικότητα της ζωής σε εξέλιξη ;
Έλεγχος ή σεβασμός, αγάπη ή φόβος, ψέμα ή ειλικρίνεια. Τι απ’ όλα ;

Τι 'τρέφει' και τι 'σκοτώνει' τον καρκίνο;

alt
Η ζάχαρη, τα τρανς λιπαρά, το κόκκινο κρέας, το αλάτι, το λευκό αλεύρι, το αλκοόλ αλλά και το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, το άγχος και η κοιλιακή παχυσαρκία «τρέφουν» τον καρκίνο και ιδίως τον καρκίνο του μαστού.





Αντιθέτως τα λαχανικά, τα άγρια χόρτα, τα όσπρια, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ω3 λιπαρά, η βιταμίνη D, η άσκηση και η διατήρηση υγιούς βάρους τον «σκοτώνουν». Τα παραπάνω επισημαίνει η ιατρός-διατροφολόγος, επιστημονική σύμβουλος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ, Δέσποινα Κομνηνού με αφορμή το εκπαιδευτικό σεμινάριο "Στοχεύοντας τον μεταβολισμό του Καρκίνου. Τι τον τρέφει: Τι τον σκοτώνει;" που οργάνωσε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης (8.00 μ.μ. στα γραφεία της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης -  Αγίας Σοφίας 38).

Οι ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού. Βοηθήστε την δίαιτα σας τρώγοντας γιαούρτι



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η γιαούρτη ή το γιαούρτι είναι μια από τις αρχαιότερες τροφές που γνωρίζει ο 
άνθρωπος. Οι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Έλληνες το γνώριζαν καλά. 
Μάλιστα είχαν από τότε αντιληφθεί τις θρεπτικές του ιδιότητες και τις 
θετικές του επιδράσεις στα έντερα. 

Το γιαούρτι είναι το γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται από τη ζύμωση του γάλακτος με τη δράση συγκεκριμένων μικροοργανισμών. Οι μικροοργανισμοί αυτοί πρέπει να είναι άφθονοι και ζωντανοί στο τελικό προϊόν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, γιατί στη δράση τους οφείλονται οι ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού. Το γιαούρτι αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες τροφίμων στον κόσμο  Το γιαούρτι είναι μια πολύ θρεπτική και εύπεπτη τροφή, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και φυσικά για όλες τις φάσεις της ανάπτυξης.
Το γιαούρτι ικανοποιεί την ανάγκη για ένα υγιεινό σνακ, εύκολο και γρήγορο και ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, βιταμινών  Α, Β2 και Β12.

Γλυπτά Παρθενώνα: 17 σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε

Γλυπτά Παρθενώνα: 17 σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε

Ο Παρθενώνας, έμεινε, σχεδόν, αλώβητος, από την ολοκλήρωση της οικοδόμησής του, το 431π.Χ., έως το 1687, όταν κατά τη διάρκεια του ενετοτουρκικού πολέμου, δέχτηκε το πρώτο σοβαρό πλήγμα από το βομβαρδισμό των Ενετών. Το μνημείο έχασε μεγάλο τμήμα του γλυπτού του πλούτου, κατά τα έτη 1801-1804, όταν ο λόρδος Έλγιν, πήρε το μισό περίπου του γλυπτού του διακόσμου και να το μεταφέρει στην Αγγλία.
Με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα, η οποία φέρεται να στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, ιδού τι πρέπει πάντα να θυμόμαστε όταν αναφερόμαστε στο εν λόγω θέμα:
  1. Ως Ελγίνεια Μάρμαρα είναι γνωστή μία συλλογή γλυπτών που προέρχονται από την Ακρόπολη των Αθηνών τα οποία μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806 από τον Τόμας Μπρους, 7ο κόμη του Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 μέχρι το 1803. 

Ουρήστε στο ντους και... σώστε τον πλανήτη

Ουρήστε στο ντους και... σώστε τον πλανήτη

Το να κάνουμε την "ψιλή" μας ανάγκη μέσα στη μπανιέρα την ώρα του ντους, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το περιβάλλον, σύμφωνα με φοιτητές του Πανεπιστημίου East Anglia στην Αγγλία.
Σύμφωνα με τη Debs Torr και τον Chris Dobson, τους δυο φοιτητές που μελετούν αυτή τη θεωρία, το να κάνουμε την ανάγκη μας μέσα στο ντους “θα μπορούσε να σώσει ποσότητα νερού αρκετή για να γεμίσει κανείς μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 26 φορές.” 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δυο φοιτητών, αν ολόκληρος ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου το έκανε αυτό, η χώρα θα εξοικονομούσε 720 εκατομμύρια λίτρα νερού το χρόνο. 

Πλάνο για καλύτερο σεξ


Πλάνο για καλύτερο σεξ
Υπάρχει τρόπος η ερωτική μας διάθεσης να τονωθεί; Ναι, απαντούν οι ειδικοί, αρκεί να προσέξουμε τι βάζουμε στο πιάτο και το φλιτζάνι μας, πώς φροντίζουμε το σώμα μας, αλλά και πώς επικοινωνούμε με τον σύντροφό μας - που είναι και το σημαντικότερο!

8 βήματα που ξυπνούν τη λίμπιντο

Όταν οι εκλείψεις γράφουν... Ιστορία

Οι εκλείψεις έχουν κατά καιρούς συνδεθεί με περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά γεγονότα
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα είναι οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης. Ορισμένες από αυτές κουβαλούν μάλιστα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιστορίες στη διάρκεια των αιώνων.

Την περασμένη εβδομάδα επανήλθε στη δημοσιότητα μια σχετικά άγνωστη ιστορία από τα θρυλικά ταξίδια του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική. Στο τελευταίο του ταξίδι δύο από τα τέσσερα πλοία της αποστολής καταστράφηκαν και έτσι ο ίδιος και οι ναυτικοί του υποχρεώθηκαν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα νησί της Καραϊβικής, αυτό που αργότερα θα ονομαζόταν Τζαμάικα. Αρχικά η φυλή των ιθαγενών που ζούσε εκεί φρόντισε τους ναυτικούς αλλά έπειτα από διάστημα έξι μηνών άρχισαν οι προστριβές ανάμεσα στις δύο κοινότητες με αποτέλεσμα οι ιθαγενείς να διακόψουν την τροφοδοσία των ναυτικών. Έτσι ο Κολόμβος σκαρφίστηκε ένα αστρονομικό κόλπο για να συνετίσει τους ιθαγενείς. Γνωρίζοντας πότε θα συμβεί και πότε θα λήξει μια επικείμενη έκλειψη Σελήνης απείλησε τους ιθαγενείς ότι ο Θεός θα «σβήσει» τον φυσικό μας δορυφόρο από τον ουρανό και μόνο αν παρέχουν τρόφιμα και γενικά είναι και πάλι συνεργάσιμοι θα κάνει την επανεμφάνισή του το φεγγάρι. 

Εκτίμηση



Όσο περισσότερο εκτιμάτε ένα άτομο, τόσο ξεδιπλώνετε τους θησαυρούς που έχει να προσφέρει.

Η εκτίμηση στις οικογενειακές σχέσεις κάνει θαύματα. Μια οικογένεια εξελίσσεται σε έναν κήπο λουλουδιών όταν τα μέλη της μάθουν πως να εκτιμούν το ένα το άλλο.

Στις περισσότερες οικογένειες τα μέλη της κριτικάρουν, πληγώνουν και μειώνουν το ένα το άλλο. Τέτοιες οικογένειες δεν παράγουν καλούς καρπούς. Τέτοιες οικογένειες δεν δίνουν στην ανθρωπότητα δημιουργικούς, εποικοδομητικούς, ανιδιοτελείς, στοργικούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι  εγκληματίες προήρθαν από οικογένειες που μισούσαν ο ένας τον άλλον και έβλεπαν μόνο ασχήμια ο ένας στον άλλον. Η εκτίμηση είναι η πρώτη κίνηση προς τη θετική, δημιουργική ζωή.

Ιστορία μιας πέτρας

«Ό,τι κι αν κάνεις, μικρό ή μεγάλο, να το κάνεις με την ψυχή σου». Αυτό έλεγε πάντα ο Μαθιός στον καφενέ που σταματούσε να πιει ένα δροσερό νερό, πριν πάρει τη ρούγα για τις πάνω γειτονιές. Σχεδόν αμούστακο παλικαράκι ήταν κι οι χωριανοί γέλαγαν μαζί του. Τον θωρούσαν για αλαφροΐσκιωτο. Αλλά αυτόν καθόλου δεν τον έμελλε για όσα του καταμαρτυρούσαν. Χαμογέλαγε με καλοσύνη κι έπαιρνε σε λίγο τον δρόμο του, σίγουρος για τα λεγόμενά του, αφού ο λογισμός του, έτσι τον ορμήνευε.
Πραματευτής ήτανε. Γυρνούσε από μέρος σε μέρος κι από χωριό σε χωριό, διάβαινε τους μαχαλάδες και διαλαλούσε την πραμάτεια του. Χτένες και καθρεφτάκια και κορδέλες για τα μαλλιά σε όλα τα χρώματα. Μέχρι και κοκκινάδι για τα μάγουλα, αλλά και μύρα για το σώμα κι αρώματα της Ανατολής. Ό,τι μπορούσε να ποθήσει η νιόπαντρη κυρά αλλά και κάθε νεαρό κορίτσι. Μαζεύονταν όλες γύρω του, κοίταγαν, δοκίμαζαν, παζάρευαν. Κι αυτός δεν έχανε ευκαιρία να τις παινεύει, αλλά και να κάνει τα σκόντα του στα παρακάλια τους.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Ήθελα να ήξερα εάν η κυρία, η σοβαρότατη και αξιοπρεπέστατη, που είχε μιλήσει στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, για την ανύπαρκτη σεξουαλική της ζωή, δέχθηκε τηλεφωνήματα από άνδρες. Και πόσοι της δήλωσαν διαθέσιμοι.
Υπάρχουν άνδρες που τη βρίσκουν με μεγαλοκοπέλλες, όπως η κυρία Ελένη Ψυχούλη, περί αυτής ο λόγος, αν και θα αποφύγω να αναφερθώ προσωπικά στην εν λόγω, διότι κινδυνεύουμε να πέσουμε σε λούκι φτηνού κουτσομπολιού. Η δημόσια τοποθέτησή της επώνυμης κυρίας, άτομο συγκροτημένο, επαγγελματίας, όχι κάποιο τσόκαρο, μας δίνει την αφορμή να προσεγγίσουμε ακαδημαϊκά και κάργα τολμηρά το ζήτημα της αγαμίας. Μέγα πρόβλημα της εποχής μας.
Μιλάνε οι ορμόνες, ρε. Σύμφωνοι, το ερωτικό πάθος, η σεξουαλική επιθυμία έχει χρονολογία λήξεως, αλλά μια γυναίκα στα 40 και στα 50 είναι ακόμα στα ντουζένια της. Ικανή για ονειρικό έργο στο κρεββάτι. Για σκηνικά αλησμόνητα. Να τα κουβαλάς στη θύμησή σου μια ζωή.

ΟΤΑΝ ΞΕΥΤΥΛΙΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ


Αλβανοί, κυρίες και κύριοι. Μεγάλος λαός. Να ξέρουμε τι λέμε για τους γείτονές μας. Λαός απροσκύνητος. Ηρωικός. Περήφανος. Για μια φορά ακόμα έδειξαν την κλάση τους και το εθνικό τους θράσος στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι εκτός έδρας με την Σερβία. Δεν κωλώνουν αν η Σερβία ή, η Ελλάδα είναι χώρες μεγαλύτερες. Αλβανοί είναι. Φυλή δοξασμένη.
Θυμήθηκα τα ξεχασμένα γεγονότα αρχές του 1997, τότε που τα κανάλια στην Ελλάδα δεν σταμάτησαν να δείχνουν ζωντανά πλάνα από τον ξεσηκωμό των Αλβανών με τους πυροβολισμούς με τα καλάσνικωφ. Μάλιστα, κυρίες και κύριοι. Η πρώτη ένοπλη εξέγερση λαού στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο διαπράχθηκε στην Αλβανία.

Τα 45 πράγματα που μου έμαθε η ζωή!

Από τη συγγραφέα και πρώην δημοσιογράφο Ρεγγίνα Μπρετ

Magnify Image

Συγγραφέας του παρακάτω κειμένου είναι μια ηλικιωμένη σήμερα γυναίκα, πρώην δημοσιογράφος από το Κλίβελαντ του Οχάιο.   

Η Ρεγγίνα Μπρετ έγραψε με αφορμή τα γενέθλιά της: «Για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου, έγραψα κάποτε στη στήλη μου στην εφημερίδα, τα 45 πράγματα που μου έμαθε η ζωή. Ήταν το πιο πετυχημένο άρθρο που έγραψα ποτέ». 

Ας τα δούμε αναλυτικά...   

1. Η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά ακόμα κι έτσι είναι ωραία. 

2. Όταν αμφιβάλλεις για κάτι, απλά κάνε το επόμενο μικρότερο βήμα. 

3. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις χρόνο μισώντας τον οποιονδήποτε. 

4. Αν αρρωστήσεις, δε θα σε κοιτάξει η δουλειά σου. Θα σε κοιτάξουν οι φίλοι και η οικογένειά σου. Μη χάνεσαι. 

5. Πλήρωνε τις πιστωτικές σου κάθε μήνα.

 6. Δε χρειάζεται να κερδίζεις σε κάθε διαφωνία. Συμφώνησε με το να διαφωνείς. 

7. Κλάψε παρέα με κάποιον. Είναι πιο εύκολο να συνέλθεις απ' το να κλαις μόνος.

 8. Δεν πειράζει να θυμώνεις. 

Πώς ο σκύλος να μην «πετάγεται» μόλις ανοίγει η πόρτα

Πολλά σκυλιά έχουν μεγάλη ανυπομονησία να περάσουν πριν από σας την εξώπορτα, από ενθουσιασμό, ενεργητικότητα ή, απλώς, απειθαρχία. Πώς θα το μάθετε να σας περιμένει;
IMG_2505 www
Είναι αρκετά συνηθισμένη η εικόνα του ταλαίπωρου ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα ενόσω ο σκύλος του χοροπηδάει πάνω του ή επιχειρεί να ανοίξει την πόρτα με τα νύχια του. Και μόλις η πόρτα ανοίγει, ο σκύλος πετάγεται έξω σαν βέλος, με κίνδυνο να τρομάξει κάποιον περαστικό, να πέσει πάνω σε κάποιον άλλο σκύλο ή να προξενήσει κάποιον τραυματισμό. 
Κι όταν ο ιδιοκτήτης κατορθώσει να βγουν και οι δύο έξω, θα πρέπει να κλειδώσει και την πόρτα, κάτι ακόμη πιο δύσκολο, ειδικά αν κρατάει και κάτι άλλο στα χέρια του. Εν τω μεταξύ, ο σκύλος μπορεί και να έχει γυρίσει δύο βόλτες γύρω από τα πόδια του και να τον έχει δέσει με το λουρί. Ανάλογες εικόνες μπορούμε να δούμε και στην πόρτα του αυτοκινήτου ή του ανελκυστήρα. 

Γιατί οι παγκόσμιες αγορές επέστρεψαν σε κατάσταση συναγερμού

image
Στα 6 τελευταία χρόνια, ακόμη και μέσα σε μεγάλες φουρτούνες, οι αγορές είχαν πάντα την άγκυρα των κεντρικών τραπεζών. Με την αναπόφευκτη λήξη της παροχής ρευστότητας μέσω QE, η άγκυρα σηκώνεται και οι αγορές μπαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά. Η μεταβλητότητα επιστρέφει.

Στα έξι χρόνια από την κατάρρευση της Lehman Brothers, οι διεθνείς αγορές είχαν μια και μόνο βεβαιότητα: Οι κεντρικές τράπεζες ήταν φίλοι τους, έτοιμοι να στηρίξουν και να αναπτύξουν τα απεριόριστα πυρομαχικά της μονοπωλιακής τύπωσης χρήματος.

Η δύναμη των κινήσεων -ή απλώς και μόνο των υπονοούμενων- των κεντρικών τραπεζών ενέπνευσε εντυπωσιακά ράλι σε όλες τις αγορές. Από τον πάτο μετά την κρίση τον Μάρτιο του 2009, οι αμερικανικές μετοχές έχουν ξεπεράσει προηγούμενες κορυφές, με τον S&P 500 να έχει ενισχυθεί 170% και τον FTSE All-World 130% σε αυτό το διάστημα. Τα yields των ομολόγων, που κινούνται αντιστρόφως των τιμών, βούλιαξαν σε ιστορικά χαμηλά. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, οι επενδυτές πληρώνουν για να δανείζουν βραχυπρόθεσμα τις κυβερνήσεις.

Ακόμη και στις περιόδους κρίσης της ευρωζώνης και γεωπολιτικής αστάθειας, οι επενδυτές θεωρούσαν τις κεντρικές τράπεζες άγκυρα σταθερότητας. Αλλά η αναμενόμενη λήξη του προγράμματος παροχής ρευστότητας QE της αμερικανικής Federal Reserve αυτόν τον μηνα θα σηματοδοτήσει τη στιγμή που η άγκυρα αρχίζει να σηκώνεται. Μολονότι η επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να υποχρεώσει τη Fed να επιστρέψει στο QE, το επόμενο βήμα της θα είναι πιθανότερα μια αύξηση επιτοκίων, που παραμένουν μηδενικά επί έξι σχεδόν χρόνια. Η τελευταία φορά που αύξησε η Fed τα επιτόκια ήταν το 2006.

Η στιγμή


Έφερε στο μυαλό του την εικόνα του κοριτσιού που ήταν προσκολλημένο πάνω του με μάτια γεμάτα εμπιστοσύνη και πίστη σ’ αυτόν, που πίστευε πως δεν την άξιζε. Αντί να την βλέπει σαν το όμορφο δεκαεξάχρονο κορίτσι που ήταν τώρα, τη θυμόταν ακόμη σαν ένα αθώο και ευάλωτο κοριτσάκι. Πάντοτε τη θεωρούσε ενόχληση. Πάντα θα χρειαζόταν να κάνει babysitting για την αδελφή του ή να την αφήσει με το αυτοκίνητο σε κάποιο φιλικό σπίτι. Οι ευθύνες για το μεγάλωμά της τον συνέθλιβαν. Μερικές φορές την μισούσε γι’ αυτό, για το ότι του είχε γίνει βάρος. Είχε τη δική του ζωή, είχε τον εαυτό του να σκεφτεί, όταν αυτή ήρθε στο σπίτι από το μαιευτήριο τυλιγμένη σε μια ροζ κουβέρτα, με τα μικροσκοπικά της ποδαράκια να προεξέχουν. Είχε τη δική του δεκαεξάχρονη ζωή και μια μικρότερη αδελφή ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας, που δεν ήθελε να συνυπολογίσει.
Ωστόσο, εκείνο το βράδυ άλλαξε τα πάντα…

Οδηγώ και δεν σκέφτομαι

photo: KGMarsch@Flickr

Οι Έλληνες οδηγούμε όπως ζούμε: εγωιστικά.
Βγαίνουμε στον δρόμο και θεωρούμε ότι ο δρόμος μάς ανήκει και ότι φυσικά τίποτε κακό δεν πρόκειται να μας συμβεί. Ποτέ.
Θα παραβιάσουμε το κόκκινο και θα αδιαφορήσουμε για το STOP. Θα κάνουμε σφήνες στις λεωφόρους, σαν να παίζουμε σε σκηνή χολιγουντιανής καταδίωξης, θα τρέξουμε σαν τον άνεμο στα στενότερα στενά της Κυψέλης και θα τσακίσουμε όποιο ανυποψίαστο γατάκι πεταχτεί μπροστά μας. Θα οδηγήσουμε αργά και βασανιστικά στην αριστερή λωρίδα της Συγγρού ή της Εθνικής, δημιουργώντας ένα τρελό κομβόι εκνευρισμένων οδηγών αλλά και τη μαγιά για την πρόκληση ατυχήματος.
Κι εδώ να αναφέρω, έτσι, για τα πρακτικά, ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού υπάρχουν αυστηρότατα όρια μίνιμουμ ταχύτητας.

Το παγωμένο ψάρι




Μια μέρα περπατούσα σε μια αγορά, όταν είδα ένα μικρό αγόρι να κλαίει μπροστά σε μια προθήκη. 

Το ρώτησα, “Μήπως έχασες τη μητέρα σου;” “Όχι,” είπε με λυγμούς.

 “Μπορώ να σε βοηθήσω;” “Όχι,” φώναξε. “Τότε γιατί κλαις;” “Δεν βλέπεις;” είπε. 

“Πάγωσαν το ψάρι. Πώς μπορείς να τα ταΐσεις όταν είναι παγωμένα;” 

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΟΥΕΤΖΑΚΟΑΤΛ


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο Επίσκοπος Λάντα τον 16ο αιώνα συνόδευσε τα ισπανικα στρατεύματα του Κορτέζ.

Ο Λάντα την εποχή εκείνη έκαψε χιλάδες βιβλία των Μάγια καιεξαφάνισε 5000 αγάλματα.

Τα ίδια μέτρα κατασκευής των μνημείων μαρτυρούν τους "οικοδόμους" .....

Οι ιερείς των Μάγια κατέγραψαν στα βιβλία εκείνα τις επιστήμες τους και την πρώιμη ιστορία του έθνους τους, αλλά και όσων λαών είχαν εχθρική ή φιλικά σχέση. 

Οι Ισπανοί αντίκρισαν ερείπια ναών και ανέκριναν τους Ινδιάνους για να μάθουν ποιοι έχτισαν τα αρχαία ερείπια.

 Η απάντηση ήταν : "Οι Τολτέκοι", που σημαίνει οι "Οικοδόμοι".

6 Πραγματα για τα οποία μετάνιωσα που δεν έκανα,πρίν γίνω μαμά


mother-and-daughter-smiling

  • Δεν  έβγαινα συχνά με τον άντρα μου , δεν ξενυχτούσαμε, δεν πηγαίναμε εκδρομές. Βλέπετε αισθανόμουν κουρασμένη λόγω της δουλειάς (δεν ήξερα ότι η πραγματική κούραση είναι άλλη).

  • Δεν ταξίδεψα αρκετά! Σκεφτόμουν ότι έχω όλη την ζωή μπροστά μου!! Όταν όμως έχεις παιδιά, είναι αδύνατον . Ακόμα και να έχεις κάποιον να στα προσέχει και να μπορείς να πας, πάντα η σκέψη σου θα  είναι σ΄αυτά κ αυτό δεν σε αφήνει να απολαύσεις το ταξίδι σου. Οι τύψεις και οι  ενοχές που τα άφησες θα σε πλημμυρίζουν!

Οταν μια γυναίκα ειναι άνω των 30 και ανύπαντρη

mother-and-daughter-smiling

Από την Αρφαρά Μαρία
Πριν από πολλές δεκαετίες οι γυναίκες  μέχρι την ηλικία των 20 ετών έπρεπε να έχουν παντρευτεί! Καθήκον τους ήταν να είναι καλές νοικοκυρές, σύζυγοι, μητέρες. Δεν τους περνούσε κάν από το μυαλό το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου , αφού τα παιδιά τους θα κουβαλούσαν  για πάντα αυτό το ΄΄στίγμα’’ , καθώς και όλο το σοι θα ξεσηκωνόταν εναντίον τους. Κάθε τους κίνηση, κάθε τους σκέψη , την κάλυπτε η γνώμη του κόσμου.

Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οι γυναίκες αργούν να παντρευτούν , θέλουν να είναι ανεξάρτητες οικονομικά ενώ όσες δεν είναι ευτυχισμένες στο γάμο τους δεν διστάζουν να δώσουν ένα τέλος.


Αυτό που έχει παραμείνει όμως μέχρι σήμερα είναι η΄΄ρετσινιά της γεροντοκόρης’’.