Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς θα απαλλαγείτε από τις κρεατοελιές

Πώς θα απαλλαγείτε από τις κρεατοελιές
Οι ακροχορδώνες, όπως ονομάζονται επίσημα οι κρεατοελιές, είναι καλοήθεις, μη καρκινικές αλλοιώσεις του δέρματος και είναι απολύτως ακίνδυνοι για την υγεία μας.
Μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, κυρίως όμως εμφανίζονται σε σημεία που υπάρχουν τριβές, όπως ο λαιμός, οι μασχάλες ή το στέρνο.

Οι 4 αποτελεσματικότεροι τρόποι να «προστατεύσετε» τη στύση σας

Οι 4 αποτελεσματικότεροι τρόποι να «προστατεύσετε» τη στύση σας
Οι περισσότεροι άνδρες γνωρίζουν ότι ο τρόπος ζωής τους έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους, όμως αρχίζουν να δίνουν περισσότερη σημασία όταν δέχεται πλήγμα και η σεξουαλική τους ζωή λόγω αυτού.
Η χαμηλή τεστοστερόνη, η μειωμένη ερωτική διάθεση και η δυσκολία επίτευξης της στύσης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε καθημερινά λάθη που κάνουν οι άνδρες και σε ανθυγιεινές συνήθειες που υιοθετούν.
Δείτε ποια είναι τα τέσσερα αποτελεσματικότερα μέτρα προστασίας που μπορεί να πάρει ο άνδρας για να διασφαλίσει την επιτυχία και την απόλαυση στην ερωτική του ζωή.

Προστατεύει το προφυλακτικό από τον έρπητα γεννητικών οργάνων;

Προστατεύει το προφυλακτικό από τον έρπητα γεννητικών οργάνων;
Μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Αrchives of Ιnternal Μedicine» αποκαλύπτει ότι ακόμη και η διαρκής χρήση προφυλακτικού κατά τις σεξουαλικές επαφές δεν είναι αρκετή για να μας προστατέψει πλήρως.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας δρ Έμιλι Τ. Μάρτιν, από το Ινστιτούτο Έρευνας του Νοσοκομείου Παίδων του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του έρπητα των γεννητικών οργάνων.
Ο έρπης των γεννητικών οργάνων οφείλεται σε λοίμωξη που προκαλεί ιός του απλού έρπητα-2 (ΗSV-2) και εκδηλώνεται με επώδυνα έλκη στην περιοχή.
Η θεραπεία είναι μεν εφικτή, αλλά αν κάποιος νοσήσει μία φορά, τότε είναι φορέας διά βίου.

Ο εγκέφαλος «βλέπει» τις γυναίκες σε... δόσεις!


Άντρες, την επόμενη φορά που θα «σκανάρετε» τους γλουτούς ή το στήθος μιας γυναίκας, μη νιώσετε ενοχές: ο εγκέφαλός σας είναι προγραμματισμένος να βλέπει το γυναικείο σώμα σε... δόσεις.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας» (EJSP) και έδειξε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο την εικόνα του γυναικείου σώματος από αυτήν του ανδρικού.

Στην πραγματικότητα, το γυναικείο σώμα το «βλέπει» περισσότερο σαν κομμάτια,ενώ το ανδρικό το αντιλαμβάνεται περισσότερο ως σύνολο και όχι ως ξεχωριστά μέρη.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, στο Λίνκολν, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Σάρα Γκερβέις.

Μπορούν να είναι τα όνειρα προφητικά


Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν για τα όνειρα, μέχρι και βιβλία – ονειροκρίτες που αναλύουν και εξηγούν τα όνειρα που βλέπουμε σαν να είναι προφητικά.

Οι υποθέσεις που έχουν γίνει σχετικά με όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου έχουν κατηγοριοποιηθεί σε ψυχολογικές ερμηνείες και φυσιολογικές ερμηνείες.

Στην πρώτη κατηγορία κύριοι εκπρόσωποι είναι οι γνωστοί πρωτοπόροι της επιστήμης της ψυχολογίας Sigmund Freud και Carl Jung οι οποίοι παραθέτουν την άποψη ότι τα όνειρα είναι η έκφραση του υποσυνείδητου που μας φέρνει στον ύπνο μας αντιμέτωπους με οτιδήποτε (κατάσταση, πρόσωπο, πτυχή του χαρακτήρα μας, επιθυμία) καταπιέζουμε στην καθημερινότητα μας. Αποτελεί για αυτούς λοιπόν το όνειρο μια βαθιά αλήθεια που οι κοινωνικές συμβάσεις και ο ηθικός κώδικας που υιοθετήσαμε έθαψε βαθιά. Το όνειρο είναι μια διαδικασία ψυχολογικής αυτό-θεραπείας του εγκεφάλου μας.

Δεν υπάρχει μαλακομαγνήτης

Γιώργος Γραμματόπουλος

Έρχονται στιγμές που σε βασανίζουν τα μυστήρια του υπερπέραντου. Ο Slender Man ζει; Οι εξωγήινοι άραξαν στις Βερμούδες; Και, το πιο σημαντικό, υπάρχει μαλακομαγνήτης;

Ελα τώρα που δεν την ξέρεις. Κάθε γυναίκα έχει στην παρέα της μια πονεμένη που παρουσιάζεται με τα Zewa τα χαρτομάντιλα σε λαθραίες κούτες, ουρλιάζοντας για τον τελευταίο Φώντα ή Μήτσο ή Μπάμπη που την έκανε κομμάτια. Είναι το γύναιο αυτό το απεχθές που θα βάλει Άντζελα στις τρεις, την ώρα που κοιμάσαι μετά από ρακόμελα, θα ουρλιάξει «γιατί ρε πούστη» μεσούσης εξεταστικής, μεσοτοιχία με το διαμέρισμά σου και θα λέει στο iphone σε ανοιχτή ακρόαση τον πόνο της, σε ντεσιμπέλ ικανά να επισκιάσουν έκρηξη βυτιοφόρου.

Η αγαπημένη της ατάκα: «Πώς πέφτω σε όλους αυτούς, τον μαλακομαγνήτη έχω;» Καταρχάς, ας δούμε το κόνσεπτ Μαλακομαγνήτης. Καταλαβαίνεις πως μου λες, εγωπαθές πλάσμα, ότι υπάρχει συνομοταξία αντρών που τραβιούνται πάνω σου σαν τις μύγες, χωρίς καμία, μα καμία, μα καμία εξαίρεση; Σιγά ρε Μπριζίτ Μπαρδό, μην μας πάθεις τίποτα από την πετυχεσά. Κούκλα μου, ο ανδρικός πληθυσμός είναι μεγάλος.

Το χάος δεν είναι μια περίοδος κύησης



Το χάος σχηματίζεται από εκείνα τα ρεύματα της ενέργειας που δεν είναι ακόμη υπό τον έλεγχο ενός κέντρου. Αυτές οι ενέργειες, που είναι σκόρπιες, χωρίς σχέδιο και σκοπό, συχνά χρησιμοποιούνται από σκοτεινές δυνάμεις για να δημιουργήσουν χαοτικές συνθήκες για τα σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά επίπεδα της ανθρωπότητας. Οι χαοτικές συνθήκες συχνά διαταράσσουν και την πρόσληψη των εντυπώσεων που αποστέλλονται από Ανώτερες Πηγές στον πλανήτη μας.

Το χάος αυξάνεται όταν οι άνθρωποι ενεργούν χωρίς ένα σκοπό ή ένα σχέδιο και διαλύονται μέσα στο χάος, χάνουν το σκοπό της ζωής τους. Οι άνθρωποι συχνά γίνονται μέρος του χάους, όταν χάνουν την εσωτερική κατεύθυνσή τους. Το χάος αυξάνεται επίσης όταν πλανήτες, συστήματα, ή ακόμη και γαλαξίες μένουν χωρίς τις ψυχές τους, και αποσυνθέτονται έτσι στα ρεύματα του χάους.

Tο άγνωστο και αινιγματικό είδωλο του Κάδιξ



Ένα άγνωστο άγαλμα, το είδωλο του Κάδιξ, το  οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν, και για  οποίο ελάχιστα είναι γνωστά,  έρχεται να μας αποδείξει πόσα λίγα γνωρίζουμε για τους αρχαίους πολιτισμούς και για τις  γνώσεις   τους.

Το είδωλο του Κάδιξ, ήταν  άγαλμα που βρισκόταν  στις  στήλες του Ηρακλέους  στο Γιβραλτάρ. Κανένας δεν γνωρίζει την προέλευση του, καθώς εικάζεται πως ήταν πανάρχαιο,  ενώ οι πληροφορίες που  έχουμε προέρχονται από  Αραβικές πηγές  όταν η σημερινή Ισπανία ήταν κτήση των Αράβων. (Κάποιοι υποθέτουν πως το άγαλμα το κατασκεύασαν οι Φοίνικες, παρόλο  που πουθενά δεν βρέθηκε κατασκευή που να  δικαιολογεί μία τέτοια υπόθεση).

Μην ψάχνεις τον τέλειο σύντροφο...


...γίνε ο τέλειος σύντροφος !


Και με τον άλλον; Τι γίνεται με τον άλλον; Ακόμη κι αν εγώ γίνω ο ιδανικός, ο τέλειος σύντροφος, τι γίνεται με τον άλλον; (…σ’ ακούω με αγωνία να με ρωτάς…)


Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω, τι γίνεται με τον άλλον. Ίσως αλλάζοντας εσύ να συμπαρασύρεις και τον σύντροφό σου στην αλλαγή. Ίσως όμως και να μην αλλάξει ποτέ, να συνεχίσει να σου επιτίθεται λεκτικά, να συνεχίσει να σε ταλαιπωρεί ή να σε βασανίζει. Όμως, θα έπρεπε τώρα να αναρωτηθείς: «ποιος είναι αυτός που ρωτάει;» Ρωτάει ο τέλειος σύντροφος που έχεις ήδη καταφέρεις να γίνεις ή η ατελής, γεμάτη ελαττώματα, καρικατούρα του. Από που λες να προέρχεται αυτή η ερώτηση;

Τεχνολογίες που παραβιάζουν πονηρά την ιδιωτικότητά μας.Υπενθυμίζουν, ελέγχουν, κάνουν ιατρικές εξετάσεις

Θαυματουργές καινοτομίες που λειτουργούν ως Δούρειοι Ίπποι στη ζωή μας!

Είναι γεγονός αναντίρρητο ότι η σύγχρονη τεχνολογία έχει γίνει κομματάκι πιο προσωπική και παρεμβατική στην προσωπική μας ζωή.

Είναι όλες αυτές οι έξυπνες συσκευές που πλαισιώνουν την καθημερινότητά μας και χώνουν τη μύτη τους παντού, εξοικειώνοντάς μας με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, την οποία εν πολλοίς εμείς επιτρέπουμε.

Κι ενώ τα πράγματα είναι αρκετά παρεμβατικά ήδη, οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο πιεστική, με τη νέα γενιά των έξυπνων συσκευών να εισβάλουν ακόμα πιο αδιάντροπα στις ζωές μας, κι εμείς βέβαια να τις κοιτούμε αποσβολωμένοι… 

Ο σοβαρός τραυματισμός του Μεγάλου Αλεξάνδρου από βέλος στον πνεύμονα που παραλίγο να τον σκοτώσει.


Ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελούσε έναν αρχηγό-πρότυπο για τους στρατιώτες του. Γι’ αυτό υπέμεινε μαζί τους όλες τις κακουχίες, μοιραζόταν τις ταλαιπωρίες και αψηφώντας τους κινδύνους, μαχόταν στην πρώτη γραμμή. Τη ριψοκίνδυνη συμμετοχή του στις μάχες φανερώνουν οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί του. Αυτό όμως που υπέστη σε μια από τις τελευταίες του μάχες στη χώρα των Ινδών, λίγο έλειψε να δώσει ένα τέλος στη θρυλική του πορεία. 

Τον χειμώνα του 326 π.Χ., κατά την εκστρατεία στην Ινδία, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκρούστηκε με την πολεμική φυλή των Μαλλών. Νότια του ποταμού Υδραώτη (παραπόταμου του Ινδού) υπήρχε μία μεγάλη πόλη-φρούριο των Μαλλών (πιθανώς στην σημερινή Κοt-Kamalia ή στην σημερινή Multan) την οποία ο Αλέξανδρος απέκλεισε από παντού.

 Το έναυσμα της εφόδου εναντίον του οχυρού έδωσε ο ίδιος ο Μακεδόνας στρατηλάτης. Άρπαξε μια κλίμακα και άρχισε να ανεβαίνει γοργά τα τείχη κρατώντας την ασπίδα του ώστε να προστατεύει το κεφάλι του. Ακριβώς από πίσω του ανέβαιναν τρεις υπασπιστές του, ο Πευκέστας, ο Αβρέας και ο Λεοννάτος. Ο πρώτος κρατούσε και την «ασπίδα του Αχιλλέα», την οποία είχε πάρει από τον Ναό της Ιλιάδος Αθηνάς στην Τροία  ο Αλέξανδρος και την είχε συνεχώς μαζί του. Τους ακολούθησαν δεκάδες πολιορκητές, όμως η κλίμακα έσπασε από το υπερβολικό βάρος.

 Έτσι οι τέσσερις άνδρες βρέθηκαν μόνοι πάνω στην έπαλξη δεχόμενοι βροχή από βέλη, ακόντια και πέτρες. 

Ο κίνδυνος για τη ζωή του Μακεδόνα στρατηλάτη ήταν άμεσος.

Μυρτιά, το φυτό της θεάς Αφροδίτης



Το πανέμορφο αυτό φυτό ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τη θεά Αφροδίτη, αφού όταν η θεά αναδύθηκε από τη θάλασσα, έκρυψε το γυμνό κορμί της πίσω από ένα θάμνο μυρτιάς, ενώ χρησιμοποιούνταν και γύρω από τους ναούς που ήταν αφιερωμένοι στη θεά.

Σύμφωνα με ένα από τους πολλούς μύθους που αφορούν τη μυρτιά, η Σμύρνα μια Κύπρια πριγκίπισσα, τόλμησε να καυχηθεί πως ήταν ομορφότερη από τη θεά Αφροδίτη. Εκείνη το έμαθε και θύμωσε πάρα πολύ. 


Για να την τιμωρήσει την έκανε να νιώσει παράφορο έρωτα για τον πατέρα της, το Κινύρα, τον οποίο και παραπλάνησε. Εκείνος, έπεσε στην παγίδα και όταν διαπίστωσε την παραπλάνηση, οργισμένος για το γεγονός ότι έσμιξε με την κόρη του, απείλησε να τη σκοτώσει. 

Η Τελευταία Παράσταση στο Παρίσι





Η κυβέρνηση των Ολετήρων δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, επεσήμανε ο νέος σύνδικος της πτώχευσης, ο φερόμενος και ως Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της έναρξης των συνομιλιών με τους εκπροσώπους της συνέλευσης των πιστωτών, στο Παρίσι.

Ο νέος «υπουργός» Οικονομικών διευκρίνισε πως έχει δοθεί προτεραιότητα σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία και αναμένεται κυρίως να συζητηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα. «Έχει ανέβει πολύ ο πήχης των προσδοκιών κι έτσι με ευκολία θα περάσουμε από κάτω», μας ανέφερε χαρακτηριστικά, λάμποντας από εθνική έπαρση.

Το Σύστημα Του Ανθρώπινου Σχεδιασμού - Human Design System


Με μία λέξη θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως ‘Εξατομίκευση’.

Το Ανθρώπινο Σχέδιο είναι Υδροχοϊκή Γνώση και έχει δοθεί για να μπορέσει η Ανθρωπότητα να περάσει στην επόμενη φάση, που είναι η φάση της Εξατομίκευσης. 

Η μόνη επανάσταση που υπάρχει είναι η Ατομική. 

Ένας- ένας μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. 

Το γνωρίζουμε αυτό από τ’ αποτυπώματα μας και το DNA μας.

 Όμως δεν ζούμε αυτή την διαφορετικότητα, παρά μόνο κάποια αποσπασματικά της χαρακτηριστικά, που και αυτά κακοχρησιμοποιούνται από τον ομογενοποιημένο μας νου. 

Γιατί απλά δεν ξέρουμε τον τρόπο. 

Τι μας συμβουλεύει η Νευροαρχιτεκτονική για να κάνουμε το σπίτι μας… αγχολυτικό;

Χαλαρώνεις στη σκέψη ότι θα γυρίσεις στη σπιτική θαλπωρή ή υποσυνείδητα νιώθεις ότι επιστρέφεις σε ένα εχθρικό κλουβί που σου δημιουργεί ανασφάλεια; Η Νευροαρχιτεκτονική μπορεί να δώσει εξήγηση γι΄ αυτό, αλλά και να προτείνει ιδέες για το πώς μπορούμε να νιώθουμε ευχάριστα στους χώρους όπου κινούμαστε. Με απώτερο σκοπό την καλύτερη ψυχοσωματική μας υγεία.
Όταν ένας χώρος κάνει το σώμα να υποφέρει

Ποιες είναι οι δύο καλύτερες τεχνικές απομνημόνευσης;

Όλοι οι άνθρωποι περνούν κάποια στιγμή από μία ποικιλία εξετάσεων: Από τους μαθητές και τους σπουδαστές μέχρι αυτούς που θέλουν απλώς να πάρουν δίπλωμα οδήγησης. Είτε πρόκειται λοιπόν να αντιμετωπίσεις ερωτήσεις με πολλαπλές επιλογές (και γνωστή απάντηση) είτε πρέπει να κάνεις αποστήθιση κειμένου, υπάρχουν δύο έξυπνοι τρόποι για να αντεπεξέλθεις στη δοκιμασία:

Πώς η θλίψη μπορεί να γίνει θετικό συναίσθημα και να μας απογειώσει;

Έχει και η θλίψη τις κρυφές, θετικές πλευρές της, αν κάποιος τη διαχειριστεί έξυπνα και εποικοδομητικά. Ο ψυχολόγος Timothy So από το Ινστιτούτο Ευζωίας (Well-being Institute) του πανεπιστημίου του Cambridge έβαλε στο μικροσκόπιο την καινοτόμο έρευνα του Αυστραλού ψυχολόγου του πανεπιστημίου του New South Wales Joe Forgas με θέμα τα καλά και ωφέλιμα της θλίψης στέλνοντας μηνύματα ευημερίας κάτω από το πρίσμα της λεγόμενης Θετικής Ψυχολογίας.
Πώς βλέπει η Θετική Ψυχολογία τη θλίψη
Η Θετική Ψυχολογία υποστηρίζει ότι τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να γίνουν ωφέλιμα. Ο Joe Forgas με τις έρευνές του προώθησε την πρωτοποριακή αντίληψη ότι η θλίψη μπορεί να είναι ευεργετική τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο με τουλάχιστον 4 διαφορετικούς τρόπους:

Αυτό το κόψε-ράψε των συναισθημάτων

Μ’ αρέσει να βάζω τελείες...

Πολλές μικρές τελίτσες που δείχνουν ότι τίποτα δεν σταματά... 
Η ζωή δεν βάζει ποτέ τελεία. Πώς να βάλει τελεία στην δημιουργία, στον Έρωτα, στην Αγάπη. Τελειώνει μάτια μου η Αγάπη; 
Μπορεί να τελειώνει μια δουλειά όμως η ικανότητα για δημιουργία δεν σταματά
Μπορεί να τελειώνει μια σχέση όμως ο έρωτας δεν σταματά...
Μπορεί να τελειώνει ένα χάδι, μια αγκαλιά όμως η αγάπη δεν σταματά...
Η ζωή δεν βάζει τελείες γιατί ρέει κυκλικά...

Ένας ερωτικός σύντροφος μπορεί να φύγει...        
Εε! Και! 
Μήπως δεν θα ξαναζήσεις ηλιοβασιλέματα αγκαλιά με ένα άλλο πρόσωπο; Μήπως δεν θα ξανασκιρτήσει η καρδιά σου, δεν θα αγγιχτείς, δεν θα ξαναγγίξεις, δεν θα ξανανιώσεις ρίγη στο σώμα σου;

Γιατί η αγάπη πονάει τόσο;


Γιατί η αγάπη πονάει τόσο; 

Κι αν πονάει τόσο πολύ, είναι πραγματικά αγάπη; 

Ή μήπως είναι εγωισμός, αδυναμία, φόβος, δειλία και όχι αγάπη;

 Η αγάπη δεν μπορεί να είναι όλα αυτά. 

Η αγάπη είναι χαρά, απόλαυση, ομορφιά, δημιουργία, δόσιμο, άνοιγμα, αγκαλιά, χάδι, μοίρασμα. 

Η αγάπη δεν κρύβεται πίσω από πληγές και ενοχές. 

Η αγάπη, όταν υπάρχει και είναι εκεί, δε φοβάται να εκδηλωθεί, να εκφραστεί, να γεμίσει σώμα και ψυχή.

Το λάθος βέβαια που κάνουμε οι άνθρωποι, επειδή η αγάπη είναι βαθιά εσωτερική μας ανάγκη (κι ας μην το παραδεχόμαστε πολλές φορές), είναι ότι την ψάχνουμε παντού, ακόμη κι αν δεν είμαστε έτοιμοι να την αντικρίσουμε στη βαθύτερη ουσία της. 

Κατατρυχόμαστε από τις φοβίες και τις προσωπικές μας ανάγκες και γι’ αυτό, αντί να δίνουμε την ψυχή μας στον άνθρωπο που αγαπάμε κι εκείνος σε μας, προβάλλουμε το «εγώ» μας, απαιτούμε, επιβάλλουμε, δεσμεύουμε τον άλλο γιατί έτσι μας βολεύει, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε την αγάπη. 

ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ


“Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι είναι καλός εραστής, πριν πάω μαζύ του;” Το κορίτσι, ένα άγνωστο κορίτσι, 27 χρονών, είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια. Δεν είναι κάποια διάσημη, κάποια αναγνωρισμένη προσωπικότητα κι όμως μ'αυτή τη γεμάτη σοφία ατάκα της κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Έτσι απλά.
Τον γνωρίζεις, κύριε, αυτόν που τον ψηφίζεις για πρωθυπουργό; Δεν τον έχεις δοκιμάσει σαν εραστή, σαν πατέρα, σαν επαγγλματία, σαν πολιτικό, σαν οτιδήποτε. Με ποια, λοιπόν, λογική του επιτρέπεις να καθορίζει την ζωή σου, εσένα και της οικογένειάς σου;

ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΙΘΑΡΑ


Μια κουβέντα, ούτε μισή παραπάνω για τον Αντώνη Βαρδή. Βρε, μια λέξη τα λέει όλα γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν καρδιά. Λεβεντοκαρδιά. Μια φορά ένας συνάδελφος του, μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής σαν και τον ίδιον τον μακαρίτη πια, τον επισκέφθηκε στο σπίτι.
-       Αντώνη, ήθελα να μου δανείσεις μια κιθάρα σου.
Τον έκοψε το φιλαράκι το παληό ο Αντώνης Βαρδής, μεγαλωμένος στο πεζοδρόμιο από τότε που είπε «Μαμά», και πήρε πρέφα ότι ο επισκέπτης είχε πρόβλημα. Ότι ήταν ζορισμένος οικονομικά.
«Τράβα στο δωμάτιο που έχω τις κιθάρες και διάλεξε μια…» του λέει πρόθυμα ο Βαρδής, ο οποίος είχε συλλογή από κιθάρες.

Καλό ταξίδι Αντώνη...11 τραγούδια του Αντώνη Βαρδή




Ο Αντώνης Βαρδής ήταν ένας από εμάς, μεγάλωσε στην δεκαετία του '60, αγάπησε παράλληλα το ροκ και το λαϊκό μας τραγούδι, αυτό φάνηκε στα επόμενα χρόνια στα τραγούδια που έγραψε και επηρέασαν αρκετούς από τους νεότερους ερμηνευτές.

Από τους Βίκινγκς και την Francoise που κυκλοφόρησε με τον Αντώνη Στεφανίδη, έγραψε μια  σειρά από μεγάλες επιτυχίες που τραγουδήθηκαν. 

Καλό ταξίδι Αντώνη.

Οι Σφίγγες στην αρχαία Ελληνική Μυθολογία (αποσυμβολισμός)



Κόρη τῆς Ἔχιδνας καὶ τοῦ Τυφῶνος καὶ προϊὸν αἰμομιξίας, ἡ Σφίγξ ἀποτελεῖ τὸ τερατῶδες πρότυπο τῶν ἀδυναμιῶν καὶ τῶν ὑπερβολῶν τοῦ ἑαυτοῦ μας. Εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ σύνθετα σύμβολα τῆς Ἑλληνικῆς μυθολογίας, καθὼς παρουσιάζει τέσσερις μορφές:

α) Κεφαλὴ παρθένου (δηλ. νεαροῦ κοριτσιοῦ)
β) Στῆθος καὶ φτερὰ πτηνοῦ
γ) Σῶμα λέοντος
δ) Οὐρὰ ὄφεως


Ὁ ἀριθμὸς 4 εἶναι ὁ ἀριθμὸς τῶν τεσσάρων στοιχείων ποὺ συγκροτοῦν τὸν ὁρατὸ κόσμο, μόνο ποὺ στὴν περίπτωση τῆς Σφιγγός βρίσκονται σὲ πλήρη ἀστάθεια.

Η αφύπνιση είναι μια μεταβολή στην συνειδητότητα




''Η αφύπνιση είναι μια μεταβολή στην συνειδητότητα στην οποία η σκέψη και η επίγνωση χωρίζουν. Για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι ένα συμβάν αλλά μια διαδικασία την οποία υφίστανται. Ακόμα κι εκείνα τα σπάνια όντα που βιώνουν μια απότομη, θεαματική και φαινομενικά μη αντιστρέψιμη αφύπνιση και πάλι θα περάσουν μέσα από μια διαδικασία κατά την οποία η νέα κατάσταση της συνειδητότητας ρέει σταδιακά μέσα σε ό,τι κάνουν και το μεταμορφώνει κι έτσι ενσωματώνεται στην ζωή τους.

Αντί να χάνεσαι μέσα στη σκέψη σου, όταν είσαι αφυπνισμένος αναγνωρίζεις τον εαυτό σου ως την επίγνωση πίσω του. Η σκέψη  παύει τότε να είναι μια ιδιοτελής αυτόνομη δραστηριότητα που σου κάνει κατοχή και διαφεντεύει την ζωή σου. Η επίγνωση παίρνει την θέση της σκέψης. Αντί να έχει τα ινία της ζωής σου, η σκέψη γίνεται ο υπηρέτης της επίγνωσης. Η επίγνωση είναι συνειδητή σύνδεση με την συμπαντική νοημοσύνη. Μια άλλη λέξη γι' αυτήν είναι Παρουσία: συνειδητότητα χωρίς σκέψη.

Το ξεκίνημα της διαδικασίας της αφύπνισης είναι μία πράξη της θείας χάριτος. Δεν μπορείς να την κάνεις να συμβεί ούτε μπορείς να προετοιμαστείς γι' αυτήν ή να συγκεντρώσεις 'πόντους' προς την απόκτησή της. Δεν υπάρχει κάποια νοικοκυρεμένη αλληλουχία λογικών βημάτων που οδηγούν προς αυτήν, αν και ο νους θα λάτρευε κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται να γίνεις πρώτα αντάξιός της. 

ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ: η μοναδική αιτία πίσω από κάθε αρμονικό αποτέλεσμα…

Η Ζωή μας μέσα από απλά μαθηματικά...

 
 ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

 
Η μοναδική αιτία πίσω από κάθε αρμονικό αποτέλεσμα…



Έχεις σκεφτεί τι είναι αυτό που κάνει μία σχέση να «δουλεύει»,
 να έχει ενδιαφέρον και να εξελίσσεται;!
 
Τι είναι αυτό που κάνει μία φιλία να προχωρά αρμονικά;!

Εάν έστω ένας δε βρίσκεται σε μία θετική νοητικο-συναισθηματική κατάσταση, τότε δημιουργείται Δυσαρμονία.

Ποια είναι αυτή η συνταγή για μία ευχάριστη συνύπαρξη;!

Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για να προχωρήσει αίσια μία σχέση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...!!!



ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…

Ελευθερία για τον άνθρωπο, σε έναν εύκολο κατ αρχήν και κοινά αποδεκτό  ορισμό, είναι, το φιλοσοφικό κατηγόρημα που εκφράζεται ως η δυνατότητά του,
 να είναι ιδιοκτήτης  του εαυτού του,
να δρα κατά βούληση  σε κοινωνικό και ατομικό φάσμα χωρίς να περιορίζεται από εξαναγκασμούς που απορρέουν από το πολιτισμικό γίγνεσθαι που τον πλαισιώνει.

ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ΒΑΘΥΤΕΡΑ  

Ελευθερία είναι το κύριο χαρακτηριστικό δηλωτικό της ταυτότητας  νοήμονος όντος!

Βελτίωση, σημαίνει να δίνει κάποιος στην Ανώτερη φύση του, συνθήκες να Εκ-δηλώνεται



Aïvanhov

Όταν μελετάει κανείς τη δομή ενός δέντρου, μπορεί να πει ότι κατ' αναλογία οι ρίζες, ο κορμός και τα κλαδιά αντιστοιχούν στην προσωπικότητα, ενώ τα φύλλα, τα λουλούδια και οι καρποί αντιστοιχούν στην ατομικότητα. Η προσωπικότητα αντιπροσωπεύει τη, γήινη πλευρά, την υλική πλευρά, που παίζει το ρόλο του στηρίγματος, του δοχείου, του αγωγού, ενώ η ατομικότητα αντιπροσωπεύει το πνευματικό στοιχείο, τη Ζωή ή το πνεύμα, που είναι η αρχή όλων των εκδηλώσεων. Και η μία και η άλλη είναι λοιπόν απαραίτητες.

Όσο το δέντρο μεγαλώνει, τόσο οι ρίζες του χώνονται πιο βαθιά μέσα στη γη, τόσο ο κορμός του χοντραίνει, τα κλαδιά του απλώνονται, ψηλώνει, πλαταίνει και γίνεται μεγάλο και δυνατό. Οι ρίζες, ο κορμός και τα κλαδιά εκπληρούν πάντα το ίδιο καθήκον: χρησιμεύουν μόνο σαν υποστήριγμα για τα φύλλα, τα λουλούδια και τους καρπούς, και υπάρχουν σε όλες τις εποχές, ενώ τα φύλλα, τα λουλούδια και οι καρποί έρχονται και φεύγουν. Το ίδιο η προσωπικότητα — δηλαδή τα σώματα μας φυσικό, αστρικό και νοητικό — είναι πάντα εδώ σαν διαρκές υποστήριγμα, ενώ η ατομικότητα, οι εμπνεύσεις, η χαρά, η ευτυχία, που έρχονται από τα σώματα: αιτιατό, βουδικό και ατμικό εμφανίζονται και εξαφανίζονται...

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ….ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ: ΑΟΡΝΟ ΠΕΤΡΑ



Τι είναι η άορνος πέτρα; 

Στο λεξικό διαβάζουμε:

Η Άορνος Πέτρα ή απλά Άορνος στα (αρχαία ελληνικά: Ἄορνος (άρθρο: ο ή η),[ αγγλικά: Aornos) βρίσκεται στην περιοχή του Σβάτ ή Σουάτ ή περιοχή Σχάνγκλα (αγγλικά: Swat District ή Shangla District) στο Πακιστάν, ήταν η περιοχή όπου έγινε η Πολιορκία της Αόρνου Πέτρας, που ήταν η τελευταία πολιορκία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «στο αποκορύφωμα της καριέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως ο μεγαλύτερος Πολιορκητής στην ιστορία», σύμφωνα με τον σύγχρονο βιογράφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρόμπιν Λάνε Φοξ (αγγλικά: Robin Lane Fox).

Πότε έγινε η πολιορκία;

Η πολιορκία έλαβε χώρα το χειμώνα του 327π.Χ προς την άνοιξη του 326 π.Χ. Η τοποθεσία ταυτίσθηκε ικανοποιητικά με το σύγχρονο βουνό Πιρ-Σαρ (αγγλικά: Pir-Sar) στο Σουάτ, στοΠακιστάν από τον Άουρελ Στάιν (αγγλικά: Sir Aurel Stein) το 1926, και έχει επιβεβαιωθεί και από τους αρχαιολόγους. 

Η Άορνος Πέτρα και οι αρχαίες ινδικές δυνάμεις που την περιφρουρούσαν αποτελούσαν σαφώς μια απειλή για τη γραμμή τροφοδοσίας των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία απλωνόταν, επικίνδυνα ευάλωτη, πάνω από τον μεγάλο ορεινό όγκο της νότιο-κεντρικής Ασίας, την οροσειρά Χίντου Κους, ή Ινδοκούς, (αγγλικά: Hindu Kush, παστούν – περσικά –ουρντού), ως πίσω στο σημερινό Μπαλκ ή Μπαλχ (αρχαία ελληνικά: Ζαρίασπα ήΒάκτρα, αγγλικά: Balkh ή Bactra, περσικά – παστούν: Balkh; βακτριανά: Baktra)) , αν και ο Αρριανός αναφέρει ως κυριότερη αιτία την ηρωική επιθυμία που είχε ο Μέγας Αλέξανδρος να ξεπεράσει ως απόγονος του, τον ίδιο τον Ηρακλή, ο οποίος φέρεται να είχε αποτύχει να το καταλάβει κατά το μυθολογικά παρελθόν. 

Μεγαλώνοντας μέσα σε τάφους


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, όπου όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις κι από ένα αρχαίο εύρημα, κομμάτι της μακραίωνης ιστορίας αυτού του τόπου, οι αρχαιολόγοι αποτελούν τον πιο ολιγομελή όχι μόνο επιστημονικό, αλλά και επαγγελματικό κλάδο. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, που φυσικά ουδόλως μας τιμά...
Το ελληνικό σχολείο καθοδηγεί τους μαθητές να γίνουν δικηγόροι, ναυπηγοί, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά όχι αρχαιολόγοι.
Η ελληνική οικογένεια θα χαρεί να γίνει ο γιος χημικός μηχανικός (κι ας μην ξέρει ακριβώς τι δουλειά μπορεί να κάνει...) και μάλλον θα σταυροκοπηθεί αν το παιδί ανακοινώσει ότι θέλει να γίνει αρχαιολόγος.
Η ελληνική κοινωνία έχει περί πολλού ένα σωρό επαγγέλματα -ειδικά αν είναι και προσοδοφόρα-, όχι όμως και του αρχαιολόγου, που στο άκουσμά του θα κουνήσει το κεφάλι σαν να λέει «Πώς σου ήρθε, βρε παιδάκι μου»!

Ο ξένος που κοιμάται δίπλα σου

anapnoes.gr : image 1 Ο ξένος που κοιμάται δίπλα σου
Αν οι άνθρωποι παρέμεναν ίδιοι στο πέρασμα του χρόνου θα ήταν δέντρα και μάλιστα ξεραμένα, ριζωμένα σε άγονα εδάφη.
Οι σχέσεις των ανθρώπων μοιάζουν με φωτογραφικά καρέ, στατικά.
Ο εγκέφαλος αποτυπώνει μια εικόνα την οποία επεξεργάζεται, αναλύει και αποθηκεύει στον σκληρό του δίσκο. Σύμφωνα όμως με τις δικές του ανάγκες, την ώρα του κλικ.
Εθελοτυφλεί πολλές φορές, αντιλαμβάνεται μόνο όσα έχει ανάγκη εκείνος να εκλάβει κι αργότερα δηλώνει έκθαμβος, «μα πως είναι δυνατόν να άλλαξε τόσο ο άνθρωπος μου». Αν ληφθεί υπόψη και ο παράγοντας του συναισθήματος που θολώνει τα νερά, τότε γίνεται κατανοητό ακόμη περισσότερο, πόσο υποκειμενική είναι η εικόνα αυτή.

Ο άνδρας που έχει γεννηθεί με το κεφάλι... ανάποδα

Ο άνδρας που έχει γεννηθεί με το κεφάλι... ανάποδα (pics+video)


Ο Claudio Vieira de Oliveira από το Μόντε Σάντο της Βραζιλίας, γεννήθηκε πριν από 37 χρόνια με ένα αρκετά σπάνιο πρόβλημα υγείας, καθώς ο λαιμός του είναι «διπλωμένος» προς τα πίσω με αποτέλεσμα το κεφάλι του ανάποδα, στην πλάτη του.
Ο άνδρας που γεννήθηκε λοιπόν με αρκετά προβλήματα κίνησης και το κεφάλι ανάποδα, ξεπέρασε ωστόσο χάρη στη δύναμη της θέλησης τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην καθημερινότητά του και έγινε ομιλητής, που δίνει έμπνευση σε ανθρώπους από όλον τον κόσμο.
Ο de Oliveira, σύμφωνα με το newsbomb, έχει πει ότι η μητέρα του, όταν γεννήθηκε, σταμάτησε να τον ταΐζει καθώς οι γιατροί της είπαν ότι δεν είχε καμία ελπίδα για ζωή. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο ξεπέρασε τις δυσκολίες, έμαθε να μην εξαρτάται από τους άλλους και κατάφερε να μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του, όπως λέει.