Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Tο άγνωστο και αινιγματικό είδωλο του Κάδιξ



Ένα άγνωστο άγαλμα, το είδωλο του Κάδιξ, το  οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν, και για  οποίο ελάχιστα είναι γνωστά,  έρχεται να μας αποδείξει πόσα λίγα γνωρίζουμε για τους αρχαίους πολιτισμούς και για τις  γνώσεις   τους.

Το είδωλο του Κάδιξ, ήταν  άγαλμα που βρισκόταν  στις  στήλες του Ηρακλέους  στο Γιβραλτάρ. Κανένας δεν γνωρίζει την προέλευση του, καθώς εικάζεται πως ήταν πανάρχαιο,  ενώ οι πληροφορίες που  έχουμε προέρχονται από  Αραβικές πηγές  όταν η σημερινή Ισπανία ήταν κτήση των Αράβων. (Κάποιοι υποθέτουν πως το άγαλμα το κατασκεύασαν οι Φοίνικες, παρόλο  που πουθενά δεν βρέθηκε κατασκευή που να  δικαιολογεί μία τέτοια υπόθεση).

Σύμφωνα με τις περιγραφές το άγαλμα ήταν στημένο σε μία σειρά από κίονες και είχε ύψος περίπου πενήντα  μέτρα.! Πάνω στο βάθρο ορθώνονταν  μία γιγάντια ανθρώπινη  φιγούρα  από μπρούτζο που.. έμοιαζε με τον  Κολοσσό της Ρόδου !. Το δεξί χέρι του άλματος ήταν τεντωμένο προς την κατεύθυνση του Ατλαντικού (!),  και κρατούσε ένα κλειδί.!

Ολόκληρο το άγαλμα ήταν  επιχρυσωμένο και ήταν από πολύ μακριά ορατό στα πλοία που κατευθύνονταν στο Κάδιξ από τον Ατλαντικό....!

Οι Ρωμαίοι και οι Γότθοι  δεν το πείραξαν,  αλλά λόγω του ότι το Κοράνι απαγόρευε   την αναπαράσταση του ανθρώπινου σώματος,  αλλά και εξαιτίας του φόβου που  προκαλούσε το τεράστιο  μέγεθος του,  το 1154, το κατέστρεψε  ο Άραβας Αμπντ-Αλ-Μουμίν.

Πέρα από το ερώτημα  που εγείρεται για το  ποιος ήταν ο κατασκευαστής του ειδώλου, ένα ακόμα σημαντικό ερώτημα υπάρχει. Το άγαλμα  που βρισκόταν στις στήλες του Ηρακλέους, κρατούσε ένα κλειδί,τι συμβόλιζε; 
Όλη η κατασκευή δεν είχε παράθυρα, άρα δεν ήταν φάρος, ενώ σύμφωνα με μια (από  τις τρεις Αραβικές)  πηγές ο  άνθρωπος που απεικόνιζε το άγαλμα  ομοίαζε προς την Νέγρικη φυλή.  


 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.