Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Νάρκισσοι συνομιλητές: Τα 4 σημάδια που μαρτυρούν την τοξικότητα τους

 


Σε όλους έχει τύχει κάποια στιγμή, να βρεθούμε σε μία παρέα ή σε ένα επαγγελματικό meeting και να υπάρχει ένα άτομο που δεν αφήνει κανέναν να μιλήσει, μονολογώντας κυρίως για τον εαυτό του.

Αυτός ο τύπος ναρκισσισμού, σύμφωνα με ψυχολόγους και κλινικούς θεραπευτές, έχει χαρακτηριστικά που δεν υποδηλώνουν πάντα, ότι το άτομο αυτό είναι νάρκισσος. Αναφέρεται ότι οι ναρκισσιστές συνομιλίας, δεν πληρούν απαραίτητα τα κριτήρια για μία επίσημη διάγνωση ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας. Ωστόσο βρίσκονται ως συνήθως πάνω σε αυτό το φάσμα.

Μερικοί ναρκισσιστές συνομιλίας, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ ανήσυχοι, οπότε δεσμεύουν το άγχος τους μιλώντας για το τι είναι οικείο σε αυτούς, δείχνοντας μία συμπεριφορά που δεν τους εκπροσωπεί.

Σημάδια ναρκισσισμού στη συνομιλία:

1. Η συνομιλία είναι μονόπλευρη

Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να απομακρυνθούν πολύ από το δικό τους θέμα στη συζήτηση και σπάνια εμπλέκουν και άλλον στη συνομιλία. Δεν είναι ποτέ πραγματικά διαπροσωπικό ή διαδραστικό. Στην ουσία γίνεται ένας μονόλογος

2. Διακόπτουν πολύ

Θα μπουν στη συνομιλία, να εκφράσουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν χρειαστεί να διακόψουν το άτομο που ήδη λέει κάτι. Αν συμβεί αυτό περισσότερες από μία φορές, τότε είναι σαφές ότι δεν παρεμβαίνουν για να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά γιατί πλέον το θέμα αφορά εκείνους και κανέναν άλλον.

3. Δεν σταματούν να μιλούν

Δεδομένου ότι οι ναρκισσιστές αναζητούν συνεχώς έγκριση και εύνοια από το κοινό τους, η συνεχής ομιλία τους ακούγεται περισσότερο σαν διάλεξη παρά συνομιλία. Επιδεικνύονται και θέλουν να φαίνονται πολύ έξυπνοι, με γνώσεις και διαίσθηση.
Η διαφορά των ναρκισσιστών στη συνομιλία με τα εξωστρεφή άτομα, είναι ότι τα τελευταία πιθανότατα θα αναγνωρίζουν, ότι μιλάνε πολύ

4. Δεν ασχολούνται με άλλους ανθρώπους

Δεν ενδιαφέρονται για άλλα άτομα, εκτός και αν εκείνα μιλάνε γι αυτούς. Επίσης δείχνουν φανερά την πλήξη και την περιφρόνηση τους, όταν μιλούν οι υπόλοιποι.

Πώς να απαντήσετε σε έναν συνομιλητή ναρκισσιστή.

1. Ορίστε όρια

Επιλέξτε να μην συμμετέχετε σε μία τέτοιου είδους συνομιλία.

2. Απαντήστε με ενσυναίσθηση αντιπαράθεσης

Προτείνετε τους να ακολουθήσουν τη σκέψη σας ζητώντας να σας επιτρέψουν να μιλήσετε λίγο παραπάνω. Όσοι έχουν ήπιο ναρκισσισμό, είναι πιθανό να ανταποκριθούν στην έκκληση σας.

3. Μην το παίρνετε προσωπικά

Δεν χρειάζεται να παίρνετε προσωπικά αυτή την εμπειρία, μιας και δεν θα είστε εσείς αυτοί που θα τους αλλάξετε. Τα άτομα με αυτό το μοτίβο τείνουν να μην είναι ιδιαίτερα διορατικά. ‘Οσο τους το επισημαίνετε, τους κάνετε αμυντικούς και δεν θα αλλάξουν ποτέ αυτή τη συμπεριφορά.

portraits

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.