Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

«Οι Αεροδιακομιδές στον Ελλαδικό χώρο» - Emergency Management Information Systems, EMIS (Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης του Κινδύνου) (Μέρος Πέμπτο)

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τα συστήματα EMIS στόχο έχουν με την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών να υποστηρίξουν τις αποφάσεις αυτών (Διοικητών-Command) που αποκρίνονται σε κρίσεις και καταστροφές και διαχειρίζονται καταστάσεις κινδύνου. Η υποστήριξη αυτή πρέπει να είναι διαθέσιμη την κατάλληλη χρονική στιγμή και σε πραγματικό χρόνο αφού οι καταστάσεις εξελίσσονται κατά την διάρκεια της απόκρισης.

Επιπλέον πρέπει να προσφέρουν ολοκληρωμένες πληροφορίες στην κατάλληλη μορφή (ίσως τυποποιημένη), αποφεύγοντας την υπερπληροφόρηση. 



Πλέον αυτών, θα πρέπει τα EMIS να είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν μεγάλο αριθμό υπηρεσιών και προσώπων , τα οποία πρόσωπα βρίσκονται υπό ψυχολογική και κοινωνική φόρτιση και είναι άγνωστα μεταξύ τους.

Για την επίτευξη αυτών των σκοπών και βάσει της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν και του σχεδιασμού τους κατατάσσονται τα EMIS σε έξι μεγάλες κατηγορίες. 



1. Simulation in Emergency Management 
2. Geographical Information Systems 
3. Space Technologies in Humanitarian Emergency Response 
4. Global Disaster Impact Analysis 
5. Standards-Based Resource Emergency Management Systems 
6. Environmental Risk Management Information Systems 


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.