Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σχιζοφρένεια, ο πλήρης οδηγός: αίτια, συμπτώματα, τύποι σχιζοφρένειας. Η υπόθεση της ντοπαμίνης.

σχιζοφρένεια

Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, φλέγον θέμα της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας αποτελεί η σχιζοφρένεια. Τι είναι όμως σχιζοφρένεια; Ποια τα συμπτώματα και ποια τα αίτιά της; Υπάρχει θεραπεία για αυτή την ασθένεια; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, πρόκειται να απαντηθούν παρακάτω βάση ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί.
Ο όρος σχιζοφρένεια, αφορά μία σειρά ψυχωσικών διαταραχών με ποικίλες γνωστικές, συναισθηματικές και συμπεριφοριστικές εκδηλώσεις. Στην σχιζοφρένεια προσωπικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, το άτομο λειτουργεί χειρότερα λόγω περίεργων αντιλήψεων, διαταραγμένων σκέψεων, ασυνήθιστων συναισθημάτων και προβλήματα ομιλίας – κινητικά (Comer, 2013). Αρχικά σχιζοφρένεια σήμαινε πρώιμη άνοια και υποστηρίχθηκε από τους Morel(1860), Kraepelin(1899), ο οποίος και τη διέδωσε, και Bleuler(1911), που εισήγαγε πρώτος τον όρο σχιζοφρένεια.

Τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας

Τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας είναι σύνθετα και ποικίλα. Σε ασθενείς με σχιζοφρένεια παρατηρείται κατάργηση της συνοχής ανάμεσα στο συναίσθημα, τη σκέψη και τη λειτουργικότητά τους. Επίσης, παρουσιάζουν παραληρητικές ιδέες, ψευδαισθήσεις οπτικές, ακουστικές αλλά και οσφρητικές. Ορισμένες φορές οι ασθενείς είναι υπερκινητικοί, επιθετικοί και επικίνδυνοι για τον εαυτό και τους γύρω τους, ενώ άλλες φορές είναι ήρεμοι. Έχουν διαταραχές ομιλίας όπως ηχολαλία (επαναλαμβάνουν λέξεις που ακούνε) και ηχοπραξία (επαναλαμβάνουν κινήσεις των άλλων).
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.