Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ζωή σημαίνει ελευθερία

Πιτσιρίκο, σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία μπορεί να πεθάνουν 18 χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι από καρκίνο το προσεχές έτος, διότι αμελούν τη θεραπεία τους υπό τον φόβο του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το Skynews.
Συγκεκριμένα, οι χημειοθεραπείες έχουν μειωθεί κατά 60% και οι εξετάσεις για τον εντοπισμό του καρκίνου σε αρχικό στάδιο είναι κατά 76% λιγότερες.
Πριν τον κορωνοϊό, από τα 3,5 εκατομμύρια καρκινοπαθών, υπολογιζόταν ότι θα πέθαιναν μέσα σε έναν χρόνο οι 31.654 εξ αυτών.
Αλλά εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αυτοί οι θάνατοι μπορεί να αυξηθούν κατά 6.270, δηλαδή +20%.
Αυτά τα νούμερα αφορούν όσους διαγνώστηκαν με καρκίνο τον τελευταίο χρόνο. Αν υπολογιστούν και όσοι είχαν καρκίνο από προηγούμενα έτη, οι θάνατοι θα αυξηθούν κατά 17.915.
O καθηγητής Peter Johnson του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) δήλωσε στο Skynews ότι “η θεραπεία για τον καρκίνο δεν έχει σταματήσει, αλλά έχει μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία, κι αυτό θα πρέπει να αλλάξει, διότι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κινδυνεύσουν να προσβληθούν από κορωνοϊό, ενώ και τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, όπως και οι εξετάσεις για καρκίνο”.
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο για τον καρκίνο, που ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν οι εντατικές είναι γεμάτες με ασθενείς από τη νόσο Covid 19, οι καρκινοπαθείς μπορούν να χειρουργηθούν.
Όπως ο John Philpot, που διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο του 2020. Αρχικά η εγχείρισή του καθυστέρησε, αλλά τελικά την έκανε σε άλλο νοσοκομείο και τώρα δηλώνει τυχερός.

Το να υπάρχει περίθαλψη για καρκινοπαθείς εν μέσω πανδημίας δεν είναι εύκολο, αλλά αν οι ίδιοι δεν αναζητήσουν τώρα θεραπεία, θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.
Και υπάρχει ανησυχία από τις ακυρώσεις ραντεβού, που μπορεί να οδηγήσουν σε χιλιάδες περισσότερους πρόωρους θανάτους στο μέλλον.
Για ιστορική αύξηση της ανεργίας στη Γαλλία κατά 7% τον Μάρτιο κάνει λόγο, εξάλλου, η Le Monde, επισημαίνοντας ότι αυτή αποτελεί και ρεκόρ 25ετίας.
Συγκεκριμένα, τον τρίτο μήνα του 2020 έγιναν 216 χιλιάδες επιπλέον εγγραφές στο Ταμείο Ανεργίας.
Αυτή η αύξηση διαγράφει όλα τα οφέλη από την πτώση της ανεργίας τους προηγούμενους εφτά μήνες.
Και με 3,7 εκ. εγγεγραμμένους ανέργους στα τέλη Μαρτίου του 2020, η Γαλλία δεν κατέρριψε για λίγο το απόλυτο ρεκόρ που κρατάει από τον Φεβρουάριο του 2016.
Μάλιστα, αυτή η αύξηση της ανεργίας μπορεί και να υποτιμάται, καθώς με την καραντίνα που επιβλήθηκε στις 17 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού, πολλοί μισθωτοί επωφελήθηκαν από το έκτακτο επίδομα της κυβέρνησης και δεν γράφτηκαν στα μητρώα του Ταμείου Ανεργίας.
Στην πραγματικότητα, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μόνο τη μηνιαία αύξηση 5% των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας και αποκρύπτουν το μικρό ποσοστό (29%) των ανέργων που κατάφεραν να βρουν κάποια δουλειά εν μέσω εγκλεισμού και αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που η κυβέρνηση προχώρησε στην οικονομική ενίσχυσή τους.
Υπολογίζεται ότι το πρόβλημα θα φανεί στα στοιχεία του Απριλίου και είναι πιθανό ο αριθμός των ανέργων να αυξηθεί κατά 460 χιλιάδες μέχρι το τέλος της καραντίνας.
Παρ’ όλα αυτά, πολλοί φοβούνται ακόμα και τώρα να βγουν έξω, σαν το καναρίνι που του ανοίγουν την πόρτα του κλουβιού, αλλά δεν πετάει μακριά.
Και πόσο θα μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια; Μέχρι να βρεθεί εμβόλιο; Για πάντα; Γιατί και εμβόλιο να ανακαλυφθεί, στην καλύτερη περίπτωση η αποτελεσματικότητά του θα είναι 60-70% και κάποιες χρονιές θα μειώνεται και στο 40%.
Αυτό γίνεται τουλάχιστον με το εμβόλιο της γρίπης, από την οποία χάθηκαν 108 άνθρωποι φέτος, παρά το εμβόλιο και την ανοσία. Και η γρίπη περιορίστηκε επίσης από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, διότι πέρσι τα θύματα ήταν 158, κάποιες χρονιές είχαν ξεπεράσει και τα 250 και μόνο τον “θερμό” χειμώνα 2017-18 ήταν 42.
Επί της ουσίας, ποτέ δεν είσαι σίγουρος για κάτι. Αλλά η καλύτερη στιγμή για να ανοίξουν και πάλι οι δουλειές και η οικονομία ήταν αυτή, ενώ μπαίνει το καλοκαίρι και η εξάπλωση του κορωνοϊού θα ελαχιστοποιηθεί σύμφωνα με όλες τις έρευνες.
Δηλαδή, πώς θα ζήσει ο κόσμος, χωρίς να βγει έξω να δουλέψει; Τα παιδιά δεν θα πάνε ποτέ σχολείο; Και πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή;
Τώρα που καλοκαιριάζει ή το φθινόπωρο-χειμώνα, που όλες οι ιώσεις είναι σε έξαρση;
Με αυτή τη λογική, κακώς ανοίγουν τα σχολεία και με τη γρίπη από την οποία πεθαίνουν επίσης άνθρωποι. Και ακόμα δεν ξέρουμε αν η γρίπη ή ο κορωνοϊός έχει μεγαλύτερη θνητότητα.
Σύμφωνα με όλες τις μελέτες, που έχουν γίνει, τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι και 100 φορές περισσότερα από όσα έχουν εντοπιστεί, κάτι που σημαίνει ότι η θνητότητα από τον ιό μπορεί να είναι και 100 φορές μικρότερη.
Απλά μας φόβισαν, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο, με την καθημερινή νεκρολογία στα κανάλια, παρουσιάζοντας συνεχώς το 5%-10% των σοβαρών περιστατικών.
Παρουσιάζοντας απόλυτους αριθμούς. Παρουσιάζοντας τι γίνεται στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ.
Και περνώντας στα ψιλά τι γίνεται σε πάνω από 150 άλλες χώρες, όπου αναλογικά ο κορωνοϊός δεν έχει προκαλέσει πολλά θύματα.
Γιατί δεν είναι πυκνοκατοικημένες, γιατί δεν δέχονταν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μέρα, γιατί δεν έχουν μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση (που επιβαρύνει την υγεία και ειδικά τους πνεύμονες).
Συνεχώς μεταδίδουν αντιφατικές πληροφορίες προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο, με αποκορύφωμα τη σύσταση πριν λίγο καιρό να μην φοράμε μάσκα, που μετατράπηκε σε εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Φαίνεται πως πρέπει να υπάρχει πάντα η απειλή για πρόστιμο. Πρόστιμο αν κυκλοφορείς “παράνομα” μέχρι πρότινος, πρόστιμο αν κυκλοφορείς χωρίς μάσκα από εδώ και πέρα.
Πρόστιμο, αλλά ακόμα και κίνδυνος να συρθεί σε δίκη και να φάει και φυλακή κόσμος που έχει χάσει δουλειές και εισοδήματα εδώ και μία δεκαετία.
Αντισυνταγματικά πρόστιμα, καθώς παγκοσμίως τα δικαιώματα, ελευθερίες και η δημοκρατία έγιναν ένα κουρέλι με το πρόσχημα του ιού.
Σίγουρα όλοι θα πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας, προσωπικά το έκανα και πριν τον κορωνοϊό -αναγκαστικά αφού ο πατέρας μου δεν έπρεπε με τίποτα να αρρωστήσει- αλλά μην τρελαθούμε, η ζωή είναι εκεί έξω. Ζωή σημαίνει ελευθερία.
Βαγγέλης Σπανός
(Αγαπητέ φίλε, είναι μια πολύ σκληρή περίοδος με πολύ άγχος για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι κυβερνήσεις έρχονται αντιμέτωπες με μια κατάσταση για την οποία αποδείχτηκε πως κανένα κράτος δεν ήταν έτοιμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι επιστήμονες έχουν να κάνουν με έναν νέο ιό, για τον οποίο δεν γνωρίζουν τα πάντα. Ας σταθούμε στο ότι είμαστε ακόμα καλά και ας ελπίσουμε πως σύντομα όλη αυτή η φρικτή κατάσταση θα είναι παρελθόν. Θα περάσει κι αυτό. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

pitsirikos


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.