Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Πολλές φορές έχουμε δει κάποιο βίντεο με ufo  κάτι το ανήκουστο που ο άνθρωπος αδυνατεί να πιστέψει ότι είναι  αληθινό αυτό που βλέπουμε  .Όμως υπάρχουν ακόμα αναφορές από την αρχαιότητα  μέχρι και σήμερα  που αποδεικνύουν   ότι είναι υπαρκτά και οι  εμφανίσεις τους συνεχίζονται μέχρι και σήμερα σε όλο τον κόσμο. Αυτές τις εμφανίσεις θα προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε σε αυτό το άρθρο .

 Αρχαιότητα λοιπόν μια λέξη βίβλος από μονή της με τόσα πολλά μυστικά.
Ας ξεκινήσουμε

Με της μηχανές vimanas  {Βιμάνας}  στην Ινδία στο έπος Μαχαραμπάτα  όπου είναι η αντίστοιχη μυθολογία των Ινδών σαν την Ελληνική αρχαία μυθολογία. Οι αρχαίοι Ινδοί μιλούσαν για ιπτάμενες μηχανές που της ονόμαζαν vimanas {Βιμάνας}.

Η εντύπωση του καλλιτέχνη για ένα vimana στην αρχαία Ινδία

Στο Ραμαγιάνα χρησιμοποιούν τη σανσκριτική λέξη, vimana , που σημαίνει “πετώντας ουράνιο όχημα”. Το ακόλουθο είναι ένα απόσπασμα από το Ραμαγιάνα που είναι χαρακτηριστικό των περιγραφών των Βιμάνων .
<<Όταν ξημέρωσε το πρωί, ο Ράμα, αφού  στάλθηκε για το Vimana από τον Vivpishand, ήταν έτοιμος να αναχωρήσει. Το  σκάφος ήταν μεγάλο και λεπτό βαμμένο.>>

Σε ένα άλλο απόσπασμα, ένα vimana περιγράφεται ως εξής:
<<Αυτό  το εξαιρετικό Βιμάνα, που πηγαίνει παντού κατά βούληση, είναι έτοιμο για εσένα. Αυτό το Βιμάνα, που μοιάζει με ένα φωτεινό σύννεφο στον ουρανό, βρίσκεται στην πόλη της Λάνκα.>>

Ένα Βεδικό σενάριο περιγράφει την απελευθέρωση ενός Maharajah (βασιλιά) που ονομάζεται Dhruva.  Αναφέρεται συχνά σε μεταφυσικά γραπτά ως κατάσταση Ανάληψης. Αυτή η εκπληκτική εμπειρία, που παίρνει μια κοσμική διάσταση, περιγράφεται στο Bhagavata Purana , Βιβλίο 4, Κεφάλαιο 12, ως εξής:
<<Μόλις άρχισε η διαδικασία της απελευθέρωσης του, είδε ένα πολύ όμορφο Βιμάνα που κατέβαινε από τον ουρανό, σαν να είναι μια  λαμπρή πανσέληνος, φωτίζοντας τις δέκα κατευθύνσεις του ουρανού .>>

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ – ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ - Μέρος Τρίτο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ – δεν γίνεται να εξηγηθούν τα τσάκρα και οι λειτουργίες τους χωρίς εξήγηση των δύο αυτών. 

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από χημικές και μεταλλικές ουσίες που βρίσκονται επίσης και «στο χώμα από τη γη». Η σάρκα του ανθρώπου δεν θα μπορούσε ποτέ να εκδηλώσει δραστηριότητα ή ενέργεια αν δεν υπήρχαν τα ζωικά ρεύματα που εκπέμπει η ψυχή στο σώμα τα οποία, στον αφώτιστο άνθρωπο, μεταδίδονται μέσω της αναπνοής (αέριας ενέργειας). Δηλαδή στον θνητό άνθρωπο η ζωική δύναμη, ή πράνα, ταυτίστηκε με την αναπνοή. Τα ζωικά ρεύματα που λειτουργούν στο ανθρώπινο σώμα ως η δέσμη των πέντε πράνα ή λεπτοφυών ζωικών ενεργειών είναι μια έκφραση της δόνησης Ομ της πανταχού παρούσας ψυχής.

Η αντανάκλαση, η αληθοφάνεια της ζωής που λάμπει στα σαρκικά κύτταρα από την ψυχική πηγή είναι ο μόνος λόγος της προσκόλλησης του ανθρώπου στο σώμα του. Προφανώς δεν θα έδειχνε φροντίδα και σεβασμό για ένα κομμάτι πηλού. Ένα ανθρώπινο ον ταυτίζεται λανθασμένα με την υλική του μορφή γιατί τα ζωικά ρεύματα από την ψυχή μεταδίδονται στο σώμα μέσω της αναπνοής με τόσο έντονη δύναμη, που ο άνθρωπος συγχέει το αποτέλεσμα με την αιτία και, ειδωλολατρικά, φαντάζεται ότι το σώμα έχει δική του ζωή. Η συμπαντική ενέργεια ή πράνα του σώματος είναι αυτή που μας συντηρεί στην πραγματικότητα.

Η ψυχή του ανθρώπου είναι εγκλωβισμένη σε τρία σώματα: το αιτιατό ή ιδεατό, που αποτελείται μόνο από συνειδητότητα, το αστρικό, που αποτελείται μόνο από πράνα, ενέργεια, ημι-νοήμονα όμως, και το υλικό που παίρνει ζωή από το αστρικό και διαμορφώνεται σύμφωνα μ’ αυτό και διατηρείται στη ζωή απ’ αυτό. Για τα σώματα αυτά θα γίνει λόγος παρακάτω. 

Εν τω μεταξύ, ας γνωρίσουμε την πράνα:

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ – Μέρος Δεύτερο




Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η ψυχή, κατεβαίνοντας από τον Θεό στη σάρκα, εκδηλώνει τη συνειδητότητά της και τη ζωική δύναμή της μέσω επτά τσάκρα, ή κέντρων φωτός, στη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου. (Αυτά είναι τα «επτά αστέρια» και οι «επτά εκκλησίες» για τις οποίες μίλησε ο Άγιος Ιωάννης στο πολύ λίγο κατανοημένο βιβλίο της Αποκάλυψης της Αγίας Γραφής.) Εγκλωβισμένες στη φυλακή του σώματος, η συνειδητότητα της ψυχής και η ζωική δύναμη ταυτίζονται με το σώμα και τους θνητούς περιορισμούς του. Ο επιστημονικός διαλογισμός αφυπνίζει τη συνειδητότητα της ψυχής στα επτά εγκεφαλονωτιαία κέντρα. Σε μια κατάσταση θεϊκής ενθύμησης των πάντων, η ψυχή συνειδητοποιεί διαισθητικά την αθάνατη φύση και προέλευσή της. Οι διάφορες προοδευτικές καταστάσεις της αφύπνισης της ψυχής συνοδεύονται από μια διαρκώς αυξανόμενη εσωτερική γαλήνη και χαρά.
Το Πνεύμα ως ψυχή κατήλθε μέσω των λεπτοφυών αστρικών εγκεφαλονωτιαίων κέντρων (τσάκρα, που επίσης λέγονται λωτοί, κέντρα, πάντμα, τροχοί, ή πλέγματα) στον εγκέφαλο και στα πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και στο νευρικό σύστημα, στις αισθήσεις και στο υπόλοιπο σώμα, και εμπλέκεται εκεί ως η ψευδο-ψυχή ή εγώ. Στην ταυτισμένη με το σώμα κατάσταση το εγώ εμπλέκεται περαιτέρω με τον αντικειμενικό κόσμο. Το εγώ πρέπει να υποχρεωθεί να ανέβει μέσω του ίδιου μονοπατιού της σπονδυλικής στήλης μέχρι να συνειδητοποιήσει τον αληθινό Εαυτό του ως ψυχή και μέχρι να ενωθεί ξανά η ψυχή με το Πνεύμα. Η γιόγκα δηλώνει ότι αυτή η εγκεφαλονωτιαία οδός είναι η μία ευθεία λεωφόρος που όλα τα κατελθόντα στη γη θνητά όντα πρέπει να ακολουθήσουν για την τελική άνοδο προς την απελευθέρωση.

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ» – ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - Μέρος Πρώτο

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα

Το φαγητό και το οξυγόνο μόνο δεν στηρίζουν τη ζωή. Αν ήταν έτσι, θα μπορούσε κάποιος να βάλει φαγητό στο σώμα ενός νεκρού, να τον κάνει να αναπνέει τεχνητά και να τον βάλει κάτω από το φως του ήλιου και να περιμένει να επανέλθει στη ζωή. Δεν θα επανέλθει όμως. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι το φαγητό και το οξυγόνο αυτά που δίνουν ζωή. Είναι η πράνα ή νοήμων δύναμη της ζωής στο σώμα αυτή που τα μετατρέπει σε ενέργεια. Αυτή η δύναμη της ζωής έχει υποδουλωθεί τόσο πολύ από την ταύτισή της με το σώμα που νομίζει ότι δεν μπορεί να συντηρήσει το σώμα χωρίς φαγητό.
Πρέπει να ξέρουμε τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης μηχανής. Όπως ένα αυτοκίνητο χρειάζεται νερό, βενζίνη και ηλεκτρισμό, έτσι και το σώμα. Προμηθεύεστε τη βενζίνη και το νερό από τα στερεά, τα υγρά και το οξυγόνο που βάζετε στο σώμα σας. Για να αξιοποιηθούν πρέπει να υπάρχει η ενέργεια της ζωής – η ΠΡΑΝΑ. Αυτή είναι ο ηλεκτρισμός. Χωρίς αυτόν τον ηλεκτρισμό-ζωή δεν θα μπορούσατε να χωνέψετε το φαγητό σας ή να αφομοιώσετε το οξυγόνο. Μπορείτε να παρομοιάσετε το σώμα με την μπαταρία ενός αυτοκινήτου: και τα δύο χρειάζονται εσωτερικό ηλεκτρισμό για να παράγουν «ηλεκτρικό ρεύμα» ή ενέργεια. Μια μπαταρία είναι καλύτερη, γιατί όταν αδειάσει μπορείτε να την επαναφορτίσετε από μια εξωτερική πηγή. Όταν όμως το υλικό σας σώμα πεθάνει, δεν μπορείτε να το ξαναζωντανέψετε.
Η Δύναμη που δημιουργεί ζωή, που καθιστά το σώμα ικανό να μετατρέπει την τροφή και τον αέρα σε ενέργεια – ΑΥΤΗ είναι η άμεση πηγή της ζωής. Το σώμα-μπαταρία του ανθρώπου δεν ζει αποκλειστικά μέσω έμμεσων εξωτερικών πηγών –φαγητό, οξυγόνο, υγρά, ηλιακό φως– αλλά μέσω της άμεσης εσωτερικής πηγής της θέλησης, η οποία κάνει το δονούμενο ζωικό ρεύμα να ρέει από την αόρατη γεννήτρια της Συμπαντικής Ενέργειας στο σώμα μέσω του προμήκους μυελού, του «στόματος του Θεού». (Ο προμήκης μυελός βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου, εκεί όπου το πίσω μέρος του κρανίου ενώνεται με τον αυχένα.)