Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η έκλειψη Σελήνης στις 21 Ιανουαρίου 2019: Τι πρέπει να ξέρετε (vid)

• Στις 21 Ιανουαρίου 2019, η Σελήνη «θα στάζει αίμα» στη μια και μοναδική ολική έκλειψη του έτους που θα διαρκέσει 1 ώρα και 2 λεπτά.

• Στην Ελλάδα η έκλειψη θα φέρει πολιτικές ταραχές και αποσταθεροποίηση των θεσμών και των οργανωμένων δομών της χώρας.


Την 21η Ιανουαρίου θα έχουμε υπερπανσέληνο αλλά και ολική έκλειψη της Σελήνης που θα διαρκέσει 1 ώρα και 2 λεπτά. Photo: AP. Πηγή: Supplied

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Ιανουαρίου θα έχουμε ολική έκλειψη Σελήνης, στη διάρκεια της οποίας ο δίσκος του φεγγαριού θα βαφτεί κόκκινος σαν αίμα. Αυτή θα είναι η μοναδική ολική έκλειψη Σελήνης το 2019. Η επόμενη θα γίνει στις 26 Μαΐου 2021, καθώς το 2020 δεν θα υπάρξει ολική έκλειψη.
Η ολική έκλειψη Σελήνης τον Ιανουάριο του 2019 θα διαρκέσει 1 ώρα και 2 λεπτά, ενώ το φαινόμενο συνολικά θα διαρκέσει 3 ώρες και 7 λεπτά.
Θα αρχίσει στις 4:36 το πρωί, θα φτάσει στο μάξιμουμ στις 7:12 και θα ολοκληρωθεί στις 7:43. Θα είναι ορατή από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και ορισμένα τμήματα της Βόρειας Ασίας.

Τα μέρη του κόσμου απ’ όπου θα είναι ορατή η ολική έκλειψη της Σελήνης. Image: Supplied

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική, στη δυτική Ευρώπη και την Αφρική θα μπορέσουν να δουν το σπάνιο αυτό θέαμα κάποια στιγμή τη νύχτα από τις 20 έως τις 21 Ιανουαρίου, ανάλογα με τον τόπο στον οποίο βρίσκονται.
Για λίγες ώρες, όταν βρεθεί στη σκιά της Γης, το φεγγάρι θα αποκτήσει μια έντονη κοκκινωπή λάμψη στο χρώμα του αίματος.

Σεληνιακή έκλειψη έχουμε όταν ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη παρεμβάλλεται η Γη και ρίχνει την κωνική σκιά της πάνω στο φεγγάρι. Image: Supplied

Ολική σεληνιακή έκλειψη έχουμε μόνο όταν και τα τρία σώματα –Ήλιος, Γη και Σελήνη– είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα. Οτιδήποτε λιγότερο από την τελειότητα δημιουργεί μερική σεληνιακή έκλειψη ή καθόλου.
Η έκλειψη της 21ης Ιανουαρίου 2019 είναι σπάνια, καθώς η Γη δεν θα βιώσει άλλη ολική σεληνιακή έκλειψη μέχρι τον Μάιο του 2021.
Η τελευταία ολική σεληνιακή έκλειψη έγινε το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου 2018 και ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη Σελήνης για τον 21ο αιώνα, καθώς το φαινόμενο της ολικότητας είχε συνολική διάρκεια 1 ώρα, 42 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα. Η συνολική διάρκεια του φαινομένου (από την είσοδο στην παρασκιά έως την έξοδό της) ήταν 6 ώρες και 13 λεπτά.
Σε αντίθεση, η μικρότερη ολική έκλειψη Σελήνης του αιώνα έγινε στις 4 Απριλίου του 2015 και είχε διάρκεια μόνο 4 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.
ν

Όταν η έκλειψη της Σελήνης έχει το χρώμα του αίματος, αυτό δείχνει πως τα όσα θα ακολουθήσουν θα έχουν τη φύση του Άρη. Θα πρέπει επομένως να περιμένουμε αναζωπύρωση των συγκρούσεων στις εστίες πολέμου, καθώς και παντοειδείς συγκρούσεις στις χώρες που επηρεάζονται από την έκλειψη.

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επειδή η έκλειψη γίνεται στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω, θα επηρεάσει ιδιαίτερα την Ελλάδα, η οποία κυριαρχείται από το ζώδιο του Αιγόκερω, σύμφωνα με τον Κλαύδιο Πτολεμαίο (2ος αιώνας μ.Χ.).
Αυτό θα πρέπει να το εξετάσουμε σε συνδυασμό με την πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς που πραγματοποιείται στις 6 Ιανουαρίου 2019, στο ζώδιο του Αιγόκερω, και συγκεκριμένα στην 15η μοίρα. Στο φαινόμενο συμμετέχει ο Κρόνος, που κάνει σύνοδο με τα δύο φώτα (Ήλιο και Σελήνη).
Στον Αιγόκερω θα βρίσκονται την περίοδο αυτή ο Ερμής αλλά και ο Πλούτωνας. Αυτές οι θέσεις των πλανητών, που αποτελούν τα προεόρτια της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα, σε συνδυασμό με την έκλειψη της Σελήνης, θα αρχίσουν να επιδρούν αποσταθεροποιητικά πάνω στις οργανωμένες δομές της χώρας, που θα παρουσιάσουν εικόνα διάλυσης κυρίως στον πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό τομέα. Τους επόμενους μήνες θα υπάρξει πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια, κυβερνητικές μεταβολές, αλλαγές στις ηγεσίες και διοικητικές μετατοπίσεις.
ν
ν
Το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου θα έχουμε επίσης το φαινόμενο της «υπερπανσελήνου». Το φεγγάρι θα βρεθεί στο λεγόμενο περίγειο, δηλαδή στην ελάχιστη απόσταση από τον μητρικό του πλανήτη, που είναι περίπου 360.000 χιλιόμετρα. Αυτό θα συμβεί μόλις 26 λεπτά πριν το φεγγάρι περάσει από τεχνικής πλευράς στη φάση της πανσελήνου.
Σύμφωνα με τη NASA, η «υπερπανσέληνος» αυτή θα είναι έως και 14% μεγαλύτερη και 30% πιο λαμπρή από ό,τι οι πανσέληνοι στο απόγειο, όταν δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται στη μέγιστη απόστασή της από τη Γη (περ. 400.000 χλμ.).

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.