Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Πλανήτης Αντίχθων: H ''δεύτερη Γη'' που έψαχναν οι αρχαίοι Έλληνες στο ηλιακό σύστημα



Ο Αντίχθων είναι σώμα του ηλιακού συστήματος με μάζα ίση με αυτή της Γης, την ύπαρξη του οποίου υπέθεσε ο Έλληνας φιλόσοφος Φιλόλαος στο μη γεωκεντρικό κοσμολογικό του μοντέλο, στο οποίο όλα τα σώματα στο Σύμπαν περιστρέφονται γύρω από ένα Κεντρικόν Πυρ.

Σύμφωνα με τον Φιλόλαο και τους Πυθαγόρειους, εφόσον οι πλανήτες αποτελούνταν από αιθέρια ύλη με ελάχιστη ή καθόλου πυκνότητα, η Αντίχθων, αυτή η αντί-γη, η οποία αποτελούνταν από τα ίδια υλικά με τον πλανήτη Γη, εξισορροπούσε το κέντρο ισορροπίας του σύμπαντος. 


Ο Φιλόλαος ο Κροτωνιάτης (470 π.Χ. – 385 π.Χ.) με καταγωγή από τον Κρότωνα ή τον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας, ήταν σύγχρονος του Σωκράτη και θεωρείται ο ιδρυτής της θεωρίας "περί των αριθμών" των Πυθαγορείων φιλοσόφων. Ο Πυθαγόρειος Φιλόλαος υπήρξε μετέπειτα Διδάσκαλος και συνεχιστής της Πυθαγορείου αδελφότητος. 

Σύμφωνα με τον Αέτιο, ο Φιλόλαος υποστήριξε ότι η Γη δεν βρίσκεται στο κέντρο του (σφαιρικού) Κόσμου, όπου και τοποθετούσε, όπως όλοι οι Πυθαγόρειοι, το "Κεντρικό Πυρ". Γύρω από αυτό περιφέρονταν κατά σειρά η Αντίχθων, η Γη, η Σελήνη, ο Ήλιος, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος και η σφαίρα των απλανών αστέρων ή, κατά τον Φιλόλαο, ο Όλυμπος. Ο Όλυμπος συνόρευε με το "εξωτερικό" ή "υπέρτατο πυρ", που έφτανε μέχρι τα όρια του Σύμπαντος. 

Οι απόψεις του Φιλολάου αμφισβητήθηκαν από τους αντιπάλους του λόγω της αδυναμίας να παρατηρήσει κανείς το κεντρικό πυρ. Από το σύστημά του βλέπουμε να απαλείφονται τα στοιχεία εκείνα (κεντρικό πυρ, Αντίχθων) των οποίων η ύπαρξη αποδίδεται σε γενικές μεταφυσικές δοξασίες ενώ δεν απορρίπτεται τελείως η ιδέα της κινούμενης ή/και περιστρεφόμενης γης (μερικά μέλη της Σχολής των Πυθαγορείων εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν κοσμικά συστήματα με βάση την ιδέα της κινούμενης / περιστρεφόμενης γης, θεωρώντας πως ένα ορισμένο είδος κίνησης της γης ήταν αρκετό για να ερμηνεύσει -τουλάχιστον ποιοτικά- τα βασικά ουράνια φαινόμενα).

Γιατί δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τις εμμονές (“κολλημένες σκέψεις”) μας;

Της Σταυρούλας Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγου, Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία.
Οι εμμονές και οι αρνητικές σκέψεις αποτελούν τα κύρια γνωρίσματα της αγχώδους διαταραχής. Το άγχος μας επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να εστιάζουμε σε πράγματα που δεν θέλουμε να εστιάσουμε.
Οι σκέψεις αυτές κυρίως είναι αρνητικές και σπάνια θετικές. Έχουν άμεση σχέση με τους φόβους και τα συναισθήματα μας. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτού τους είδους οι σκέψεις μας οδηγούν σε εμμονές.
Η ιδέα της έμμονης χαρακτηρίζεται από την συνεχή αλλά δυστυχώς ανεπιτυχή προσπάθεια που κάνουμε ώστε να αποσπάσουμε τον εαυτό μας από την συγκεκριμένη σκέψη. Ο τρόπος που σκεπτόμαστε «κατακλύζεται» από αμέτρητα «ερωτηματικά», «αμφιβολίες», αρνητικές σκέψεις που μας δημιουργούν έντονο άγχος και δυσκολεύουν όσο συνεχίζουν να υπάρχουν την καθημερινότητα μας.
Παραδείγματα εμμονών που “σκλαβώνουν” τη σκέψη μας καθημερινά είναι αμέτρητα, μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω:
“Έκανα λάθος στη δουλειά μου, φοβάμαι μην με απολύσουν”, “άγγιξα την καρέκλα και μολύνθηκα”, ” είχα μια βίαιη φαντασίωση και τώρα θα χάσω τον έλεγχο”, “άφησα το φούρνο ανοιχτό”, “δεν κλείδωσα τις πόρτες”.
Για να αντιμετωπίσουμε τις εμμονές, το πρώτο βήμα πριν οτιδήποτε άλλο είναι να αποδεχθούμε ότι τις έχουμε και ότι σκεπτόμαστε με αυτό τον τρόπο. Τις περισσότερες φορές αυτό που κάνουμε είναι μην δίνουμε σημασία, να μην αναγνωρίζουμε και να υποτιμάμε αυτό που αντιμετωπίζουμε.
Αυτή η αντίδραση συνήθως εντείνει την εμμονή μας. Άρα ας ξεκινήσουμε να αποδεχόμαστε ότι έχουμε έμμονες σκέψεις, μας απασχολεί και θέλουμε να τις αντιμετωπίσουμε.
Γιατί αυτή τη σκέψη;

Χιλιάδες πασχαλίτσες εισβάλλουν στο Λονδίνο και προκαλούν τρόμο. Τι φοβούνται οι επιστήμονες για το είδος



Χιλιάδες πασχαλίτσες Αρλεκίνοι εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στο Λονδίνο, προκαλώντας φόβο και ανησυχία στους κατοίκους. Οι πασχαλίτσες καταλαμβάνουν τις γωνίες και τα παράθυρα των σπιτιών, όπως και διάφορα σημεία στους κήπους.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ορισμένες από τις πασχαλίτσες «κουβαλάνε» σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια, τα Laboulbeniales, που πρόκειται για μύκητες.
Ο συγκεκριμένος μύκητας δεν είναι επικίνδυνος για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία στους χώρους του σπιτιού και να αφήσει λεκέδες στα έπιπλα.
Αυτό το είδος μύκητα, το Hesperomyces virescens, που βρίσκεται στις πασχαλίτσες, μεταδίδεται κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος των εντόμων και μεταξύ των ανθρώπων, κυρίως μεταξύ το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ἄτη: Η θεά της σύγχυσης, της φθοράς και της πλάνης των ανθρώπων



 Η άτη  είναι ψυχολογική κατάσταση, που αναφέρεται στο ξαφνικό θόλωμα του νου, σ᾽ ένα είδος πνευματικής τύφλωσης ή σύγχυσης, που σπρώχνει τους θνητούς σε λανθασμένες κρίσεις και πράξεις με καταστροφικές συνέπειες. Γι᾽ αυτό και η σχετική λέξη σημαίνει γενικότερα την αφροσύνη, την πλάνη και τη συμφορά

Στις περιπτώσεις, ειδικότερα, όπου ένας ήρωας ή μια ηρωίδα, δρώντας με τη θέλησή τους και όχι υπό καθεστώς εξαναγκασμού εξηγούν το κίνητρο της πράξης τους, η κατηγορία συχνά μετατοπίζεται έξω από τον εαυτό τους: στους άλλους θνητούς, αλλά και κυρίως στους θεούς, σε κάποιο δαίμονα ή ακόμη και σε ανεξήγητες, υπερφυσικές δυνάμεις.Παράδειγμα τέτοιας δύναμης είναι η ἄτη, η οποία συχνά εμφανίζεται και προσωποποιημένη ως Ἄτη.

Η Άτη ήταν θεά της ελληνικής μυθολογίας, προσωποποίηση της πλάνης. Ως προσωποποιημένη δύναμη η Άτη θεωρείται μεγαλύτερη κόρη του Δία που σταλμένη από τον πανίσχυρο θεό στους θνητούς, τους βλάπτει με την ακαταμάχητη δύναμη και την ταχύτητά της.

Κατά τον Ησίοδο εμφανίζεται ως θυγατέρα της Έριδος, κατά τον Όμηρο δε θυγατέρα του Διός.

Ως θεά της βλάβης και της φθοράς των ανθρώπων έστελνε σε εκείνους συμφορές. Οι Λιταί  έρχονταν αργότερα για να θεραπεύσουν ό,τι έστελνε η Άτη. Η Άτη, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ήταν η καταστροφή, ή το "θεό φθονεί'.

Διαλέγοντας ῥόλο…

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαλέγοντας ῥόλο…
Ἡ ἐπιλογὴ τοῦ πῶς θὰ ἀντιμετωπίσουμε τὴν ζωή μας, σὲ ὅλους τοὺς τομεῖς, εἶναι καθοριστικὴ γιὰ τὰ πάντα.
Ἐὰν ἐμεῖς ἀποφασίσουμε πὼς θὰ εἴμαστε ἀγωνιστές, πολεμιστὲς καί, κατὰ περίπτωσιν, νικητὲς τῶν μαχῶν ποὺ θὰ κληθοῦμε νὰ δώσουμε, ἀκριβῶς κι ἔτσι θὰ εἶναι.
Ἐὰν ἐμεῖς ἀποφασίσουμε ὅμως νὰ εἴμαστε ἀκόλουθοι ἢ χειροκροτητὲς ἢ σκετο …ἀσφαλεῖς, τότε θὰ παραμένουμε διαρκῶς …«οὐρές» ἄλλων καί, κατ’ ἐπέκτασιν, ὑποψήφια θυματα.
Ἡ διαφορὰ τοῦ θύματος ἀπὸ τὸν ἀγωνιστὴ εἶναι στὴν ὁπτική.
Ἐὰν κάποιος ἐπιλέγῃ νὰ παραμείνῃ σὲ ἀσφαλὲς περιβάλλον (συναισθηματικό, ἰδεοληπτικό, ἐπαγγελματικό, ἐπικοινωνιακό, ἀντιληπτικό, δημιουργικό), τότε, ἐκ τῶν πραγμάτων, θὰ συμπεριφέρεται διακῶς ὡς …ἀκόλουθος καί, τελικῶς, θὰ ὑπακούη σὲ ἐντολὲς καὶ σὲ σχεδιασμοὺς ἄλλων.
Ἐὰν ὅμως ἐπιλέξῃ νὰ παραμένῃ δημιουργός, μαθητὴς καὶ διδάσκαλος, τότε, διαρκῶς, ἀκόμη καὶ μέσα ἀπὸ λάθη, θὰ γίνεται καλλίτερος, σημαντικότερος καὶ ὁπωσδήποτε θὰ χαράζῆ μόνος του τὴν πορεία του.

Τυφώνας Μιχαήλ: Η χειρότερη καταιγίδα εδώ και 100 χρόνια

• Οι μετεωρολόγοι έχουν αποτυπώσει αυτή την απειλητική δορυφορική εικόνα του τυφώνα Μιχαήλ που χτυπά τη Φλόριδα.

• Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.


Ο τυφώνας Μιχαήλ με τη μορφή νεκροκεφαλής πάνω από τη Φλόριδα. Η θύελλα αναπτύσσει ανέμους που φτάνουν τα 250 χλμ/ώρα. Image: Supplied

ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ φωτογραφίες δείχνουν τον τυφώνα να έχει τη μορφή νεκροκεφαλής. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ, Κεν Γκράχαμ, στο CBS News: «Ψάξαμε τα εθνικά αρχεία μέχρι το 1851 για να βρούμε έναν παρόμοιο τυφώνα κατηγορίας 4 που χτύπησε τη χερσόνησο της Φλόριδας με ανέμους τέτοιας έντασης».
Το «μάτι» του τυφώνα Μιχαήλ, που προσεγγίζει πλέον την κατηγόρια 5, καθώς συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 250 χλμ/ώρα, έφθασε στις ακτές της Φλόριντα.
Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, ο τυφώνας αφίχθη στην περιοχή γύρω στις 20:30 ώρα Ελλάδας, κοντά στην πόλη Μέξικο Μπιτς, στον Κόλπο του Μεξικού και «συνεχίζει να ενισχύεται».

Ένας διαλογισμός για σένα



Η παρακάτω πρακτική διαλογισμού ονομάζεται Isha Kriya και έχει δοθεί απο τον Jaggi Vasudev (Sadhguru) ως προσφορά για όλο τον κόσμο που επιθυμεί να κάνει διαλογισμό. Είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική πρακτική, κατάλληλη για αρχάριους και για προχωρημένους.
Εκτός απο τις οδηγίες της πρακτικής, μετέφρασα και κάποιες απαντήσεις του σε ερωτήσεις που του έχουν γίνει σχετικά με αυτή την πρακτική. Εύχομαι να σας φανούν χρήσιμα.
Δοκιμάστε αυτή την πρακτική καθημερινά για το διάστημα που αναφέρεται. Θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα.


Ιsha Kriya
Κρίγια : γιόγκικη πρακτική

Προετοιμασία 
Καθίστε προς την ανατολή σε μια στάση με σταυρωμένα πόδια, με την σπονδυλική σας στήλη άνετα όρθια. Κρατήστε τα χέρια σας στους μηρούς σας, με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα επάνω. Με το πρόσωπό σας ελαφρώς ανεστραμμένο, τα μάτια κλειστά, κρατήστε μια ήπια εστίαση ανάμεσα στα φρύδια σας.

Ο διαλογισμός
Ο διαλογισμός έχει 3 στάδια:

Στάδιο 1: Εισπνεύστε και εκπνεύστε απαλά, αργά. Με κάθε εισπνοή, πείτε στον εαυτό σας νοητικά: «Δεν είμαι το σώμα». Η εισπνοή θα πρέπει να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σκέψης. Με κάθε εκπνοή, πείτε στον εαυτό σας νοητικά: «Δεν είμαι ούτε ο νους». Η εκπνοή θα πρέπει να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σκέψης.
Επαναλάβετε για 7 εως 11 λεπτά.

Στάδιο 2:  Αρθρώστε ένα μακρύ ήχο «Ααααααα». Ο ήχος θα πρέπει να προέρχεται ακριβώς κάτω από τον αφαλό. Δεν χρειάζεται να το φωνάξετε πολύ δυνατά, αλλά αρκετά δυνατά ώστε να αισθανθείτε τη δόνηση. Επαναλαμβάνοντας 7 φορές, εκπνέοντας πλήρως τον κάθε ήχο.

Στάδιο 3:  Καθίστε για 5 έως 6 λεπτά με το πρόσωπό σας ελαφρά γερμένο προς τα πίσω και κρατήστε μια ήπια εστίαση ανάμεσα στα φρύδια σας.
Ο συνολικός χρόνος αυτής της πρακτικής είναι μεταξύ 12 και 18 λεπτών. Μπορείτε να καθίσετε περισσότερο εάν θέλετε.

Οι αισθήσεις των ανθρώπων συχνά καταλαμβάνονται από οντότητες

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αισθήσεις των ανθρώπων συχνά καταλαμβάνονται από οντότητες

Οι αισθήσεις των ανθρώπων συχνά καταλαμβάνονται από διάφορες οντότητες.

 Έτσι μπορεί ο άνθρωπος να κοιτάει κάπου αλλά κάποιος "άλλος" να βλέπει μέσα απ' το βλέμμα του - ειδικά όταν εστιάζεται να βλέπει το κακό, το λάγνο, το άσχημο, ή όταν η παρατηρητικότητά του χρησιμοποιείται για να γνωρίζει πράγματα για να ελέγχει τους άλλους. 

Εύκολα θα το αναγνωρίσουμε αυτό από το βλέμμα κάποιου. 

Η γλώσσα και το στόμα του μπορεί να χρησιμοποιούνται από άλλες οντότητες, ειδικά όταν γεύεται το ακάθαρτο ή το ηδονιστικό, ή όταν μιλάει κακά, συκοφαντικά ή αποκαλύπτει μυστικά και προδίδει. 

Μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας


Η διαδικασία της επαφής μας με τον εξωτερικό κόσμο αρχίζει μέσα από τη μήτρα. O τρόπος με τον οποίο η μητέρα αντιλαμβάνεται το περιβάλλον επηρεάζει και το μωρό. Τα συναισθήματα της περνάνε στον πλακούντα και από εκεί μέσω του ομφάλιου λώρου στο μωρό. 
Γεννιόμαστε και είμαστε πολύ ανοικτοί στα πάντα.
Ό,τι μάθουμε μέχρι τα τρία μας χρόνια σχηματίζουν μια δομή στην προσωπικότητά μας και πιστεύουμε ότι όλα τα πράγματα είναι έτσι. Αν βιώσουμε ένα τραύμα μέχρι τα επτά μας χρόνια, τότε αυτό μένει ενεργειακά μέσα στο σώμα μας. Μετά τα επτά έχει ήδη διαμορφωθεί η προσωπικότητα και δεν επηρεαζόμαστε τόσο πολύ από το περιβάλλον. Αν όμως συμβούν κι άλλα τραυματικά γεγονότα, τότε κι αυτά με τη σειρά τους επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και βλέπουμε τον κόσμο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει βιώσει τραυματικές εμπειρίες. Και λέω ευτυχώς γιατί στην ουσία, αν αυτές τις εμπειρίες τις δούμε σαν δώρα ζωής, σαν σκαλοπάτια που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξή μας, τότε θα μπορέσουμε να τις μεταμορφώσουμε, να τις θεραπεύσουμε για να γίνουμε άνθρωποι ελεύθεροι και καθαροί με τον εαυτό μας.

Όταν γίνεται μια συμβατική θεραπεία συνήθως μιλάμε πολύ για όλα αυτά που μας τραυμάτισαν. Μιλάμε πολύ για τους γονείς μας γιατί ο συναισθηματικός πόνος συχνά οφείλεται στα τραύματα που έχουμε από τους γονείς. Ίσως γιατί δεν πήραμε αγάπη ή δεν πήραμε την αγάπη όπως θα θέλαμε. Μερικές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε μπαίνουμε σε παιχνίδια παραπόνων και αυτολύπησης λέγοντας: Αχ! τι μου έκαναν!  Και στη συνέχεια ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια χωρίς να παίρνουμε την ευθύνη του εαυτού μας.
Αν αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και δεν παραπονιόμαστε για τις "ατυχίες" μας, γινόμαστε αυτόματα κυβερνήτες στο πλοίο της ζωής μας.

Via Combusta και τελευταίες μέρες του Δία στον Σκορπιό* Θα γυρίσεις με Θησαυρούς*








10. 10. 2018







Η πιο Αλχημιστική και Μυστηριακή


Εποχή του Χρόνου,


η πιο Μαγική,


έχει ήδη αρχίσει


με την Νέα Σελήνη στις 9 Οκτωβρίου*






Από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 8 Noεμβρίου


διανύουμε την λεγόμενη Via Combusta,


δηλαδή τoν Καμένo Δρόμο


όπου στην Πραγματικότητα δεν είναι Καμένος


αλλά Σκοτεινός,


ξεκινά από την 15η Μοίρα του Ζυγού


έως την 15η Μοίρα του Σκορπιού,


όπου σε αυτήν την Περίοδο


γίνεται η Απόλυτη Κατάδυση


στο Υποσυνείδητο,


στο Αθέατο Μέρος της Ύπαρξης μας


στον Άιδη ~ Άδη,

Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ – Μ.Βαμβουνάκη

Αδίκως κάποιοι ιερείς φοβούνται και πολεμούν την ψυχανάλυση, δεν κινδυνεύει η πίστη απ’ αυτήν, αντιθέτως.


Η σοβαρή, αυθεντική ψυχανάλυση είναι στην ουσία ικανότατος υπηρέτης της αλήθειας που ιερουργούν. Ασφαλώς τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξαρτώνται από την ποιότητα και την ψυχική υγεία του ψυχοθεραπευτή που καταφεύγουμε. Όμως κάτι τέτοιο είναι ένας γενικός κίνδυνος, μια γενική έγνοια για όλους τους χώρους όπου προστρέχουμε και αναζητάμε βοήθεια, και πιο πολύ απ’ όλους για την ίδια την Εκκλησία και όσους την λειτουργούν.
Και όταν μιλάμε για αθεΐα και απιστία, έχουμε βέβαια πάντα κατά νου πως στους άθεους και τους άπιστους συγκαταλέγονται οπωσδήποτε εκείνοι που δηλώνουν πιστότατοι, που δεν παραλείπουν καμιά θρησκευτική τυπικότητα, που μπαινοβγαίνουν σε ναούς και σε φιλανθρωπικές ομάδες, οι προθέσεις της καρδιάς τους όμως καμιά σχέση δεν έχουν με την αγνότητα και την ανιδιοτελή αγάπη, τη συμπόνια για τον άλλο. Η εσωτερική ζωή τους καμιά επαφή δεν κρατά με την παλλόμενη θέρμη του Χριστού.

Η τέλεια ευθυγράμμιση των αρχαίων μνημείων (φώτο+βίντεο)




Οι πρόγονοί μας, είχαν το δικό τους τρόπο τεχνικής, τεχνολογίας και κατασκευής, δημιουργώντας φανταστικές μέγα δομές και μνημεία, που ακόμα και σήμερα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε.
Η γνωστή Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι μία δομή που κατασκευάστηκε με μια καταπληκτική ακρίβεια. Βλέπει τον Βορρά με ένα πολύ μικρό περιθώριο λάθους. 
Σήμερα υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που παραμένουν αναπάντητες σχετικά με την ακρίβεια της δομή της.

Απλά φανταστείτε, πώς ήταν δυνατόν οι άνθρωποι να χτίσουν το θεόρατο κτίριο που συνολικά ζυγίζει 6 εκατομμύρια τόνους; Η απάντηση δεν έχει δοθεί και πιθανότατα να μην δοθεί ποτέ. Γεγονός που αφήνει περιθώρια για πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας.

Χρόνος χαμένος

της Μαρίας-Σοφίας Ποταμίτη
Τρεις το μεσημέρι. Ή απλά η ώρα που ο ήλιος βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να φωτίζει° τα πρόσωπα, το συναίσθημα° την σπατάλη.

Βλέπω όλα αυτά τα κενά παιδιά να περιφέρονται άσκοπα στο χώρο σαν ζωντανοί νεκροί. Σαν να μην είναι νέοι, να έχουν μεγαλώσει τριάντα χρόνια για την ηλικία τους. Αταίριαστα νιάτα σε μία πρόωρη γήρανση. Γήρανση του σώματος, γήρανση του πνεύματος. Γήρανση του όλου τους. Ένα όλο που θα έπρεπε να είναι νεώτερο από την ηλικία τους, έτοιμο για τη ζωή που θα έρθει.


Όμως αυτοί δεν ξέρουν πόσο σπαταλούν τα νιάτα, την νεότητα, το ωραίο. 


Πιστεύουν πως έχουν το χρόνο, πως μπορούν να σπαταλήσουν όσο θέλουν γιατί τα «μεγάλα νούμερα» είναι ακόμα μακριά γι’ αυτούς, ο χρόνος δεν περνά γι’ αυτούς. Θα βρίσκονται αιώνια στο παντοτινό παρόν, στο μέλλον των «μικρών νούμερων». Όχι στο μέλλον της ασχήμιας και του γήρατος.