Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Συνετρίβη αεροσκάφος με Τουρκάλες πλουσιοκόρες που επέστρεφαν από πάρτι στο Ντουμπάι (φωτο)

Συνετρίβη αεροσκάφος με Τουρκάλες πλουσιοκόρες που επέστρεφαν από πάρτι στο Ντουμπάι (φωτο)



Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους, που ανήκει στην τουρκική επιχείρηση Basaran Holding, σύμφωνα με ανάρτηση της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Twitter.

Τουλάχιστον ένα εκ των θυμάτων ήταν η κόρη του επιχειρηματία Χουσεΐν ΜπασαράνΜίνα Μπασαράν.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν και επτά φίλες της, που επέστρεφαν όλες μαζί από πάρτι στο Ντουμπάι καθώς και το τριμελές πλήρωμα.

Το ιδιωτικό αεροπλάνο πετούσε από την Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς την Κωνσταντινούπολη.

Κατέπεσε σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν.

11 πράγματα που μας “ρίχνουν” και πώς διορθώνονται

Αισθάνεστε αρνητικοί, απογοητευμένοι και γενικά σε κακή διάθεση; Φταίνε οι χαμηλοί κραδασμοί τους οποίους όμως μπορείτε να αυξήσετε.


ΣΠΑΝΙΩΣ θυμόμαστε ότι ο άνθρωπος, εκτός από σάρκες και κόκαλα, διαθέτει και ένα ενεργειακό σώμα, που κρατά τα κλειδιά της διάθεσης, της ζωτικότητας, της υγείας και όλων εκείνων που χρειάζονται για να είμαστε ενεργητικοί και δημιουργικοί.
Το ενεργειακό σώμα έχει διάφορα ονόματα: αύρα, αιθερικό σώμα, πνευματικό σώμα, φωτεινό αυγό, βιοπλασματικό σώμα κ.ά. Όπως κι αν το ονομάσει κανείς, είναι η δύναμης ζωής που διατρέχει ολόκληρο το σώμα μας. Όπως το σώμα, έτσι κι αυτό πάλλεται και αναπνέει και αυτή η δόνηση καθορίζει τη συνολική μας ενέργεια, την συμπεριφορά και τον τύπο εμπειριών, ανθρώπων και γεγονότων που προσελκύουμε στη ζωή μας.
Ένα αρχαίο ρητό λέει πώς «την σκέψη την ακολουθεί ενέργεια». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι δονήσεις μας αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεσή μας και τη συνολική ποιότητα ζωής που βιώνουμε.
Αυτές οι καθημερινές μικροαλλαγές στη διάθεσή μας είναι κάτι φυσιολογικό και δεν έχουν σοβαρό αντίκτυπο πάνω μας, εκτός κι αν ο ρυθμός των δονήσεών μας πέσει σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

10 λιγότερο γνωστές ενδείξεις άγχους



Όλοι βιώνουμε στρες, σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό. Τα οικονομικά μας, η δουλειά και η οικογένεια είναι μόνο λίγοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδα του άγχους μας. Και υπάρχουν αρκετά γνωστά σημάδια που μας δείχνουν πως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα διάλειμμα. Μπορεί ωστόσο να μην γνωρίζετε τα παρακάτω σημάδια.
Ξεχνάμε εύκολα
Αν νιώθουμε ότι είναι αδύνατο να συγκεντρωθούμε σε κάτι και ότι ξεχνάμε εύκολα, αν μας είναι δύσκολο να πάρουμε αποφάσεις, όλα αυτά μπορούν να είναι σημάδια ότι χρειαζόμαστε ξεκούραση. Ένα μικρό διάλειμμα και μια κούπα τσάι μπορεί να μας βοηθήσουν.
Χασμουριόμαστε πολύ
Αν χασμουριόμαστε αρκετά, αλλά δεν νυστάζουμε, είναι σημάδι ότι η αναπνοή μας δεν είναι αρκετά βαθιά και το σώμα μας προσπαθεί να λάβει το οξυγόνο που χρειάζεται. Σταματήστε αυτό που κάνετε και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές.
Ιδρώτας
Άλλο ένα ορμονικό σημάδι του αυξημένου στρες είναι ότι ιδρώνουμε πολύ, ειδικά στις μασχάλες. Καθημερινά ντους, αποσμητικό και… τεχνικές χαλάρωσης είναι αυτά που θα μας σώσουν.
Διψάμε
Όταν αγχωνόμαστε, υπάρχει λιγότερο σάλιο στο στόμα μας και νιώθουμε ξηρασία. Ακόμα χειρότερα, η δίψα προκαλεί κακοσμία του στόματος, αλλά και προβλήματα στα δόντια. Μην ξεχνάτε να πίνετε καθημερινά πολύ νερό για να είστε ενυδατωμένοι.

Sigmund Freud: «Κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την πραγματικότητα»


«Έτσι όπως μας έχει δοθεί, η ζωή μας ταλαιπωρεί πολύ, μας προκαλεί πολύ πόνο, απογοητεύσεις και άλυτα προβλήματα. Για να την υποφέρουμε, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα καταπραϋντικά μέσα (δεν γίνεται χωρίς βοηθητικές κατασκευές, μας λέει ο Τέοντορ Φοντάνε).

Υπάρχουν ίσως τρία είδη τέτοιων μέσων:
  1. Δραστικοί αντιπερισπαμοί που μας κάνουν να υποτιμούμε τη μιζέρια μας.
  2. Υποκατάστατα ικανοποίησης που τη μειώνουν.
  3. Ναρκωτικές ουσίες που μας κάνουν να μην την αισθανόμαστε.
Κάποιο από αυτά μας γίνεται απαραίτητο.

Αφαντασία: η κατάσταση του να είσαι τυφλός στο μυαλό

Δύο στους δέκα ανθρώπους δεν έχουν αναπτυγμένο το “Μάτι του Νου”, αλλά βρίσκονται σε μια κατάσταση που ονομάζεται “Αφαντασία”.

Μερικοί άνθρωποι αδυνατούν να απεικονίσουν στο μυαλό τους. Όταν προσπαθούν να φανταστούν μια παραλία ή την εικόνα του αγαπημένου τους προσώπου, το μόνο που “βλέπουν” είναι μια σκοτεινιά. Πηγή: News Media
ΟΠΩΣ έλεγε ο Επίχαρμος, ο κωμωδιογράφος και φιλόσοφος του 5ου αιώνα π.Χ., «νους ορά και νους ακούει∙ όλα τ’ άλλα τυφλά και κωφά».
Για να αποδώσουν την απουσία νου που παρατηρείται σε ορισμένους ανθρώπους, οι επιστήμονες αναδίφησαν στο υπερπλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο, όπου βρήκαν τα αρχαία επίθετα αφαντασίαστος και αφαντασίωτος, που αποτελούνται από τη λέξη φαντασία και το στερητικό μόριο α- και σημαίνουν τον άνθρωπο που δεν έχει οράματα ή στερείται φαντασίας, και έπλασαν τον όρο “Αφαντασία”.
Σκεφτείτε ένα ανοιξιάτικο πρωινό σε μια παραλία. Ο ήλιος αρχίζει να ανατείλει στον καθαρό γαλάζιο ουρανό και την ησυχία διακόπτει μόνο ο φλοίσβος των κυμάτων που σκάνε στην αμμουδιά. Μια εικόνα γαλήνης κα ηρεμίας, έτσι δεν είναι;
Φέρτε τώρα στο μυαλό σας το γραφείο στον τόπο της δουλειάς σας. Έναν δρόμο με κίνηση. Το σπίτι στο οποίο μένετε. Την εικόνα του αγαπημένου σας προσώπου, τα αισθήματα που σας προκαλεί.   
Για ορισμένους ανθρώπους αυτές οι εικόνες είναι εύκολο να ανασυρθούν από τη μνήμη και να ζωντανέψουν στη φαντασία, κάνοντάς τους να ξαναζήσουν γεγονότα και περιστατικά. Σε άλλους όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί. Στην οθόνη του μυαλού τους υπάρχει μόνο μια αμυδρή εικόνα που τρεμοπαίζει ανάμεσα στην ύπαρξη και στην ανυπαρξία.
Δεν είναι ότι έχουν απλώς ξεχάσει το περιστατικό. Μπορεί να συνέβη πρόσφατα και να θυμούνται τα αισθήματα που τους δημιούργησε. Το ίδιο το περιστατικό όμως δεν μπορούν να το φανταστούν, να ανασυνθέσουν την εικόνα του, να το ξαναζήσουν.
Το μυαλό τους είναι ένας άδειος καμβάς. Δεν μπορούν να οραματιστούν μια εικόνα, όπως ότι περπατούν μέσα σε ένα δάσος. Μόνο φευγαλέες σκηνές από τις πρόσφατες διακοπές ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Δεν έχουν αυτό που λέγεται “Μάτι του Νου”, εικονική φαντασία. Στη θέση των εικόνων υπάρχει απλώς σκοτάδι.
Έτσι, τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έπλασαν τον όρο «αφαντασία» για να χαρακτηρίσουν την αδυναμία νοερής απεικόνισης.

Για μένα επιλέγω εγώ

της Λίνας Κατσίκα
Κανείς δεν είναι σε θέση να αισθανθεί και να καταλάβει τα «ταξίδια» της ψυχής, την ανάγκη της καρδιάς του καθενός μας ν’ αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί. 
Απόρροια της ανάγκης αυτής είναι πολλές φορές οι τρέλες, οι επιπολαιότητες, οι λάθος επιλογές. 
Η δίψα για ζωή, μας κάνει αδύναμους να σκεφτούμε λογικά, ανίσχυρους σε έντονα πάθη που υπνωτίζουν το νου και βάζουν οδηγό την καρδιά, «όνομα» θηλυκό με τσαχπινιά και χάρη. 
Επιλέγουμε τότε με μάτια κλειστά έχοντας ανεπτυγμένες τις υπόλοιπες μόνο αισθήσεις. Και τότε έρχονται συχνά τα λάθη, αυτά που οι άλλοι γύρω μας αποκαλούν σφάλματα, επιλογές χαμένες. 
Κι αρχίζουν οι νουθεσίες, οι μακροσκελείς μονόλογοι με κανόνες, επιχειρήματα, ιδέες ηθικές. 
Πνιγόμαστε, ασφυκτιούμε να βλέπουμε γύρω μας να βγαίνουν απ’ το πουθενά εμπόδια και «φράχτες». 

Οι άνθρωποι του μέλλοντος, δηλαδή εμείς, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Άλβιν Τόφλερ το 1970


Οι άνθρωποι του μέλλοντος
Οι κάτοικοι της γης συγκροτούνται όχι μόνο κατά φυλή, έθνος, θρησκεία ή ιδεολογία, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, και σύμφωνα με τη θέση τους στο χρόνο.
 Εξετάζοντας τους σημερινούς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτουμε ένα πολύ μικρό ποσοστό που ακόμα ζει κυνηγώντας και λεηλατώντας για τροφή, όπως έκαναν οι άνθρωποι πριν από χιλιετηρίδες. 
Οι άλλοι, η μεγάλη πλειονότητα του ανθρώπινου είδους, δεν εξαρτώνται από το κυνήγι της αρκούδας ή από τη συλλογή καρπών, αλλά από τη γεωργία. 
Ζουν, από πολλές απόψεις, όπως οι πρόγονοί τους, πριν από αιώνες. Αυτές οι δύο ομάδες μαζί αποτελούν ίσως το 70% όλων των ανθρώπινων υπάρξεων. Είναι οι άνθρωποι του παρελθόντος.
Αντίθετα, ένα ποσοστό κάπως μεγαλύτερο από το 25% του πληθυσμού της γης, βρίσκεται στις βιομηχανοποιημένες κοινωνίες. 
Η ζωή τους είναι σύγχρονη· Αποτελούν προϊόντα των πρώτων πενήντα χρόνων του 20ού αιώνα, βγαλμένοι από ομοιόμορφα καλούπια της μηχανοποίησης και της μαζικής εκπαίδευσης, διαπαιδαγωγημένοι με τις επίμονες αναμνήσεις του αγροτικού παρελθόντος της χώρας τους. Αυτοί ουσιαστικά, είναι οι άνθρωποι του παρόντος.

Ωστόσο, το υπόλοιπο 2% ή 3% του πληθυσμού της γης, δεν μπορεί πια να ενταχθεί ούτε στο παρελθόν, ούτε στο παρόν. 
Διότι μέσα στις κύριες εστίες της τεχνολογικής και πολιτισμικής αλλαγής, στη Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια και στο Καίμπριτζ, στη Μασσαχουσέτη, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Τόκιο, υπάρχουν εκατομμύρια άντρες και γυναίκες, που μπορούν να θεωρηθούν ότι ήδη ζουν με τον τρόπο ζωής του μέλλοντος. 
Οι πρωτοπόροι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, ζουν σήμερα όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι θα ζήσουν αύριο. Και ενώ αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, σχηματίζουν ήδη μια διεθνή κοινότητα του μέλλοντος ανάμεσά μας. Είναι οι προελαύνοντες αντιπρόσωποι των ανθρώπων, οι πρώτοι πολίτες στις ωδίνες της γέννησης της παγκόσμιας υπερ-βιομηχανικής κοινωνίας.
Τι είναι αυτό που τους κάνει να διαφέρουν απ’ το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος;

Το παιχνίδι που έπαιζαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν… μεθούσαν



Ο περιβόητος κότταβος που καλούσε σε γενναίες κρασοκατανύξεις και ερωτικές σπονδές

Το να χύσεις σήμερα κόκκινο κρασί σε μια μάζωξη ισοδυναμεί με σωστή καταστροφή, πόσο μάλλον όταν προσγειωθεί στο χαλί του οικοδεσπότη.
Για τους αρχαίους Έλληνες όμως ένα πάρτι δεν ήταν ποτέ καλό εκτός και αν έρρεε άφθονο το κρασί. Και όχι απαραίτητα στα ποτήρια!

Γιατί όταν το γλέντι φούντωνε και τα αλκοολικά αίματα άναβαν, τότε οι πρόγονοί μας εκσφενδόνιζαν το κρασί προς πάσα κατεύθυνση, μετατρέποντας τις αίθουσες των συμποσίων σε μικρά εγκλήματα πιτσιλίσματος.

Αυτό ήταν το παιχνίδι που έπαιζαν στις συγκεντρώσεις τους, ένα κάμωμα με κρασί και στόχους στο οποίο διακυβευόταν τόσο το έπαθλο όσο και η τιμή των παικτών. Και το έκαναν πρωτίστως για διασκέδαση, αν και κάποιες φορές είχε να κάνει και με οιωνούς για την έκβαση ενός έρωτα.

Ο κότταβος ήταν ένα παιχνίδι επιδεξιότητας που παιζόταν με τους παίκτες μεθυσμένους και περιλάμβανε πάντα έναν στόχο, αν και υπήρχαν αρκετές εκδοχές του, καθώς οι παίκτες ήταν ελεύθεροι να καθορίσουν κάθε φορά τους κανόνες του.

Με τόσο κρασί εξάλλου και τις συνειδήσεις ναρκωμένες, πώς να θυμηθείς τα πώς και τα γιατί…

Φτιάξτε το πιο Στιλάτο Φωτιστικό με τα πιο Οικονομικά Υλικά

Φτιάξτε το πιο Στιλάτο Φωτιστικό με τα πιο Οικονομικά Υλικά

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε ένα στιλάτο φωτιστικό μόνοι σας. Δεν θα σας κοστίσει σχεδόν τίποτα και θα είναι και έτοιμο σε μερικά μόνο λεπτά.
Δοκιμάστε να κάνετε μόνοι σας αυτό το diy και θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι. Μάλιστα μπορείτε να φτιάξετε παρόμοια φωτιστικά με γυάλινα μπουκάλια και καπέλα σε διάφορα χρώματα και σχέδια για να διακοσμήσετε με αυτά γωνιές του σπιτιού σας.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Τι είναι και πως βελτιώνεται

Της Κωνσταντίνας  Κένου, Ψυχολόγου, M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας
Όλοι μας έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα για την εμφάνιση, τις ικανότητες και δυνατότητές μας. Για κάποιους αυτή η εικόνα είναι θετική, ενώ για κάποιους άλλους αρνητική.  Ο τρόπος με τον οποίο θα σκεφτώ και θα αξιολογήσω τον εαυτό μου ονομάζεται Αυτοεκτίμηση. Είναι, με άλλα λόγια, η γενικότερη άποψη που έχω για εμένα, και απαντάει στο ερώτημα «Ποιος είμαι;»
Ωστόσο, πάρα πολλές φορές μπορεί να με κρίνω με έναν πολύ αρνητικό τρόπο. Πιστεύω ότι δεν μπορώ να καταφέρω κάτι, και θεωρώ ότι δεν έχω κανένα θετικό χαρακτηριστικό. Η γνώμη και η πεποίθηση που έχω για την αξία μου είναι πολύ αρνητική, και τη βιώνω ως πραγματική και αληθινή. Σε αυτή την περίπτωση η αυτοεκτίμησή μου θεωρείται χαμηλή, και επιφέρει επιπτώσεις στην συναισθηματική και επαγγελματική μου ζωή.
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να συσχετιστεί με την ιδιοσυγκρασία. Τα παιδιά με δύσκολα ιδιοσυγκρασιακά στοιχεία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις κοινωνικές τους δεξιότητες με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ταιριάξουν εύκολα με τους συνομηλίκους τους, να απομονώνονται και να αναπτύσσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί, επιπλέον, να αναπτυχθεί από πρώιμες εμπειρίες, όπως κακοποίηση και παραμέληση, αδυναμία στο να συναντήσω τις απαιτήσεις των γονιών μου, καθώς και άλλα τραυματικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της ζωής.
Πως, όμως, γίνεται να επηρεάζουν τόσο πολύ αυτές οι εμπειρίες,  αφού έγιναν χρόνια πριν; Η αλήθεια είναι ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, ακόμη θα ακούω τη φωνή των γονιών ή των συνομήλικων μου να λέει «είσαι ανίκανος».  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί οι «βασικές αρνητικές πεποιθήσεις» για τον εαυτό μου από την παιδική κιόλας ηλικία. Οι βασικές πεποιθήσεις είναι ο πυρήνας της άποψης που  έχω για εμένα. Είναι σκέψεις που έχουν αποθηκευτεί καλά μέσα στο μυαλό μας, και είναι δύσκολο να τις αλλάξουμε καθώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι έχουμε πρόβλημα χαμηλής αυτοεκτίμησης.

61 ΧΡΟΝΩΝ ΡΕΜΑΛΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ



Συνελήφθη απο την αστυνομία 61χρονος ο οποίος έμπαινε κρυφά σε μάντρα με αιγοπρόβατα να κτηνοβατεί. 

Ο 61χρονος μάλιστα φορούσε κράνος είχε φακό και κυκλοφορούσε στη μάντρα ημίγυμνος. 

Όλα αυτά τα κατέγραψε κάμερα παρακολούθησης που τοποθετήθηκε αφού ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας διαπίστωσε παρέξενη συμπεριφορά στα ζώα. 

Το ρεμάλι αυτό κακοποιούσε σεξουαλικά τα ζώα απο τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι ιδιωτικός υπάλληλος απο την Λευκωσία και ανακρινόμενος παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες. 

Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Τέτοια περιστατικά έχουν έχουν συμβεί και στο παρελθόν και θα συμβαίνουν.

 Ειδικά τα παλιά χρόνια που το μουνί δεν είχε βγεί στο σεργιάνι στα περισσότερα χωριά συνέβαιναν τέτοια περιστατικά άσχετα αν δεν τα μάθαινε ο κόσμος. 

Η είδηση φυσικά που παρουσιάζεται στα σάιτ δεν έχει λεπτομέρειες. 

Αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικήςς μονάδας κατήγγειλε ότι τα ζώα είχαν παράξενη συμπεριφορά. 

Αυτό θέλει ανάλυση. 

Τι συμπεριφορά παράξενη είχαν; Πήγαιναν κουνιστά, φαινόταν να είχαν ξεκολωθεί; Τι είδους παράξενη συμπεριφορά είχαν; Απο την άλλη δεν ξέρουμε αν το ρεμάλι αυτό φορούσε προφυλακτικό ή πηδούσε τα αιγοπρόβατα χωρίς προφυλακτικό; Δεν γίνεται έτσι ειδήσεις να μην περιέχουν όλες τις λεπτομέρειες. 

Η σχέση της Αρχαίας Ελλάδας με τη μετεμψύχωση



Τα μεταφυσικά μονοπάτια της διανόησης των προγόνων μας

Τα θεωρητικά ερωτήματα για το επέκεινα της ζωής και τη φύση του θανάτου σχετίζονται συνήθως με τα δόγματα της Ανατολής.

Οι μακρινές σε μας θρησκείες ενός άλλου κόσμου διδάσκουν ότι η ζωή του ανθρώπου δεν διαρκεί όσο η επίγεια παρουσία του, καθώς η ιδέα της μετεμψύχωσης δονεί τις πίστεις των ασιατικών πολιτισμών.

Την ίδια ώρα, η φιλοσοφική σκέψη των αρχαίων Ελλήνων είναι ταυτισμένη με τη λογική ανάλυση και την απομάγευση της Φύσης, θέτοντας σε πρώτο πλάνο τον αισθητό κόσμο και τα παρατηρησιακά δεδομένα της εμπειρίας μας. Ή έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε εμείς σήμερα!

Γιατί στην ουσία οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ασχολήθηκαν με εξαιρετική προσοχή με τη διερεύνηση της θνητής ψυχής αλλά και την ίδια τη μετενσάρκωση, συζητώντας σοβαρά για την προΰπαρξη της συνείδησης αλλά και την αιώνια ζωή της πέρα από το φθαρτό σώμα.

Φιλοσοφικές παραδόσεις-ογκόλιθοι της σκέψης έθεσαν τη μετεμψύχωση στο επίκεντρο των αναζητήσεών τους, κάνοντας τη μεταφυσική αναπόσπαστο τμήμα της συλλογιστικής τους.

Ο Πυθαγόρας ισχυριζόταν πως μπορούσε να θυμηθεί τις προηγούμενες ζωές του και ο Πλάτωνας παρουσίασε λεπτομερείς περιγραφές μετεμψύχωσης στα κυριότερα έργα του, βάζοντας ακόμα και τον Σωκράτη (στον «Φαίδρο») να λέει πως «Είμαι πεπεισμένος πως υπάρχει αληθινά αυτό που λέμε ζεις ξανά και πως οι ζωντανοί προέρχονται από
τους νεκρούς»!

Ήταν το ανήσυχο και διψασμένο για γνώση πνεύμα τους που δεν αρκούνταν στην ανακάλυψη των φυσικών νόμων και έψαχνε διαχρονικά τις απαντήσεις στα προαιώνια και πιεστικά ερωτήματα ή μήπως οι μεταφυσικές αυτές διερευνήσεις ήταν δάνεια από Ινδία και Αίγυπτο, όπως ισχυρίζεται μια μερίδα ιστορικής σκέψης;

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ… ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το τελευταίο καιρό άρθρα επί άρθρων και δηλώσεις επί δηλώσεων συγκλίνουν οι περισσότερες στο σοβαρό πλέον ενδεχόμενο να έρθουμε σε θερμή σύγκρουση με την Τουρκία.

Το ερώτημα δεν είναι τωρινό, αλλά τελευταία έχει αποκτήσει ιδιαίτερες διαστάσεις έτσι που «σκιάζει» ακόμα και αυτούς που ακόμα θεωρούν ότι η Τουρκία δεν θα κάνει το ατόπημα γιατί έτσι θα καταρρεύσει η ευρωπαϊκής της προοπτική, (μιλάμε για κάποιους πολιτικούς). Τίποτα πιο ηλίθιο. Εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή της προοπτική μόνο στο σκέλος της ελεύθερης διακίνησης των προϊόντων της και κυρίως αφαίμαξης ευρωπαϊκών κονδυλίων και τίποτα παραπάνω. Δυστυχώς όμως η ελληνική εξωτερική πολιτική έναντι της Τουρκίας στηρίχτηκε επί χρόνια σε αυτή την αυταπάτη, που τώρα μας προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα.
Άλλη μεγάλη αυταπάτη ήταν πως πιστεύαμε πάντα ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, αλλά και το ΝΑΤΟ, (άλλο…αστείο), θα μας είναι μια σίγουρη ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα. Και αυτό έχει καταρρεύσει με πάταγο.
Τρίτο που δεν θέλαμε να καταλάβουμε από την αρχή, είναι ότι όλη αυτή η μνημονιακή περιπέτεια της χώρας είχε εξ αρχής βασικό σκοπό την εθνική συρρίκνωση της Ελλάδας και το ξεπούλημα της εθνικής της κυριαρχίας.
Αλλά ας έρθουμε στον ίδιο τον Ερντογάν. Ο σημερινός απρόβλεπτος ηγέτης της Τουρκίας, άλλοτε σεμνός μαθητής των «Ιμάμ Χατίπ», δηλαδή των ισλαμικών σχολείων που τροφοδοτούσε ο σημερινός άσπονδος εχθρός του, ο Φετουλάχ Γκιουλέν, δεν έχει καμία σχέση με τον Ερντογάν της πρώτης περιόδου της πολιτικής του κυριαρχίας.

Πώς να γράψεις ένα σημείωμα στο γείτονα για το σκύλο του που γαβγίζει δυνατά.



Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο ο σκύλος του γείτονα να γαβγίζει συνεχώς, τόσο που να γίνεται ενοχλητικός. Όσο φιλόζωος κι αν είσαι, σκέφτεσαι πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η πρώτη συμβουλή που θα σου δώσουμε, είναι να προσπαθήσεις να επιλύσεις το ζήτημα με τον γείτονά σου, πριν κάνεις οποιαδήποτε καταγγελία. Κι αυτό επειδή μπορεί να μην γνωρίζει καν ότι ο σκύλος του προκαλεί φασαρία.
Μη ξεχνάς, πως πολλές φορές οι τετράποδοι φίλοι γαβγίζουν ασταμάτητα επειδή τους λείπει ο ιδιοκτήτης τους. Εκείνος, όμως, αφού δεν είναι εκεί, δεν το ξέρει!
Εννοείται, πως δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τις περιπτώσεις σκύλων, που γαβγίζουν επειδή απλά είδαν μια μύγα να πετάει…και κυκλοφορούν πολλές μύγες τελευταία…
Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να σου είναι αρκετά δύσκολο να προσεγγίσεις έναν γείτονα για το θέμα αυτό. Ειδικά αν δεν γνωρίζεστε πολύ καλά και επομένως δεν μπορείς να ξέρεις ποιά θα είναι η αντίδρασή του.
Μπορείς λοιπόν, να του αφήσεις ένα σημείωμα όπως το παρακάτω:

Πώς να βελτιώσετε το σήμα του WiFi σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Απλοί και φτηνοί τρόποι για μεγαλύτερη εμβέλεια



Πολλές φορές η ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο του σπιτιού, είναι αδύναμη ή ανύπαρκτη σε κάποια δωμάτια του σπιτιού. Για να βελτιωθεί η ταχύτητα και το σήμα του ίντερνετ στο σπίτι, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε, είτε δωρεάν είτε πληρώνοντας ένα μικρό ποσό για ειδικό εξοπλισμό.
Αλλάξτε τη θέση στο ρούτερ
Η θέση που βρίσκεται το ρούτερ, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το σήμα που υπάρχει μέσα στο σπίτι. Όταν το WiFi περνάει μέσα από τοίχους το σήμα εξασθενεί και είναι λογικό στα δωμάτια που βρίσκονται μακριά, να μην υπάρχει καλό σήμα. Το ρούτερ πρέπει να είναι σε κεντρικό σημείο μέσα στο σπίτι, ώστε να εκπέμπει όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα σε όλα τα δωμάτια.
Παράλληλα, πρέπει να μειωθούν τυχόν παρεμβολές από άλλες συσκευές, όπως ασύρματα τηλέφωνα και φούρνους μικροκυμάτων. Μεταλλικά έπιπλα, καθρέπτες και ενυδρεία μπλοκάρουν το σήμα και δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά στο ρούτερ.
Κάντε ένα απλό restart
Πολλές φορές αποτελεσματική λύση είναι απλώς να κλείσετε το ρούτερ. Αφήστε το κλειστό για 10 δευτερόλεπτα και μετά ξανανοίξτε το. Ένα απλό restart μπορεί να κάνει θαύματα.
Μειώστε τις παρεμβολές από γειτονικά ασύρματα δίκτυα
Το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σας μπορεί να δέχεται παρεμβολές από άλλα δίκτυα, ιδίως όταν βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Για αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα online εργαλείο όπως το WifiInfoView για τα Windows, ώστε να διαλέξετε ένα κανάλι που είναι λιγότερο φορτωμένο, δηλαδή θα έχει λιγότερα δίκτυα συνδεδεμένα σε αυτό.
Υπάρχει όμως, περίπτωση κάποιος γείτονας να σας «κλέβει» ίντερνετ. Ένας εύκολος τρόπος για να το καταλάβετε, είναι να κλείσετε όλα τις συσκευές που παίρνουν ίντερνετ από το ρούτερ. Αν τα λαμπάκια αναβοσβήνουν ακόμα, σημαίνει ότι κάποιος τραβάει ίντερνετ και πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό σας.

Τα Βαλκάνια «ξυπνούν»… : Ο πλασιέ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ…

Τα Βαλκάνια «ξυπνούν»… : Ο πλασιέ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ…

Το παρόν άρθρο είναι το τελευταίο αυτής της σειράς και ασχολείται με τις επιδιώξεις της Ελληνικής ελίτ (οι μεγαλομέτοχοι των μονοπωλιακών επιχειρήσεων και οι δορυφόροι τους), εντός του περιβάλλοντος οξυμένου ανταγωνισμού που επικρατεί στα Βαλκάνια.

Το βασικό ζητούμενο της Ελληνικής ελίτ αυτή την εποχή δεν είναι άλλο από την υπερκάλυψη των απωλειών που επέφερε στη δύναμη της η οικονομική κρίση.

 

 

O συγκεκριμένος στόχος είναι αδύνατο να επιτευχθεί δίχως τη σταθεροποίηση της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον σχετίζεται με την επαναφορά μεγάλου μέρους της εγχώριας δημοσιονομικής πολιτικής από τους δανειστές στις Ελληνικές κυβερνήσεις, μέσω της ικανότητας του Ελληνικού κράτους να καλύπτει τις χρηματοοικονομικές του ανάγκες δανειζόμενο απευθείας από τις αγορές και όχι από διακρατικούς οργανισμούς.

Τέλος αφορά στην ανάκτηση της Ελληνικής επιρροής στη Βαλκανική, η οποία περιορίστηκε λόγο μείωσης των Ελληνικών επενδύσεων και της εκποίησης θυγατρικών επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων που διέθεταν σε αυτή οι Ελληνικές εταιρείες.

Η ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού, αν και αποτελεί αναγκαία συνθήκη, δεν αρκεί για την επίτευξη των στόχων της Ελληνικής ελίτ. Επιπλέον απαιτεί  την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και τον περιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι  για τη στήριξη της δραστηριότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Πρόσθετα η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό και εμπορικό κόμβο, η οποία θα επιτρέψει τη συμμετοχή της Ελληνική ελίτ σε ευρύτερους επενδυτικούς σχεδιασμούς, θα συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων της. Αντίστοιχο αποτέλεσμα θα επέφερε η προσέλκυση επενδύσεων σε δυναμικούς και εξωστρεφής κλάδους της οικονομίας, αλλά και η εξασφάλιση αποδοτικών αγορών για τις Ελληνικές επενδύσεις, τις Ελληνικές εξαγωγές και τις δραστηριότητες της Ελληνικής ναυτιλίας.

ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Φωτογραφία του χρήστη Τζελαλεντιν ΡΟΥΜΙ.

Όποιος είναι συγχισμένος, σε ταραχή και πόνο,
ο Θεός έχει ψιθυρίσει κάποιο αίνιγμα στ' αυτί του,
για να τον μπλέξει σε δυό σκέψεις αμφιβολίας.
"Να κάνω ο,τι μου λέει Εκείνος ή
να μην το κάνω;
Με του Θεού τη Διαταγή, μια απ' αυτές τις λύσεις
γέρνει στη ζυγαριά κι ο άνθρωπος αυτός την παίρνει.

Για να μην έχεις έναν ταραγμένο νου,
μη γεμίζεις το πνευματικό σου αυτί με μαλλοβάμβακο,
για να μπορείς να καταλάβεις τα Αινίγματά του
και να διαβάζεις το κρυφό σημάδι
μα και το φανερό.

Τότε μες στο δικό σου το αυτί θα έρθει
η αποκάλυψη. Τι είν' η αποκάλυψη;

Μια φωνή είναι, ανέγγιχτη, απρόσιτη για τις αισθήσεις.

Η λέξη "καταναγκασμός" με κάνει ανυπόμονο
για χάρη της Αγάπης. Μόνον εκείνος
που δεν αγαπά, δεσμεύεται απ τον "καταναγκασμό".

Πρόσεξε μη σε απομακρύνουν από τον δρόμο σου τα κίβδηλα νομίσματα

Φωτογραφία του χρήστη Τζελαλεντιν ΡΟΥΜΙ.


"...Αλλά η γεύση που παίρνουμε από κάτι που δεν ανήκει στο είδος μας είναι δανεική και κάτι δανεικό δεν μένει μέχρι το τέλος. Αφανίζεται και χάνεται.

Ακόμα και το πουλί όταν του αρέσει ένα κελάιδημα φεύγει και δεν ευχαριστιέται αν αυτό δεν προέρχεται από ένα πουλί όμοιο με εκείνο.

Όταν ο διψασμένος γευτεί νερό με αντικατοπτρισμό, μόλις φτάσει στο σημείο που είδε το νερό, αυτό εξαφανίζεται και ο διψασμένος ξαναζητά νερό.

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Φωτογραφία του χρήστη Τζελαλεντιν ΡΟΥΜΙ.

Βούλωσε το κατώτερο αισθησιακό αυτί σου,
που παραγεμίζει με βαμβάκι τη συνείδησή σου
και κάνει κουφό το εσωτερικό σου αυτί.


Να είσαι χωρίς αυτί, χωρίς αίσθηση, χωρίς σκέψη
και ν' ακούς μονάχα την προσταγή του Θεού,
"Γύρνα"!


Ο λόγος και η δράση μας είναι το εξωτερικό ταξίδι,
το εσωτερικό ταξίδι είναι πάνω στον ουρανό.

Να γιατί βιάζονται να βουτήξουν τα πετρέλαια στην Αρκτική! | Εγ-κλιματική Αλλαγή

Αποτέλεσμα εικόνας για Να γιατί βιάζονται να βουτήξουν τα πετρέλαια στην Αρκτική! | Εγ-κλιματική Αλλαγή

Να “φαλιρίσουν” τον OPEC, έχουν βάλει στόχο οι ΗΠΑ και προφανώς και ο ‘φίλος’ τους, το Ισραήλ

Σε πρόσφατη έκθεσή της η International Energy Agency (IEA) αναφέρει ότι η ανοδική πορεία της πετρελαϊκής παραγωγής των ΗΠΑ θα συνεχιστεί δυναμικά και τα επόμενα χρόνια, επηρεάζοντας αρνητικά τις χώρες μέλη του OPEC.
Η έκθεση της IEA συγκεκριμένα αναφέρει ότι η διαρκώς αυξανόμενη αμερικανική πετρελαϊκή παραγωγή θα οδηγήσει στη μείωση της ζήτησης του πετρελαίου των χωρών μελών του OPEC. Η ζήτηση για πετρέλαιο των χωρών μελών του OPEC αναμένεται ότι θα κυμαίνεται τα δύο επόμενα χρόνια σε επίπεδα χαμηλότερα από την σημερινή προσφορά πετρελαίου από τις συγκεκριμένες χώρες.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μέχρι το 2023 η πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα έχει αγγίξει τα 12,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ενώ η παραγωγή σε φυσικό αέριο θα ανέλθει σε 4,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να καταλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο από την παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, περιορίζοντας το αντίστοιχο μερίδιο των χωρών μελών του OPEC.
Εφόσον η συνολική παραγωγή των ΗΠΑ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο φτάσει τα 17 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2023 από 13,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα το περασμένο έτος, τότε θα αποτελούν αδιαμφισβήτητα έναν παγκόσμιο κυρίαρχο στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, ενώ συγχρόνως θα περιοριστεί η εξάρτησή τους από εισαγωγές πετρελαιοειδών, καθώς θα διαθέτουν ενεργειακή αυτοδυναμία.
Η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες μέλη του OPEC θα αυξηθεί με αργό ρυθμό μέχρι το 2023, μόλις κατά 750.000 βαρέλια/ημέρα.

Οι έντεκα διαστάσεις του χώρου - ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Ισως να γνωρίζετε πως ό,τι πιστεύουμε γύρω από το σύμπαν και τον χρόνο είναι μια ψευδαίσθηση που οφείλεται στην κατασκευή του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η διαπίστωση αυτή πηγάζει από τις τελευταίες εξελίξεις στην φυσική και στις άλλες επιστήμες (τοπολογία – γεωμετρία) οι οποίες σκόπιμα δεν ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας και δεν διδάσκονται στην βασική σχολική εκπαίδευση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες θεωρίες που έχουν αποδειχθεί μαθηματικά και πειραματικά, ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι εντελώς διαφορετικός από τη φύση του σύμπαντoς μέσα στο οποίο ζούμε. Γιατί δεν υπάρχει μόνο ένα σύμπαν, αλλά αναρίθμητα.

Όσον δε αφορά τον χρόνο, αυτός δεν υπάρχει, δεν υπάρχει δηλαδή παρελθόν το οποίο έχει εξαφανιστεί δια παντός, δεν υπάρχει συγκεκριμένο παρόν (πώς άλλωστε θα μπορούσε να οριστεί;), αλλά ούτε και μέλλον, το οποίο είναι ανύπαρκτο, και θα «αναπηδήσει» ξαφνικά από το πουθενά.

Όλα υπάρχουν ταυτόχρονα, όπως τα καρέ μιας κινηματογραφικής ταινίας. Το σύνολο όλων των στιγμών του φιλμ κάθε όντος, κάθε αστρικού συστήματος, κάθε γαλαξία και κάθε σύμπαντος υπάρχει «κάπου», όπως θα δούμε πάρα κάτω, και ανά πάσα στιγμήν μπορεί να εντοπιστεί ολόκληρο ή ένα τμήμα του από όποιον γνωρίζει τον τρόπο, κάτι που οι φυσικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι θα γίνει εφικτό στο μέλλον.


Η ψευδαίσθηση του χρόνου

Το περίφημο «βέλος» του χρόνου λοιπόν για το οποίο έχουμε την αίσθηση ότι «τρέχει» μόνο προς το μέλλον, είναι μια ψευδαίσθηση. Τα γεγονότα ―υπό άλλες συνθήκες και με άλλα μέσα― μπορούν ωραιότατα να «πάνε» και προς το παρελθόν.

Πώς όμως γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν να εξαπατώμεθα τόσο πολύ; Αν ο χρόνος δεν «κυλάει» σαν ένα ποτάμι όπως πιστεύουμε, τότε τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Ο χρόνος στην φυσική κάθε άλλο παρά «κυλάει» σαν το ποτάμι. Πρόκειται για μια χωρική κατάσταση που η ανθρώπινη συνείδηση (εγκέφαλος) αντιλαμβάνεται σαν κάτι συγκεχυμένο και την αποκαλεί χρόνο.

Όπως ακριβώς ο κινηματογραφικός προβολέας φωτίζει το ένα καρέ (εικόνα) του φιλμ μετά το άλλο και μας δίνει την ψευδαίσθηση της κίνησης, έτσι και η συνείδησή μας φωτίζει μία μία τις «παγωμένες» εικόνες, που όπως φαίνεται υπάρχουν «εκεί» από πάντα.

Τι είναι και τι επιδιώκει η κβαντική αρχαιολογία - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΠΟΤΕ;


Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Ισως να γνωρίζετε τους όρους κβαντική μηχανική, κβαντική φυσική, κβαντική βαρύτητα, κβαντική ιατρική και κβαντική βιολογία. Κατά πάσα πιθανότητα όμως αγνοείτε τον όρο κβαντική αρχαιολογία στον οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η «Απεροπία». Τι είναι επιτέλους η περίφημη κβαντική αρχαιολογία την οποία επικαλούνται οι μετανθρωπιστές και με ποιο τρόπο σχετίζεται με την καθημερινότητά μας, ακόμα και στην Ελλάδα;
Κάποιοι χρησιμοποιούν και τον ισοδύναμο όρο σάρωση χρόνου (time scanning) αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο κβαντική αρχαιολογία.

Η κβαντική αρχαιολογία σύμφωνα με τους μετανθρωπιστές, και πάντα στα πλαίσια της θεωρίας της προσομοίωσης και του ολογραφικού σύμπαντος, ξεκινά από την υπόθεση ότι όλο το σύμπαν και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε παρά μπιτ, σύνολα πληροφορίας ―data δηλαδή.

Επομένως, η κβαντική αρχαιολογία ορίζεται ως ένα σύνολο υποθετικών τεχνολογιών του απώτερου μέλλοντος (όχι και τόσο μακρυνού όμως), οι οποίες, πιθανώς με την εφαρμογή των κβαντικών συνεπειών, θα επιτρέψουν την ανασυγκρότηση των παρελθόντων γεγονότων μέχρι οποιαδήποτε επιθυμητή ανάλυση στο χώρο και στο χρόνο.

Ειδικότερα, αυτή η κοσμοθεώρηση ισχυρίζεται ότι η κβαντική αρχαιολογία θα επιτρέψει την ανακατασκευή της ζωής, των σκέψεων, των αναμνήσεων και των συναισθημάτων οποιουδήποτε προσώπου έζησε ποτέ στο παρελθόν, με οποιοδήποτε επιθυμητό επίπεδο λεπτομέρειας, ανασταίνοντας έτσι το αρχικό ―σήμερα νεκρό― ον μέσω «αντιγραφής του στο μέλλον» (copy ― paste) και εφόσον φυσικά έχει επιτευχθεί η διαμόρφωση των χωροχρονικών συντεταγμένων του.

Μέχρι σήμερα θεωρείται πως αν δεν έχουμε αντίγραφα ασφαλείας (π.χ. ένα χημικώς διατηρημένο εγκέφαλο, ένα κατεψυγμένο σώμα στο υγρό άζωτο, ένα φορτωμένο σε cloud αντίγραφο της προσωπικότητάς μας), όταν πεθάνουμε ο θάνατός μας είναι μη αναστρέψιμος. Σωστά;

Μήπως όμως τελικά δεν είναι;

Οι οπαδοί της κβαντικής αρχαιολογίας έρχονται να υποστηρίξουν πως ίσως η «συμπαντική μηχανική» δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας και εάν οι απόγονοί μας (ή εξωγήινοι, ή τεχνητές νοημοσύνες κάθε είδους) καταφέρουν να ανασύρουν αυτά τα αντίγραφα, θα έχουν τη δυνατότητα να μας αναστήσουν, δεδομένου ότι ο,τιδήποτε βρίσκεται μέσα στο σύμπαν δεν είναι παρά ένα πλέγμα σημείων του χωροχρόνου (υπό μορφήν πληροφορίας).

Με ποιο τρόπο όμως θα γίνει αυτό; Ιδού μερικές σκέψεις των κβαντικών αρχαιολόγων:

Υπάρχουν κάποιες στιγμές...


Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ξέρεις ότι έχεις κολλήσει στο παρελθόν και είναι και εκείνες που συνειδητά προχωράς στη ζωή σου. Όλοι λίγο πολύ έχουμε βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.

Άλλοτε δέσμιοι συναισθημάτων, αναμνήσεων ή ακόμα και της συνήθειας αδυνατούμε και πολλές φορές αρνούμαστε να πάμε παραπέρα στη ζωή μας. Και  άλλοτε με φόρα το πρωί βγαίνουμε από το σπίτι κυνηγώντας την επόμενη έντονη εμπειρία, την επόμενη συγκίνηση.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι στιγμές που μάλλον δυσκολευόμαστε να τις κατατάξουμε σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Δεν ξέρω πως ακριβώς μπορώ να περιγράψω αυτή τη κατάσταση αλλά σίγουρα υπάρχει μια αίσθηση ουδετερότητας, μια εκκωφαντική ησυχία, ένα τραμπάλισμα μεταξύ σιγουριάς και αβεβαιότητας.

Σίγουρος για το ότι τέλειωσες με τα παλιά και αβέβαιος για το τι ζητάς από εδώ και πέρα. Αβέβαιος για αυτά που συνεχίζεις να νιώθεις και σίγουρος για το τι θέλεις να νιώσεις.

Χαρούμενος που σταμάτησες να κλαις μα σκεπτικός γιατί πια δεν κλαις εύκολα.

Ωριμάζεις συναισθηματικά θα σου πουν κάποιοι φίλοι, εσωτερική αναζήτηση άλλος θα προτάξει σαν άποψη και πάντα είναι και εκείνοι που απλώς θα σου πούνε να πάτε για ένα ποτό.

Μετά από χρόνια μου φάνηκε παράξενο, λιγάκι “άχρωμο” να μην βρίσκομαι στο ένα ή το άλλο άκρο, στα τάρταρα για μια αγάπη που πέθανε ή στα ουράνια για έναν έρωτα που ανατέλλει.

Λες και χρειαζόμουν σημείο αναφοράς κάποιον άλλο άνθρωπο για να ορίσω τα συναισθήματά μου, για να προσδιορίσω τα θέλω μου, τον τρόπο που ζω. Λες και δε θα ξυπνούσα το πρωί αν μόνος έπεφτα για ύπνο το βράδυ. Σταμάτησε η Γη να γυρίζει μιας που σταμάτησα για άξονα να έχω ένα σύντροφο. Σταμάτησα να αναπνέω.

Για να είμαι ειλικρινής θεωρούσα πάντα ότι ήταν ακατόρθωτο να καταρρίψουμε τον “νόμο της τραμπάλας” που προστάζει ότι θα πρέπει να πέσεις από την μια ή από την άλλη πλευρά. Κάποιος θα σε σηκώσει τη μια στιγμή και την επόμενη θα τον στείλεις εσύ στα σύννεφα με τα χέρια ανοιχτά. Ένας απαράβατος νόμος που μάλλον ισχύει στηριζόμενος σε μια παραδοχή. Ότι κάποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη της.

Απλό λοιπόν το συμπέρασμα… ”ας κάνουμε κούνια”…