Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

"Των εν ασκήσει λαμψάντων" - Μαλβίνα Κάραλη


Υπάρχει λοιπόν, ομορφιά μου, κάτι πολύ πιο επιδέξιο και ειλικρινές από το να είσαι ο εαυτός σου: το να είσαι ο ρόλος σου. 

Τελικά, μάλλον ψέματα λέω όταν κλαίγομαι πως τάχα θέλω να μάθω ποια είμαι στην πραγματικότητα. Στα τσακίδια το εδιζησάμην εμεωυτόν. 

Αφού το βλέπω τόσα χρόνια στην πράξη: Χωρίς τον εαυτό μου, υπάρχω. Χωρίς το ρόλο μου, δεν είμαι τίποτα. Μόνο αυτός με εξάπτει, με πληροί, με αποκαθιστά. 

Παίζω λοιπόν, χαρά μου – παίζω και πλέκω εγκώμια μιας ζωής που δεν καταλαβαίνει τίποτα έξω από την Τέχνη της. Γιατί δεν μπορώ να εννοήσω και να εννοηθώ παρά σαν αυτουργός της κατασκευής μου. Γιατί ο κόσμος δεν ορίζεται εν τέλει παρά μόνο από τον τρόπο που ο ρόλος μου επινοεί τον εαυτό μου. 

Στον έρωτα, για παράδειγμα. Όποτε μπαίνω στον ολέθριο χώρο χωρίς το δραματουργικό μου οπλοστάσιο, καταλήγω ένας Δον Κιχώτης σε λαϊκή έκδοση τσέπης. 

Ο ήρωάς μου, αν θυμάσαι, δεν μπορεί να εστιάσει στο θέμα του, δεν δύναται να εκφραστεί, του αρκεί η απλή αναφορά του ανόητου ονόματός της –Δουλτσινέα– για να γίνει γελοίος. Πόσο την αγαπάει, δεν ξέρει να το πει. 

Ο Ύστατος Οβολός

Γιάννης Ρίτσος(ποιητής, συγγραφέας, μεταφραστής, 1909 – 1990)

Ο Ύστατος Οβολός

Δύσκολες ώρες, δύσκολες στον τόπο μας. Κι αυτός ο περήφανος,
γυμνός, ανυπεράσπιστος, ανήμπορος, αφέθηκε να τον βοηθήσουν,
εγγράψαν υποθήκες πάνω του, πήραν δικαιώματα, αξιώνουν,
μιλάνε για λογαριασμό του, του ρυθμίζουν την ανάσα, το βήμα,
τον ελεούν, τον ντύνουν μ' άλλα ρούχα ξέχειλα, χαλαρωμένα,
του σφίγγουν μ' ένα καραβόσκοινο τη μέση. 

"Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ" - Τζίντου Κρισναμούρτι


"Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ"
Ένα γραφείο ή μία αξιοσέβαστη θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Είναι σαν να φοράς γραβάτα. Η γραβάτα, το κοστούμι, το πόστο, δίνουν αξιοπρέπεια. Ένας τίτλος ή μια θέση δίνουν αξιοπρέπεια. Ξεγύμνωσε όμως τους ανθρώπους απ’ όλα αυτά και θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία τού να μην είσαι τίποτα. 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ, και με το να είναι κάτι, παίρνουν θέση στην κοινωνία που θεωρείται σεβαστή. Οι άνθρωποι κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες -έξυπνοι, πλούσιοι, επιστήμονες, άγιοι- κι όποιος δε μπορεί να καταταγεί σε μια κατηγορία αναγνωρισμένη από την κοινωνία, θεωρείται πρόσωπο περιθωριακό. 

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, δε μπορεί να καλλιεργηθεί, και αν κανείς είναι συνειδητά αξιοπρεπής, σημαίνει ότι όλη την ώρα νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, που σημαίνει ότι είναι ασήμαντος, μικροπρεπής. Το να είσαι τίποτα σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος από την ιδέα τού να είσαι κάτι. Αληθινή αξιοπρέπεια υπάρχει, όταν δεν ανήκεις ή βρίσκεσαι σε κάποια ξεχωριστή θέση. Αυτό δε μπορεί κανείς να σ’ το αφαιρέσει, θα υπάρχει πάντα. 

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

7 σημάδια ότι ολόκληρη η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει ριζικά


Το σύμπαν πάντα μας στέλνει σημάδια είτε τα βλέπουμε είτε όχι. 

Όταν κάτι πρόκειται να αλλάξει, τείνουμε να το αισθανόμαστε ακόμα και αν δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ακριβώς. 

Η ζωή σας θα έχει κάθε είδους στροφές και ανατροπές. 

Καθώς οι ενέργειες θα αλλάζουν πράγματα μέσα σας η ζωή σας θα αρχίσει να γίνεται διαφορετική. 

Το να γνωρίζετε τα σημάδια θα σας βοηθήσει πολύ όταν πρόκειται να συναντήσετε κάποιο.
Δεν θα είναι όλες οι αλλαγές εύκολες ή θετικές αλλά όλες θα σας ωθήσουν προς τα εκεί που πρέπει να βρίσκεστε. 

Η ζωή λειτουργεί με τους πιο μυστήριους τρόπους και πρέπει να το θυμάστε αυτό ό, τι και αν συμβαίνει. 

Είτε βλέπετε επαναλαμβανόμενους αριθμούς είτε συναντάτε περισσότερα ζώα απ΄ότι συνήθως, τα σημάδια θα είναι σαφή και θα τα δείτε. 

7 σημάδια ότι ολόκληρη η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει ριζικά 

ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: φωτιά, νύχτα και κεριά

Να εξασκείστε στην τέχνη της σιωπής. Όταν σας κυνηγούν οι τίγρεις της στενοχώριας, της ασθένειας και του θανάτου, το μόνο σας άδυτο είναι ο εσωτερικός ναός της σιωπής.

Ο βαθιά πνευματικός άνθρωπος ζει μέρα νύχτα σε μια ήρεμη εσωτερική σιωπή μέσα στην οποία ούτε οι απειλητικές στενοχώριες ούτε καν ο θόρυβος της συντριβής κόσμων που καταρρέουν δεν μπορεί να εισβάλει. Αυτοί που μπαίνουν σ’ αυτόν τον ναό της σιωπής μπορούν να κοινωνούν με άλλες ψυχές που προσκυνούν τον Θεό. Καταλαβαίνουν τη συζήτηση των λουλουδιών και όλων των ζωντανών πλασμάτων.

Όσο πιο πολύ είστε σιωπηλοί, τόσο πιο πολλή ευτυχία θα βρείτε. Το πόσο μεγάλη χαρά περιμένει να ανακαλυφθεί στη σιωπή πίσω από τις πύλες του νου σας, καμία ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να περιγράψει. Πρέπει όμως να πείσετε τον εαυτό σας. Πρέπει να διαλογίζεστε και να δημιουργείτε αυτό το περιβάλλον. Αυτοί που διαλογίζονται βαθιά νιώθουν μια υπέροχη εσωτερική ησυχία. Αυτή η ακινησία μέσα σας πρέπει να διατηρείται ακόμα κι όταν είστε με άλλους ανθρώπους. Αυτά που μαθαίνετε με τον διαλογισμό, να τα κάνετε πράξη με δραστηριότητα και συζήτηση. Μην αφήνετε κανέναν να σας αποσπάσει απ’ αυτήν την ήρεμη κατάσταση. Να παραμένετε γαλήνιοι. 

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟ ΚΑΡΜΑ? – ΝΑΙ!! – ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ??

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και γένι

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: Ήταν δε εκεί κάποιος άνθρωπος που έπασχε από ασθένεια τριάντα οκτώ χρόνια. Όταν τον είδε ο Ιησούς να είναι κατάκοιτος, και ήξερε ότι ήδη πάσχει από πολύ καιρό, λέει προς αυτόν: «Θέλεις να γίνεις υγιής?».
Αποκρίθηκε προς αυτόν ο ασθενής: «Ναι, Κύριε».
Λέει προς αυτόν ο Ιησούς: «Σήκω, πάρε το κρεβάτι σου και περπάτα». Και αμέσως έγινε ο άνθρωπος υγιής και πήρε το κρεβάτι του και περπατούσε.
Μετά απ’ αυτά, τον βρίσκει ο Ιησούς στον ναό, και είπε προς αυτόν: «Ιδού, έγινες υγιής. ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ Σ' ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ». (Κατά Ιωάννη Ε)

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ
Ο Ιησούς εννοούσε σαφώς ότι οι επιπτώσεις της αμαρτίας, όπως και οι ανταμοιβές της αρετής, δεν προέρχονται από άγνωστες αιτίες ή από προσταγή τού Θεού, αλλά είναι το αποτέλεσμα των ανθρώπινων λανθασμένων ή ορθών πράξεων, του νόμου της αιτίας και του αποτελέσματος, ο οποίος κυβερνά τη ζωή του ανθρώπου. Οι άνθρωποι που δεν διάγουν μια επιστημονικά ορθή ζωή, αποδίδουν την καλή τύχη και την κακοτυχία σ’ ένα ανεξιχνίαστο, ιδιότροπο πεπρωμένο. Αυτός ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ, μ’ έναν περίεργο τρόπο, φαίνεται ότι ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ.

Αυτή η παρανόηση θα πρέπει να αποκηρυχθεί θαρραλέα και να αντικατασταθεί από τη σοφία. Αντί να θρηνεί κάποιος τη μοίρα του και να κατηγορεί το πεπρωμένο, θα πρέπει να υιοθετήσει σωστή συμπεριφορά με διάκριση, που θα αμβλύνει και θα εξουδετερώσει τις επιπτώσεις των φαύλων πράξεων του παρελθόντος.

ΧΡΙΣΤΟΣ – ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ – ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ – ΣΥΓXΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙΤΕ – ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ?

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

«Μην κρίνετε και δεν θα κριθείτε. Μην καταδικάζετε και δεν θα καταδικαστείτε. Συγχωρείτε, και θα συγχωρηθείτε. Δίνετε, και θα δοθεί σ’ εσάς. Διότι με το ίδιο μέτρο με το οποίο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σ’ εσάς» (κατά Λουκά ΣΤ:37-38, Ομιλία επί Τόπου Πεδινού).
Όποια κρίση κι αν εκφέρει κάποιος, την ίδια θα προσελκύσει στον εαυτό του. Σ’ αυτήν την περικοπή ο Ιησούς διατυπώνει με σαφήνεια ότι ο μηχανισμός της αιτίας και του αποτελέσματος του καρμικού νόμου είναι μια μορφή ηθικής απειλής για εκείνους που εκθέτουν ανελέητα τα σφάλματα των άλλων, αφού και τα δικά τους σφάλματα παρόμοια θα βγουν στο φως του σκληρού εξονυχιστικού ελέγχου.
Με το ίδιο πνεύμα με το οποίο κάποιος κρίνει τους άλλους, ο θεϊκός νόμος κρίνει τον επικριτή – το κίνητρο, καθώς και η πράξη καθ’ εαυτήν, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξίσωσης της αιτίας και του αποτελέσματος.
Η τιμωρία ή η ανταμοιβή δεν απονέμονται από τον Θεό ως πράξη εκδίκησης ή ιδιαίτερης εύνοιας. Τα καλά και τα φαύλα αποτελέσματα είναι η αντανακλαστική έκβαση των καλών και των κακών πράξεων. 
Εφόσον ούτε ακόμα και ο Θεός δεν κρίνει τις πράξεις κανενός, έχοντας αναθέσει αυτήν την ενέργεια στον αμερόληπτο νόμο του κάρμα, με ποιο δικαίωμα οι μικρόμυαλοι άνθρωποι θεωρούν ότι μπορούν να το κάνουν αυτό? 

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΜΑΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»? – ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ?? – ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΙΟ «ΑΣΤΕΡΙ» ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, νύχτα και φύση

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΜΑΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»? – ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ?? – ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΙΟ «ΑΣΤΕΡΙ» ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ, αφού ένα αστέρι, όσο λαμπερό κι αν είναι, ΔΕΝ μπορεί να δείξει μια επακριβή θέση, όπως αυτή της φάτνης, αφού μάλιστα έλαμπε ΚΑΙ την ημέρα?
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: Και αφού γεννήθηκε ο Ιησούς στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας επί των ημερών του Ηρώδη του βασιλιά, ιδού, μάγοι (στα Αγγλικά η λέξη «μάγοι» μεταφράστηκαν με τη λέξη «σοφοί», δείτε παρακάτω) από την ανατολή ήρθαν στα Ιεροσόλυμα, λέγοντας: «Πού είναι ο γεννημένος βασιλιάς των Ιουδαίων? Διότι είδαμε το αστέρι του στην ανατολή και ήρθαμε να τον προσκυνήσουμε» (κατά Ματθαίο Β:1).
ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ: Οι θρύλοι αφθονούν γύρω από το προσκύνημα των «τριών σοφών από την Ανατολή» στο βρέφος Ιησού. Η Ρωμαϊκή Εκκλησία τίμησε τους Σοφούς αυτούς με τον τίτλο των βασιλιάδων, βασιζόμενη στην παράγραφο ΟΒ:10 των Ψαλμών που σχετίζεται με τον μελλοντικό ερχομό του Μεσσία: «Οι βασιλείς Θαρσείς και των νησιών θα προσφέρουν προσφορές, οι βασιλείς της Αραβίας και της Σεβά θα προσφέρουν δώρα». Οι βασιλιάδες αυτοί αγιοποιήθηκαν από την Εκκλησία και αναγνωρίστηκαν ως Γκασπάρ, Μελχιώρ και Μπαλτάζαρ. Οι Σοφοί θεωρήθηκε ότι ήταν τρεις τον αριθμό, αντίστοιχοι των προσφορών των τριών δώρων που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη: χρυσός, λιβάνι, και μύρο.
Η λατρεία των Σοφών έχει πολύ περισσότερη σημασία από απλώς μια πρόσθετη σκηνή φαντασμαγορίας που αναγνώριζε την άγια γέννηση. Ήταν η προσδιοριστική σφραγίδα που έθεσε ο Θεός στη ζωή του Ιησού, η οποία στο μέλλον θα χαρακτήριζε την αποστολή και το μήνυμά του – μια υπενθύμιση ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στην Ανατολή, ένας Ανατολίτης Χριστός. Και ότι οι διδασκαλίες του έφεραν την επίδραση του ανατολικού πολιτισμού και των εθίμων του.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο αχάριστος άνθρωπος δεν έχει γιατρειά…

Ο αχάριστος άνθρωπος δεν έχει γιατρειά…

Έχει πολλά να σου διδάξει η αχαριστία. Στην αρχή, δεν την καταλαβαίνεις. Κάνει αισθητή την παρουσία της σιγά σιγά. Κινείται υποχθόνια και κάνει τη δουλειά της. Δεν μπορείς να της αντισταθείς. Εξασθενεί τις άμυνες σου και παραλύει τις εσωτερικές σου δυνάμεις.

Σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Μπαίνει μέσα στο μυαλό σου και προσπαθεί να το κουμαντάρει με τις κατηγορίες που σου προσάπτει. Μπαίνει στη μάχη πάντα με την ίδια πρόταση.


Ότι και εάν κάνεις, δεν είναι αρκετό για τις απαιτήσεις της. Και εσύ σαν καλός Σαμαρείτης προσπαθείς όλο και περισσότερο χωρίς να ανταμείβονται οι προσπάθειες σου. Ο πόλεμος συνεχίζεται με το αγαπημένο της όπλο. Ξεκινά την επίθεση της με την υποτίμηση. Σε μειώνει με το παραμικρό σου λάθος. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να σου δείξει πόσο μικρός και ανήμπορος είσαι.

«Δεν έκανες και τίποτα. Όλα μόνος μου τα έκανα».

Έτσι σου μιλάει και γυρνάει το μυαλό σου ανάποδα. Προσπαθείς να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό καθώς σου λέει κατάμουτρα πως η παρουσία σου δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή της.

Ξεχνάει εκείνες τις νύχτες που καθόσουν ξάγρυπνος δίπλα της για να ακούσεις τα παραπονά της. Σβήνει από τη μνήμη της τα ξενύχτια που έριξες για να την κανείς χαρούμενη και να την αποφορτίσεις από το άγχος της. Παραβλέπει τις θυσίες σου αλλά θυμάται πάντα τις σκληρές σου κουβέντες και τα λάθη σου.

Αφιερωμένο σε όσους μας πλήγωσαν

Αφιερωμένο σε όσους μας πλήγωσαν

Φρόντιζε να μην κρατάς μέσα σου κακία για κανέναν. Δεν υπάρχει από αυτό, μεγαλύτερη σκλαβιά.

Θα περάσουν από τη ζωή σου άνθρωποι που θα σε πληγώσουν. Άνθρωποι που θα σε προδώσουν, άνθρωποι που θα σου κάνουνε κακό. Όπως και να πορεύεται κανείς, αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει.

Και θα θυμώσεις μαζί τους. Και θα οργιστείς. Και θα αντιδράσεις. Και θα κλάψεις. Και θα ξεσπάσεις. Και είναι αυτό όλο φυσιολογικό.


Έρχεται όμως κάποια στιγμή -δεν μπορεί θα το έχεις νιώσει- που η αρχική η φούντωση, η ένταση, περνάει. Καταλαγιάζει. Και είναι το σημείο αυτό που πρέπει να αποφασίσεις.

Να αποφασίσεις, αν θα κρατήσεις κακία μέσα σου. Να αποφασίσεις αν θα κρατήσεις μέσα σου θυμό. Ή, να αποφασίσεις αν θα συγχωρήσεις, αν θα προχωρήσεις λέγοντας στον εαυτό σου πως ‘’ ό,τι έγινε έγινε’’, πως ‘’ο χρόνος πίσω δεν γυρνά’’.

‘’Μα δεν είναι εύκολο’’, ίσως να μου πεις.

Είσαι παντού..



Σε ψάχνω στο θρόισμα των φύλλων, στο κελάηδισμα των πουλιών, στα παιχνίδια του ήλιου με την θάλασσα, σε ψάχνω παντού..

Απεγνωσμένα προσπαθώ να βρω μια σκιά, να νιώσω μια διαφορετική αύρα για να πω πως είσαι εσύ.. Για να πω πως έχουν δίκιο όσοι λένε πως είσαι εδώ- πως μας βλέπεις..

Προσπαθώ να κάνω το φευγιό σου να μην πονάει τόσο, μα πως είναι δυνατόν;

Η απουσία σου είναι το ίδιο έντονη με την παρουσία σου..

Δεν ξέρω αν αυτός ο πόνος σταματήσει ποτέ, αν αυτό το γιατί απαντηθεί, αν πάψουν να υπάρχουν τα αν…

Αφροδίτη στον Σκορπιό και Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο* Θρέψε και Φρόντισε* Ο Πλανήτης είναι η Οικογένεια σου*



2. 12. 2018




Σήμερα Κυριακή στις 19:00


η Αφροδίτη επιτέλους πέρασε ξανά


στον Σκορπιό,


κι έτσι σπάει το Πολεμικό Τετράγωνο στα Παρορμητικά


που λάμβανε Χώρα σχεδόν όλο τον Νοέμβριο


και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες*





Το Τετράγωνο αυτό στα Παρορμητικά,


δηλαδή:


Αφροδίτη σε Αναιρετικές Μοίρες του Ζυγού,


Ουρανός σε Αναιρετικές Μοίρες του Κριού,


Βόρειος Δεσμός σε Αναιρετικές του Καρκίνου,


Νότιος Δεσμός σε Αναιρετικές του Αιγόκερω*




Αυτό το Τετράγωνο, Σύγκρουσης


και Πολέμου,


Έντασης και Δυσκολίας


σε Ζώδια που Θεωρούνται Πολεμικά,


έφερε Αναιρέσεις και Τελειώματα


τα οποία ακόμα ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί*





Καθώς η Αφροδίτη είναι οι Σχέσεις


και η Αρμονία,


όσο βρισκόταν στις Τελευταίες Μοίρες του Ζυγού,


κάνοντας αντίθεση με Ουρανό


και όψεις Τετραγώνου


με τους Δεσμούς της Σελήνης,


έφερε Απότομα Καρμικά Τέλη,


και Δοκιμασίες σε Σχέσεις,


οι οποίες δεν μπορούσαν ούτε να βρουν


κάποιο κοινό τόπο συννενόησης,


αλλά ούτε και να ρέει τιποτα αρμονικά*

Όταν Έρχεται Η Σιωπή, Δεν Έχει Μείνει Τίποτα Να Σώσεις



Όταν έρχεται η σιωπή, δεν έχει μείνει τίποτα να σώσεις.
Η σιωπή μάτια μου, κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο!
Και δεν είναι σαν όλους τους άλλους θορύβους.
Αυτός είναι ο πιο εκκωφαντικός που θα ακούσεις ποτέ στη ζωή σου.
Τρυπάει χωρίς λύπηση, στο βάθος της καρδιάς!
Έχει το τέλειο σημάδι. Δεν αστοχεί ποτέ!
Και ο πόνος της, σε αφήνει χωρίς ανάσα.

Δεν είναι κατάρα η μοναξιά. Να την αγαπάς και μη στραβώνεις

Ο Blaise Pascal κάποτε είπε ότι «όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας πηγάζουν από την ανικανότητα του ανθρώπου να καθίσει ήσυχα σε ένα δωμάτιο μόνος του».

Δεν είναι κατάρα η μοναξιά. Να την αγαπάς και μη στραβώνεις

Η μοναξιά είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Όταν το έχεις στα χέρια σου μην παίζεις κορώνα ή γράμματα, σπαταλώντας την ώρα σου και αφήνοντας την τύχη σου στον αέρα.

Φρόντισε να βρεις την σωστή πλευρά, έτσι θα την επιλέξεις εσύ και δεν θα σε βρει εκείνη απροετοίμαστο.


Δεν είναι κατάρα φίλε μου η μοναξιά και μη στραβώνεις. Μη ξινίζεις τα μούτρα σου στο άκουσμα της, έχει αξία ανεκτίμητη η μοναξιά μη την αδικείς. Δοκιμασία είναι και μάλιστα για λίγους, οι πολλοί δεν την αντέχουν. Αλλά ξέρεις τι λένε, τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και οι πραγματικά δυνατοί είναι λίγοι.


Οι πολλοί διαλέγουν τις παρέες, τις μεγάλες παρέες. Αυτές που δεν ξέρεις ποιανού γνωστός είναι ο διπλανός σου και τι σχέση μπορεί να έχει με τον απέναντι, γιατί ούτε αυτόν τον έχεις ξαναδεί.

Αυτοί οι άνθρωποι περνάνε ώρες σε μεγάλα τραπέζια, σε σπίτια που δεν είναι δικά τους, με ανθρώπους που για να πάνε για τσιγάρα στο περίπτερο του κυρ Γιώργου στην γωνία θέλουν συνοδεία.

Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

highway-of-death-iraq-9

Ένα από τα μεγάλα εγκλήματα που διέπραξε ο ένας από τους τέσσερις χειρότερους ερπετοειδείς που ενσαρκώθηκαν στον πλανήτη μας, προσφέροντας θυσία αίματος στον βρυκόλακα θεό του..
highway-of-death-iraq-10
Πριν από είκοσι οκτώ χρόνια, ο πριν από δύο ημέρες αποδημήσας στον αστερισμό του Κάνωπος, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush ο πρεσβύτερος, διέπραξε μια από τις πιο βίαιες σφαγές στην ιστορία του πολέμου στο Ιράκ, κατά μήκος της Εθνικής Οδού 80, περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Κουβέιτ.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Freddie Mercury: Τι είχε προγραμματίσει να κάνει την τελευταία μέρα της ζωής του

Freddie Mercury: Τι είχε προγραμματίσει να κάνει την τελευταία μέρα της ζωής του
Μια πραγματική διάνοια, ένας άνθρωπος αστέρι με πολύπλευρο ταλέντο που κατάφερε να κάνει ολόκληρο τον κόσμο να χορέψει με τα τραγούδια του, ο Freddie Mercury μπορεί να νικήθηκε από τον ιό του HIV, άφησε όμως πίσω του μια τεράστια μουσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Ξεχώρισε και αγαπήθηκε για την ιδιαίτερη προσωπικότητα του, το μοναδικό του στιλ και την υπέροχη φωνή, ενώ ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατο του αποδεικνύει το πόσο προχωρημένες παραμένουν οι δουλειές του.
Ο Farrokh Bulsara, όπως ήταν το κατά κόσμον όνομα του, πέθανε σε ηλικία 45 ετών από το AIDS, στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Πριν όμως από τον θάνατο του, ηχογράφησε το τελευταίο του album μαζί με τους Queen με τίτλο “Innuendo” με το τραγούδι “The Show Must Go On” να μετατρέπεται σε μεγάλη επιτυχία.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;



Θα το δούμε κι΄αυτό. 

Το ρομπότ στοματικού έρωτα. Κούκλες απο σιλικόνη, ρομπότ γυναίκες, πλαστικά αιδοία, πλαστικές γυναίκες με τίποτα το φυσιολογικό πάνω τους, να τώρα και το ρομπότ του στοματικού έρωτα. Και με τις γυναίκες κύριοι μαλάκες τι θα γίνει; 

Να μένουν αγάμητες, ανικανοποίητες ή να το ρίξουν κι΄αυτές στα πλαστικά και ο καθένας έσω του να ικανοποιείται μόνος του. Που παλιά χρόνια που για να βγάλεις γκόμενα έπρεπε να χαλάσεις πολλά ζευγάρια παπούτσια και να καταστρώνεις ολόκληρα σχέδια πως θα φέρεις στο κρεβάτι όταν όλοι θα απουσίαζαν απο το σπίτι και να την βάζεις μέσα με κάθε προφύλαξη να μην σε δεί  κανένας απο την γειτονιά. 

Άστα να πάνε. 

Στην σημερινή εποχή κάθε μέρα ακούμε για καινούργιες τεχνολογίες που σκοπό έχουν να βελτιώσουν και να διευκολύνουν την ζωή μας, οπότε τι καλύτερο από το πρώτο ρομπότ στομαtικού έpωτα στον κόσμο. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον πρώτο προσομοιωτή στοματικού έpωτα που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να μάθει τον εαυτό του να βελτιώνει τις αποδόσεις του συνέχεια. 

Το ρομπότ ονομάζεται “Autoblow AI” και έχει συγκεντρώσει πάνω από 250.000 ευρώ από δωρεές.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΕΞ ΜΑΖΙ ΣΟΥ;



Κάποιες φορές μπορεί να μην είσαι σίγουρος πόσο καλά τα πήγες και να μην θέλεις να κάνεις τις κλασικές ερωτήσεις “Ήμουν καλός;” ή “Σου άρεσε;”. Εμείς θα σου πούμε τα σημάδια που θα δεις και θα καταλάβεις αν της πρόσφερες το καλύτερο σεξ της ζωής της.

Αυτά είναι τα 6 σημάδια. Αν η καλή σου δεν κάνει τα κάτωθι, τότε κάτι δεν πάει πολύ καλά.

Ψάχνει τα τσιγάρα της

Ναι, το ξέρουμε πως πρόκειται για μια απαίσια, βρωμερή συνήθεια… Παρόλα αυτά αν η καλή σου ψάχνει μανιωδώς στη τσάντα της το πακέτο με τα τσιγάρα μετά την ερωτική σας πράξη είναι σημάδι πως το σεξ ήταν τόσο καλό που χρειάζεται τη μυοχαλαρωτική επίδραση του καπνού για να ηρεμήσει το σώμα της από τα ρίγη ηδονής που μόλις της πρόσφερες! Αν την ώρα που καπνίζει μάλιστα κοιτάει και το ταβάνι, το σεξ σου την έστειλε σε άλλη διάσταση. Μην της μιλάς, θέλει τον χρόνο της!

Μετά το ποπ δεν έχει στοπ (δηλαδή θέλει και δεύτερο γύρο)

Κοίταξε, αυτό το στοιχείο είναι λίγο παγίδα. Μπορεί η καλή σου να θέλει επανάληψη γιατί την πρώτη ήσουν τόσο γρήγορος που δεν κατάλαβε τι της συνέβη, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να ανυπομονεί για τη δεύτερη φορά, έχοντας το ίδιο συναίσθημα που έχεις εσύ μετά το πρώτο κομμάτι πίτσας. Ήταν τόσο καλό που της τρέχουν τα σάλια για το δεύτερο.

Wolfgang Amadeus Mozart : «Συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους ακριβώς όπως μου συμπεριφέρονται»


«Όταν βλέπω ότι κάποιος με περιφρονεί και με περιφρονεί με περιφρόνηση, μπορώ κι εγώ να είμαι τόσο υπερήφανος και περιφρονητικός όσο κάθε παγώνι…»
– επιμέλεια αφιερώματος, Μαρία Λυδία Κυριακίδου

Synopsis547532.mozart.ledev22x
Ο Wolfgang Amadeus Mozart γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ του 1756, κι ήταν ο γιος βιολιστή στο δικαστήριο του τοπικού πρίγκιπα-αρχιεπισκόπου. Ο πατέρας του, αναγνωρίζοντας από νωρίς το εξαιρετικό μουσικό ταλέντό του, αποφάσισε να τον σπρώξει να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μπορεί να εκτίθεται σε όσο το δυνατό ευρύτερο φάσμα μουσικών στυλ και πολιτιστικών μέσων.
Μέχρι την ηλικία των 16 ετών ο Μότσαρτ επισκέφτηκε την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, είχε συναντήσει πολλές σημαντικές μουσικές και πολιτικές προσωπικότητες και είχε τρεις οπερές στο Μιλάνο.
Ήταν το είδος της εκπαίδευσης που δεν θα μπορούσε να έχει αποκτήσει ποτέ στο Σάλτσμπουργκ και, ενώ το συνεχές ταξίδι μπορεί να συνέβαλε στην κακή υγεία του για ολόκληρη τη ζωή του, ήταν αναμφισβήτητα και ένας σημαντικός παράγοντας στο σχηματισμό του κοσμοπολίτικου μουσικού στυλ του.
Σε όλη τη δεκαετία του 1770, ωστόσο, ο Μότσαρτ ήταν μέλος της ορχήστρας του Σάλτσμπουργκ. Η αυξανόμενη απογοήτευση με τη θέση του τον οδήγησε να δοκιμάσει την τύχη του στο Μάνχαϊμ και το Παρίσι το 1777-8, αλλά το ταξίδι του έφερε μόνο απογοήτευση και μέσα σε λίγους μήνες επέστρεψε και πάλι στο Σάλτσμπουργκ.
Μια σημαντική ανακάλυψη ήρθε, όταν μια επιτροπή από το Μόναχο οδήγησε στην πρώτη μεγάλη όπερά του, την «Idomeneo» (1781), ένα έργο στο οποίο διέχυσε όλη τη μουσική εμπειρία που είχε κερδίσει μέχρι τώρα.

Ο καθένας τελικά παίρνει αυτό που του αξίζει;


 «Ο καθένας τελικά παίρνει αυτό που του αξίζει», λέμε συχνά, θεωρώντας πως σε αυτόν τον κόσμο ο κακός θα τιμωρηθεί και ο καλός θα ανταμειφθεί για τις πράξεις ή τη συμπεριφορά του.

Είναι πράγματι δίκαιος ο κόσμος στον οποίο ζούμε; Σαφώς όχι. 

Τα παραδείγματα αναρίθμητα σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και είναι περιττό να επαναληφθούν εδώ. 

Παρ’ όλα αυτά, βαθιά μέσα μας, έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο δίκαιο, όπου αργά ή γρήγορα, ο καθένας ανταμείβεται ή τιμωρείται για τις πράξεις και την συμπεριφορά του. 

Η πίστη σε ένα δίκαιο κόσμο είναι μία καλά ριζωμένη πεποίθηση του ανθρώπου, που τον βοηθάει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, φυσικό και κοινωνικό, ως σταθερό, ελεγχόμενο, ασφαλές και οργανωμένο με τάξη. 

Τον βοηθάει να λειτουργήσει μέσα σε αυτό, να προβλέψει συμπεριφορές και καταστάσεις, να προετοιμαστεί για αυτές και εν τέλει, να αντεπεξέλθει καλύτερα στις καθημερινές δυσκολίες ή προκλήσεις της ζωής. 

Τον βοηθάει επίσης να κατανοήσει και να νοηματοδοτήσει γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του. 

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό αυτό, αρκεί να φανταστούμε για μία στιγμή πώς θα νιώθαμε αν κάποιος μας έλεγε πως οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας, είναι τυχαίο, χαοτικό και χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό ή λόγο. 

Πως, το να κάνεις σήμερα μία καλή πράξη δεν θα επιστρέψει αύριο ως καλό σε εσένα, αλλά θα χαθεί στο χάος του κόσμου. 

Πως, αν κάποιος διαπράξει ένα έγκλημα εις βάρος σου, μπορεί και να μην συλληφθεί, να μην καταδικαστεί, να μην τιμωρηθεί. Η ανασφάλειά μας θα εκτινάσσονταν στα ύψη και θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε σε μία τυχαία, ανεξέλεγκτη και χωρίς δικαιοσύνη κοινωνική ζωή. 

Ακριβώς λοιπόν επειδή αυτή η πεποίθηση εξυπηρετεί μία πολύ σημαντική, προσαρμοστική λειτουργία για το άτομο, είναι και πολύ δύσκολο να την εγκαταλείψει. 

Φυσικά δεν ερχόμαστε στον κόσμο με αυτή την πεποίθηση.