Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Τι Κρύβεται Πίσω από την Αφρικανική Σκόνη που έχει Καλύψει τον Μισό Πλανήτη;



Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι τουρίστες και οι ντόπιοι στην Κρήτη ξύπνησαν σε μια σουρεαλιστική σκηνή το πρωί της Πέμπτης 22/3/18 με το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, το νησί των διακοπών από όλο τον κόσμο, να καλύπτεται απ’ άκρη σ’ άκρη με ένα πορτοκαλί χρώμα από την Αφρικανική Σκόνη.


Το νησί είχε αποκτήσει μια κιτρινωπή απόχρωση αφού οι νότιοι άνεμοι μετέφεραν τη σκόνη από την έρημο της Σαχάρας στην Αφρική. Το πέπλο της σκόνης είχε προσδώσει ένα θολό πορτοκαλί ουρανό για την ημέρα και είχε μετατρέψει σε ένα σχεδόν απόκοσμο τοπίο τη νύχτα. Σαν να βρισκόσουν στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk η μάζα σκονισμένου και πολύ ξηρού αέρα σχηματίζεται πάνω από την έρημο της Σαχάρας από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Η σκόνη της Σαχάρα συνήθως μετακινείται από τις ακτές της Αφρικής κάθε τρεις έως πέντε ημέρες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Βρίσκεται συνήθως στα 5.000 έως 20.000 πόδια (περίπου 1500 χλμ έως 6000 χλμ) πάνω από την επιφάνεια της Γης και ταξιδεύει λόγω ισχυρών ανέμων.

Η σκόνη παρουσιάζει συνήθως υψηλές συγκεντρώσεις μολύβδου, ψευδαργύρου, χρωμίου και βαναδίου και έχει συσχετιστεί με προβλήματα υγείας στον ελληνικό πληθυσμό, σημειώνει η dailymail.co.uk.

Επίσης, από την ίδια πηγή μαθαίνουμε πως η Αφρικανική Σκόνη, δεν πλήττει μόνο την Κρήτη και κατ’ επέκταση μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Αναφέρει, λοιπόν, πως πέρυσι, η Βρετανία μετατράπηκε σε «αρειανό τοπίο», αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο, καθώς η σκόνη της Σαχάρας σάρωσε τον Ατλαντικό και εξαιτίας του τυφώνα Ophelia κάλυψε τον Ήλιο προσδίδοντας μία πορτοκαλί απόχρωση στην χώρα..


Η καταιγίδα του Οκτωβρίου θεωρήθηκε ότι μετέφερε όχι μόνο σκόνη από τη Βόρεια Αφρική αλλά και συντρίμμια από δασικές πυρκαγιές στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τα οποία όλα ταξίδεψαν προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ουρανός πάνω από το Λονδίνο και σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου καλύφθηκαν από μια σκοτεινή πορτοκαλί ομίχλη.

Το 2013 αναφέρθηκε ότι η σκόνη από τη Σαχάρα είχε ταξιδέψει χιλιάδες μίλια πέρα ​​από τον Ατλαντικό και κάλυψε την πολιτεία του Τέξας σε ανάλογης απόχρωσης σύννεφο ομίχλης. Μάλιστα, ορισμένοι Τεξανοί την εποχή εκείνη ανέφεραν αύξηση των συμπτωμάτων αλλεργίας ως αποτέλεσμα του σύννεφου της αφρικανικής σκόνης.

Τα μικροσκοπικά σωματίδια επιδείνωσαν τις υπάρχουσες παθήσεις της καρδιάς και των πνευμόνων, όπως το άσθμα, έτσι οι γιατροί συμβούλευαν τους ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν, μέχρι να περάσουν τα «πορτοκαλί σύννεφα».

Όμως, παρόμοια πορτοκαλί τοπία, συναντούμε σε χιόνια και σε χιονοθύελλες, πολύ βορειότερα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την express.co.uk, απόκοσμες σκηνές μίας πορτοκαλί «Αποκάλυψης»  έπληξαν τουλάχιστον τέσσερις χώρες, μετατρέποντας το λευκό χιόνι σε μια ανατριχιαστική πορτοκαλί σκιά που έκανε τους κατοίκους να τρομοκρατηθούν.

Οι πόλεις γύρω από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ανέφεραν το περίεργο φαινόμενο του πορτοκαλί χιονιού, με εκατοντάδες φωτογραφίες και πολλά βίντεο, αρκετά από τα οποία έχουν γίνει viral.

Οι τουριστικοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των χιονοδρομικών κέντρων, καλύπτονται από πορτοκαλί χιόνι, το οποίο έχει μετατρέψει τα χιονισμένα βουνά σε… αμμόλοφους.

Τι Κρύβεται Πίσω από την Αφρικανική Σκόνη που έχει Καλύψει τον Μισό Πλανήτη;
image credit: express.co.uk
Το φαινόμενο του πορτοκαλί χιονιού έχει συγκριθεί με ένα παρόμοιο περιστατικό που έλαβε χώρα στη Σιβηρία το 2007, όταν χιονοστιβάδα με πορτοκαλί χρώμα κάλυψε 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Παρά τις θεωρίες, παρέμεινε ασαφές τι έχει προκαλέσει το πορτοκαλί χιόνι, με εικασίες που κυμαίνονται από ρύπανση έως κάποια αμμοθύελλα.

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντικό παρατηρητή της Ρωσίας, το χιόνι αναφέρθηκε ότι είναι «δύσοσμο, λιπαρό και περιέχει τέσσερις φορές το κανονικό επίπεδο σιδήρου».

Τα πράγματα, λοιπόν, μέχρι εδώ, δεν φαίνονται να είναι φυσιολογικά.

Εκεί που η Αφρικανική Σκόνη ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο της Άνοιξης έγινε τακτικότατο και μάλιστα φτάνει και καλύπτει σχεδόν τον μισό πλανήτη. Φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από ύποπτο. Ωστόσο, έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και έρευνας, όπως διαβάζουμε στο cnn.gr.

Εκείνο που ακούγεται παράξενο στο αυτί, είναι ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών βλέπει πως υπάρχει και κάτι ωφέλιμο στην Σκόνη της Σαχάρας:



Ωστόσο υπάρχουν αρκετές διαφωνίες οι οποίες τεκμηριώνονται όσο γίνεται καλύτερα στο άρθρο: Η απίστευτη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: Μας “ωφελεί” η σκόνη από την Αφρική! το οποίο και προτείνουμε να διαβάσετε.

Άραγε, είναι η Αφρικανική Σκόνη μία ακόμα θεωρία συνωμοσίας όπως διαβάζουμε στο στο  άρθρο Αφρικανική σκόνη: Μεγάλο διεθνές πείραμα στην Κρήτη

«Το κλίμα χειραγωγείται προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι στο Βορρά για να είναι πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμη η περιοχή η οποία είναι πλούσια σε πετρέλαιο (30% των αποθεμάτων του πλανήτη) και αέριο, οι θαλάσσιες συγκοινωνίες να γίνουν πιο εύκολες και σύντομες, η περιοχή καλλιεργήσιμη. Για να συμβούν όλα αυτά, γίνεται μια συνεχής εναλλαγή αέριων μαζών -από Αφρική και Αρκτικής- με αποτέλεσμα τη συνεχή ξηρασία της Αφρικής, το σκόνισμα του ευρωπαϊκού νότου και τις επελάσεις Σιβηρικών μαζών»

Τι μας κρύβουν; Ποιος λέει την αλήθεια; Είναι η Αφρικανική Σκόνη αντικείμενο χειραγώγησης, προκειμένου να διεξαχθεί κάποιο διεθνές πείραμα συμφερόντων; Ψάξτε κι εσείς. Αναζητήστε όλες τις πλευρές που μπορούν να ρίξουν φως σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που μας αφορά όλους.

Δείτε και το πορτοκαλί χιόνι στο χιονοδρομικό Sochi

Orange snow turns Sochi ski resort into a Martian landscape



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.