Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Επιστήμονες εξηγούν πως το Σύμπαν «μας μιλά»


Η ζωή όπως ξέρουμε, εντοπίζεται πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια- όπου ένας μονοκύτταρος οργανισμός, με συνείδηση όχι περισσότερη από αυτή ενός βράχου, εξελίχθηκε σε θαυματουργές και ποικίλες μορφές ζωής. Πρώτα, ας συζητήσουμε τις δύο επικρατέστερες απόψεις για την ύπαρξη εκτός της θρησκευτικής.
  1. Τα ανθρώπινα όντα εξελίχθηκαν από ένα άλλο ζωντανό ον- συχνά αναφερόμενο ως «Θεός», «το Σύμπαν», «το Μεγάλο Πνεύμα» όπου όλα έχουν μια ανώτερη νοημοσύνη.
  2. Και οι απλοί και οι σύνθετοι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου των ανθρώπων, εξελίχθηκαν μέσα από μια τυχαία σειρά αμέτρητων γεγονότων κατά τη διάρκεια δισεκατομμυρίων χρόνων φυσικής επιλογής.
Η μια άποψη βασίζεται σε μια μορφή ανώτερης νοημοσύνης. Η άλλη βασίζεται στην εντελώς υλιστική (Νευτώνεια ) πραγματικότητα.
«Αν μπορούσαμε να δούμε πριν από αυτόν τον μονοκύτταρο οργανισμό και μετά τον τελευταίο άνδρα και γυναίκα, μόνο εσύ θα παρέμενες- εσύ, το Μεγάλο Πρόσωπο, εκείνη η συνείδηση της οποίας ο τρόπος σκέψης περιέχει αυτόν τον κόσμο». Robert Lanza, «βιοκεντρισμός».
Αυτό το άρθρο δεν έχει γραφτεί για να πείσει κανέναν με κανένα τρόπο- αλλά για να παρουσιάσει την άποψη μιας επιστημονικής μειοψηφίας.
Τώρα που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ας συζητήσουμε την άποψη ενός «επιστήμονα συνείδησης». Παρακάτω, δε θα μιλήσουμε πολύ για τα στοιχεία που σχετίζονται με την έρευνα.

«Η ζωή είναι βασικά γνωστική και συνειδητή».


Λίγοι από εμάς θα διαφωνούσαμε με το παραπάνω απόφθεγμα του Δρ. Bhakti Shanta. Η μειονότητα που διαφωνεί αντιμετωπίζει πάρα πολλές επιστημονικές αποδείξεις και έρευνες που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό.
Ωστόσο, συγκεκριμένοι επιστήμονες- συμπεριλαμβανομένου του Στήβεν Χόκινγκ- ισχυρίζονται ότι η επιστήμη δεν αφήνει χώρο για την υποκειμενική πλευρά της συνείδησης στην προσπάθεια της να γνωρίσει τον κόσμο ως σχέσεις μεταξύ ατόμων, δυνάμεων και μορίων.
Τι σημαίνει η «υποκειμενική συνείδηση»; Ας χωρίσουμε τις δύο λέξεις και μετά ας τις ξαναενώσουμε.
Συνείδηση είναι η υπαρξιακή αρχή που μας επιτρέπει να έχουμε «εμπειρίες» – σε αντίθεση με την κατάσταση αναισθησίας όπου δεν μπορούμε.
Υποκειμενική είναι η λέξη για κάτι που «επηρεάζεται από προσωπικά συναισθήματα, γούστα ή γνώμες».
Ο ορισμός της υποκειμενικής συνείδησης περιέχει μια ατομική εμπειρία της πραγματικότητας. Στην επιφάνεια, δεν φαίνεται να εμφανίζονται πολλές διαφωνίες. Κι όμως υπάρχουν.

«Το Σύμπαν μας μιλά συνέχεια».

Η άποψη του Βεδισμού για το Σύμπαν, στην οποία αναφέρονται αυτοί οι επιστήμονες, βασίζεται σε ένα υποσύνολο του Ινδουισμού. Αν και δίνει περισσότερη έμφαση στην πειραματική και λογική ερμηνεία της πραγματικότητας μέσω επιστημονικών μεθόδων.
Σύμφωνα με την άποψη του Βεδισμού για την ύπαρξη, το Σύμπαν συνεχώς προσπαθεί να επικοινωνεί μαζί μας. Ως δευτερεύουσα σημείωση, η σοφία του Βεδισμού είναι παρόμοια με τις αρχές του Βουδισμού που αναφέρονται στην φύση του Σύμπαντος. ( Ο Δαλάι Λάμα, για παράδειγμα, έχει συζητήσει με γνωστούς υλιστές επιστήμονες για την συνείδηση και για την γνώση- και έχει δώσει μερικές ωραίες παρουσιάσεις στα θέματα).

Εντάξει, τότε πως και δεν έχουμε ακούσει τίποτα;

Καλή ερώτηση!
Η απάντηση, σύμφωνα με τον Βεδισμό (και με πολλές απόψεις του Βουδισμού), είναι πως το Σύμπαν έχει την δική του γλώσσα. Ειδικότερα, το Σύμπαν μας μιλά μέσω μιας πνευματικής σύνδεσης.

Ακόμα ένα εμπόδιο στην επικοινωνία με το Σύμπαν είναι το πολυάσχολο μυαλό των ανθρώπων. Είμαστε κάπως περιορισμένοι σε σύγκριση με τη συλλογική νοημοσύνη που περιλαμβάνει το Σύμπαν. (Παράδειγμα: η τεράστια νοημοσύνη που απαιτείται για να «ωθήσει» την ύπαρξη στα δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης.)
Για να «ακούσουμε» το Σύμπαν είναι απαραίτητη η ηρεμία του μυαλού- κάτι που δεν μπορούν όλοι να πετύχουν χωρίς πειθαρχημένη πρακτική. Συζητάμε μεθόδους πειθαρχημένων, σκόπιμων, προσεκτικών πρακτικών παρακάτω.

Πώς να επικοινωνήσετε με το Σύμπαν κατά τον Βεδισμό

#1 Να είστε πρόθυμοι να λάβετε

Αν φοβάστε να ακούσετε κάποιον, τότε δεν θα τον ακούσετε ποτέ πραγματικά. Το ίδιο ισχύει και για το Σύμπαν.
Οπότε, πρέπει να υιοθετήσετε μια γενική επιθυμία να ακούσετε το Σύμπαν. Όχι, δεν χρειάζεται κάποια υπεράνθρωπη προσπάθεια, όπως πιθανόν να έχετε ακούσει.

#2 Δώστε προσοχή στις εμπειρίες

Το Σύμπαν δεν επικοινωνεί με ερωτήσεις και απαντήσεις. Δεν θα ακούσετε λέξεις: αντιθέτως, θα δείτε μοτίβα και μεταμορφωτικές σκέψεις. ( Θα εμβαθύνουμε στο τελευταίο σύντομα).
Πως θα μπορούσε κάποιος ή κάτι με απεριόριστη νοημοσύνη και ικανότητες να επικοινωνήσει; Λοιπόν, δε θα μιλούσε επειδή δε θα χρειαζόταν- και δεν χρειάζονται προφορικές λέξεις για να ερμηνεύσετε το νόημα.
Το Σύμπαν επικοινωνεί μέσω των ψυχικών, φυσικών, συναισθηματικών, πνευματικών και διαισθητικών εμπειριών.

#3 Διαλογισμός

Όπως προαναφέρθηκε, είναι δύσκολη η αλληλεπίδραση με το Σύμπαν με πολυάσχολο μυαλό. Χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε το μυαλό- και να επικοινωνήσετε με το Σύμπαν- είναι μέσω του διαλογισμού.
Ο διαλογισμός και ο επιμελής τρόπος ζωής είναι συχνά προϋποθέσεις για την επικοινωνία με το Σύμπαν επειδή και τα δύο αυξάνουν τις διαισθητικές και πνευματικές ευαισθησίες. Το Σύμπαν επικοινωνεί σε διαφορετική συχνότητα- μια που είναι ξένη για τα ανθρώπινα όντα στο φυσικό επίπεδο.

#4 Πίστη

Εκατομμύρια άνθρωποι είχαν μεταμορφωτικές εμπειρίες με το Σύμπαν –αφυπνίσεις, αναγεννήσεις, μεταμορφώσεις κτλ.- μόνο για να αφήσουν την υπερβολική ανάλυση να τους καταστήσει μη πιστούς.
Η αυστηρή ανάλυση και η πνευματική εμπειρία είναι ως επί το πλείστον μη συμβατά. Η πρώτη βασίζεται στην μέτρηση και στην παρατήρηση ενώ η τελευταία στην εντύπωση της ψυχής και της πίστης.

#5 Μην περιπλέκετε τα πράγματα

Σχετικά με το 4ο , η περιπλοκή μιας πνευματικής εμπειρίας συχνά δημιουργεί ατομική δυσπιστία. Αυτή η δυσπιστία σκληραίνει την καρδιά μας και καταστέλλει την αλήθεια.
Ενώ η νοημοσύνη του Σύμπαντος είναι άπειρη, η δική μας δεν είναι. Έτσι, γι αυτό κάποιοι από τους πιο λαμπρούς ανθρώπους που έζησαν ποτέ δεν μπορούν να δεχτούν την μη-υλιστική φύση της ύπαρξης.
Το Σύμπαν θα μας μιλήσει. Αλλά πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε την γλώσσα του και- ίσως σημαντικότερο- να ανοίξουμε την καρδιά μας στην εμπειρία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.