Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Φοβάμαι όσους αγαπώ

αγαπώ

Έλεγχος…Αποζητάμε πάντοτε να έχουμε τον έλεγχο, για όλα όσα μας συμβαίνουν στη ζωή μας! Μα η ρουφιάνα η καρδιά δεν ελέγχεται, δε μπορείς να οργανώσεις τα συναισθήματα σου και να τα τοποθετήσεις σε κουτάκια..Η καρδιά είναι ανεξάρτητη, δε σε ρωτάει τι; Και πως; Αν το “μισώ” και το “αγαπώ” ήταν θέμα του μυαλού, δε θα έπεφτε σε σφάλματα κανένας μας..
Έχω εχθρούς, όλοι έχουν, υπάρχουν άτομα που με αντιπαθούν (όσο αξιαγάπητη κι αν είμαι…), δε μισώ σχεδόν κανέναν τους,  απλά και μόνο τους αντιπαθώ από πλευράς μου. Δε με τρομάζουν αυτά τα άτομα, οι λεγόμενοι “εχθροί” δεν τους βάζω καν στο μυαλό μου, σαν σκέψη. Είμαι προστατευμένη από δαύτους…
Έκτισα κάτι τείχη, πιο ψηλά και από το σινικό…Την Κατερίνα, όπως είναι σαν ψυχή δε θα την δουν ποτέ, δεν θα τους δώσω καμία ευκαιρία για αυτό. Στη ζωή μου δε θα εισβάλλουν, δεν τους το επιτρέπω, κατάλαβες; Ίσως κάποια στιγμή να τους έδωσα λίγο χώρο, να καθίσουν δίπλα μου, αλλά με το που ένιωσα τι εστί βερίκοκο, τους εκτόπισα χίλια μέτρα μακριά. Έχουμε απόσταση τώρα, δεν είμαστε κοντά, όπως πρώτα, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα και καμία υποχρέωση ο ένας στον άλλον. Δε τους φοβάμαι, κατάλαβες;
Για εκείνους που τρέμω, είναι όσοι αγαπώ, καθώς με βλέπουν, αληθινά, ουσιαστικά και απροκάλυπτα. Ούτε ένα τουβλάκι δεν έχω χτίσει, για να με κρύψω. Άλλωστε, αυτό δεν είναι και το νόημα της αγάπης; Να είσαι ο εαυτός σου, να μην πιέζεσαι, να δίνεις ένα κομμάτι σου, κάτι από σένα, κάθε τόσο και να το χαίρεσαι; Αυτό πρέπει να είναι το νόημα, δεν μπορεί;

Οι προβλέψεις της Γιαγιάς Βάνγκα για το 2018 (vid)

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

Η τυφλή προφήτισσα που προέβλεψε την 11η Σεπτεμβρίου, το Brexit και την εμφάνιση του ISIS, κάνει δύο σημαντικές προβλέψεις για το 2018.

Η Βουλγάρα ψυχικός Βανγκελία Πάντεβα Ντιμιτρόβα (1911-1996) θεωρείται ο Έντγκαρ Κέιση των Βαλκανίων. Πηγή: News Media
Η ΤΥΦΛΗ προφήτισσα που προέβλεψε το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), το σεισμό και το τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου 2004 στον Ινδικό Ωκεανό με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, καθώς και το Brexit, είχε κάνει και δύο προβλέψεις για το 2018. Θα βγουν όμως αληθινές;
Πρόκειται για δύο σημαντικές προβλέψεις που έκανε η Γιαγιά Βάνγκα, οι οποίες αν επαληθευτούν, θα αλλάξουν τη μοίρα και την πορεία του κόσμου.
Η πρώτη αφορά την Κίνα και η δεύτερη το alter ego της Γης, τον πλανήτη Αφροδίτη.

Πολλές φορές, οι αλήθειες γίνονται αντιληπτές μόνο για να χαθούν και πάλι (Osho)



Πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, ο Έλληνας Αρίσταρχος ανακάλυψε ότι ο Ήλιος είναι το κέντρο του σύμπαντός μας και όχι η Γη. Αυτή η θεωρία του Αρίσταρχου έγινε γνωστή ως ηλιοκεντρική. Αργότερα όμως, οι Πτολεμαίοι εγκατέλειψαν αυτή τη θεωρία και είπαν ότι το κέντρο είναι η Γη.
Χρειάστηκαν πάνω από χίλια χρόνια, μέχρι ο Κέπλερ και ο Κοπέρνικος να εδραιώσουν και πάλι τη θεωρία ότι ο Ήλιος είναι το κέντρο του σύμπαντός μας.
Η αλήθεια που ανακάλυψε ο Αρίσταρχος έμεινε κρυμμένη για πάρα πολύ καιρό, μέχρι που ο Κοπέρνικος άνοιξε το αρχαίο βιβλίο του Αρίσταρχου… Και οι άνθρωποι έπαθαν σοκ.
Στη Δύση, λένε ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο. Όταν ο Όσκαρ Γουάιλντ πήγε στην Αμερική, είπε ένα αστείο σχετικά μ’ αυτό, που έγινε πολύ γνωστό. Είπε ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε πολύ νωρίτερα από κάποιον άλλο. Αυτό είναι αλήθεια.
Η Αμερική ανακαλύφθηκε πολλές φορές και χάθηκε ξανά και ξανά, όταν κόπηκαν οι σχέσεις μαζί της. 

Μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι αγαπούν χωρίς αναστολές

Μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι αγαπούν χωρίς αναστολές

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την αγάπη σε μια σχέση.

Προκειμένου να κάνετε κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε ούτε ζευγάρι, ούτε αντρόγυνο ούτε οτιδήποτε άλλο.
Παρά την αφθονία ποιητικών μεταφορών, είναι κυριολεκτικά αδύνατον να συνενωθούν δύο άτομα σε ένα. Είστε απλώς διακριτά άτομα που έχουν βρει πολλά κοινά στοιχεία να μοιραστούν μεταξύ τους. Ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο μόνοι μας και τον εγκαταλείπουμε μόνοι μας. Είναι απλή απερισκεψία να υπόσχεστε ότι θα αγαπάτε τον άλλο για πάντα.
Παρότι μπορεί να είναι ωραίο να ακούμε κάποιον να το λέει, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κενή υπόσχεση. Σκεφτείτε το λίγο. Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο σύντροφος ή η σύντροφός σας θα σας αγαπάει για πάντα, ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζει, γιατί η αγάπη αποτελεί εμπειρία που βιώνεται στιγμή με τη στιγμή. Η χθεσινή αγάπη τελείωσε, η αυριανή αγάπη δεν έχει έρθει ακόμη και η σημερινή αγάπη πρέπει να κερδηθεί.
Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο για όσο χρονικό διάστημα και τα δύο άτομα ικανοποιούν κάποια ανάγκη τους και προσφέρουν στη σχέση. Και η αγάπη πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για να μπορέσει να διατηρηθεί μια σχέση. Κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσω συμβολαίων!

Η αληθινή πειραιώτικη ιστορία μιας ελληνικής ταινίας




του Στέφανου Μίλεση

Το 1969 ανεβαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες μια ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Κώστα Κακκαβά, που έχει τίτλο «Θέλω πίσω το παιδί μου». Η συγκεκριμένη ταινία ανήκει στον κύκλο των λεγομένων δραματικών ταινιών, που μεταπολεμικά γυρίζονταν σε μεγάλο αριθμό και που είχαν σημαντική απήχηση σε τμήμα του ελληνικού λαού.

Σήμερα πολλές από αυτές τις ταινίες θεωρούνται ή κρίνονται λανθασμένα ως υπερβολικές, καθώς σε πολλούς φαίνεται ότι τα σενάριά τους αγγίζουν τα όρια της υπερβολής όσον αφορά στη δραματικότητά τους. Ωστόσο θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα σενάρια των ταινιών αυτού του είδους, στηρίζονταν πάνω σε αληθινά περιστατικά, επρόκειτο δηλαδή για ιστορίες που μεταπολεμικά απασχόλησαν την κοινή γνώμη. 

Η μεταπολεμική Ελλάδα, είχε πολλές δραματικές ιστορίες να αφηγηθεί προερχόμενες από τα δεινά του πολέμου και της κατοχής. Πρώτη θέση σε τέτοιου είδους ιστορίες κατείχε ο Πειραιάς ο οποίος υπήρξε η περισσότερο από όλους βομβαρδισμένη πόλη την περίοδο του πολέμου.   

Συμβολισμοί πίσω από τα έθιμα του Δωδεκαήμερου


Συνήθειες από την αρχαία Ελλάδα που άντεξαν 2.500 χρόνια και συνοδεύουν τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συμβολισμοί που προέρχονται από τον μυθικό φοίνικα που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του και παγανιστικά στοιχεία που συνδέθηκαν με την καθημερινότητα των ανθρώπων κάθε τόπου, αναβιώνουν τις ημέρες του Δωδεκαήμερου και κρύβονται καλά πίσω από τη φωτιά και τις μεταμφιέσεις. Αυτά τα δύο στοιχεία, άλλωστε, κυριαρχούν σε κάθε έκφραση της τοπικής παράδοσης και λαογραφίας της Μακεδονίας κατά τις γιορτινές μέρες...

«Υπάρχουν κάποια πράγματα ή μέσα που είναι διαχρονικά και μπορεί κάποιος να τα εντοπίσει σε πολλές κοινωνίες, όπου υπάρχει εορτασμός. Ένα από αυτά είναι η φωτιά που συμβολίζει το καινούριο, τη νέα αφετηρία, το καθαρτήριο, την ευετηρία, την καλοχρονιά» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιώργος Μελίκης, δημοσιογράφος, ιστορικός και λαογράφος. Ενδεικτικά παραθέτει το παράδειγμα του μυθικού φοίνικα, στο οποίο με πολύ παραστατικό τρόπο από τη φωτιά γεννιέται πάλι η ζωή. «Η φωτιά είναι κυρίαρχο μέσο στο λειτουργικό που επιτελείται σε όλα αυτά τα δρώμενα και σε όλες αυτές τις εκφάνσεις της παράδοσης που έχουν σχέση με τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα τζάκια είναι αναμμένα και στη σχετική σημειολογία συνυπάρχουν η πρακτική πλευρά της ζεστασιάς αλλά και η ζεστασιά της ψυχής, στο επίκεντρο ενός σπιτιού, την αρχαία εστία όπου εκτυλίσσονται τα περισσότερα δρώμενα» αναφέρει.

Ο Μηνάς Τσικριτσής για τον χρυσό δίσκο του Μούρντορφ

Η αρχαιοαστρονομική ερμηνεία του μυστηριώδους ηλιακού δίσκου του Μούρντορφ, από τον Μιχάλη Τσικριτσή.

Ο ηλιακός δίσκος του Μούρντορφ ανακαλύφθηκε το 1910, οι εμπειρογνώμονες όμως εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο ανήκει στην Εποχή του Χαλκού. Πηγή: Wikimedia Commons
Ο ΧΡΥΣΟΣ δίσκος του Μούρντοφ (Moordorf), θεωρείτο μέχρι τώρα ως ηλιακός, πιθανότατα χρονολογείται από την περίοδο ΙΙ της σκανδιναβικής εποχής του Χαλκού (1500-1300 π.Χ.).
Ο διαμέτρου 14,5 εκατ. δίσκος ανακαλύφθηκε το 1910 στο Άουριχ της ΒΔ Γερμανίας και από το 1926 ανήκει στον κατάλογο του κρατικού μουσείου της Κάτω Σαξονίας στο Ανόβερο. Τον Φεβρουάριο του 2016, οι εμπειρογνώμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του λόγω της μεγάλης καθαρότητάς του σε χρυσό.
Σε πρόσφατη μελέτη του, ο ερευνητής αιγαιακών γραφών δρ. Μηνάς Τσικριτσής απέδειξε την αυθεντικότητα του δίσκου λόγω της αρχαιοαστρονομικής πληροφορίας που φέρει, η οποία προϋπάρχει στα αιγαιακά τηγανόσχημα και τα άλλα ευρήματα του Κρητομυκηναϊκού πολιτισμού που έχουν παρόμοια αστρονομική πληροφορία.

Το εγώ κατηγορεί πάντα τους άλλους

Αποτέλεσμα εικόνας για Το εγώ κατηγορεί πάντα τους άλλους

Το εγώ κατηγορεί πάντα τους άλλους. 

Όταν είστε χωρίς εγώ και χωρίς ματαιοδοξία, απλά βλέπετε τα λάθη που κάνετε εσείς. 

Βλέπετε ότι δεν αγαπιέστε, δεν είστε επιτυχημένοι. 

Βλέπετε ότι δεν έχετε χρήματα, επιρροή, μαγνητισμό και ούτω καθεξής. 

Η αγάπη στην Αρχαία Ελληνική σκέψη







- «Να ανταποδίδης την Αγάπη με Αγάπη.»
Ησίοδος 

  - «Να διαφυλάττεις την Αγάπη».
Δελφικό παράγγελμα

 -  «Ο ανώτερος άνθρωπος, περισσότερο από κάθε τι, αφιερώνεται στη Σοφία και την Αγάπη. Το πρώτο είναι θνητό αγαθό ενώ το δεύτερο είναι αθάνατο...[..].. Από όλα τα δώρα που η θεία πρόνοια μας χαρίζει για να κάνει τη ζωή μας πλήρη και χαρούμενη, η Αγάπη / φιλία είναι το ομορφότερο….[…]…Η Αγάπη προς τον άνθρωπο μας προστάζει να βοηθάμε τους ξένους.»
Επίκουρος

 - «Αφετηρία των αρετών είναι η ευσέβεια, και κορυφαίο όριό τους η Αγάπη.»
Πυθαγόρας ο Σάμιος

 - «Η Αγάπη προς τους ανθρώπους είναι καθήκον, αφού είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου θεού...[...]..Να αγαπάτε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη φυλή η την θρησκεία στην οποία ανήκουν.»
Επίκτητος

 - «Φιλότητα αντί διαφοράς εθέλειν.» Να θέλετε Αγάπη αντί της έχθρας.»
 Ανδοκίδης

Καλλικάντζαροι – Τα ελληνικά κακά πνεύματα των Χριστουγέννων

kallikantzaroi
Αν ζούσατε στην ελληνική ύπαιθρο του 19ου αιώνα, ακόμα και στις αρχές του 20ου , τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά δεν θα ήταν μία τόσο ανέμελη περίοδος. Και πάλι θα την περιμένατε με χαρά, αλλά θα έπρεπε να φροντίσετε για ορισμένα πράγματα, ώστε η οικογένειά σας να φτάσει ως την μέρα των Φώτων με ασφάλεια. Γιατί τότε, από την παραμονή των Χριστουγέννων ως την ημέρα των Θεοφανείων, κυκλοφορούσαν στη γη οι καλλικάντζαροι. Αυτή η περίοδος είναι τα «Δωδεκαήμερα».
Ποιοι είναι οι καλλικάντζαροι
aberdeen-best
Πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά είναι άγνωστο. Ίσως να είναι τόσο παλιοί όσο οι «κόβαλοι», οι ακόλουθοι του θεού Διονύσου στην αρχαία Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα σκανδαλιάρικα αυτά πλάσματα, που αν κι έπεσαν κάποτε στα χέρια του Ηρακλή, εκείνος τα βρήκε τόσο διασκεδαστικά που τους χάρισε τη ζωή. Έτσι, συνέχισαν να περιφέρονται ανάμεσα στους ανθρώπους, να τους τρομοκρατούν, να φλυαρούν ακατάπαυστα και να γελούν εις βάρος τους. Στα αρχαία ελληνικά, η λέξη «κόβαλος» έγινε συνώνυμο του κατεργάρη, του απατεώνα, του προσποιούμενου και του χυδαίου. Αυτές είναι οι μοναδικές πληροφορίες που έχουμε γι’ αυτούς, όπως διασώζονται στα έργα του Αριστοφάνη και σε ορισμένα λεξικά της μεσαιωνικής εποχής. Κάπως έτσι, είναι και οι καλλικάντζαροι.

Από τα χελιδονίσματα στην αρχαιότητα στα κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς...


Αντωνόπουλος Γιώργος 
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τα κάλαντα σηματοδοτούν την γιορτή, το αύριο, την έναρξη του καινούργιου. Τότε τα αποκαλούσαν χελιδονίσματα και η αρχή του έτους ήταν τον Μάρτιο.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η λαογράφος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Σταυρούλα Πισιμίση «αν και ήταν ταυτισμένα με την αρχή της άνοιξης εμπεριέχουν επίσης όπως και στις μέρες μας ευχετικούς στίχους για την καλοχρονιά, έχουν σχέση για την νοικοκύρη, τα μέλη της οικογένειας.

Τα πράγματα αλλάζουν για πρώτη φορά όταν 153 πΧ οι ανώτατοι άρχοντες του ρωμαϊκού κράτους άρχισαν να αναλαμβάνουν το αξίωμά τους την 1η Ιανουαρίου. Από τότε η ημέρα αυτή άρχισε να θεωρείται ως αρχή του έτους. 

Μια γέρικη ελιά στη φάτνη του Χριστού…


Μια χριστουγεννιάτικη λαϊκή διήγηση της Κρήτης καταγεγραμμένη στο σπουδαίο βιβλίο του Νίκου Ψιλάκη «Λαϊκές τελετουργίες στην Κρήτη» των εκδόσεων Καρμάνωρ…..

«Έκανε πολύ κρύο τη βραδιά που γεννήθηκε ο Χριστός. Ο σπήλιος ήτανε παγωμένος και τα ζωντανά βαραναπνέανε για να ζεστάνουν με την αναπνιά τους το μωρό. Η Παναγία δεν εκάτεχε είντα να κάμει. Ήτανε κουκουλωμένη δίπλα στη ματζαδούρα και σκεφτόταν πώς θα καταφέρει να ξημερωθεί και να μην ξεπαγιάσει το μωρό. Απάνω στην ώρα ο Ιωσήφ σκέφτηκε ν’ανάψει φωτιά και να σπάσει λίγο την παγωνιά. Μα πού ξύλα;

Βγαίνει όξω από το σπήλιο, κάνει μια βόλτα, τίποτα. Ούτ’ ένα ψιχάλι ξύλο δεν ηυρηκε. Μπαίνει πάλι μέσα μα την ώρα που δεν εκάτεχε ίντα να κάμει, θωρεί ένα σωρό άχερα, μεγάλους κοντύλους και άλλα που ήτανε πολυκαιρισμένα μέσα στη ματζαδούρα. Τσι κοντύλους δεν τσι τρώνε τα οζά κι είχανε παραπομείνει στη φάτνη. Μοναχά τους είχανε πάει τα άχερα ίσαμ’ εκειά για να τους βάλουνε φωτιά και να ζεστάνουν το Χριστό. Ως τά’δε η Παναγία εδάκρυσε. Κι είπε:

– Νά’χουνε την ευκή μου κι ας είναι πάντα χρυσά, γιατί χρυσή ‘ναι κι η ψυχή ντως.

Από τότε τα άχερα έχουνε χρυσό χρώμα. Κι είναι χρυσή η ψυχή ντως γιατί αυτά πομένουνε όντα λιχνίσομε το στάρι.

Τι απέγινε τελικά το Άστρο της Βηθλεέμ;


Φωτογραφία του κομήτη Hyakutake στον έναστρο ουρανό του Λιβάνου, το έτος 1996.

Τι απέγινε τελικά το Άστρο της Βηθλεέμ;

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, το Δωδεκαήμερο ακόμη παραμένει, αλλά το ερώτημα για το τι ήταν το Άστρο της Βηθλεέμ παραμένει κι αυτό αιωρούμενο!.. Διαβάστε μια εμπεριστατωμένη μελέτη σχετική με το Άστρο των Μάγων, που κάποιοι το δέχονται, άλλοι το αρνούνται και άλλοι δεν πιστεύουν πως ήταν ένα ουράνιο φαινόμενο, αλλά ένα θαύμα!..
ΓΙΑ το Άστρο της Βηθλεέμ έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα. Χύθηκε πολύ μελάνη. Και ίσως χρειαστεί να ξαναχυθεί άλλη τόση στο ποτάμι των αμφιβολιών, των αμφισβητήσεων ή των διχογνωμιών.
Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο να διαβάσουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του φυσικού επιστήμονος κ. Χαράλαμπου Κονταρίνη, αλιευμένο μέσα από το βιβλίο του: «Το Άστρο των Μάγων» το οποίο, αφού κάνει μια γενική ανασκόπηση για τις προφητείες των αρχαίων ή των βιβλικών προφητών για τον Ερχομό του Ιησού, λέει επί λέξει τα εξής:
«…Ας μη λησμονούμε πως την εποχή γεννήσεως του Ιησού πολλοί λαοί του τότε γνωστού κόσμου, ιδίως οι Εβραίοι, στέναζαν κάτω από τον ρωμαϊκό ζυγό13, που ήταν τυραννικός και ζούσαν σαν δούλοι. Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι παρέμεναν στο βαθύ σκοτάδι της άγνοιας και δεισιδαιμονίας, στον βόρβορο της ακολασίας και της διαφθοράς. Ζούσαν σε τρομερή ηθική κατάπτωση, αφού τα έβλεπαν όλα πρόσκαιρα και ζητούσαν μόνο την απόλαυση της ζωής. Κανείς δεν ήθελε να κοπιάσει για κάτι καλό, αφού δεν ήξερε αν θα τιμηθεί γι' αυτό.
Ως πίστευαν τότε, το κέρδος και οι χαρές της στιγμής ήταν τα μόνα που άξιζαν. Ούτε οι θεοί, ούτε οι άνθρωποι μπορούσαν να εμποδίσουν κανένα σ' αυτόν τον ηθικό κατήφορο γιατί όλοι έβλεπαν πως τόσο οι ελάχιστοι ενάρετοι, όπως και αυτοί, όμοια πέθαναιν.
Ήταν η εποχή που η μαγεία, οι εξορκισμοί, οι δαίμονες, τα θαύματα, οι προφητείες, η μαντική και ιδίως η πίστη στην αστρολογία επηρέαζαν την ζωή όλων.
Σε τέτοιο χάος ζούσαν οι άνθρωποι, προ της εμφανίσεως του Ναζωραίου. Όμως υπήρχαν και ευσεβείς που πίστευαν στον σωτήρα Εκείνον που ερχόταν να τους λυτρώσει και θα προ-αγγελλόταν η άφιξη του με την εμφάνιση λαμπρού αστέρος.
Πολύ αργότερα, όταν οι πρώτοι Χριστιανοί πήγαν στις Ινδίες για την διάδοση του Χριστιανισμού, οι Ινδοί δεν παραξενεύτηκαν καθόλου όταν τους είπαν πως ο Θεός κατέβηκε στην Γη και έλαβε ανθρώπινη μορφή. Και αυτό γιατί και ο δικός τους Θεός, ο Κρίσνα, που η θρησκεία ίου είχε επικρατήσει αιώνες προ της γεννήσεως του Χριστού, παρουσίαζε αρκετές ομοιότητες με τον αναμενόμενο Μεσία των Εβραίων που ενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού. Σε ένα μάλιστα παλαιό θρησκευτικό ποίημα των Ινδών, το «Μπάρτα Χάστραμ», αναφέρεται πως: «Θα γεννηθεί ο Θεός από μία παρθένα... και θα γυρίσει στον κόσμο για να τον λυτρώσει από την αμαρτία».

Τα 10 χαρακτηριστικά μιας ισχυρής προσωπικότητας!



1. Λαμβάνω υπόψη μου την άποψη των άλλων, αλλά παίρνω εγώ τις τελικές αποφάσεις στη ζωή μου.
2. Είμαι γενικά γνώστης των συναισθημάτων, των σκέψεων, των αναγκών και των «θέλω» μου.
3. Επιτρέπω στους άλλους να αισθανθούν και να σκεφτούν διαφορετικά σε σχέση με μένα.
4. Συμπάσχω με τους άλλους αλλά να δεν φτάνω στο σημείο να «κουβαλήσω» τα βάρη των προβλημάτων τους.
5. Έχω ξεκάθαρη άποψη σχετικά με τις προτεραιότητες και επιλογές μου και με άλλο τόσο ξεκάθαρο τρόπο μπορώ να τις εκφράσω.

Αυτή Είναι η Άσκηση που Καίει το Λίπος 2 Φορές πιο Γρήγορα από τις Άλλες!

Αυτή Είναι η Άσκηση που Καίει το Λίπος 2 Φορές πιο Γρήγορα από τις Άλλες! 

Πώς θα σας φαινόταν αν ξέρατε ότι υπάρχει μια άσκηση που θα γραμμώσει τα πόδια σας και θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος δύο φορές που γρήγορα από ότι άλλες κλασικές ασκήσεις ποδιών;
Είναι, λοιπόν, μια άσκηση την οποία προτείνουν και συστήνουν οι διασημότεροι trainers στον κόσμο και συνδυάζει δύο πράγματα… την ταχύτητα και τη δύναμη. Αυτός είναι και ο συνδυασμός που θα φέρει στο σώμα σας τα αποτελέσματα που αναζητάτε. 
Το όνομα της άσκησης είναι squat hop και είναι μια πλειομετρική άσκηση η οποία γυμνάζει το σώμα και σας βοηθάει να κάψετε έως και 70 θερμίδες παραπάνω την ημέρα. 

“Η ζωή δεν είναι να έχεις και να αποκτάς αλλά να είσαι και να γίνεσαι”. Ρητό του Matthew Arnold.



Στην πορεία που ακολουθούμε στη ζωή μας, είναι δύσκολο να αποφύγουμε ερωτήσεις που αφορούν τη θέση μας στον κόσμο. Αυτά που χοντρικά ονομάζουμε «υπαρξιακά ζητήματα», μας απασχολούν κυρίως με το που βρούμε την ευκαιρία να σκεφτούμε. Διακοπές και γιορτές, διάφορες ερωτήσεις που αφορούν τη θέση μας στη ζωή, έρχονται και μας πιάνουν το χέρι! O μεγάλος Άγγλος ποιητής, δίνει μια καλή ιδέα από την οποία μπορούμε να πιαστούμε.
Κυνήγι για κατάκτηση: Ο λάθος δρόμος.
Είτε το θέλουμε να το παραδεχτούμε, είτε όχι, ο κόσμος στον οποίον ζούμε γίνεται όλο και περισσότερο υλικός. Όλο και περισσότερο, γίνεται κτητικός. Για κάποιον λόγο ο οποίος δε στηρίζεται στη λογική, (όσο παράδοξο και αν φαίνεται) ταυτίζουμε την ψυχολογική αίσθηση γαλήνης και χαράς, με την κατοχή αντικειμένων. Αυτή η παράξενη λογική, μας λέει πως η αίσθηση ελέγχου αντικειμένων και η απόλαυση των ιδιοτήτων τους, μας φέρνει μια πληρότητα που οδηγεί στην ευτυχία.
Έτσι λοιπόν, διαμορφώνουμε τη ζωή μας με βάση αυτόν τον στόχο. Για να έχουμε επάρκεια (η οποία, σημειωτέον, δεν είναι ποτέ αρκετή) αγαθών και υλικών πραγμάτων, εργαζόμαστε. Το να εργαζόμαστε, δεν είναι κακό. Απεναντίας, η ομαλή εργασία είναι αδερφή της δημιουργικότητας. Εδώ μιλάμε όμως όχι για το «εργαζόμαστε για να ζούμε» αλλά για το «ζούμε για να εργαζόμαστε». Ζούμε για να εργαζόμαστε και τελικά, για να απολαμβάνουμε. Και η πληρότητα; Η ευτυχία; Δεν έρχονται ποτέ. Τα πολλά, (αγαθά) επιθυμούν να πολλαπλασιαστούν και ποτέ δεν είναι αρκετά. Μάταιος δρόμος προς την ευτυχία!
Η ζωή των …έξυπνων ανθρώπων.
Οι αρετές δεν είναι μόνο θέμα ηθικής. Το να γίνουμε φορείς αρετών, έχει να κάνει και με την ευφυΐα μας. Εδώ, δε μιλάμε για την τυπική, «σχολική-μαθητική» ευφυΐα. Μιλάμε για την ευφυΐα που καθορίζει τον τρόπο ζωής μας! Μπορούμε να αντιληφθούμε λοιπόν ποιός είναι ο «έξυπνος» τρόπος ζωής; Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν καλά ότι όσα αγαθά και να πάρουν, μόνο λίγες μέρες (το πολύ) θα χαρούν. Μετά, παλιώνουν…Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν, πως η συνεχής κτητικότητα και η θέληση για έλεγχο πραγμάτων, γεμίζει την ψυχή μας με άγχος. Η ηρεμία και η γαλήνη έρχεται όσο περισσότερο ελαφραίνουμε. Η συνεχής κτήση αγαθών μάς φορτώνει ευθύνες διατήρησης. Το άγχος, μόνο στην ευτυχία δεν οδηγεί.

Να είσαι ο εαυτός σου και οι σωστοί άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σου



Να είστε αυθεντικοί, ονειροπόλοι. Ευγενικοί και πεισματάρηδες σε κάποιες περιπτώσεις. Να έχετε την τρέλα σας- σας κάνει μοναδικούς! Να είστε ο εαυτός σας. Πάντα να υπερασπίζεστε την ταυτότητα σας ακόμα και αν δεν αρέσει στους άλλους. Κρατήστε την ουσία σας ανέπαφη και οι σωστοί άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σας από εκεί που δεν το περιμένετε.

Αυτή η ιδέα ίσως να μην μοιάζει τόσο λογική με την πρώτη ματιά. Κι όμως είναι από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι αναζητούν κάποιον να τους συμβουλέψει. Τα συμπτώματα είναι σχεδόν πάντα τα ίδια: ψυχική εξάντληση, κούραση και το αίσθημα πως έχετε χάσει τον δρόμο σας. Αισθάνεστε να σας καταβάλλει η γνώμη των άλλων, η πίεση της δουλειάς και του σπιτιού και ο θόρυβος του κόσμου που δεν αναγνωρίζετε πλέον.

«Η δυσκολότερη πρόκληση είναι να είσαι ο εαυτός σου σε ένα κόσμο όπου όλοι προσπαθούν να είναι κάποιος άλλος». – EE Cummings

Όταν σταματάτε να είστε ο εαυτός σας και γίνεστε αυτό που περιμένουν οι άλλοι, χάνετε το πιο σημαντικό κομμάτι της ύπαρξης σας: την ταυτότητα σας. Ακόμα χειρότερα, αφήνετε στην άκρη αυτά που σας κάνουν μοναδικούς για να γίνετε ένα «φυσιολογικό» άτομο. Ένα καλό, ελεγχόμενο, εύκολο άτομο. Επιτρέπετε να μπουν άνθρωποι στην ζωή σας που στην πραγματικότητα θα τους θέλετε μακριά σας.

Σιγά σιγά χωρίς να το συνειδητοποιείτε οι μέρες σας γίνονται γκρίζες. Δεν υπάρχει λάμψη να σας εμπνεύσει ή αυθορμητισμός να σας κινητοποιήσει. Επίσης, είναι ευθύνη σας να ανακαλύψετε και να υπερασπιστείτε το φως σας, αυτό που σας κάνει διαφορετικούς. Το μοναδικό πράγμα που σας κάνει ξεχωριστούς σε ένα κόσμο όπου όλα μπορούν να αντικατασταθούν.

ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ “Shuanggua’er”- ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΥΤΙΑ



Τρεις ήλιοι λάμπουν ταυτόχρονα στον ουρανό, στην πόλη Hailun της επαρχίας Heilongjiang της βορειοανατολικής Κίνας, μαγεύοντας τους κατοίκους της περιοχής.

Η ουράνια ψευδαίσθηση εμφανίστηκε γύρω στις 08:30, με δύο μικρότερους ήλιους σε κάθε πλευρά ενός μεγαλύτερου.

Το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ -ΣΟΦΙΑΣ


Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες. Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου του 360.

Κατά την εποχή του Αρκαδίου, το 404, η πρώτη Αγιά Σοφιά πυρπολείται και θα κτισθεί εκ νέου από τον Θεοδόσιο Β’. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10 Οκτωβρίου του 415, όμως ο ναός θα πυρποληθεί και πάλι το 532, κατά τη Στάση του Νίκα. Έτσι, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α’ αποφασίζει να κατασκευάσει την εκκλησία από την αρχή, στον ίδιο χώρο, αλλά πολύ πιο επιβλητική, για να δεσπόζει στη Βασιλεύουσα. Τα θεμέλια αυτού του μεγαλοπρεπή ναού θα μπουν στις 23 Φεβρουαρίου του 532, με σχέδια που εκπόνησαν οι αρχιτέκτονες Ανθέμιος Τραλλιανός και Ισίδωρο ο Μιλήσιος.

Για την ολοκλήρωση του κολοσσιαίου έργου δούλεψαν αδιάκοπα επί έξι χρόνια 10.000 τεχνίτες, ενώ ξοδεύτηκαν 320.000 λίρες (περίπου 120.000.000 ευρώ). Από κάθε σημείο όπου υπήρχε Ελληνισμός, έγινε προσφορά: Τα πράσινα μάρμαρα από τη Μάνη και την Κάρυστο, τα τριανταφυλλιά από τη Φρυγία και τα κόκκινα από την Αίγυπτο. Από τον υπόλοιπο κόσμο προσφέρθηκαν τα πολύτιμα πετράδια, ο χρυσός, το ασήμι και το ελεφαντόδοντο, για τη διακόσμηση του εσωτερικού.

Μαζάνθρωπος το Ανθρώπινο Ζώο

Μαζάνθρωπος το Ανθρώπινο Ζώο

Η πλειονότητα των μελών των σύγχρονων καταναλωτικών κοινωνιών, από τη στιγμή που εκχώρησε σε τρίτους το δικαίωμά της να μετέχει της αρχής, επόμενο ήταν να μεταβληθεί σε μάζα. Σ’ ένα, δηλαδή, ανομοιογενές ως προς τη σύνθεσή του ανθρωποσύνολο, το οποίο διακατέχεται από ακατανίκητη ορμή προς οτιδήποτε ερεθίζει τα πλέον πρωτόγονα εκ των ενστίκτων του και ικανοποιεί τις ταπεινότερες των επιθυμιών του.

Έλκεται από την ευτέλεια, καθηλώνεται από τη χυδαιότητα, τέρπεται από τις ύβρεις, παθιάζεται με τις εξελισσόμενες επί της οθόνης λεπτομέρειες της ερωτικής συμπεριφοράς άσημων και διάσημων, καταναλώνει ό,τι γαργαλιστικό βίαιο και ποταπό συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα του καλλιτέχνη, στο γραφείο του πολιτικού, στην οικογένεια του γείτονα, στον κόσμο· με διάθεση, που λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί παθολογική. Κι όλα αυτά δια της κλειδαρότρυπας. την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση υποκαθιστά η Τηλεόραση.

Η περιθωριοποιημένη, και κατ’ ουσίαν αμαθής αυτή μάζα, έχει την ψευδαίσθηση ότι δια της προβαλλόμενης ενώπιόν της αθλιότητας ψυχαγωγείται και ταυτοχρόνως ξορκίζει το κακό, που την απειλεί σε κάθε της βήμα. Απαίδευτη καθώς είναι, αδυνατεί να αποκρυπτογραφήσει τα φαινομενικώς ουδέτερα μηνύματα των προαναφερθέντων εκπομπών και παγιδεύεται στην επιτηδευμένη απλότητά τους· με αποτέλεσμα να καθίσταται θύμα των κυρίαρχων, οι οποίοι μέσω αυτών των μηνυμάτων τη χειραγωγούν.

Οι διανοούμενοι, που είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα και να της αποκαλύψουν την αλήθεια, είναι, σκοπίμως, κομμένοι από τα μέσα αυτά. Όμως, ακόμα και όταν προσφερθεί στη μάζα αποκωδικοποιημένο το μήνυμα και ολόκληρη η αλήθεια, που την αφορά, κατά κανόνα αρνείται να τα αποδεχτεί.

Πρώτον, διότι η μάζα σπανίως εμπιστεύεται εκείνους που προσπαθούν να της ανοίξουν τα μάτια. Αντιθέτως, μιμείται καλλιτέχνες και ακολουθεί άνδρες ή γυναίκες που κατάγονται από «αρχοντική» γενιά και γενικώς πρόσωπα, που κατ’ αυτήν φέρουν τη «σφραγίδα της δωρεάς». Και δεύτερον, διότι η μάζα είναι από τη φύση της άτολμη και συντηρητική. Ακόμα και όταν οι συνθήκες τη μεταβάλλουν σε επαναστατική δύναμη, το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα της μάζας είναι η συντήρηση· εκ της οποίας πηγάζουν η διστακτικότητα, ο φόβος για το άγνωστο, η εχθρότητα προς τις καινοτομίες και η δυσπιστία προς την Επιστήμη.

Η μάζα δεν πείθεται ούτε με λογικά επιχειρήματα ούτε με επιστημονικές αποδείξεις. Όλοι οι επιστήμονες της γης να πέσουν απάνω της δε θα καταφέρουν ν’ αλλάξουν την εδραιωμένη πεποίθησή της για φιλοσοφικά συστήματα, πρόσωπα, γεγονότα και τηλεοπτικές εκπομπές. Η αλήθεια είναι θανατηφόρα για τη μάζα και η αγελαία συνείδησή της είναι ανίκανη να την αντέξει. Δώσε στη μάζα παραμύθια και σε ακολουθεί έως θανάτου. Μάζα και αλήθεια είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες, οι οποίες ουδέποτε ταυτίστηκαν. Κάτι ήξερε ο Μέγας Κωνσταντίνος που σκαρφίστηκε το «εν τούτω νίκα» και οι Φιλικοί το «ξανθόν γένος».