Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η μυστηριώδης οδός Μαύρης Πέτρας στην Θεσσαλονίκη



Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη γνωστή για την ομορφιά της. Το λιμάνι, ο Λευκός Πύργος, η μεγάλη της παραλία και φυσικά το καλό της φαγητό, σε συνδυασμό με τη νυχτερινή ζωή που έχει, την κάνουν τον ιδανικό τόπο για μικρούς και μεγάλους. 

Αν κάποιος θέλει να αγναντέψει τη θέα της, δεν έχει παρά να ανέβει στην Παλιά Πόλη ή κοινώς τα Κάστρα και αφού βρει το κατάλληλο σημείο, να περάσει ώρες ρεμβάζοντας. Μέσα όμως στις τοποθεσίες με την καλύτερη θέα, συγκαταλέγεται και ένας δρόμος που περιβάλλεται από έναν τρομακτικό και συνάμα αξιοπερίεργο μύθο.


Η οδός της Μαύρης Πέτρας, είναι ένα μικρό δρομάκι που θα το συναντήσετε καθώς περνάτε την οδό Ακροπόλεως στην Άνω Πόλη. Βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τους «Κήπους του Πάσα» και η μυστικιστική ενέργεια που αποπνέει, ενίσχυσε τη διάδοση του μύθου της. Το εν λόγω δρομάκι περιβάλλεται από σπίτια δεξιά και αριστερά, ενώ στο τέλος του, καταλήγει σε ένα ανοιχτό σημείο με μια από τις πιο φανταστικές θέες της πόλης.

Την πραγματική αξία και ασφάλεια θα τη βρούμε στο Είμαι



Πίσω από την αυτοαπόρριψη κρύβεται η φαντασία. Μόνο η φαντασία είναι ικανή να δημιουργήσει ένα είδωλο, έναν ιδεατό εαυτό, και να ορίσει ότι μόνο όταν γίνουμε "κάπως", θα είμαστε άξιοι και ασφαλείς.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να είμαστε κάπως, ή να μην είμαστε κάπως, για να είμαστε εντάξει, να αξίζουμε, να έχουμε τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι οι άλλοι και να νιώθουμε ασφαλείς.

Ο τρόπος που μεγαλώνουμε όλοι εμπεριέχει από πολύ νωρίς την ανάπτυξη ενός ψευδούς εαυτού, ενός "εγώ" που δεν είναι σωστό, δεν είναι επαρκές, είναι ελαττωματικό και μειονεκτεί. Κανένας δεν φέρει ευθύνη γι' αυτό το δημιούργημα, αφού όλοι λειτουργούν έτσι εντελώς αυτόματα και ανεπίγνωστα. Είναι απλώς το στάδιο της εξέλιξης του ανθρώπου που διανύουμε τώρα και έχει αυτή τη μορφή.

Η μετάβαση από αυτή την κατάσταση στη συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει ατομικό-ψυχολογικό "εγώ", αλλά ότι είμαστε η ζωή που έχει εμφανιστεί με αυτές τις μορφές, γίνεται και αυτή μόνη της. Το "εγώ αφυπνίζομαι", ή "εγώ προσπαθώ να υπερβώ το εγώ", είναι και αυτά ψευδαισθήσεις. Είναι ο ίδιος ψευδής εαυτός που κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις.

Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για την επόμενη ενσάρκωση του Δαλάι Λάμα

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

Η κινεζική κυβέρνηση πιέζει τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ να αποκαλύψει ποια θα είναι η επόμενη ενσάρκωσή του στη γη.

Ο Τεντζίν Γκιάτσο είναι ο 14ος Δαλάι Λάμα. Η κινεζική κυβέρνηση τον πιέζει να της αποκαλύψει πού πρόκειται να ξαναγεννηθεί. Image: Supplied
ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ είναι ο τίτλος που δίνεται στον έναν από τους δύο ηγέτες του Λαμαϊσμού (Θιβετανικού Βουδισμού). Ο άλλος ηγέτης είναι ο Παντσέν Λάμα. Η ονομασία “Δαλάι Λάμα” είναι συνδυασμός της μογγολικής λέξης dalai που σημαίνει “ωκεανός” και της θιβετανικής λέξης bla-ma που σημαίνει “γκουρού”, “δάσκαλος”. Ολόκληρος ο τίτλος μεταφράζεται ως “ωκεανός σοφίας”.
Ο Δαλάι Λάμα ήταν μέχρι το 1950 ο πολιτικός αρχηγός του Θιβέτ. Θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει στη γη τη ζωντανή ενσάρκωση του Αβαλοκιτεσβάρα, του Μποντισάτβα της Συμπόνιας, που είναι μια από τις μορφές του Βούδα και συγκεκριμένα η μορφή του ελέους. Ο θεσμός των Δαλάι Λάμα ξεκινά από τον 14ο αιώνα.
Η πνευματική δικαιοδοσία του Δαλάι Λάμα επεκτείνεται και πέραν του Θιβέτ έως τη Μογγολία, σε ένα μέρος της Κίνας και στα βασίλεια του Μπουτάν και του Σικίμ. Μέχρι το 1959 η έδρα του τωρινού Δαλάι Λάμα ήταν η πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Το 1959, όταν κατέλαβαν το Θιβέτ οι Κινέζοι, ο Δαλάι Λάμα κατέφυγε στην Ινδία.
Να σημειωθεί ότι μετά τον θάνατο του Δαλάι Λάμα, ο διάδοχός του εκλέγεται στο πρόσωπο του παιδιού, που την ώρα του θανάτου του γεννιέται και που, όπως ισχυρίζονται οι Λάμα, αναγνωρίζουν στο παιδί αυτό μερικά σημάδια που δείχνουν ότι είναι η νέα ενσάρκωση του Βούδα Αβαλοκιτεσβάρα.
Τα επίσημα αυτά πρακτικά της ενσάρκωσης υποβάλλονταν στην Κίνα, όταν ακόμη το Θιβέτ ήταν αυτόνομη επαρχία της Κίνας, και η κινεζική κυβέρνηση επικύρωνε την ενσάρκωση και φυσικά και τη διαδοχή.
Από τότε όμως που ο σημερινός 14ος Δαλάι Λάμα ζει εξόριστος, ύστερα από την κατάληψη του Θιβέτ από τον κινεζικό στρατό, οι σχέσεις του με την Κίνα είναι τεταμένες, παρ’ όλο που στις 10 Μαρτίου 2011 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πολιτικός ηγέτης της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.

Τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού διαλόγου

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού διαλόγου | Βασιλική Παππά
Ο διάλογος αποτελεί βασική παράμετρο της επικοινωνίας. Τα λεκτικά μηνύματα που ανταλλάσσουν δύο ή περισσότερα άτομα, μαζί με τα παραγλωσσικά/παραλεκτικά αλλά και τα κατεξοχήν μη λεκτικά μηνύματα, συνιστούν τη διαπροσωπική επικοινωνία.

Ο διάλογος αποτελεί μια ευκαιρία για εκμάθηση και προσωπική βελτίωση και όχι απλώς για έκθεση και προβολή των προσωπικών μας απόψεων και θέσεων. Σύμφωνα με τους Πουχόλ Ι Πονς & Λουθ Γκονθάλεθ (2004, ό. α. Παππά, 2016β), διάλογος είναι η συζήτηση που λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα, με την οποία γίνεται ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Απαραίτητη προϋπόθεση του διαλόγου είναι η προσεκτική ακρόαση εκ μέρους των συνομιλητών, αλλά και η αποδοχή και κατανόηση της διαφορετικότητας του ενός από τον άλλο.
Η διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου δε συμβαίνει συχνά, καθώς οι άνθρωποι συνήθως συνδιαλέγονται μεταξύ τους μόνο φαινομενικά. Ο πραγματικός διάλογος δημιουργεί θετικά συναισθήματα, χαρίζει την αίσθηση της πληρότητας και αυξάνει το αίσθημα αυτοαξίας και την αυτοεκτίμηση. Ο φαινομενικός –και όχι ο πραγματικός– διάλογος έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
• Οι άνθρωποι που συνδιαλέγονται δε μιλούν με τη σειρά αλλά ταυτόχρονα.
• Διακόπτουν ο ένας τον άλλο, πριν ολοκληρώσει ο καθένας αυτό που έχει να πει.
• Ανυπομονούν, βιάζονται να πουν τη γνώμη τους.
• Πολλές φορές μιλάει μόνο ο ένας και ο άλλος μόνο ακούει.
• Άλλες φορές ο ένας μιλάει και ο άλλος δεν ακούει πραγματικά, σκέφτεται κάτι διαφορετικό.
• Και άλλες φορές ο ένας μιλάει και ο άλλος δεν ακούει γιατί σκέφτεται αυτό που θα πει μετά ο ίδιος.
• Υπάρχει ακόμη περίπτωση ο ένας να μιλάει και ο άλλος να σκέφτεται ότι δεν πρόκειται να του αλλάξει γνώμη με κανένα τρόπο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να απαντήσει.

Ο πραγματικός διάλογος σπάνια επιτυγχάνεται. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί τα μέρη που συνδιαλέγονται δε συνειδητοποιούν μέσα από προσεκτική αυτοακρόαση τα λάθη τους και αφετέρου διότι ακόμη κι αν τα συνειδητοποιούν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα διορθώσουν. Τις περισσότερες φορές, η διαπροσωπική επικοινωνία λαμβάνει χώρα πάνω σε προκαθορισμένα πρότυπα που οι άνθρωποι ανταλλάσσουν μεταξύ τους παίζοντας «ρόλους»: κάποιος μιλάει και κάποιος ακούει, κάποιος διαφωνεί μόνιμα και κάποιος μόνιμα συγκατανεύει, κάποιος επαναστατεί και κάποιος παίζει τον ρόλο του «κυματοθραύστη».

Τελειομανία: Πώς το να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τελειομανία: Πώς το να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο...

Πότε η επιθυμία επίτευξης ενός στόχου γίνεται δυσλειτουργική και συνδέεται με την τελειομανία;
Το να προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πολλές φορές σημαίνει να αυτοαξιολογούμαστε σε κάθε στιγμή της προσπάθειά μας. Να καθυστερούμε, αναλύοντας τις μέχρι τώρα κινήσεις μας, σκεφτόμενοι αν πράξαμε σωστά. Να αναβάλλουμε αποφάσεις αναλογιζόμενοι αν είναι η καλύτερη επιλογή.
Πότε η επιθυμία επίτευξης ενός στόχου γίνεται δυσλειτουργική και συνδέεται με την τελειομανία;
Όταν η κινητήριος δύναμή μας είναι ο φόβος της αποτυχίας. Όταν η επιθυμία για επιτυχία συνδέεται άμεσα με την επιθυμία για θετική αξιολόγηση, σαν ο μόνος τρόπος αποδοχής μας να είναι μέσω ενός επιτεύγματος. Όταν μια παρατήρηση αρνητικού περιεχομένου αναμασάται διαρκώς στην σκέψη μας και μας δυσκολεύει να την αντέξουμε και να την διαχειριστούμε. Όταν αγκιστρωνόμαστε από τις θετικές αξιολογήσεις, ενώ μπορεί να μας κατακλύσουν καταθλιπτικά συναισθήματα από μια αρνητική κριτική. Η εσωτερική φωνή που αξιολογεί τις πράξεις μας κάποιες φορές γίνεται πολύ επικριτική. Μας βάζει σε μια διαδικασία διαρκούς αναλογισμού του παρελθόντος και ανησυχίας για το μέλλον.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι θεμιτό να βάζουμε στόχους και να μας απασχολεί το πώς και αν θα τους εκπληρώσουμε. Το δυσλειτουργικό σημείο ξεκινάει εκεί που το άγχος για το αποτέλεσμα μας απορροφάει και μας δεσμεύει. Όταν δε βρίσκουμε χαρά σε αυτό που κάνουμε. Όταν μας απασχολεί η επίδοση και όχι το να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά. Το να δεσμευόμαστε σε δραστηριότητες που γνωρίζουμε ότι θα επιτύχουμε και όχι επειδή μας ενδιαφέρουν. Το να απορρίπτουμε την ενασχόληση με δραστηριότητες που φανταζόμαστε ότι δεν θα έχουμε καλές επιδόσεις.

7 πράγματα που σας προκαλούν τα άτομα με χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης

Όσο παρακολουθώ τα άρθρα, τις δημοσιεύσεις και τα σχόλια του Dr. Jack Kruse, τόσο περισσότερο εντυπωσιάζομαι. Προς το παρόν κι επειδή δεν είναι μεγάλο το διάστημα δεν έχω βρει κάτι που να με ξενίσει, αντιθέτως, πιστεύω ότι ο άνθρωπος βρίσκεται δεκαετίες μπροστά στην ιατρική. Ή… κι αυτό πιθανό, δεν κωλώνει να πει αυτά που και άλλοι γνωρίζουν, αλλά για πολλούς λόγους δεν θέλουν να πουν…

Καρδιολόγος ο γιατρός, τον έχω βαπτίσει… “ο γιατρός της καρδιάς μας”!
Βάζει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στη σελίδα του, Surprising neural communication mechanism revealed, και ο ίδιος σχολιάζει:
7 πράγματα που σας προκαλούν τα άτομα με χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης
1. Εξευτελίζουν την αξία σας
2. Καταστρέφουν την εικόνα σας
3. Σας τρελαίνουν
4. Απορρίπτουν τα όνειρά σας
5. Δυσφημίζουν την φαντασία σας
6. Ξεχαρβαλώνουν τις ικανότητές και την καινοτομία σας
7. Αποτιμούν τις απόψεις σας
Κόψτε τους αρνητικούς ανθρώπους από το δίκτυο της ντοπαμίνης σας!

Ψέκασαν με νευροξίνη τον κόσμο στο Χιούστον – Δείτε το πιο απίστευτο βίντεο ειδήσεων!





Δεν ήταν αρκετός, ως φαίνεται, ο τεχνητός τυφώνας Χάρβεϊ που χτύπησε το Χιούστον και σκότωσε ανθρώπους και διέλυσε την οικονομία. Όχι. Στην κραυγή της πολιτείας για βοήθεια, η απάντηση ήταν να ψεκάσουν την περιοχή με χημικά για… τα κουνούπια!

Το θέμα πριν λίγες μέρες (μέσα Σεπτέμβρη) ήταν κεντρικό στα ΜΜΕ αλλά και στα σάιτς/βίντεο των ακτιβιστών, καθώς η νευροτοξίνη είναι ένα συστατικό απαγορευμένο στην Ε.Ε.
The Air Force is using naled, which is in the organophosphate category of insecticides, and though widely used in the US, is banned in the EU. The EU decided to ban naled in 2012 out of concern for human health. “The scenarios evaluated in the human health risk assessment as well as in the environmental risk assessment showed a potential and unacceptable risk,” the European Commission wrote in its decision.
Η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί το naled, το οποίο ανήκει στην κατηγορία οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων που, αν και χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ, απαγορεύεται στην ΕΕ. Η ΕΕ αποφάσισε να απαγορεύσει το 2012 από ανησυχία για την ανθρώπινη υγεία. “Τα σενάρια που αξιολογήθηκαν στην αξιολόγηση του κινδύνου για την υγεία του ανθρώπου καθώς και στην εκτίμηση του περιβαλλοντικού κινδύνου έδειξαν δυνητικό και απαράδεκτο κίνδυνο”, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απόφασή της.
Κι έρχεται η κορυφαία στιγμή να κάνει ρεπορτάζ το ρώσικο RT, του οποίου το αγγλόφωνο ειδησεογραφικό τμήμα παρακολουθείται από εκατομμύρια αμερικάνους. Στο ρεπορτάζ τους πίσω στην οθόνη βάζουν απόσπασμα από το πλέον γνωστό βίντεο που αφορά στους χημικούς αεροψεκασμούς, την καταγραφή πιλότου που πετάει πίσω από ένα αεροπλάνο που ψεκάζει. Το καλύτερο; Το απόσπασμα είναι από ανέβασμα της ακτιβιστικής οργάνωσης Geoengineeringwatch.org (βλέπε πάνω εικόνα)
Το βίντεο του RT – δείτε στο 0:33

Δημιουργήστε αναμνήσεις που θα διαρκούν

Δημιουργήστε αναμνήσεις που θα διαρκούν

Μια μνήμη που θα διαρκέσει ολόκληρη τη ζωή μας είναι σαν μια μεγάλη πόλη, με πολλούς δρόμους που οδηγούν εκεί. Ξεχνάμε μνήμες που είναι έρημες πόλεις, με μόνο ένα δρόμο.
Οι μνήμες που διατηρούμε σε όλη μας τη ζωή είναι αυτές που ταιριάζουν με πολλά άλλα πράγματα που θυμόμαστε… αλλά έχουν κάτι το παράξενο. Αυτή η έννοια της «ιδιαιτερότητας» μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει τις μνήμες μας να διαρκούν, σύμφωνα με τον Per Sederberg, καθηγητή ψυχολογίας στο The Ohio State University.
Ο Sederberg έχει αφοσιωθεί στη μελέτη της μνήμης. Σε μια από τις πιο αξιοσημείωτες μελέτες του, έβαλε φοιτητές κολεγίου να κρεμάσουν στο λαιμό τους ένα smartphone με μια εφαρμογή που για ένα μήνα έβγαζε τυχαίες φωτογραφίες. Κατόπιν, οι συμμετέχοντες ξαναζούσαν τις μνήμες που σχετίζονταν με αυτές τις φωτογραφίες με ένα σκάνερ fMRI, ώστε ο Sederberg και οι συνεργάτες του να βλέπουν πού και πώς ο εγκέφαλος αποθηκεύει το χρόνο και τον τόπο αυτών των μνημών.
Με αυτόν τον τρόπο έβγαλαν κάποια συμπεράσματα για τον τρόπο που ορισμένες μνήμες διατηρούνται ενώ άλλες σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου.

Το Ελληνικόν Αλφάβητον εξιστορεί... αρκεί να το περπατήσεις... με γυμνά πόδια... για να το αισθανθείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ελληνικόν Αλφάβητον

Εκπέμπω ... στη συχνότητα της Ελληνικής Θεάσεως. Το Ελληνικόν Αλφάβητον εξιστορεί... αρκεί να το περπατήσεις... με γυμνά πόδια... για να το αισθανθείς. 

Με το (Α) θα νιώσεις την Αρχή...δια της Βοής (Β) ενέργειας... που έρχεται στη Γαία (Γ) η... με Δόνηση (Δ)... εκπορευόμενη απο τους (Ε)...ψιλων... δηλώνοντας τον αριθμό της Ψυχής (ς) στην υλική στάση... παρέχοντας ζωή (Ζ)... δια της διπλής καθόδου ενεργείας (Η) ...που θεάται στη Φύση (Θ)... φωτίζοντας καθέτως με τις ακτίνες του ο Ήλιος (Ι)...εδώ κάτω στη Γαία (Κ)... λαμπυρίζοντας το φως (Λ)... στην Ορατή Φύση (Μ) ...

Ξύπνησε μετά από 15 χρόνια σε κώμα

Ξύπνησε μετά από 15 χρόνια σε κώμα

Πριν από 15 χρόνια, ένα τροχαίο δυστύχημα τον έριξε στην κατάσταση του φυτού. Πριν από λίγο καιρό όμως ανέκτησε επαφή με το περιβάλλον του.
Για να συμβεί αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο στο Current Biology, οι νευρολόγοι άρχισαν να διεγείρουν με ηλεκτρισμό το πνευμονογαστρικό νεύρο, ένα από τα βασικά νεύρα του κεφαλιού. Η διέγερση του νεύρου αυτού μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με επιληψία ή κατάθλιψη, αλλά γενικά το εξέταζαν ως πιθανή θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα άλλων διαταραχών, αφού μπορεί να επηρεάσει πολλές σωματικές λειτουργίες. Έτσι, οι γιατροί εμφύτευσαν μια μικρή συσκευή στο στήθος του, η οποία διέγειρε το νεύρο αυτό.

Ο άνθρωπος είναι ένα πειραματόζωο πεδίου κι η ανθρωπότητα ένα αναλώσιμο είδος

Φωτογραφία του χρήστη Τα Βιβλία μου   Οι σκέψεις μου/ My Books  My thoughts.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που η καθημερινότητα μοιάζει με μια πραγματική μάχη υλικού και ψυχολογικού πολέμου. 

Η αλήθεια είναι πως κάθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια γίνονται διαρκώς πειράματα απ' όλες τις επιστήμες πάνω στον άνθρωπο συνήθως με τρόπο που διαφεύγει της αντίληψης του. 

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως μόνο τότε μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το μυστήριο που αποκαλείται άνθρωπος. 

Δυστυχώς όμως ο άνθρωπος δε κατόρθωσε να βοηθηθεί απ' αυτά τα πειράματα γιατί όλοι αυτοί οι επιστήμονες κατά βάση εργάστηκαν για κυβερνήσεις κι υπουργεία πολέμου είτε ψυχρού είτε θερμού.

Κατ' επέκταση όλα τα κρίσιμα συμπεράσματα χρησιμοποιήθηκαν, και χρησιμοποιούνται, με γνώμονα τον έλεγχο της συμπεριφοράς του ανθρώπου μέσα από απ' την πολιτική και διαφημιστική προπαγάνδα. 


Ο άνθρωπος είναι ένα πειραματόζωο πεδίου τις περισσότερες φορές δίχως να το γνωρίζει κι η ανθρωπότητα ένα αναλώσιμο είδος που έχει κατά καιρούς εμβολιαστεί με τον ιό αυτών των πειραμάτων γιατί οι ψυχολόγοι γνωρίζουν καλά πως πολλά απ' τα πειράματα τους, εμφανίζουν μετά από πολλά χρόνια τα συμπτώματα τους. 


Οι κοινωνικοί ψυχολόγοι έχουν ονομάσει τη μέθοδο αυτή "βραδυφλεγή επιρροή" (sleeper effect). 

Πολλές απ' αυτές τις συνέπειες σαφώς κι ήταν πέρα απ' τη πρόθεση τους αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν αυτό. 

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ

ImageHandler
Τι είναι αυτό που προσελκύει το γυναικείο βλέμμα σ΄έναν άνδρα; 

Για την σταρ του Χόλιγουντ, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η οπίσθια πλευρά ενός άνδρα είναι το άλφα και το ωμέγα, δηλαδή το πρώτο πράγμα που θα κοίταζε σ΄ένα αρσενικό.

Η έρευνα όμως της γερμανικής εφημερίδας “Bild” δείχνει πως, ο καθρέπτης της ψυχής είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι γυναίκες. 

Τα μάτια λειτουργούν ως “αντικείμενο του πόθου”στη χώρα της frau Mέρκελ καθώς, η έρευνα που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα δείχνει ότι, το 75% των γυναικών εστιάζουν στα μάτια των ανδρών.

Το ανδρικό βλέμμα είναι για τις περισσότερες γυναίκες το σημείο στο οποίο κάνουν focus όταν γνωρίζουν κάποιον για πρώτη φορά.

Ο εξαγνισμός της εσωτερικής διαδρομής συντελείται με τον πυρσό της Ηθικής και το σπαθί της Δικαιοσύνης

Φωτογραφία του χρήστη Τα Βιβλία μου   Οι σκέψεις μου/ My Books  My thoughts.

Τα πράγματα τελικά είναι πολύ απλά. Τόσο απλά που φαντάζουν απίθανο να είναι πραγματικά. Αυτό όμως που συνήθως συμβαίνει είναι πως τα αληθινά είναι τόσο απλά που η ανθρώπινη κοινωνικοποιημένη κατά το δοκούν αντίληψη δε μπορεί να τα συλλάβει. Ο άνθρωπος θεωρεί ότι η αλήθεια κρύβεται στο τέρμα πολύπλοκων διαδρομών. Ίσως πολύπαθων ναι, αλλά όχι πολύπλοκων. 

Το φως της γνώσης σε κάθε άνθρωπο ακολουθεί μια εσωτερική διαδρομή για να χυθεί στον ωκεανό της προσωρινής προσωπικότητας. Το ταξίδι όμως αυτό δεν είναι εύκολο γιατί η διάβα είναι φραγμένη, είναι γεμάτη ακαθαρσίες και πολλά εμπόδια. Μοιάζει με το καθαρό και γάργαρο νερό που πασχίζει να ξεχυθεί στο πέλαγο διασχίζοντας βρώμικες όχθες , ρέοντας ανάμεσα από λογής-λογής σκουπίδια , αγριάδες και ξερόκλαδα.


Ενίοτε η εσωτερική αυτή διαδρομή δεν επιτρέπει στο φως να ταξιδέψει και να απελευθερώσει την απέραντη γνώση του. Έτσι ο αγώνας του διψασμένου, για αλήθεια,ανθρώπου γίνεται σκληρός κι επίπονος. Τα πράγματα όμως είναι απλά αλλά φαινομενικά εξίσου δύσκολα, Χρειάζεται κάποιος να καθαρίσει τη διαδρομή και να απελευθερώσει το πέρασμα του Αγίου Πνεύματος ανοίγοντας έτσι τις θύρες κάθε φράγματος. Σπάζοντας τις σφραγίδες της άγνοιας που προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν την γνώση έτσι ώστε ο άνθρωπος να παραμείνει στα σκοτάδια της λήθης.

Στη ζωή χρωστάς πάντα ένα ευχαριστώ…

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη ζωή χρωστάς πάντα ένα ευχαριστώ…
Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου
Μια λέξη, τέσσερις συλλαβές, εννιά γράμματα που εκφράζουν την ευγνωμοσύνη, που γαληνεύουν την ψυχή και αυτού που την λέει και αυτού που την ακούει.
Μάθε, λοιπόν, να λες ευχαριστώ για όλα τα μικρά που σου χαρίζει κάθε μέρα η ζωή.
Μάθε να λες ευχαριστώ για τον ήλιο που ξεπροβάλλει σε κάθε ανατολή στο παράθυρο σου.
Μάθε να λες ευχαριστώ για τον ήχο της βροχής που σε νανουρίζει και γαληνεύει την ψυχή σου.
Μάθε να λες ευχαριστώ και για το ουράνιο τόξο που ξεπροβάλλει μετά από κάθε καταιγίδα και μας θυμίζει πόσο αισιόδοξα είναι όλα στην φύση.
Μάθε να λες ευχαριστώ για την υγεία του κορμιού σου.
Μάθε να λες ευχαριστώ και για την αρρώστια που σε ταλαιπώρησε αλλά σου έμαθε πολλά για σένα και την αξία της ζωής σου.

Πώς θα μάθουν τα παιδιά να αντιστέκονται και να αντιμετωπίζουν τη βία

Της Ιωάννας Μπάτζου, Ψυχολόγου Α.Π.Θ. – Νηπιαγωγού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Σύμφωνα με έρευνες η βίαιη ή επιθετική συμπεριφορά, συχνά, μαθαίνεται από τα παιδικά χρόνια. Ωστόσο, οι γονείς, τα μέλη της οικογένειας και όσοι  φροντίζουν τα παιδιά μπορούν να τα βοηθήσουν, να μάθουν, να επεξεργάζονται  τα συναισθήματα τους, χωρίς να χρησιμοποιούν τη βία.
Ακολουθούν προτάσεις της  APA, που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς, να διδάξουν στα παιδιά, πώς να αντισταθούν και πώς να αντιμετωπίσουν την  βίαιη συμπεριφορά:
Δώστε στα παιδιά σας συνεχή αγάπη και προσοχή. Κάθε παιδί χρειάζεται μια ισχυρή  σχέση με έναν γονέα ή κάποιον άλλον ενήλικα, για να αισθάνεται  ασφαλές  και να αναπτύσσει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης.
Εφαρμόστε τη σωστή επίβλεψη στα παιδιά. Χωρίς σωστή επίβλεψη, τα παιδιά δεν λαμβάνουν την καθοδήγηση που χρειάζονται. Οι μελέτες αναφέρουν, ότι τα παιδιά που δεν έχουν επίβλεψη συχνά έχουν προβλήματα συμπεριφοράς. Ενθαρρύνετε τα παιδιά του σχολείου και τα μεγαλύτερα παιδιά να συμμετέχουν σε εποπτευόμενες δραστηριότητες μετά το σχολείο, όπως αθλητικές ομάδες, προγράμματα διδασκαλίας κ.α.

Ο θρύλος της ''Στήλης των Όφεων'' στην Θεσσαλονίκη



Ένα λαμπρό άλλοτε μνημείο, ένα σημαντικό τεκμήριο της ιστορίας της αρχαίας Θεσσαλονίκης, στέκεται σήμερα αγνοημένο στην οδό Αγ. Δημητρίου, έξω από τον κεντρικό υποσταθμό της ΔΕΗ.
 Εμφανώς παραμερισμένο και κακοποιημένο, περνά σχεδόν απαρατήρητο από τους περαστικούς, αλλά και οι ειδικοί αρχαιολόγοι έχουν αποστρέψει την προσοχή τους από αυτό εδώ και σαράντα χρόνια» επισημαίνει η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Θεοδοσία Στεφανίδου – Τιβερίου σε ανακοίνωσή της, η οποία θα παρουσιαστεί στο ετήσιο Αρχαιολογικό Συνέδριο για τις ανασκαφές του 2014 στη Μακεδονία και τη Θράκη.


 Πρόκειται για το ύψους 3,50 μ. μαρμάρινο βάθρο που υψωνόταν άλλοτε σε θέση περίοπτη πάνω στην πορεία της Αγ. Δημητρίου. Πριν από την πυρκαγιά του 1917 ήταν ενταγμένο σε μια πλατεία γνωστή ως πλατεία Όφεων, εξαιτίας του αρχαίου αυτού μνημείου, το οποίο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας έφερε την ονομασία «Μάρμαρο του Φιδιού» (Yılan Mermer). Σύμφωνα με κάποια λαϊκή δοξασία, ένας δαίμων, με τη μορφή φιδιού, θα κατοικούσε στο μνημείο. Μια σειρά από φωτογραφικές λήψεις, κυρίως των αρχών του 20ού αιώνα, το δείχνουν να υψώνεται μεγαλοπρεπές πάνω σε υψηλό βαθμιδωτό κρηπίδωμα.

Βάθρο κίονα στην οδό Αγ. Δημητρίου που στήριζε άλλοτε αυτοκρατορικό ανδριάντα. Στην Τουρκοκρατία ονομαζόταν Υilan Mermer (Στήλη των Όφεων). Φωτ. Θ. Στεφανίδου -Τιβερίου.

Το 1975, με αφορμή τη διαπλάτυνση της οδού Αγ. Δημητρίου διενεργήθηκε από την αρχαιολογική υπηρεσία ανασκαφική έρευνα που αποκάλυψε ολόκληρο το βαθμιδωτό κρηπίδωμα, μαζί με το οποίο το βάθρο έφτανε σχεδόν τα 6 μ.. Μετά τη λεπτομερή σχεδιαστική του αποτύπωση, το βάθρο μετακινήθηκε κατά 5 μ. προς βορράν, προκειμένου να απελευθερωθεί το οδόστρωμα της οδού. Έκτοτε, στέκει επάνω στο νέο πεζοδρόμιο, μπροστά στον τοίχο του υποσταθμού της ΔΕΗ και έχοντας στερηθεί τη βαθμιδωτή κρηπίδα και την περίοπτη θέση του. Επάνω στο ψηλόλιγνο κυματιοφόρο βάθρο εδράζεται η βάση ενός κίονα, ο οποίος θα στήριζε ανδριάντα.

Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα, Σκάρλετ



Είναι κάποιες μέρες που όλα πάνε στραβά. Δεν μπορεί, θα σας έχει τύχει κι εσάς.
Εκείνες τις μέρες το νιώθεις απ’ το πρωί ότι δεν πρέπει να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι. Κάτι σου λέει: «Κοιμήσου. Σκεπάσου ξανά και κοιμήσου.»
Λίγοι όμως ακούνε τι τους λέει η διαίσθηση τους. Άλλωστε έχουμε και δουλειές να κάνουμε.
Και μόλις αφήνεις τον ονειρικό κόσμο για να εισχωρήσεις στην πραγματικότητα αρχίζουν τα προβλήματα. Τα πρώτα είναι μικρής σημασίας και δεν τους δίνεις σημασία. Έχει τελειώσει ο καφές, το παιδί σου δεν θέλει να πάει σχολείο, ο σκύλος έχει κατουρήσει μέσα, κι άλλα τέτοια ασήμαντα που τα προσπερνάς σφυρίζοντας αδιάφορα.
Καθώς όμως η μέρα περνάει τα προβλήματα συσσωρεύονται. Αναποδιές που δεν περίμενες να συμβούν -όχι τουλάχιστον σήμερα.
Έργα στο δρόμο σε ακινητοποιούν -ή πηγαίνεις πρώτη-φρένο πρώτη-φρένο. Βάζεις το ραδιόφωνο πιο δυνατά για να ξεχαστείς. Έπειτα δεν βρίσκεις πάρκινγκ, γυρνάς μισή ώρα το τετράγωνο, αλλά το καταπίνεις κι αυτό στωικά.
Κι έπειτα αρχίζουν τα χειρότερα. Μια συνεργασία που περίμενες με ανυπομονησία πηγαίνει κατά διαόλου. Σε παίρνουν τηλέφωνο απ’ το σχολείο, να πας να πάρεις το παιδί σου γιατί ξερνάει (κάτι ήξερε που δεν ήθελε να πάει). Σε ειδοποιούν ότι κάποιος σε τράκαρε παρκαρισμένο-κι έφυγε.
«Εντάξει», λες, «θα φτιάξει το θέμα.»

Απόλλων και Διόνυσος



1. Ιχνηλατώντας την πορεία του ανθρώπου από τις απαρχές της ύπαρξής του, επισημαίνουμε δυο βασικά στοιχεία – γνωρίσματα που καθόρισαν την επιβίωσήτου και την εξέλιξή του. Τα στοιχεία αυτά είναι ο ΝΟΥΣ (Λογική, Σκέψη) αλλά και το πάθος – ορμή για ζωή. Και τα δυο βοήθησαν στην έξοδο του ανθρώπου από τον πρωτογονισμό και στη δημιουργία πολιτισμού. Η αρμονική σύμπλευσηαυτών επιτάχυνε την πορεία του ανθρώπου από το «σκότος» στο «φως» από τη«δουλεία» στην «ελευθερία». Άνθρωποι, ωστόσο, αλλά και λαοί που δεν μπόρεσαν να ισορροπήσουν τα δυο παραπάνω γνωρίσματα γνώρισαν τηνεπιβράδυνση της πορείας τους αλλά και την καταστροφή. Η προτεραιότητα του ενός έναντι του άλλου είναι δύσκολο να αποτυπωθεί χωρίς να κινδυνεύουμε να αυθαιρετήσουμε στην αξιολόγησή μας. Κι αυτό γιατί η Λογική – Σκέψη και τοΠάθος – Ορμή για τη ζωή συνθέτουν το βασικό υπόβαθρο της ανθρώπινης οντότητας και η ατροφία ή υπερτροφία του ενός δρα περιοριστικά – καταστρεπτικά και για το άλλο.

            2. Τα παραπάνω δυο βασικά, αλλά και αντίθετα μεταξύ τους, γνωρίσματα οι αρχαίοι Έλληνες τα ενσωμάτωσαν σε δυο θεούς. Τον Απόλλωνα και το Διόνυσο. Ο πρώτος λατρεύεται ως Θεός της λογικής, του φωτός και της ήρεμης δύναμης. Ο δεύτερος είναι ο εκφραστής του γήινου, του πάθους, της μανίαςκαι των έντονων συναισθημάτων. Οι δυο θεοί συμπυκνώνουν δυοδιαφορετικές βιοθεωρίες, δυο αντίθετα ρεύματα ζωής. Τα δυο αυτά ρεύματα– δυνάμεις βαδίζουν παράλληλασυγκρούονται μεταξύ τους για ναισορροπήσουν τελικά σε ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και να συμπορευτούν. Οι αντίθετες αυτές δυνάμεις συντίθενται σύμφωνα με το Εγελιανό διαλεκτικό σχήμα (θέση – αντίθεση = Σύνθεση) οδηγώντας έτσι τον άνθρωπο σε νέες δημιουργίες και σε υψηλές μορφές ζωής και δημιουργίας (επιστήμη, τέχνη, θεσμοί, ηθική).

            3. Ειδικότερα, ο άνθρωπος και ο πολιτισμός του είναι δημιούργημα τόσο του Απολλώνειου πνεύματος όσο και του Διονυσιακού. Το Απολλώνειο το συνθέτουν το φως, η καθαρή μορφή, η λογική, ο στοχασμός, η περίσκεψη, η αυτοσυγκράτηση, ο προβληματισμός, η νηφαλιότητα, η αυτοκυριαρχία, η ψυχραιμία, η σκέψη, η φρόνηση, η ηρεμία και η πνευματική γαλήνη. Αντίθετα, το Διονυσιακό πνεύμα το χαρακτηρίζει η μανία, το πάθος, το συναίσθημα, οιψυχικές εκρήξεις, οι παρορμήσεις, τα ένστικτα, ο ηρωισμός, ο ρομαντισμός, η οργή, η ορμή, το γήινο στοιχείο του ανθρώπου, η εύθυμη πλευρά της ζωής. Το Απολλώνειο πνεύμα ορίζεται από το «μέτρο», τη μεσότητα και την αποφυγή των υπερβολών. Αντίθετα, το Διονυσιακό πνεύμα δεν τα γνωρίζει όλα αυτά και ωθεί τον άνθρωπο σε πράξεις και συμπεριφορές οριακές που όχι σπάνια τείνουν να θέσουν σε δοκιμασία και την ίδια τη ζωή. Την συνύπαρξη του Απολλώνειου και Διονυσιακού πνεύματος απέδωσε με φοβερή πιστότητα ο Φειδίας στο περίφημο αέτωμα του Ναού της Ολυμπίας. Όπως περιγράφει ο Παπανούτσος «Άνθρωποι και θηρία μάχονται από κάτω το δεινό αγώνα της ζωής και του θανάτου…. εδώ έχουν εξαπολυθεί οι φυσικές δυνάμεις του πάθους (Διονυσιακό πνεύμα)…. Από πάνω τους, όμως, αγρυπνάει μέσα στο σιωπηρό μεγαλείο του, ήρεμος, γαλήνιος, ο Απόλλων (Απολλώνειο πνεύμα)… και τώρα πια δεν αμφιβάλλουμε ότι η μάχη θα σταματήσει, η σύμπνοια πάλι θα βασιλέψει» (Η φρόνηση και το πάθος). 

Νικόλαος Νικολαΐδης. Ο κορυφαίος Πειραιώτης μαθηματικός





Του Στέφανου Δάφνη

Ζούσε προ ετών στον Πειραιά σε μια κατάσταση παραφροσύνης, που θα την έλεγε κανείς εύθυμη, ένας άνθρωπος, που όχι μόνον υπήρξε ο διασημότερος μαθηματικός της εποχής του αλλά και το πιο έξυπνο πνεύμα, η πιο φλογερή ψυχή. Πρόκειται για τον Νικόλαο Νικολαΐδη, τον συμπαθέστατο εκείνο πειραϊκό τύπο, του οποίου η ζωή υπήρξε σειρά από περίεργες περιπέτειες, δικές του αλλά και οικογενειακές. 

Σοφός στα Πανεπιστήμια, αλλά και μαχητής στα βουνά. Η καταγωγή του Νικολαΐδη ήταν από τη Μάνη. Ο πατέρας του σπούδασε στην Ελβετία όταν άναψαν τα τουφέκια του ’21. Νεαρός και ενθουσιώδης, όπως ήταν, κατέβηκε αμέσως στην Ελλάδα, υπηρέτησε με φιλοπατρία τον Αγώνα, συνέγραψε το πρώτο βιβλίο «Τακτικής», δημοσίευσε μια ποιητική συλλογή και τέλος έγινε δικαστής, όπου και διέπρεψε. Κατόπιν παντρεύτηκε στην Τρίπολη και απέκτησε τέσσερα παιδιά, τα οποία κληρονόμησαν τα πνευματικά χαρίσματα του πατέρα τους. 

Η κόρη του έγινε διδασκάλισσα, ο μικρότερος γιος του διέπρεψε ως φιλόλογος, έγραψε τη «Μυρσίνη», πολύ καλό για την εποχή του μυθιστόρημα, όμως σταμάτησε δυστυχώς στην αρχή του σταδίου του: έπαθε τας φρένας. 

Ο άλλος υιός του, ο Δημήτριος, που σπούδαζε μηχανολογία στο Παρίσι, διαγωνίσθηκε με άλλους 250 Γάλλους σπουδαστές και πρώτευσε. Όμως όλους τους αδελφούς τους ξεπέρασε ο πρωτότοκος ο Νικόλαος Νικολαΐδης, ο οποίος λάμπρυνε τη Μαθηματική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου ως καθηγητής. 

Από παιδί ο Ν. Νικολαΐδης μόλις μπήκε στη Σχολή Ευελπίδων ανέπτυξε έκτακτη ιδιοφυΐα στα Μαθηματικά όπου βρήκε νέες μεθόδους στα θεωρήματα και νέους τρόπους επιλύσεως των μαθηματικών προβλημάτων. Όταν βγήκε από τη Σχολή, νεαρός Ανθυπολοχαγός, η Κυβέρνηση τον έστειλε να σπουδάσει στο Παρίσι, όπου μετά την πρώτη εξαμηνία φοιτήσεως στην Πολυτεχνική Σχολή, τόλμησε να προσέλθει σε εξετάσεις. Οι Καθηγητές του έμειναν κατάπληκτοι από το πνεύμα του και του έδωσαν το δίπλωμα μηχανικής με άριστα. Αλλά ο δαιμόνιος Έλληνας δεν ησυχάζει. Δίνει αμέσως εξετάσεις και μπαίνει στη Σχολή των Γεφυροποιών. Στη σχολή όμως αυτή φοίτησε ένα μόνο έτος και αποχώρησε για την εξής αιτία. Ένας διαπρεπής καθηγητής του και συγγραφέας, ο Μπραίς, μπερδεύτηκε σε δεινό επιστημονικό καυγά με τον Έλληνα μαθητή του. Ο Νικολαΐδης δεν μπορούσε να ανεχθεί τη «Μηχανική» του Μπραίς και του το είπε καθαρά:

Γλώσσα του σώματος: 10 tips για να κερδίσετε τον άλλον

Γλώσσα του σώματος: 10 tips για να κερδίσετε τον άλλονΤο χτύπημα του δαχτύλου στο τραπέζι ή τα σταυρωμένα χέρια είναι ικανά να μαρτυρήσουν τις πιο κρυφές σας σκέψεις… μέσα σε δευτερόλεπτα! «Ναι» μπορεί η γλώσσα του σώματος να μην περιέχει λέξεις, αλλά μπορεί να σας σώσει, όταν «κρέμεστε» από μια κλωστή, καθώς στηρίζεται κυρίως στο ασυνείδητο. Παρακάτω θα βρείτε 10 tips για να κερδίσετε ένα πελάτη ή έναν άγνωστο, διαβάζοντας σιγά σιγά τις προθέσεις του.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα… για να φαίνεστε λιγότερο επιθετικοί!
Πριν μπείτε στη συνέντευξη για δουλειά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε από το στόμα. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνεται η πίεση στο λαιμό, ενώ παράλληλα χαλαρώνουν οι ώμοι και το σαγόνι. Έτσι, θα δείξετε λιγότερο επιθετικοί και αγχωμένοι στον υπεύθυνο για τη συνέντευξη.
Για να «συνδεθείτε» αμέσως με κάποιον, κάντε μια χειραψία
Το άγγιγμα αποτελεί μια πρωτόγονη αλλά ισχυρή κίνηση, καθώς το άγγιγμα στον ώμο ή το χέρι για κλάσματα του δευτερολέπτου… οδηγεί προς το δέσιμο, αφού σας κάνει πιο «ανοιχτούς», πιο φιλικούς. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η χειραψία θεωρείται απαραίτητη στις επαγγελματικές συναντήσεις. Οι μελέτες δείχνουν, ότι εάν χαιρετήσετε κάποιον δια χειραψίας, είναι δυο φορές πιο πιθανό να τον θυμάστε μετά από καιρό.
«Εκφραστείτε» με τα χέρια, ενώ μιλάτε με το στόμα…
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η περιοχή στον εγκέφαλο, που είναι υπεύθυνη για το λόγο, δεν είναι ενεργή μόνο όταν μιλάτε, αλλά και όταν «εξηγείτε» κάτι μέσα από τις κινήσεις των χεριών. Κάθε φορά που κουνάτε τα χέρια, ενώ συζητάτε, βελτιώνετε αυτόματα το λόγο σας και σχηματίζετε πιο σταθερές σκέψεις.
Δείτε τα πόδια των άλλων και μάθετε την αλήθεια
Όταν κάποιος προσπαθεί να μάθει την αλήθεια, καλό είναι να δίνει βάση στις εκφράσεις του προσώπου, τη στάση του σώματος και τα χέρια του άλλου. Η πλειοψηφία όταν βρίσκεται υπό πίεση, εμφανίζει νευρικότητα και άγχος, με αποτέλεσμα να προχωρά σε νευρικές κινήσεις, όχι μόνο με τα πόδια, αλλά και τα χέρια. Οι χειρονομίες γίνονται υποσυνείδητα και προδίδουν το ψέμα και το άγχος.

Η έμπνευση της ημέρας - «κουτσά, στραβά και ...ωφέλιμα»

Μην μετανιώνετε ποτέ για οτιδήποτε κακό συμβαίνει στη ζωή σας. Όλα για κάποιον σκοπό γίνονται και θα έχετε όφελος από κάθε εμπειρία, αρκεί να το ψάξετε. Η έμπνευση της ημέρας καταπιάνεται σήμερα με τα στραβά της ζωής, που μάλλον δεν θα θέλαμε να μας συμβαίνουν, αλλά είναι τόσο μα τόσο, ωφέλιμα για εμάς. Θέλετε να μάθετε γιατί;
1) «Μην κατηγορείς κανέναν στη ζωή σου. Οι καλοί άνθρωποι δίνουν ευτυχία. Οι κακοί άνθρωποι δίνουν εμπειρίες. Οι χειρότεροι άνθρωποι δίνουν μαθήματα. Οι καλύτεροι άνθρωποι δίνουν αναμνήσεις».
2) «Στους ανθρώπους πάντα λείπεις όταν βλέπουν πόσο πιο ευτυχισμένος είσαι χωρίς αυτούς»
3) «Οι άνθρωποι που βιώνουν μεγάλη ευτυχία, έχουν βιώσει επίσης μεγάλη λύπη. Έτσι ξέρουν την αξία και τη σημασία της».
4) «Κάποιοι άνθρωποι δεν θα αλλάξουν ποτέ και αυτό απλώς θα πρέπει να το αποδεχτείς».
5) «Ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή, κάποιοι άνθρωποι θα σε αγαπούν, κάποιοι θα σε μισούν και άλλοι κρυφά θα ήθελαν να είναι σαν και σένα».

Tι δεν πρέπει να κάνουμε όταν νιώθουμε δυστυχισμένοι



Το να νιώθετε δυστυχισμένοι δεν είναι σαφώς κάτι ευχάριστο. Για τους περισσότερους, η πρώτη αντίδραση όταν το μυαλό τους γεμίζει με δυσάρεστες σκέψεις είναι να προσπαθούν να διώξουν αυτές τις σκέψεις μακριά. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτό ακριβώς είναι που δεν πρέπει να κάνουμε.
Στη συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο στο περιοδικό «Journal of Experimental Psychology», συμμετείχαν 2.300 έφηβοι στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Κίνα και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως ποια συναισθήματα θα προτιμούσαν να βιώνουν συχνότερα και ποια σπανιότερα και ποια είναι εκείνα που νιώθουν στην πραγματικότητα. Οι έφηβοι που βάσει αποτελεσμάτων βίωναν περισσότερη ικανοποίηση στη ζωή και λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν εκείνοι που άφηναν τον εαυτό τους ελεύθερο να νιώσει το κάθε συναίσθημα στην ώρα του, χωρίς να το αποφεύγει, ακόμα και αν επρόκειτο για αρνητικά συναισθήματα.

Ανακαλύφθηκε άγαλμα του θεού Απόλλωνα στην Αντιόχεια της Πισιδίας (Μικρά Ασία)



Σεπτέμβριος 29, 2017. 08:14

Τουρκία.

Στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στη Μικρά Ασία, η οποία χτίσθηκε από τον Σέλευκο τον Νικάτορα (πριν το 280 π.Χ.) ανακαλύφθηκαν πολυάριθμα αποσπασματικά γλυπτά που ανήκουν σε αρχιτεκτονικά υπολείμματα και (ελληνικές) αναθηματικές στήλες καθώς και δύο μαρμάρινα γλυπτά, όπως αναφέρει το Sputnik στην τουρκική έκδοσή του.




Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, οι ανασκαφές που έλαβαν χώρα στην αρχαία πόλη Αντιόχεια της Πισιδίας έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα.



Στη διάρκεια των εργασιών ανασκαφής και καθαρισμού (σωστικής ανασκαφής) ανακαλύφθηκαν μαρμάρινα αγάλματα καθώς και αναθηματικές στήλες.