Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ο νεκροθάφτης που ανακάλυψε το καντράν του τηλεφώνου, το οποίο άντεξε 70 χρόνια. Το δημιούργησε για να καταργήσει τις τηλεφωνήτριες που έστελναν τις δουλειές του στον αντίπαλο νεκροθάφτη!



Ο Άλμον Μπράουν Στράουτζερ, νεκροθάφτης στο Κάνσας Σίτι, ήταν πυρ και μανία με τις τηλεφωνήτριες στο τοπικό τηλεφωνικό κέντρο. Το τηλέφωνο είχε εφευρεθεί πριν από καμιά δεκαριά χρόνια και κάθε τηλεφώνημα έπρεπε να περάσει από κάποια κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο που έκανε τη σύνδεση. Τα κορίτσια τα αποκαλούσαν «παρακαλώ», από τη μηχανική απάντηση που έδιναν όταν σήκωναν το ακουστικό.

Ο Στράουτζερ ήταν βέβαιος ότι ένα από τα κορίτσια του έπαιρνε τις δουλειές και τις έστελνε στον αντίζηλο νεκροθάφτη, που ήταν φίλος της.
Η αγανάκτησή του τον έκανε να θέλει να απαλλαγεί από όλες τις τηλεφωνήτριες.
Το πρώτο αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο του Στράουτζερ στο Λαπόρτ της Ιντιάνας είχε πενήντα δύο συνδρομητές
Το πρώτο αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο του Στράουτζερ στο Λαπόρτ της Ιντιάνας είχε 52 συνδρομητές
Έτσι σκέφτηκε έναν τρόπο να το καταφέρει.


Ο Στράουτζερ αποφάσισε να φτιάξει μια συσκευή αυτόματης επιλογής έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τον καλούν – ή όποιον άλλον θέλουν- απευθείας. Το πρώτο του μοντέλο το κατασκεύασε με μολύβια και καρφίτσες μέσα στο κουτί ενός πουκάμισου. Το 1891 είχε ολοκληρώσει έναν αυτόματο διακόπτη που χρησιμοποιούσε ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς για να συνδέει τις κλήσεις. Οι πελάτες χρησιμοποιούσαν πέντε μηχανικά πλήκτρα για να επιλέξουν τον αριθμό του άλλου πελάτη, αν και σύντομα ξεφορτώθηκε τα πλήκτρα και παρουσίασε το πρώτο τηλέφωνο με καντράν.
O Στράουτζερ έπρεπε να διαβεβαιώνει συνεχώς τους ρεπόρτερ ότι δεν μισούσε τα κορίτσια που έλεγαν "Παρακαλώ" - ήθελε απλώς να κάνει την τηλεφωνία πιο αποδοτική
O Στράουτζερ έπρεπε να διαβεβαιώνει συνεχώς τους ρεπόρτερ ότι δεν μισούσε τα κορίτσια που έλεγαν «Παρακαλώ» – ήθελε απλώς να κάνει την τηλεφωνία πιο αποδοτική
Επειδή καμία από τις μεγάλες τηλεφωνικές εταιρείες δεν έδειξε ενδιαφέρον, ίδρυσε μια εταιρεία ώστε να προωθήσει μόνος του το σύστημα στην αγορά. Το πρώτο αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο εγκαταστάθηκε στο Λαπόρτ της Ιντιάνας το 1892.
Δημοσιογράφοι, επενδυτές, πολιτικοί και επιστήμονες έρχονταν από όλον τον κόσμο για να θαυμάσουν το τηλεφωνικό σύστημα που δεν χρειαζόταν τηλεφωνήτριες.
Οι διαφημίσεις το παρουσίασαν ως το τηλεφωνικό κέντρο «χωρίς κοπέλες, χωρίς καβγάδες, χωρίς δυσλειτουργίες και αναμονές» και σύντομα άρχισε να χρησιμοποιείται σε όλες τις ΗΠΑ. Το σύστημα επιλογής και τα τηλέφωνα με καντράν του Στράουτζερ έμειναν σε χρήση πάνω από εβδομήντα χρόνια. Η δουλειά των κοριτσιών που «Παρακαλώ;» έσβησε. Την εξαφάνισε ένας νεκροθάφτης από το Κάνσας Σίτι.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.