Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δολοφονήθηκε από τη SAS

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η αδικοχαμένη λαίδη Νταϊάνα δολοφονήθηκε από πρώην στρατιώτη των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (SAS).

Η πριγκίπισσα του λαού Νταϊάνα (1 Ιουλίου 1961 – 31 Αυγούστου 1997). Image: Supplied
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ Αστυνομία του Λονδίνου (Σκότλαντ Γιαρντ) εξετάζει νέες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ δολοφονήθηκαν από έναν πρώην στρατιώτη των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (SAS).
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέκρινε πρόσφατα τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη, που αποκάλυψαν ότι ο γαμπρός τους είχε μιλήσει για το θέμα αυτό στο παρελθόν. Την πληροφορία έδωσε στη Σκότλαντ Γιαρντ η Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.
Η σύνδεση του πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων με την Νταϊάνα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πριγκίπισσα αναφέρει το όνομά του στο ημερολόγιό της.
Η «πριγκίπισσα του λαού», ο Ντόντι Αλ Φαγέντ και ο οδηγός τους Ανρί Πολ πέθαναν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο τοίχωμα της σήραγγας Pont de l’Alma του Παρισιού, μετά την έξοδό τους από το Ξενοδοχείο Ritz στις 31 Αυγούστου 1997. Η Νταϊάνα ήταν 36 ετών.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ατύχημα προκλήθηκε επειδή κάποιος πρώην στρατιώτης της SAS (Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις) έριξε ένα εκτυφλωτικό φως πάνω στο μοιραίο αυτοκίνητο, που εκείνη την ώρα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα.
Ο λόγος που αποφασίστηκε ο θάνατος της Νταϊάνα οφειλόταν στο ότι η πριγκίπισσα ήταν έγκυος εννέα εβδομάδων, όταν σκοτώθηκε, και το Μπάκιγχαμ δεν ήθελε να φέρει στη ζωή το παιδί ενός μουσουλμάνου από την Αίγυπτο.
Η φωτογραφία αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2011 τραβήχτηκε τη μοιραία βραδιά. Διακρίνεται στ’ αριστερά ο σωματοφύλακας Τρέβορ Ρις Τζόουνς (ο μόνος που επέζησε), ο οδηγός Ανρί Πολ και στο βάθος η Νταϊάνα που κρύβει το πρόσωπό της. Image: Supplied

Απαράμιλλη κοινωνική δράση

Η Νταϊάνα Σπένσερ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πρώτη σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου και μητέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, υπήρξε από τις προσωπικότητες που ο κόσμος και τα Μέσα Ενημέρωσης ανά τον κόσμο λάτρεψαν σαν αγία.
Και όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς το φιλανθρωπικό της έργο: ως μέλος του Ερυθρού Σταυρού συνέβαλε στην αποκατάσταση αναπήρων παιδιών στο Τόκιο∙ κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο Κουβέιτ, επισκέφτηκε άτομα με ειδικές ανάγκες∙ το 1990, κατά την περιοδεία στη Νιγηρία και το Καμερούν, η πριγκίπισσα επισκέφθηκε νοσοκομεία για παιδιά∙ τον επόμενο χρόνο, επισκέφθηκε ορφανοτροφεία της Βραζιλίας και ένα κέντρο θεραπείας για παιδιά που έπασχαν από AIDS∙ το 1992, επισκέφτηκε τοπικά σχολεία και κέντρα θεραπείας για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Κάιρο.
Τα επόμενα χρόνια, η Νταϊάνα ενέτεινε το κοινωνικό της έργο με χορηγίες σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και με τακτικές δημόσιες εμφανίσεις σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις αναξιοπαθούντων ατόμων. Ανέπτυξε επίσης έντονο ενδιαφέρον για σοβαρές ασθένειες και παθήσεις που σχετίζονται με θέματα εκτός των ορίων της παραδοσιακής βρετανικής βασιλικής συμμετοχής, όπως το AIDS και η λέπρα. Επιπλέον, ήταν η προστάτιδα των φιλανθρωπικών οργανώσεων που εργάζονται με τους άστεγους, τους ανήλικους, τους τοξικομανείς και τους ηλικιωμένους. Το 1989, έγινε Πρόεδρος του Great Ormond Street Hospital για τα άπορα παιδιά. Το ίδιο έτος, έγινε πρόεδρος της Βρετανικής Οικογενειακής Συμβουλευτικής Οργάνωσης.
Λέγεται πως σε πολλά από τα νοσοκομεία που επισκεπτόταν, οι ασθενείς θεραπεύονταν ξαφνικά ή βελτιωνόταν η κατάστασή τους. Αυτό έγινε αφορμή να υποστηρίξουν κάποιοι ότι η προσωπική της ενέργεια ήταν τόσο ισχυρή ώστε μπορούσε να θεραπεύσει ασθένειες.
Συνολικά υπήρξε μέλος σε πάνω από 100 φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μετά το διαζύγιό της από τον Κάρολο, παρέμεινε προστάτης της Centrepoint (ίδρυμα αστέγων), του English National Ballet, των ργανώσεων για την καταπολέμηση της λέπρας και του AIDS, και πρόεδρος του Great Ormond Street Hospital και του Royal Marsden Hospital. Τον Ιούνιο του 1997, η Νταϊάνα συμμετείχε σε δεξιώσεις στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της ζωής της, εγκαινίασε τη Διεθνή Εκστρατεία για την Απαγόρευση των Ναρκών, κυρίως σε κράτη της Αφρικής, μια εκστρατεία για την οποία κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1997, λίγους μόνο μήνες μετά το θάνατό της.
Ο “Στρατιώτης Ν” όταν υπηρετούσε στη DAS. Πηγή: Mirror

Τα νέα στοιχεία δείχνουν δολοφονία

Σύμφωνα με το SKY News (δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου), η αστυνομία εξετάζει νέες πληροφορίες που δείχνουν ότι η Νταϊάνα και ο μνηστήρας της Ντόντι Αλ Φαγέντ δολοφονήθηκαν από έναν πρώην Βρετανό στρατιώτη.
Η αστυνομία ανέκρινε πρόσφατα τους θετούς γονείς ενός πρώην μέλους του βρετανικού στρατού και η Σκότλαντ Γιαρντ αξιολογεί τώρα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να παράσχει άλλες πληροφορίες, λέγοντας ότι η αξιολόγηση γίνεται από αξιωματικούς του τμήματος ειδικών εγκλημάτων.
Ο στρατιώτης, που είναι γνωστός ως “Στρατιώτης Ν”, έκανε την αποκάλυψη αυτή στη σύζυγό του, όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, πήγε στη SAS για μαθήματα οδήγησης το 2008.
Αν κα η σύζυγός του ορκίστηκε να μην αποκαλύψει την απόρρητη πληροφορία, την αφηγήθηκε στη μητέρα της.
Είκοσι χρόνια πριν… Ξημέρωμα 30ής προς 31η Αυγούστου 1997. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ ανασύρονται νεκροί από τα συντρίμμια της μοιραίας Mercedes Benz στο Παρίσι. Η Νταϊάνα ήταν μόλις 36 ετών. Image: Supplied

Τύφλωσαν τον οδηγό

«Αν δεν επρόκειτο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα μαθήματα οδήγησης από την SAS, ίσως οι ισχυρισμοί αυτοί να μην είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας» ανέφερε μια πηγή στη Sunday Mirror. «Μου είπε ότι είχε σχεδιαστεί να γίνει σε μια σήραγγα, από εκείνους που τους παρακολουθούσαν συνεχώς [ενν. την Νταϊάνα και τον Ντόντι Αλ Φαγέντ] … με ένα φως που θα τύφλωνε τον οδηγό».
«Είπε επίσης ότι παρ’ ολίγο να μην συμβεί. Όταν τον ρώτησα πώς θα μπορούσε κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο, είπε: “Πρόκειται για διαταγή, το καθήκον είναι καθήκον”. Είπε ακόμη ότι έπρεπε να συμβεί μέσα σε σήραγγα για να είναι βέβαιος ο θάνατος».
O “Στρατιώτης Ν” είπε στη σύζυγό του ότι ένας πρώην συνάδελφός, ο οποίος είχε φύγει από τη SAS, ενεπλάκη στη θανατηφόρα σύγκρουση και ότι χρησιμοποιήθηκαν μια μοτοσικλέτα και ένα λευκό αυτοκίνητο.
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πατέρας του συντρόφου της Νταϊάνα, πάντα επέμενε ότι ο γιος του και η Νταϊάνα δολοφονήθηκαν από το βρετανικό κατεστημένο σε μια συνωμοσία που οργάνωσε η MI6. Το 2008 κατέθεσε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι ένα λευκό Fiat, που χτύπησε τη Mercedes αλλά δεν εντοπίστηκε ποτέ, συμμετείχε στο δυστύχημα μαζί με έναν μοτοσικλετιστή.
Να σημειωθεί ότι το λευκό αυτοκίνητο, που αναφέρουν όλες οι μαρτυρίες, δεν εντοπίστηκε ποτέ.

ν
«Η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάζει τις πληροφορίες που έλαβε πρόσφατα σε σχέση με τους θανάτους (της Νταϊάνας και του Ντόντι Αλ Φαγέντ) για να διαπιστώσει την αξιοπιστία της» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ.
«Δεν πρόκειται για μια νέα έρευνα στο πλαίσιο της Επιχείρησης Paget» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η Επιχείρηση Paget (από το όνομα του πρώην αστυνομικού επιτρόπου Λόρδου Στήβενς Πέιτζετ) ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου του 2004, για να διεξάγει έρευνες σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η MI6, η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασίλειου, κάτω από τις διαταγές της βασιλικής οικογένειας, προκάλεσε σκόπιμα το θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, που σκότωσε την Νταϊάνα και τον Ντόντι.
Η πρώτη έκθεση με τα πορίσματα της ποινικής έρευνας δημοσιεύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2006. Η ολοκλήρωση της έρευνας έγινε στις 7 Απριλίου 2008.
Η έρευνα, τα πορίσματα της οποίας καλύπτουν 832 σελίδες, και η οποία απασχόλησε δεκατέσσερις έμπειρους αστυνομικούς σχεδόν για τρία χρόνια και κόστισε 7,27 εκατομμύρια ευρώ, όπως όλες οι αστυνομικές έρευνες, δεν κατέληξε σε κανένα συγκεκριμένο συμπέρασμα.
Να σημειωθεί ότι τα αίτια του δυστυχήματος, καθώς και το τι ακολούθησε λίγο μετά, παραμένουν μέχρι σήμερα σκοτεινά. Σύμφωνα με την επίσημη άποψη, ο οδηγός της μοιραίας Mercedes Benz, Ανρί Πολ, ήταν μεθυσμένος. Αυτός και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ βρίσκουν ακαριαίο θάνατο, ενώ η Νταϊάνα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Οι τελευταίες ώρες της Νταϊάνα

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει αποσπάσματα από τις κάμερες ασφαλείας του Ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι (το ξενοδοχείο ανήκε στον πατέρα του Ντόντι Αλ Φαγιέντ) κατά τη διαμονή τους εκεί στις 30 και 31 Αυγούστου 1997. Το ζευγάρι συνοδεύεται από τον σωματοφύλακα της Νταϊάνα και από τον οδηγό της Mercedes Ανρί Πολ. Τελειώνει με τους τέσσερις να εξέρχονται από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου για να αποφύγουν τους δημοσιογράφους και να επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο, πηγαίνοντας προς το θάνατο.

ν
Μοναδικός επιζών του ατυχήματος ο σοβαρά τραυματίας σωματοφύλακας του ζεύγους Ρις Τζόουνς, ο μόνος, ίσως, άνθρωπος που μπορούσε να δώσει μια πειστική εξήγηση για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Αν και από τότε πέρασαν χρόνια και η υγεία του αποκαταστάθηκε, ακόμη δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη!

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ σκοτώθηκαν όταν η Mercedes Benz που επέβαιναν συνετρίβη στη σήραγγα Pont de l’Alma του Παρισιού. Image: Supplied


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.