Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Οι απόκρυφες σημασίες του αριθμού 12


 

Το 12 είναι ένας σύνθετος αριθμός, ο έκτος μετά τους 4, 6, 8, 9 και 10, αφού οι φυσικοί διαιρέτες του είναι1, 2, 3, 4, 6 και 12, δηλαδή έχει και άλλους φυσικούς διαιρέτες, εκτός του 1 και του εαυτού του.

Το 12 είναι ένας άφθονος αριθμός, αφού το άθροισμα των διαιρετών του, πλην του εαυτού του, είναι μεγαλύτερο από τον ίδιο. Είναι ο μικρότερος φυσικός αριθμός με αυτή την ιδιότητα.

Το σύνολο των διαιρετών του 12  ( συν τον εαυτό του) είναι ένας τέλειος αριθμός των οποίων το άθροισμα είναι πάλι ένας τέλειος αριθμός (1+2+3+4+6+12), το 28. Ο μόνος αριθμός με την ίδια ιδιότητα είναι:     6086555670238378989670371734243169622657830773351885970528324860512791691264 ενώ στην γεωμετρία έχει χαρακτηριστεί ως ο αριθμός που συνδέει τις 3 διαστάσεις.

Αντιπροσωπεύει έναν πλήρη κύκλο κι έχει ένα σημαντικό χαρακτήρα στους αρχαίους πολιτισμούς , έχοντας μία άμεση και εξαρτημένη σχέση με το ζωδιακό καθώς και με τους μήνες στους περισσότερους πολιτισμούς είτε χρησιμοποιούσαν σεληνιακό είτε ηλιακό ημερολόγιο.

Η ιερότητα του 12 φαίνεται ότι προέρχεται από το αρχαϊκό δωδεκαδικό σύστημα , που πιθανώς ήταν το μοναδικό σύστημα αρίθμησης κατά τη νεολιθική εποχή και παρέμεινε ως συμπληρωματικό του δεκαδικού μέχρι σήμερα.

Ο χωρισμός της μέρας και της νύχτας σε 12 ώρες και του έτους σε 12 μήνες αποτελούν κατάλοιπα του αρχέγονου δωδεκαδικού συστήματος αρίθμησης

Οι αρχαίοι λαοί (Αιγύπτιοι, Χαλδαίοι, Έλληνες , Ιουδαίοι) γνώριζαν πλήρως τα θαυμαστά μυστήρια που ήταν σε θέση να αποκαλύψουν οι αριθμοί και ανέπτυξαν μία ολόκληρη επιστήμη αριθμητικών ιδεών, εντελώς ξεχωριστή από τα μαθηματικά.

Η συσχέτιση των αρχαίων δοξασιών για τους Αριθμούς με τα γράμματα της αλφαβήτου , τους Πλανήτες με τα Αστέρια , τους Αστερισμούς και άλλα αστρονομικά μεγέθη, ασκούσαν μια μορφή υψηλής δόνησης ακόμη και μαντείας.

Πρώτοι οι Σουμέριοι ιερείς-αστρονόμοι διαίρεσαν το έτος σε μικρότερες μονάδες.

 Έτσι όπως το σεληνιακό έτος τους είχε δώδεκα μήνες των 30 περίπου ημερών και το ημερονύκτιό τους είχε δώδεκα ντάννα. 

Γίνεται κατανοητό ότι ο αριθμός 12 αποτελούσε μία τεχνική για τη διαίρεση της ροής του χρόνου αλλά κι όπως γνωρίζουμε οι δωδεκάδες σχετίζονται είτε φανερά είτε με έναν κρυμμένο τρόπο με τα Σημεία του Ζωδιακού , μέρη του μεγάλου κύκλου του ουρανού. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ανασκαφών , ήδη από το 2.400 π.Χ χρησιμοποιούσαν το ηλιακό έτος των 360 ημερών που διαιρούνταν σε 12 μήνες των 30 ημερών.

Ακόμη σύμφωνα με αποκρυφιστικά βιβλία οι δώδεκα μήνες έχουν έναν προστάτη άγγελο, καθώς και οι δώδεκα ώρες της ημέρας και οι δώδεκα ώρες της νύχτας εκτός από τον αγαθό άγγελο κυριαρχεί και ένας υπηρέτης δαίμονας πονηρός.


Η Ελληνική Μυθολογία είναι πλούσια στην σχέση του αριθμού δώδεκα και των συνδέσεών του: 

Οι Ολύμπιοι Θεοί ήταν δώδεκα. Οι πρώτοι θεοί ήταν 3 (Δίας, Άδης, Ποσειδώνας) και 4 ήταν τα βασικά στοιχεία (3Χ4 = 12) ενώ 16 είναι οι ακτίνες του ήλιου της Βεργίνας.

Οι Τιτάνες σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν 12 , τέκνα του Ουρανού και της Γαίας,         6 άρρενες: Ωκεανός, Κάος, Κοίος, Υπερίων, Ιαπετός, Κρόνος και 6 θήλεις: Θυία, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Τηθύς, Φοίβη.

Την επόμενη σχέση τη βρίσκουμε στους 12 άθλους του Ηρακλή που όπως φαίνεται είναι εμβλήματα του ήλιου στο πέρασμά του από τα 12 ζώδια.

Με 12 καράβια πήρε το δρόμο της επιστροφής ο Οδυσσέας. Επίσης δώδεκα ζωδιακές περιπέτειες πρέπει να ξεπεράσει και ο Οδυσσέας προτού φθάσει στην Ιθάκη.

Στο περίφημο ορθογώνιο τρίγωνο του Πυθαγόρα με κάθετες πλευρές 3 , 4 και υποτείνουσα 5 , το άθροισμα όλων των πλευρών δίνει τον ιερό αριθμό δώδεκα.
12 επίσης ήταν και οι Ιππότες της στρογγυλής τραπέζης του Αρθούρου.


Το 12 στις θρησκείες 

Διαβάζοντας την βίβλο και σε αυτήν αναγράφονται πάρα πολλές αναφορές του νούμερου 12. 12 γιούς είχε ο Ιακώβ από τους οποίους γεννηθήκαν οι 12 φυλές του Ισραήλ. Επίσης η Παναγία παρουσιάζετε να φοράει κορόνα με 12 κορυφές.
12 όπως είναι γνωστό ήταν και οι Απόστολοι του Ιησού. Αντίστοιχα 12 ήταν οι Ιμάμηδες που θα διαδέχονταν τον Μωάμεθ, στο Ισλάμ.12 ήταν και οι ακόλουθοι του Βούδα.

Στον Ινδουισμό ο θεός του ήλιου Surya έχει 12 ονόματα και δώδεκα πέταλα έχει το άνθος της τσάκρας της καρδιάς .

Ο θεός Odin είχε 12 παιδιά που αποτελούσαν το Νορβηγικό 12θεο (ο Odin είναι ο μέγας πατέρας για αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς).

Περνώντας μετά στο Χριστιανισμό βλέπουμε ότι 12 ήταν και οι μαθητές του Χριστού: Σίμων ο Πέτρος, Ανδρέας, Ιάκωβος και Ιωάννης γιοι του Ζεβεδαίου, Φίλιππος, Βαρθολομαίος, Θωμάς, Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Ιούδας ο ονομαζόμενος Λεβαίος και Θαδδαίος , Σίμων ο Χαναναίος και Ιούδας ο Ισκαριώτης. Επίσης 12 δώδεκα είναι οι ευαγγελικές περικοπές που διαβάζουν οι ιερείς στον Εσπερινό την Μεγάλη Πέμπτη γνωστές ως 12 Ευαγγέλια.

 Δωδεκαήμερο αναφέρεται η εορταστική περίοδος από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Θεοφανίων. Δώδεκα είναι τα άρθρα του Συμβόλου της πίστεως.Δώδεκα άρτοι της προθέσεως , βωμοί εκ 12 λίθων , 12 πύλες της ουράνιας Ιερουσαλήμ, 12 κόφινοι πλήρεις περισσευμάτων από τη διατροφή των 5.000 , και 12Χ12.000 = 144.000 οι «σεσωμένοι» στην Αποκάλυψη.


Ο αριθμός  12 οδηγεί στην πνευματική γνώση, καθώς συμβολίζει τους δώδεκα Αποστόλους που μεταφέρουν την καλή είδηση, ένας αριθμός που κρύβει μια ιδιαίτερη δύναμη μέσα του. Δηλώνει την αναγέννηση μέσα από τις θλίψεις και την έκφραση μέσα από την αναστροφή του τρόπου σκέψης. Σαν αριθμός , συμβολίζει την παράδοση στην θεϊκή ενέργεια απαλασσόμενος από τα υλικά εμπόδια.  Η επαφή με τον αληθινό εσώτερο εαυτό, δίνει την ικανότητα καθοδήγησης και πίστης στη ζωή.  Ουσιαστικά δηλώνει  την γνώση του απεγκλωβισμού από τις αρνητικές γήινες σκέψεις.


Το 12 στην Αστρολογία:

12 είναι τα ζώδια τόσο του μεσοποτάμιου ημερολογίου τόσο και στο κινέζικο αντίστοιχα και οι αστερισμοί που τα συμβολίζουν


Στην ψυχική Αλχημεία θεωρείται ότι η κάθαρση του «Εγώ» επιτυγχανόταν μέσω 12 φάσεων: Πύρωση , Συμπύκνωση , Στερέωση , Διάλυση , Πέψη , Απόσταξη , Εξάχνωση ,Διαχώριση , Αποτέφρωση , Σήψη , Πολλαπλασιασμός και Προβολή.


Περισσότεροι συσχετισμοί:

Τα κρανιακά ή εγκεφαλικά νεύρα αποτελούν 12 ζεύγη νεύρων (εγκεφαλικές συζυγίες).

Φυσιολογικά ένας άνθρωπος πρέπει να έχει 12 πλευρά. 

Στα δώδεκα περίπου ένα παιδί μπαίνει στην εφηβεία.

12 τα επίπεδα τόνου στις οκτάβες.

12 είναι και οι βασικές αποχρώσεις.

12 είναι και τα αστέρια στην σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πληκτρολόγιο έχετε 12 F κουμπιά.

F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11, F12.


Πηγές:


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.