Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΘΥΜΟΣ ΑΔΗΝ


Ο Θύμος αδένας βρίσκεται πίσω από την κορυφή και στο κέντρο του στέρνου. Για πολλά χρόνια επιστεύετο ότι η λειτουργία του είχε σχέση με την ανάπτυξη και μετά την εφηβεία ατροφούσε. Σύγχρονες έρευνες όμως αποκαλύπτουν την σημαντική ανοσολογική λειτουργία του έως το τέλος της ζωής μας. Σχετικά πρόσφατα έγινε κατανοητή η μεγάλη σημασία του θύμου αδένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου και στο ανοσοποιητικό. Σε όλα τα θηλαστικά υπάρχει μια πτώση της δραστηριότητος του θύμου, όσο περνούν τα χρόνια και μια αντίστοιχη αύξηση στον ρυθμό του καρκίνου.

Όσο πιο πολύ ενισχύσουμε την δραστηριότητα του θύμου, τόσο θα μεγαλώνει η ικανότητά μας για αποφυγή του καρκίνου.

Μέσα σε μια ημέρα ισχυρής μόλυνσης από ξαφνική ασθένεια, εκατομμύρια λεμφοκύτταρα καταστρέφονται και ο θύμος αδένας συρικνούται στο μισό του μέγεθος. Η επίδραση του στρες και ιδίως των αρνητικών συναισθημάτων στον θύμο, ήταν γνωστή από την αρχαιότητα.

Έτσι στην Ιλιάδα (Ραψωδία Ζ!) ο Όμηρος χρησιμοποιεί την λέξη «θυμοφθόρες» για να υποδηλώσει λέξεις στενάχωρες που δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα (φθείρουν τον θύμο). 

Μια άλλη σημαντική λειτουργία του θύμου αδένα, είναι αυτή του ελέγχου της ροής της βιοενέργειας στο αιθερικό μας σώμα. Έτσι αν ο θύμος αδένας επηρεαστεί από κάποιο αίτιο, π.χ. στρες, συρικνούται με συνέπεια να υπολειτουργεί, η ροή της βιοενέργειας να μην είναι ομαλή, οπότε να είμαστε ευπρόσβλητοι σε ασθένειες ή τραυματισμούς. Για να δημιουργηθεί μια ασθένεια στο φυσικό μας σώμα ή ακόμη και ένας τραυματισμός, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει μια διαταραχή ή μείωση της ροής της βιοενέργειας στο αιθερικό μας σώμα. Σχετικά πρόσφατα έχει διαπιστωθεί ότι όλες οι μεγάλες ασθένειες ακολουθούν ένα έντονο στρες και μια έντονη δυσαρμονία (τρύπα) στο αιθερικό πεδίο.

Ζωντάνια

Αν σταθεί κάποιος σε μια διασταύρωση στο κέντρο μιας σύγχρονης πόλης και παρατηρήσει τους ανθρώπους να περνούνε βιαστικά, θα διαπιστώσει ότι το σύνολο των ανθρώπων αυτών δείχνουν κουρασμένοι, περπατούν σκυφτά χωρίς ίχνος ενεργητικότητας ή ζωντάνιας, με κυρτούς ώμους και έκφραση κάθε άλλο παρά ευδιάθετη και χαρούμενη. 

Έχουμε συνηθίσει αυτήν την εικόνα, όλοι οι άνθρωποι που ζούμε στις πόλεις και θεωρούμε το φαινόμενο αυτό συνηθισμένο, όμως δεν είναι και φυσιολογικό. Σε αντίθεση με την θλιβερή εικόνα της διελεύσεως των χωρίς ζωντάνια πεζών, αν βρεθεί κάποιος σε ένα χωριό ιθαγενών της Αφρικής θα διαπιστώσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αναφορικά με την ενεργητικότητα την ζωντάνια και την διάθεση αυτών των ανθρώπων. Περπατούν ευθυτενείς με προτεταμένο το στήθος, την πιο πολλή ώρα χαμογελαστοί και πάντα πρόθυμοι να έρθουν μαζί σου για να σου δείξουν τον δρόμο, αν θέλεις να πας κάπου. 

Την ίδια εικόνα για την ζωντάνια αντικρίζει κανείς στις Άνδεις του Περού, αν παρατηρήσει από μακριά ένα άγριο άλογο να τρέχει όλο ζωντάνια και δύναμη, ελεύθερο και περήφανο. Ό,τι είναι φυσικό και ωραίο έχει αντικατασταθεί στις πόλεις από το συνηθισμένο, που δείχνει την κούραση, την έλλειψη ζωντάνιας και ενεργητικότητας, την έλλειψη δύναμης για ζωή.

Αιθερικό πεδίο

Ας δούμε όμως από πιο κοντά τι σημαίνει ζωντάνια και ενεργητικότητα για ένα ζωντανό οργανισμό. Απλοποιώντας τα πράγματα μπορούμε να πούμε ότι κάθε οργανισμός διαθέτει ένα ενεργειακό σώμα ηλεκτρομαγνητικής υφής που περιέχει το φυσικό σώμα, το οποίο αποτελεί και μια προστατευτική «πανοπλία». Αυτό το ενεργειακό σώμα θα το ονομάσουμε αιθερικό πεδίο. Διακρίνουμε δυο μεγέθη στο αιθερικό πεδίο κάθε ζώντος οργανισμού. Τ

ην ένταση του αιθερικού πεδίου που χαρακτηρίζει τον βαθμό ζωντάνιας του και την ποιότητα του αιθερικού πεδίου ή «χρωματισμούς». Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά τα δύο μεγέθη, ας δώσουμε μερικά παραδείγματα. Αν κόψουμε ένα φύλο μαρουλιού και το αφήσουμε μερικές ημέρες θα μαραθεί. Αυτό το οποίο έγινε, είναι ότι η ένταση του αιθερικού πεδίου του φύλου εξασθένησε (μειώθηκε). Όσον χρόνο το φύλο ήταν άκοπο πάνω στο μαρούλι, η ένταση του αιθερικού του πεδίου ήταν μεγάλη. Όταν το κόψαμε η ένταση του αιθερικού του πεδίου προοδευτικά φθίνει. Το ίδιο θα συμβεί, αν σταματήσουμε να ποτίζουμε το μαρούλι με νερό, προοδευτικά θα εξασθενίζει η ένταση του αιθερικού πεδίου του μαρουλιού, με συνέπεια στο τέλος να μαραθεί.

Αναφορικά με την ποιότητα του αιθερικού πεδίου ή χρωματισμούς, όλοι μας βιώνουμε την έλλειψη γεύσης και μυρουδιάς των προϊόντων γης που ψωνίζουμε απο την λαϊκή αγορά ή από τους μανάβηδες. Οι πιο παλιοί από μας θα θυμούνται το άρωμα και την γεύση που είχαν τα λαχανικά και φρούτα πριν 40 και 50 χρόνια. Αυτό το οποίο μειώθηκε δραματικά είναι οι χρωματισμοί του αιθερικού πεδίου. Μειώθηκε η περιεκτικότητα των ιχνοστοιχείων, με αποτέλεσμα να χαθεί η γεύση και το άρωμα. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με το αιθερικό πεδίο του ανθρωπίνου σώματος. Γιατί εξασθενεί η έντασή του; 

Πως μπορεί να ενισχυθεί αυτή; Γιατί το αιθερικό πεδίο αποτελεί προστατευτική πανοπλία για το σώμα μας; Πότε αρρωσταίνουμε;

Κάθε άνθρωπος διαθέτει συγκεκριμένη «ποσότητα» βιοενέργειας για να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες, που είναι η ενέργεια η απαιτούμενη για να θερμανθεί το σώμα του, ενέργεια για κάθε είδους δράση π.χ. εργασία, κίνηση, σκέψη, φαντασία, συναισθήματα, λειτουργία των αισθήσεων και τα διάφορα συστήματα αυτόματα ή μη του οργανισμού. Η βιοενέργεια η οποία παράγεται είναι σαφώς περισσότερη από τις απαιτούμενες ανάγκες, ώστε να υπάρχει και μια ποσότητα εφεδρική για έκτακτες και ιδιαίτερες περιπτώσεις. 

Η βιοενέργεια αυτή δημιουργείται από τις φυσικές τροφές, το νερό που πίνουμε, την αναπνοή, τους φυσικούς ήχους που δεχόμεθα, τις πληροφορίες και από την κοσμική ακτινοβολία που λαμβάνουμε μέσω του συντονισμού. Βιοενέργεια λοιπόν που χαρακτηρίζεται από το αιθερικό μας σώμα «δεσμεύεται» απο τις λειτουργίες που προαναφέραμε και σε πιο παλιές εποχές ήταν υπεραρκετή, για την κάλυψη όλων αυτών των αναγκών μας. Τον τελευταίο όμως καιρό έχοντας κάνει την ζωή μας εξαιρετικά πολύπλοκη, έχοντας δημιουργήσει επιπλέον ανάγκες που η καταναλωτική μας κοινωνία επιβάλλει, έχουμε δημιουργήσει στον εαυτό μας, ένα σοβαρό βιοενεργειακό πρόβλημα.

Ένα σημαντικό βιοενεργειακό πρόβλημα. 

Η εξαιρετικά πολύπλοκη ζωή που βιώνουμε δημιουργεί πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα. Έχοντας όλα αυτά τα προβλήματα, δεσμεύουμε σημαντική ποσότητα βιοενέργειας σε σκέψεις, στην προσπάθεια να βρούμε λύση σε αυτά. Οι επεξεργασμένες τροφές, καλλυντικά, συνθετικά ρούχα κλπ δεσμεύουν με την σειρά τους βιοενέργεια, μέσω των αμυντικών συστημάτων του οργανισμού. Οτιδήποτε είναι μη φυσικό, όπως για παράδειγμα σεντόνια από πολυεστέρα, ή συνθετικά ρούχα, δεσμεύει ένα μέρος από την διαθέσιμη βιοενέργεια σε μια προσπάθεια ο οργανισμός μας, να ερμηνεύσει ότι θεωρεί ξένο ή εισβολέα. Επιπλέον η κατανάλωση τροφών ενεργειακά νεκρών, όπως είναι οι συντηρημένες τροφές, οι κονσέρβες, ή ακόμη και η κατανάλωση συστηματικά μαγειρεμένων τροφών ή μπαγιάτικων, καθώς και η αποφυγή κατανάλωσης φρέσκων λαχανικών και φρούτων έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της έντασης του αιθερικού μας πεδίου.

Επίσης αρνητικά συναισθήματα (αυτό που ονομάζουμε συναισθηματισμό, όπως φόβο, λύπη, θυμός, ζήλια κλπ) δεσμεύουν τεράστια ποσά βιοενέργειας. Το φαινόμενο να έχει δεσμευτεί μεγάλη ποσότητα βιοενέργειας, δηλαδή να μην έχουμε αρκετή διαθέσιμη βιοενέργεια για όλα τα βιολογικά μας συστήματα, το ονομάζουμε στρες. Όταν συμβεί αυτό, τότε αρχίζουν να υπολειτουργούν ορισμένα συστήματα. Έτσι αρχίζει να εμφανίζεται μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, μειωμένη ικανότητα όρασης κ.ο.κ. Η μείωση της διαθέσιμης βιοενέργειας στο σώμα μας, έχει σαν συνέπεια να μειώνεται η ένταση του αιθερικού πεδίου, δηλαδή μας λείπει ζωντάνια και ενεργητικότητα.

Όταν ο άνθρωπος περνάει την ηλικία της σεξουαλικής ωρίμανσης, τότε ο αδένας Θύμος αρχίζει να υποστρέφεται. Αυτό είναι πια αποδεδειγμένο. Ο Αδένας Θύμος βρίσκεται στην βάση του λαιμού, και έχει ένα ολότελα ακανόνιστο σχήμα.

Ο αδένας αυτός έχει στενή σχέση με τους μαστικούς αδένες. Θα εξηγήσουμε τώρα γιατί το μητρικό γάλα είναι ολότελα αναντικατάστατο. Ο αδένας Θύμος ρυθμίζει την Ζωτικότητα του παιδιού. Οι αστρολόγοι λένε ότι ο αδένας αυτός επηρεάζεται από την ΣΕΛΗΝΗ. Οι σοφοί Γνωστικοί θέλουν να διατηρήσουν τον αδένα και να μην τον αφήσουν να γεράσει και να υποστραφεί.

Όταν ο αδένας αυτός είναι ενεργός, ο οργανισμός δεν γερνάει. Οι σοφοί γιατροί της αρχαιότητας έλεγαν ότι το φωνήεν Α όταν προφέρεται σοφά, έχει την ισχύ να κάνει να δονείται ο αδένας ΘΥΜΟΣ.


patanjaligreek


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.