Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η θεωρία της σχετικότητας αποδεικνύει ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών



Από το Ζάχο Σκαφίδα

Δεν υπάρχουν κουρείς

Θα ξεκινήσω με το γνωστό ανέκδοτο του άπιστου κουρέα.

Κάποιος βρέθηκε στο κουρείο για περιποίηση της κόμης του. Πάνω στη συζήτηση έπιασαν και το θέμα του Θεού. Ο κουρέας ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει Θεός.

- Κ. Μπορείς να βγεις έξω και θα αντικρίσεις εγκαταλελειμμένα παιδιά, πεινασμένους άστεγους νηστικούς, δολοφονίες δυστυχία και πόνο. Αν ο Θεός υπήρχε που αγαπάει και συμπονά δε θα επέτρεπε να γίνονται όλα αυτά.

Ο πελάτης δεν απάντησε για να μη χαλάσει τη συζήτηση και όταν τέλειωσαν έκανε να φύγει. Εκείνη τη στιγμή περνούσε στο απέναντι πεζοδρόμιο  ένας άντρας με μακριά βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν εντελώς απεριποίητος. Τότε ο πελάτης γύρισε πίσω, ξαναμπήκε στο κουρείο, έδειξε τον άντρα που περνούσε και είπε στον κουρέα.

- Π. Ξέρεις, κουρείς δεν υπάρχουν!

- Κ. Τι λες φίλε μου και εγώ εδώ τι κάνω; Τώρα δεν σε κούρεψα;

- Π. Κοίτα απέναντι, τον βλέπεις αυτόν το ακούρευτο, αν υπήρχαν κουρείς δεν θα υπήρχαν αχτένιστοι και ακούρευτοι.

- Κ. Δεν φταίω εγώ γι΄ αυτό, αν ερχόταν σε μένα θα τον κούρευα.

-Π. Ακριβώς.  Αν οι άνθρωποι πήγαιναν στο Θεό δεν θα υπήρχε πόνος και δυστυχία!

Ας δούμε όμως πως η θεωρία της σχετικότητας μπορεί να αποδείξει τις ιδιότητες του θεού και συνεπώς την ύπαρξη του.

Ο Θεός του φωτός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών


Στην Α΄ επιστολή Ιωάννη αναγράφεται «ὁ Θεὸς φῶς ἐστι καὶ σκοτία ἐν αὐτῷ οὐκ ἔστιν οὐδεμία». Ο θεός είναι φώς, μπορούμε λοιπόν να ταυτίσουμε τον Θεό με την ταχύτητα του φωτός που συμβολίζεται με το λατινικό c και είναι ίσον 300.000 km/sec.

Στην προσευχή Βασιλεύ ουράνιε αναφέρεται «Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, …» Δηλαδή οι βασικές ιδιότητες του Θεού είναι η πανταχού παρουσία του και η πληρότητα των πάντων.

Συνεπώς ο Θεός πληρεί τα πάντα ή ο Θεός είναι o τα πάντα πληρών.

 
Δηλαδή το καθετί στο σύμπαν απέχει μηδέν απόσταση από το Θεό ή ο Θεός είναι πανταχού παρών.

Με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω βλέπουμε ότι ο χρόνος είναι απροσδιόριστος για τον Θεό ή ο Θεός είναι διαχρονικός. Στην Αποκάλυψη λέγεται πως ο Θεός είναι «ὁ ὤν καί ὁ ἦν καί ὁ ἐρχόμενος»

Αν πάρουμε το γνωστό τύπο των μαθητικών μας χρόνων s=vt και θέσουμεv=1 τότε έχομε s=t δηλαδή διάστημα και χρόνος είναι ίσα. Αν πάμε στις ακραίες καταστάσεις της ταχύτητας του φωτός c= 300.000km/sec θα έχομεs=300.000km/sec *1sec =300.000km δηλαδή ένα 1 δευτερόλεπτο χρόνου αντιστοιχεί σε 300.000km.

Η σχετικότητα αναφέρει ότι το άθροισμα της ταχύτητας της κίνησης οποιουδήποτε αντικειμένου στο χώρο και της κίνησής του στο χρόνο είναι πάντα ακριβώς ίσο με την ταχύτητα του φωτός

Επειδή εμείς ζούμε σε ταχύτητες ελάχιστες σε σχέση με το φως αντιλαμβανόμαστε την κίνηση μας μέσα στο χρόνο. Αν η ταχύτητα μας φτάνει την ταχύτητα του φωτός στο χώρο ή ταχύτητα κίνησης στο χρόνο μηδενίζεται. Δηλαδή παύει να υπάρχει χρόνος. Αυτό συμβαίνει παραπάνω με τον Θεό που είναι φως.

Φιλοσοφικά προβλήματα της προβολής του τετραδιάστατου χώρου στην τρίτη διάσταση

Το χωροχρονικό συνεχές αποκτά τη γνωστή δυαδικότητα όταν γίνει καμπύλωση του τίποτα μέσα στη τέταρτη διάσταση. Δηλαδή ότι αντιλαμβάνεται η υλική φυσιολογία μας είναι η προβολή της τετραδιάστατης πραγματικότητας στην τρίτη διάσταση. Όπως ακριβώς είχε περιγράψει ο Πλάτωνας στο γνωστό σπήλαιο του όπου οι φυλακισμένοι είχαν για πραγματικότητα την αντίληψη μόνο των σκιών.

Ο ταξιδιώτης έξω από το σύμπαν θα δει ένα στατικό ακίνητο τετραδιάστατο μοντέλο που όλα υπάρχουν τώρα. Παρελθόν παρόν και μέλλον, «ὁ ὤν καί ὁ ἦν καί ὁ ἐρχόμενος», είναι ένα «Έν τό πάν». Στον τετραδιάστατο χώρο δημιουργούνται πολλά φιλοσοφικά προβλήματα όπως η ελευθερία της βούλησης η ύπαρξη μας ή μη και η ύπαρξη ή μη του Θεού… Πχ,. Μπορούμε να σκεφτούμε ότι «Έν τό πάν»  υπάρχουν πολλά, τότε αυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα και πάει λέγοντας, που σημαίνει ότι ο Θεός περιλαμβάνει τον εαυτό του σε ένα ατέρμονα βρόγχο.  Αν ο Θεός είναι άπειρος δεν είναι τέλειος διότι υπάρχει το άπειρο συν ένα. Αν όλα υπάρχουν στον τετραδιάστατο σύμπαν, τότε δεν έχουμε νόηση, είμαστε όπως ακριβώς ένα DVD που παίζει, συνεπώς δεν υπάρχουμε με τον τρόπο που γνωρίζουμε εμείς, το ίδιο ο και Θεός. Αν το τετραδιάστατο σύμπαν είναι στατικό και έγινε η καμπύλωση του για να έχουμε την τρισδιάστατη εμπειρία και είναι μόνο ένα, τότε δεν είναι τέλειο διότι μπορούν να υπάρχουν πολλά ένα που κάνουν το άπειρο.

Τα παραπάνω είναι βρόγχοι λογικής που πιθανόν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται γι΄ αυτό θα αναφέρω ένα άλλον γνωστό κατανοητό βρόγχο. Αν ο Θεός είναι παντοδύναμος, μπορεί να φτιάξει κάτι που δεν μπορεί να το σηκώσει. Αφού δεν μπορεί να το σηκώσει, δεν είναι παντοδύναμος.

 

Ένα παιχνίδι ή μάτριξ της τρισδιάστατης φύσης μας είναι ο περιορισμός της συνείδησης μας στη γραμμικότητα του χρόνου και ο περιορισμός στο τώρα. Το υπερσυνείδητο σαν κάτοικος του τετραδιάστατου στατικού άχρονου χώρου (βλέπε, Κβαντική και φιλοσοφική θεώρηση του χρόνου) έχει αντίληψη του παρελθόντος και του μέλλοντος. Πειραματικά βεβαιώνεται σε αναδρομές στο μέλλον (βλέπε, Επιστροφή στο Μέλλον με αναδρομές σε άλλες ζωές ) που έχουν επαληθευθεί από πολλούς ερευνητές.


Θα αναφέρω ένα ενδιαφέρον πείραμα που βεβαιώνει το μάτριξ του τρισδιάστατου χώρου που ζούμε. Σε μια αναδρομή, αναγκάστηκα να πάω το υποκείμενο σε προηγούμενη ζωή που είχε ξαναβιώσει σε προηγούμενη συνεδρία, για περαιτέρω εξερεύνηση. Σημειωτέον στη συνείδηση του υποκειμένου υπήρχαν τα κύρια σημεία αυτής της ζωής. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, όταν ρώταγα το υποκείμενο να κάνει πρόγνωση για το μέλλον της ζωής που βίωνε, αδυνατούσε και δήλωνε ότι δεν το γνωρίζει. Βλέπουμε ότι το υποκείμενο μπήκε στο αρχείο του γραμμικού χρόνου χωρίς να έχει επαφή με τη τωρινή συνείδηση ώστε να διαβάσει το μέλλον που γνώριζε και μακάριο βίωνε ξανά μια κατάσταση σαν καινούργια. Μήπως κάτι τέτοιο συμβαίνει με τις ζωές όλων μας;;;

Πηγές:




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.