Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οκτώ λεπτομέρειες από τις οποίες κάποιος κρίνει την προσωπικότητά μας



Η γλώσσα του σώματος, ορισμένες ανεπαίσθητες αντιδράσεις αλλά και λεπτομέρειες όπως πόσο κοιτάμε το τηλέφωνό μας ή πόσο θερμή είναι η χειραψία μας όταν γνωρίζουμε κάποιον είναι χαρακτηριστικά στα οποία συνήθως οι άνθρωποι εστιάζουν για να κρίνουν την προσωπικότητα κάποιου. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά και τι δείχνει το καθένα.
Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με έναν απλό υπάλληλο ή με κάποιον ο οποίος έχει μια διευθυντική θέση είναι ενδεικτική του πώς κρίνουμε και πώς συμπεριφερόμαστε γενικά απέναντι στους άλλους.
Αν κοιτάμε συχνά το κινητό μας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, δείχνουμε έλλειψη ενδιαφέροντος, σεβασμού και θέλησης.
Οι επαναλαμβανόμενες, νευρικές κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια ή με τα πόδια δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση στρες και ότι έχουμε απώλεια ελέγχου. Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αυτές οι κινήσεις «προδίδουν» άτομα που είναι τελειομανή και τη δεδομένη στιγμή βαριούνται ή ενοχλούνται από κάτι.

Ο αριθμός των ερωτήσεων που κάνουμε στον άλλον όταν συζητάμε. Το καλύτερο είναι να υπάρχει μια ισορροπία στο πόσο μιλάμε για τον εαυτό μας και στο πόσες ερωτήσεις κάνουμε για να μάθουμε πράγματα για τον άλλον κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.
Η χειραψία μας, επίσης, δείχνει πράγματα για την προσωπικότητά μας. Για παράδειγμα μια θερμή χειραψία φανερώνει άνθρωπο εξωστρεφή, ο οποίος δεν ντρέπεται.
Το πόσο καθυστερούμε στα ραντεβού μας. Συνήθως οι περισσότεροι θεωρούν πως οι άνθρωποι που καθυστερούν στα ραντεβού τους είναι αδιάφοροι και αργόσχολοι, ωστόσο σύμφωνα με έρευνες όσοι εμφανίζονται στα ραντεβού τους με κάποια καθυστέρηση είτε είναι πολυάσχολοι είτε έχουν μια διαφορετική αντίληψη για τον χρόνο.
Τα πράγματα γύρω από τον γραφικό χαρακτήρα – που για πολλούς θεωρείται χαρακτηριστικό που προδίδει την προσωπικότητα – περιπλέκονται καθώς άλλοι θεωρούν πως ο βαθμός έντασης του στυλό στο χαρτί δείχνει και το πόσο συγκρατημένος είναι κάποιος και άλλοι πως τα ωραία ή άσχημα γράμματα φανερώνουν πόσο οργανωτικός είναι κανείς. Ωστόσο τα συμπεράσματα δεν είναι ασφαλή.
Ο βαθμός οπτικής επαφής που έχουμε με τον άλλον. Και εδώ κομβικό σημείο είναι η ισορροπία γιατί ενώ είναι σημαντικό να κοιτάμε τον άλλον στα μάτια, αν το παρακάνουμε αυτό εκλαμβάνεται ως επιθετικότητα. Από την άλλη αν κανείς έχει μικρή οπτική επαφή με τον άλλο σε μια κουβέντα, αυτό μεταφράζεται ως αδιαφορία. Έρευνες έχουν δείξει πως η ιδανική ανταλλαγή βλεμμάτων πρέπει να καταλαμβάνει το 60% μιας κουβέντας για να εμπνεύσει ο συνομιλητής μας εμπιστοσύνη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.