Το μέλι και η κανέλα κάνουν θαύματα. Και τα δύο μαζί κατά προτίμηση, κανένα χώρια. Γιατί μαζί προωθούν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς, των οστών, του δέρματος, των δοντιών και των μαλλιών, ενώ διεγείρουν την απώλεια βάρους. Επίσης, ανακουφίζουν από τον κνησμό και βελτιώνουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Ή κανένα ή και τα δυο μαζί να το θυμάσαι.
Διατροφική αξία μελιού και κανέλας
Το μέλι και η κανέλα είναι θρεπτικά τρόφιμα καθώς περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία περιλαμβάνουν νερό, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σάκχαρα και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Η κανέλα περιέχει επίσης ένα πολύ χαμηλό επίπεδο λίπους.
Μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο βρέθηκαν στο μέλι και την κανέλα. Βιταμίνες, που περιέχουν βιταμίνη C, Β-6, το φυλλικό οξύ, νιασίνη και ριβοφλαβίνη. Η κανέλα περιέχει επίσης βιταμίνη Α, Ε, D και βιταμίνη Κ.
Οφέλη για την υγεία
Ανοσοποιητικό σύστημα: Το μείγμα είναι καλό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την εξάλειψη της χρόνιας κόπωσης και την αύξηση της διάρκειας ζωής των ανθρώπων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία κρυολογημάτων και γρίπης. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μέλι και την κανέλα που μπορούν να συνδυαστούν για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στα συστήματα οργάνων του σώματος.
Διαβήτης: Η κανέλα περιέχει φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά των οποίων το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ με αυτό της ινσουλίνης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ενθαρρύνει τη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος και στα κύτταρα όπου αυτό είναι αναγκαίο για τη λειτουργική πηγή ενέργειας.
Καρκίνος: Τα φυτοχημικά που βρίσκονται σε εντυπωσιακές ποσότητες στο μέλι έχουν συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου, ενώ η κανέλα έχει ορισμένες ιδιότητες κατά του όγκου που μπορεί επίσης να μειώσει τις πιθανότητες μετάστασης ή την εξάπλωση του καρκίνου.