Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Έκζεμα, άφθα, θηλώματα, πονόδοντος: Ναι, υπάρχει φυσική αντιμετώπιση που δεν έχεις ξανακούσει!

Δοκίμασε να πας στο σούπερ μάρκετ αντί στο φαρμακείο! Οι διατροφικές συμβουλές κορυφαίων ειδικών από το εξωτερικό θα σε βοηθήσουν να λύσεις πολλά προβλήματα υγείας με φυσικό τρόπο.



1. Έκζεμα

Η θεραπεία: Βρόμη
Πώς λειτουργεί «Σε όσους υποφέρουν από έκζεμα, η ανώτερη στιβάδα λίπους του δέρματος εξασθενεί. Η βρόμη περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά, καθώς και βιταμίνη Ε, και αντικαθιστά τα χαμένα λιπαρά, συγκρατώντας, ενυδατώνοντας και προστατεύοντας το δέρμα σου» σημειώνει η διατροφική θεραπεύτρια Λιν Άλφορντ-Μπάροοου. Εντοπίζονται επίσης σε αυτή βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μεταλλικά στοιχεία, όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, γνωστά για την ευεργετική τους δράση στην υγεία του δέρματος.
Η συνταγή Εκτός από το να καταναλώνεις βρόμη, η ειδικός συμβουλεύει να ρίξεις μια χούφτα βρόμη στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη και μετά να τη βάλεις σε ένα καλσόν ή κάποιο βαμβακερό ύφασμα. Όταν γεμίζεις την μπανιέρα με νερό, βάλε το μείγμα κάτω από τη βρύση. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να διατηρήσει την υγρασία του. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις αντί για σφουγγάρι.



2. Ναυτία

Η θεραπεία: Πιπερόριζα (τζίντζερ)
Πώς λειτουργεί Η πιπερόριζα, που συχνά συστήνεται στις μέλλουσες μαμάδες για την καταπολέμηση της πρωινής ναυτίας, είναι ένας αποτελεσματικός εναλλακτικός τρόπος για να αντικαταστήσεις τις δραμαμίνες. Μια μελέτη από Γερμανούς ερευνητές αποκάλυψε ότι έχει άμεση επίδραση στο πεπτικό σύστημα, βοηθώντας στην καταπράυνση της ναυτίας. Οι ειδικοί δε γνωρίζουν επακριβώς γιατί η πιπερόριζα έχει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά είναι γνωστό ότι τα ενεργά αιθέρια έλαια που περιέχει, και τα οποία της δίνουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά της, βοηθούν την καταπολέμηση της αίσθησης ναυτίας.
Η συνταγή Μπορείς να αγοράσεις έτοιμες αμπούλες τζίντζερ (στα φαρμακεία) ή να γεμίσεις ένα θερμός με ζεστό νερό και να ρίξεις λίγα κομμάτια φρέσκης πιπερόριζας, για να το πίνεις στη διάρκεια του ταξιδιού.

3. Κυστίτιδα

Η θεραπεία: Μύρτιλλα
Πώς λειτουργούν «Είναι γνωστό ότι τα βατόμουρα θεραπεύουν την κυστίτιδα, αλλά τα μύρτιλλα είναι πιο εύκολη και νόστιμη εναλλακτική λύση» επισημαίνει η διατροφολόγος Καρίνα Νόρις. Τα μύρτιλλα περιέχουν τις ίδιες ενώσεις με τα κράνμπερι, που βοηθούν στη θεραπεία της μόλυνσης, απλώς σε λίγο μικρότερη ποσότητα.
Η συνταγή Ένα μεγάλο φλιτζάνι μύρτιλλα κάθε μέρα αρκεί για να καταπολεμήσεις την κυστίτιδα. Παράλληλα, θα έχεις καταναλώσει μία από τις 5 μερίδες φρούτων ή λαχανικών που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθημερινά, ενώ ο οργανισμός σου θα έχει λάβει και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους.

4. Πόνοι περιόδου

Η θεραπεία: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Πώς λειτουργεί «Οι γυναίκες που υποφέρουν από έντονους πόνους περιόδου και προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο εμφανίζουν την τάση να έχουν υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, αλλά με μερικές αλλαγές στη διατροφή μπορεί τα μειώσουν» λέει η Λιν Άλφορντ-Μπάροοου. Οι πλούσιες σε μαγνήσιο τροφές μπορεί να καταπραΰνουν τους πόνους της περιόδου. «Το μαγνήσιο είναι αναγκαίο για την υγιή μυϊκή λειτουργία, οπότε αν έχεις έλλειψη, μπορεί να υποφέρεις από κράμπες» εξηγεί η ειδικός.
Η συνταγή Κατανάλωνε πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και αρκετούς ξηρούς καρπούς και ηλιόσπορους καθημερινά. Φρόντισε όμως να τρως αυτές τις τροφές κάθε μέρα και όχι όταν έρθει η περίοδός σου και μαζί της οι πόνοι. Επίσης, θα σε βοηθούσε να μειώσεις τα γαλακτοκομικά και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και να αυξήσεις την κατανάλωση λιπαρών ψαριών, πλούσιων σε Ω-3.

5. Πονοκέφαλοι τάσης

Η θεραπεία: Κάρυ
Πώς λειτουργεί Σε μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Scottish Executive διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα μπαχαρικά που βρίσκονται στο κάρυ, όπως το κύμινο, ο κουρκουμάς και η πάπρικα, περιέχουν σαλικυλικό οξύ, που είναι το φυσικά ενεργό συστατικό της ασπιρίνης. «Είναι αλήθεια!» λέει η Καρίνα Νόρις. «Η ποσότητα σαλικυλικού οξέος που βρίσκεται σε μία δόση κάρυ δεν είναι μικρή. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτήν που υπάρχει σε μία ασπιρίνη».
Η συνταγή Κατανάλωνε κάρυ κάθε μέρα για να αποτρέπεις τους πονοκεφάλους. Πασπάλισε με αυτό τις σαλάτες, πρόσθεσέ το στις σάλτσες και σε ορισμένα φαγητά (όπως κοτόπουλο ή ρύζι). Για το καλοκαίρι, φτιάξε ένα ινδικό πιάτο τύπου ταντούρι: ανάμειξε κάρυ με γιαούρτι και ρίξ' τα πάνω στο ψημένο κοτόπουλο.

6. Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ)

Η θεραπεία: Ρίζες σέλινου
Πώς αποδίδει «Τα συμπτώματα του ΣΕΕ προκαλούνται συχνά από έλλειψη ισορροπίας στο υπογάστριο» αναφέρει η Καρίνα Νόρις. Όμως, η ινουλίνη, ένα φυσικό προβιοτικό, μπορεί να την αντισταθμίσει, τρέφοντας τα υγιεινά βακτήρια στο πεπτικό σου σύστημα.
Η συνταγή Μία από τις καλύτερες διατροφικές πηγές ινουλίνης είναι οι ρίζες σέλινου, αλλά μπορεί να βρεθεί επίσης και στα κρεμμύδια. Δοκίμασε να τρως βλαστούς σέλινου ή ρίζες με λίγο ντρέσινγκ γιαουρτιού, για να εμποδίσεις το φούσκωμα.

7. Πονόδοντος

Η θεραπεία: Γαρίφαλο
Πώς αποδίδει «Το έλαιο γαρίφαλου δεν αποτελεί ακριβώς θεραπεία, αλλά έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που μουδιάζουν το δόντι. Δε θα διορθώσει το πρόβλημα, αλλά μπορεί να απαλύνει τον πονόδοντο» εξηγεί ο Λι Γκρίνγουντ από το Βρετανικό Ίδρυμα Στοματικής Υγείας.
Η συνταγή Όταν έχεις πονόδοντο, πρέπει πάντα να πηγαίνεις στον οδοντίατρο. Μέχρι τότε, αντί να παίρνεις παρακεταμόλη, μπορείς να τρίψεις λίγο έλαιο γαρίφαλου στα ούλα για να αντιμετωπίσεις τον πόνο. Θα το βρεις σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία.

8. Άφθα

Η θεραπεία: Κρέας και δύο ειδών λαχανικά
Πώς αποδίδει «Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου είναι συνήθως ο βασικός λόγος επίμονης εμφάνισης άφθας. Το πρόβλημα είναι ότι τα λευκά αιμοσφαίρια, που καταπολεμούν τις μολύνσεις, χρειάζονται σίδηρο για να παράγουν τα χημικά που καταστρέφουν τους μύκητες. Ακόμη κι αν τα επίπεδα σιδήρου δεν είναι τόσο χαμηλά ώστε να προκαλέσουν αναιμία, μπορεί και πάλι να σε καταστήσουν επιρρεπή» τονίζει η δρ. Σάρα Μπρούερ.
Η συνταγή Η ιδανική πηγή σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας, αλλά καλή επιλογή θεωρούνται επίσης τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι. Να θυμάσαι μόνο να καταναλώνεις τα λαχανικά μαζί με λίγη βιταμίνη C, όπως ένα χυμό πορτοκάλι, ώστε να μπορέσει το σώμα σου να απορροφήσει το σίδηρο.

9. Θηλώματα

Η θεραπεία: Μπανάνα 

Πώς αποδίδει «Το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας έχει φυσικά ένζυμα που βοηθούν στην αφαίρεση του δέρματος, μειώνοντας το μέγεθος του θηλώματος» αναφέρει ο δρ. Τάρικ Κουάν, διευθυντής της κλινικής The Marigold στο Βασιλικό Νοσοκομείο Ομοιοπαθητικής του Λονδίνου, το οποίο παρέχει υπηρεσίες ομοιοπαθητικής ποδιατρικής και χειροπρακτικής.

Η συνταγή «Απλώς τοποθέτησε το εσωτερικό ενός μικρού κομματιού μπανανόφλουδας πάνω στο θήλωμα και το βράδυ δες αν έχει απομακρυνθεί. Έπειτα, τρίψε το θήλωμα με ένα σκληρό σφουγγάρι για να αφαιρέσεις το νεκρό δέρμα και τοποθέτησε πάλι ένα κομμάτι μπανανόφλουδας την άλλη μέρα. Κάν' το καθημερινά για δύο εβδομάδες και θα φύγει» τονίζει ο ειδικός.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.