Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πώς η φθορά επηρεάζει το σώμα σας

Πώς η φθορά επηρεάζει το σώμα σας

Και πώς το σώμα σας αντιστέκεται στη φθορά

Όπως όλα τα πράγματα γύρω σας αν δεν συντηρούνται παθαίνουν φθορές έτσι και το ανθρώπινο σώμα...
Σημασία έχει να υπάρχει κάτι που να επισκευάζει αυτές τις φθορές και η επισκευή να γίνεται με ταχύτερο ρυθμό από τη φθορά, αλλά και με καλά υλικά.
Αναπόφευκτα η γήρανση συνδέεται με τη φθορά, τη μείωση της αποδοτικότητας, αλλά και της παραγωγικότητας των οργάνων μας.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η πολλαπλασιαστική επίδραση... των φθορών αυτών... 
Όμως, αν το σώμα σας μπορεί να διατηρήσει τον απαιτούμενο ρυθμό συντήρησης οι φθορές αυτές μειώνονται στο ελάχιστο.
Τα περισσότερα κύτταρα του σώματος έχουν ένα εγγενές όριο διαιρέσεων. Μετά από κάποιο συγκεκριμένο αριθμό διαιρέσεων τα κύτταρα αυτά σταματούν να διαιρούνται κι έχουν διαφορετική εμφάνιση από τα διαιρούμενα κύτταρα. Άρα κάποια στιγμή το δυναμικό αυτοανανέωσης ενός κυττάρου εξαντλείται...
Όμως, ο οργανισμός φθείρεται πριν τα κύτταρά μας φθάσουν σε αυτό το όριο... Η ακοή φθείρεται από τους υπερβολικούς θορύβους, τα δόντια, αλλά και οι αρθρώσεις φθείρονται, οι βαλβίδες τις καρδιάς ασβεστοποιούνται, το συκώτι αναπτύσσει ουλές, ο οισοφάγος καταστρέφεται από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία προκαλεί και καρκίνο του οισοφάγου, αλλά και του λάρυγγα.
Το σώμα μας έχει την ικανότητα να αυτοεπισκευάζεται. Αν όμως, υπάρχει κάποια ασθένεια ή βλάβη στο DNA αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Η πιο σοβαρή μορφή γήρανσης γίνεται σε κυτταρικό επίπεδο. Ακόμα και το απλό λύγισμα στο γόνατό σας εκθέτει τα κύτταρα του χόνδρου σε φυσική φθορά και σε βλαβερές χημικές ουσίες. Άλλες φορές τα κύτταρα νεκρώνονται άμεσα και άλλες φορές οι βλάβες συσσωρεύονται. Η απόπτωση ή ο κυτταρικός θάνατος έχει σαν αποτέλεσμα  τα κύτταρα να διαιρούνται και να επαναπορροφούνται. Έτσι οι ιστοί χάνουν την ικανότητα να επισκευάζονται και να αναγεννώνται αποτελεσματικά. Τα ατελώς επιδιορθώμενα κύτταρα επιταχύνουν την πρόκληση βλαβών. Συσσωρεύονται κύτταρα προβληματικά κι έτσι αρχίζει η γήρανση...
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, επίσης, προκαλεί βλάβη των κυττάρων του οισοφάγου και αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο. Η παχυσαρκία επιδειώνει το πρόβλημα, γιατί ισιώνει η γωνία μεταξύ οισοφγάγου και στομάχου κι έτσι τα υγρά ανεβαίνουν προς τον οισοφάγο σας. Η απώλεια βάρους θα αποκαταστήσει την φυσιολογική γωνία, αλλά μέχρι τότε καλό είναι να χρησιμοποιείται κάποιο φάρμακο ή συμπλήρωμα για να εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου και να ιαθεί ο τραυματισμένος ιστός.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.