Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

O αναπληρωτής Ρώσος πρωθυπουργός δεν αποκλείει πως το σενάριο του «Εξολοθρευτή» μπορεί να γίνει πραγματικότητα.



Το μέλλον του πολέμου περιλαμβάνει αυξημένη χρήση ρομπότ, αλλά βάζοντας ένα μη-ανθρώπινο έλεγχο του πυρηνικού οπλοστασίου ένα τρομακτικό σενάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αυτό πιστεύει ο Dmitry Rogozin αναπληρωτής Ρώσος πρωθυπουργός.


« Ας εξετάσουμε την ταινία του Χόλιγουντ Ο Εξολοθρευτής» είπε ο Rogozin σε σπουδαστές του Tomsk Polytechnic University όπου αναφέρθηκε στο σενάριο της ταινίας και στον υπερ υπολογιστή Skynet που αναπτύσσει ταχύτατα τη νοημοσύνη του και προκαλεί πυρηνικό πόλεμο με σκοπό την εξόντωση του δημιουργού του, του ανθρώπου

Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι είναι ανίκανοι να δράσουν αρκετά γρήγορα, μπορεί να αναθέσουν την απόφαση για πολεμική δράση η σε μια μηχανή τύπου Skynet, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.



«Μια μηχανή είναι μια μηχανή», τόνισε και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον ρόλο των μηχανών σ΄αυτή την περίπτωση. λέγοντας ότι" φοβάται "την τοποθέτηση ενός μηχανήματος επιφορτισμένου με πυρηνικά όπλα.


Όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ το Russia Today με την εξάπλωση των στρατιωτικών συστημάτων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας - συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής ασπίδα αντι-βαλλιστικών πυραύλων - η Μόσχα θα έχει λιγότερο χρόνο αντίδρασης αν δεχτεί πολεμικήπροειδοποίηση. 




Αντιθέτως τα μηχανήματα έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανθρώπους στην ταχύτητα με την οποία μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις. Το Russia Today λοιπόν δεν αποκλείει ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να δελεάσουν τη Ρωσία στην ανάθεση του πυρηνικού της οπλοστασίου σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα. Κάτι που ανέφερε και ο Dmitry Rogozin στην ομιλία του προς τους φοιτητές.


Ο Rogozin, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το στρατιωτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της Ρωσίας, συζήτησε με τους μελλοντικούς σχεδιαστές των προηγμένων όπλων, πώς πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί η μορφή του πολέμου στο πέρασμα του χρόνου. Είπε ότι το μέλλον ανήκει σε ρομποτικά συστήματα.

«Ακόμη και η Συρία έδειξε ότι το μέλλον ανήκει στα ρομποτικά συστήματα», είπε.

Ένα από τα έργα ρομποτικής που αναπτύχθηκε στη Ρωσία και ο Rogozin θεωρεί ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, είναι η Final Experimental Demonstration Object Research (FEDOR), ένα ανθρωποειδές με φωνή ρομπότ, το οποίο,όπως είπε ο Rogozin, θα δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια της πρώτης επανδρωμένης αποστολής ρωσικών πυραύλων στην Άγκυρα.

Η ανάπτυξη του Fedor ξεκίνησε το 2014, μετά από αίτημα του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Όπως αναφέρει το Russia Today, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Rogozin με τους φοιτητές τέθηκε το ερώτημα πως θα αντιμετωπίσει η Ρωσία μια ενδεχόμενη συμβατική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. «Η Ρωσία μπορεί να έχει λιγότερα όπλα και στρατεύματα από ό, τι η συμμαχία, αλλά από την άποψη της τεχνολογίας είναι στο ίδιο επίπεδο» είπε ο Rogozin.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.