Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Πότε να απολογείστε και πότε ΟΧΙ!



1. Να απολογείστε αν έχετε κάνει κάτι άσχημο, αν έχετε πληγώσει κάποιον ή θέλετε να επανορθώσετε.

2. Να λέτε ότι λυπάστε αν εκφράζετε τα συλλυπητήριά σας.

3. Να μην απολογείστε όταν έχετε δίκιο. Όταν έχετε δίκιο, είναι τελεσίδικο και δεν χρειάζεται να το απαλύνετε λέγοντας ντροπαλά "'λυπάμαι''. Μπορείτε να δείξετε ότι σκέφτεστε τους άλλους και χωρίς να απολογείστε.


4. Να μην απολογείστε για τη γνώμη σας. ''Συγγνώμη, αλλά εγώ σκεφτόμουν ότι...'' Και γιατί θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη που σκεφτόσασταν; Κανένας άλλος δεν ζητάει συγγνώμη για τη γνώμη του, γιατί λοιπόν πρέπει εσείς να το κάνετε; Λέγοντας συγγνώμη, απλώς υπονομεύετε τη δική σας άποψη.

5. Να μην απολογείστε επειδή ζητάτε βοήθεια. Όταν ζητάτε βοήθεια από κάποιον δεν του το επιβάλλετε. Όταν απολογείστε συνεχώς κάνετε αυτό που ζητάτε να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο βάρος απ ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Αντίθετα, θα πρέπει να το κάνετε να φαίνεται θετικό, δηλαδή, << Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις με το τάδε, γιατί εσύ το κάνεις πολύ καλά;>>

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ
DR JESSAMY HIBBERD & JO USMAR

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.